Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα χτες είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

Ο τύπος παραβίασε στοπ μην σταματώντας ή κόβοντας καθόλου στον δρόμο και εγώ παρόλο που φρέναρα δεν πρόλαβα να σταματήσω εγκαίρως και έπεσα επάνω του στην δεξιά πισω πλευρά του αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Κατέβηκε κάτω και άρχισε να λέει ότι έτρεχα κτλπ και γενικά φάγαμε κάνα 3ωρο στο σημειο μέχρι να έρθουν από τις ασφαλιστικές και η τροχαία. Το θέμα είναι ότι δεν έκανε φιλική δήλωση και λέει ότι δεν παραβίασε στοπ και ότι φταίω μιας και τον χτύπησα στο σημειο της ροδας όποτε είχε περάσει μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου. Εγώ φαινόταν στο οδόστρωμα ότι εχω φρενάρει κοντά στα 10 μέτρα και έχω στρίψει δεξιά από την αρχή έως στο τέλος για να τον αποφύγω μιας και πίστευα ότι θα κόψει αλλά δεν έκοψε καθολου. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

• Confused 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Coler είπε

Καλησπέρα χτες είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

Ο τύπος παραβίασε στοπ μην σταματώντας ή κόβοντας καθόλου στον δρόμο και εγώ παρόλο που φρέναρα δεν πρόλαβα να σταματήσω εγκαίρως και έπεσα επάνω του στην δεξιά πισω πλευρά του αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Κατέβηκε κάτω και άρχισε να λέει ότι έτρεχα κτλπ και γενικά φάγαμε κάνα 3ωρο στο σημειο μέχρι να έρθουν από τις ασφαλιστικές και η τροχαία. Το θέμα είναι ότι δεν έκανε φιλική δήλωση και λέει ότι δεν παραβίασε στοπ και ότι φταίω μιας και τον χτύπησα στο σημειο της ροδας όποτε είχε περάσει μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου. Εγώ φαινόταν στο οδόστρωμα ότι εχω φρενάρει κοντά στα 10 μέτρα και έχω στρίψει δεξιά από την αρχή έως στο τέλος για να τον αποφύγω μιας και πίστευα ότι θα κόψει αλλά δεν έκοψε καθολου. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Καλησπέρα σας , αν έχετε αντίγραφο της τροχαίας διαβάστε μας ποιο αναφέρει ως όχημα Α και ποιο ως Β . Αν δεν έχετε αντίγραφο μπορείτε να το πάρετε από την γραμματεία τους και για την ιστορία όποιον αναφέρει ως Α αυτός θεωρείται υπαίτιος .

Καλή ευκολία .

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, babisskg είπε

Καλησπέρα σας , αν έχετε αντίγραφο της τροχαίας διαβάστε μας ποιο αναφέρει ως όχημα Α και ποιο ως Β . Αν δεν έχετε αντίγραφο μπορείτε να το πάρετε από την γραμματεία τους και για την ιστορία όποιον αναφέρει ως Α αυτός θεωρείται υπαίτιος .

Καλή ευκολία .

Εγώ είμαι το όχημα Β.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Coler είπε

Εγώ είμαι το όχημα Β.

Δικαστικά είστε εντάξει , η Τροχαία κατάλαβε ποιος προξένησε το ατύχημα και τον αναφέρει σαφώς ως όχημα Α δλδ τον άλλο . Αυτό το έγγραφο θα χρησιμοποιήσετε σε όλες σας τις επαφές με ασφαλιστικές κλπ .

Είστε ΟΚ . Στο τυχόν δικαστήριο βαρύτητα έχει η γνωμάτευση της Τροχαίας η οποία δεν αμφισβητείται από κανέναν .

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Αυτά με τι πέρασε η πισω ρόδα κτλ είναι χαζομάρες. Αν ειχε ΣΤΟΠ φταίει, οτι και αν πει η ασφαλιστική του λογικά θα σε αποζημιώσει.

• Like 10
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lary7 είπε

Αυτά με τι πέρασε η πισω ρόδα κτλ είναι χαζομάρες. Αν ειχε ΣΤΟΠ φταίει, οτι και αν πει η ασφαλιστική του λογικά θα σε αποζημιώσει.

Μα τον χτύπησα πισω γιατί έκανα να τον αποφύγω μιας και περίμενα να φρενάρει ή να κόψει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι το όχημα Α θεωρείται από την τροχαία υπαίτιο προκύπτει από κάπου επισήμως;

Δεν το έχω ξανακούσει...

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

+ ότι η τροχαία καταγράφει και δεν δικάζει για να λέει ποιος είναι ο φταίχτης.

Στην αναφορά τι γράφει;Σημείωσαν ότι βγήκε απο δρόμο που είχε στοπ;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

+ ότι η τροχαία καταγράφει και δεν δικάζει για να λέει ποιος είναι ο φταίχτης.

Στην αναφορά τι γράφει;Σημείωσαν ότι βγήκε απο δρόμο που είχε στοπ;

Το έχουν σημειώσει πως υπήρχε πινακίδα, αλλα αναγράφουν όπως αυτός τους είπε στην αναφορά πως σταμάτησε έλεγξε και από τις 2 πλευρές και ξεκίνησε με το αυτοκίνητο.

Δημοσ.

Αφού τον χτύπησες στη δεξιά πλευρά του σημαίνει ότι ερχόσουν από δεξιά του οπότε πάλι εσύ είχες προτεραιότητα (εκτός κι αν είχες στοπ, που δεν είχες). Φυσικά και θα δικαιωθείς. Ο μάγκας αιλληνάρας που δεν παραδέχτηκε το λάθος του θα πληρώσει το 700αρι για παραβίαση στοπ και νομίζω και ένα πρόστιμο απ' το δικαστήριο για πρόκληση ατυχήματος (δεν είμαι σίγουρος για το δεύτερο) + τα έξοδα για αν φτιάξει το αμάξι του. 

Υποθέτω ότι αφού δεν έκανε φιλική δήλωση κάλεσες Τροχαία ε? δεν βλέπω να το επιβεβαιώνεις πουθενά

Δημοσ.

Εφόσον πέρασε το stop πιστεύω θα δικαιωθείς...

Τώρα αν μπορούσες να κόψεις νωρίτερα και δεν το έκανες με αποτέλεσμα να πέσεις πάνω του είναι ένα άλλο θέμα...

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Xacti είπε

Αφού τον χτύπησες στη δεξιά πλευρά του σημαίνει ότι ερχόσουν από δεξιά του οπότε πάλι εσύ είχες προτεραιότητα (εκτός κι αν είχες στοπ, που δεν είχες). Φυσικά και θα δικαιωθείς. Ο μάγκας αιλληνάρας που δεν παραδέχτηκε το λάθος του θα πληρώσει το 700αρι για παραβίαση στοπ και νομίζω και ένα πρόστιμο απ' το δικαστήριο για πρόκληση ατυχήματος (δεν είμαι σίγουρος για το δεύτερο) + τα έξοδα για αν φτιάξει το αμάξι του. 

Υποθέτω ότι αφού δεν έκανε φιλική δήλωση κάλεσες Τροχαία ε? δεν βλέπω να το επιβεβαιώνεις πουθενά

Ναι κάλεσα τροχαία.

19 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Εφόσον πέρασε το stop πιστεύω θα δικαιωθείς...

Τώρα αν μπορούσες να κόψεις νωρίτερα και δεν το έκανες με αποτέλεσμα να πέσεις πάνω του είναι ένα άλλο θέμα...

Μπορούσα να κόψω πιο νωρίς αλλά δεν το έκανα μιας και περίμενα ότι θα σταματήσει το στοπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Coler είπε

Το έχουν σημειώσει πως υπήρχε πινακίδα, αλλα αναγράφουν όπως αυτός τους είπε στην αναφορά πως σταμάτησε έλεγξε και από τις 2 πλευρές και ξεκίνησε με το αυτοκίνητο.

Αυτα τα χαζα επειχειρηματα τα λενε οι παντες. Ακομα και αν ευσταθουν γελανε στο δικαστηριο. Πρεπει να καποιο τροπο να αποδειξει οτι ειχες ταχυτητα 100χλμ που και να το κανει παλι δεν ξερω αν θα δικαιωθει. Εγραψε κοτσανες η τροχαια, παρολα αυτα το εκανα το στοπ αλλα τρακαρα ειναι γελοιο. Στο λεω εγω.

βασικα δεν θα πατε στο δικαστηριο αν δεν υπαρχει τραυματιας. Θα τα βρουν οι ασφαλιστικες και θα δικαιωθεις, αν δεν πιαστηκες μεθυσμενος.

ουτε η φιλικη δηλωση εχει καμια σχεση ας μην εκανε. Οι ασφαλιστικες εταιρειες που ηρθαν τι ειπαν; 

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 6
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Αυτα τα χαζα επειχειρηματα τα λενε οι παντες. Ακομα και αν ευσταθουν γελανε στο δικαστηριο. Πρεπει να καποιο τροπο να αποδειξει οτι ειχες ταχυτητα 100χλμ που και να το κανει παλι δεν ξερω αν θα δικαιωθει. Εγραψε κοτσανες η τροχαια, παρολα αυτα το εκανα το στοπ αλλα τρακαρα ειναι γελοιο. Στο λεω εγω.

βασικα δεν θα πατε στο δικαστηριο αν δεν υπαρχει τραυματιας. Θα τα βρουν οι ασφαλιστικες και θα δικαιωθεις, αν δεν πιαστηκες μεθυσμενος.

ουτε η φιλικη δηλωση εχει καμια σχεση ας μην εκανε. Οι ασφαλιστικες εταιρειες που ηρθαν τι ειπαν; 

Η δικιά μου μου είπε το παιδί που ήρθε να μην αγχώνομαι γιατί φαίνεται ότι φταίει αυτός. Η δικιά του από την άλλη τον ρώτησε 3 φορές αν θέλει να κάνει φιλική και Ποιος πιστεύει ότι φταίει αλλά δεν πήρε θέση για κανέναν. Αλλά πιστεύω πως κατάλαβαν πως όντως παραβίασε στοπ.

• Like 1
Δημοσ.

Απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι:

Αυτος πρεπει να κανει δηλωση στην ασφαλιστικη του για το ατυχημα(αρνητικη ή θετικη)

Εαν κανει (απο οτι λες) αρνητικη ,μονη λυση το δικαστηριο (ενδεχεται σε κραυγαλεες περιπτωσεις ή ασφαλιστικη του να δεχτει παρολο την αρνητικη δηλωση οτι ευθυνεται ο πελατης τους ωστε να αποφυγουν το δικαστηριο.

Εαν γινει δικαστηριο,αναμονη 1-2 χρονια σιγουρα.

Κλησεις κλπ δεν τρωει κανεις (εκτος αν κινηθηκε η τροχαια εναντιον του )

το οτι χτυπησες μπρος πισω κλπ δεν εχει σημασια,αν εχει στοπ εχει 100% ευθυνη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...