trib Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Αν και έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από το σκάνδαλο που είχε προκύψει με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από την Cambridge Analytica, ο συνιδρυτής του WhatsApp, Brian Acton, πιστεύει πως υπάρχει ακόμη κίνδυνος και ότι πρέπει να διαγράψουμε τους Facebook λογαριασμούς μας. Κατά τη διάρκεια του event για τον εορτασμό των 25 ετών παρουσίας του Wired, ο Acton φέρεται να είπε μπροστά στο πλήθος ότι ο ίδιος αποφάσισε να διαγράψει το λογαριασμό του και ότι θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται ενάντια στο Facebook αφού τον Μάρτιο του 2018 δημοσιοποίησε ένα Twitter post στο οποίο έλεγε πως «Ήρθε η ώρα» ακολουθούμενο με το hashtag #deleteFacebook. Ο Acton εργαζόταν στο Facebook έως και το 2017 και αποχώρησε λόγω του ότι δεν συμφωνούσε με τον τρόπο που ήθελαν να εκμεταλλευτούν το περιεχόμενο των χρηστών μέσα στο WhatsApp, για επιπλέον κέρδος. Ακόμη και τώρα δηλώνει πως έχει αμφιβολίες για τον αν μπορεί να επιτευχθεί επαρκής κρυπτογράφηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών προτού αυτά καταλήξουν στις εφαρμογές του Facebook. Μετά την αποχώρησή του από το WhatsApp, ο Acton έγινε συνιδρυτής του Signal Foundation όπως επίσης και της εφαρμογής ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από δημοσιογράφους και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. TechRadar Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
stefanos_th Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 εγω χρησιμοποιω signal και δεν ειμαι ΟΥΤΕ δημοσιογραφος ΟΥΤΕ υποστιρικτης ανθρωπινων δικαιωματων . Το παρουσιαζουν λες και ειναι το απαγορευμενο. 2 1 3
infamousjohn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, stefanos_th είπε εγω χρησιμοποιω signal και δεν ειμαι ΟΥΤΕ δημοσιογραφος ΟΥΤΕ υποστιρικτης ανθρωπινων δικαιωματων . Το παρουσιαζουν λες και ειναι το απαγορευμενο. Πολύ φαντασία έχεις φιλε μου καλέ, καλέ μου φιλε 1
AtiX Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, stefanos_th είπε Το παρουσιαζουν λες και ειναι το απαγορευμενο. Αν εννοείς ψαγμένο έχεις δίκιο... τώρα το απαγορευμένο πως σου ήρθε ένας θεός ξέρει... Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από AtiX 2
mants118 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή για όλους μας που ο συνιδρυτής του whatsapp είναι ένας δικός μας συμφορουμίτης, ο Federer. 😛
barimagas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εαν δεν του αρέσει το γουάτσ απ ας πάει να βάλει vodafone cu!!😂😂😂🤪🤪 Δεν του φταίει το πρόσωποβιβλίο??? Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από barimagas
ignome4 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Ναι οκ μου θυμίζει και κάτι δικά μας παλικαρακια που το παίζουν lifestyle αντιεξουσιαστές-υπερ των ανθρωπινων δικαιωματων κλπ κλπ και τα παιρνουν απο δεκα μεριες. 4 2 4
taris Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 To Signal που ανέπτυξε είναι εξαιρετική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης, και στα δικά μου μάτια αντισταθμίζει το μεγάλο λάθος του να πουλήσει το whatsapp στο facebook. Το δε facebook messenger είναι η πιο απαράδεκτη εφαρμογή μηνυμάτων που υπάρχει, με "features" όπως το υποχρεωτικό timestamp για να πιέζει τους χρήστες να το χρησιμοποιούν περισσότερο (ιδιωτικότητα; άγνωστη λέξη). 2
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, ratpack3 είπε 17 προφίλ ρε αδερφέ,δεν προκάμω... Και πως τα κάνεις verify?
Bourdoulas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, stefanos_th είπε εγω χρησιμοποιω signal και δεν ειμαι ΟΥΤΕ δημοσιογραφος ΟΥΤΕ υποστιρικτης ανθρωπινων δικαιωματων . Το παρουσιαζουν λες και ειναι το απαγορευμενο. Πολύ καλό το signal αλλά δυστυχώς δεν το χρησιμοποιούν ιδιαίτερα στην Ελλάδα 4
jmirko15 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε Πολύ καλό το signal αλλά δυστυχώς δεν το χρησιμοποιούν ιδιαίτερα στην Ελλάδα True true. Έλα να μαζευόμαστε (IMHO Όταν βγάλει και το υποχρεωτικό τηλ. θα πάρει πολύ κόσμο ακόμα..) 2
Jophiel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μερικοί εδώ μέσα... Και ο Mark να βγει να τους πει να μην το χρησιμοποιούν δε θα χαμπαριάσουν και θα προσπαθούν ακόμα να το υπερασπιστούν... Καλά μας κάνουν που μας θεωρούν γελάδια και αρμέγουν κάθε προσωπικό μας δεδομένο... Αφού είμαστε διατεθειμένοι/νες να το δώσουμε με την κάθε εφαρμογή που μας γεμίζει άσκοπα το χρόνο... Είπαμε: τεχνολογική εξέλιξη = συλλογή προσωπικών δεδομένων... Όσοι δε θέλουν, να πάνε στις σπηλιές, να πάρουν ρόπαλα και να φορέσουν προβιές... ΥΓ σε εμένα το Signal δε χρησιμοποιεί 160 χαρακτήρες, αλλά 70. Προφανώς είναι λόγω χρήσης Unicode. Υπάρχει τρόπος για 160; Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από Jophiel 5
kpol Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Προσωπικα μου εχει τυχει 2 φορες να μιλαω με ατομο στον χωρο που βρισκεται το κινητο μου για κατι το οποιο ΔΕΝ εχω ουτε αναζητησει στο ιντερνετ ουτε βαλει σε καποια σελιδα αναζητησης και ανοιγωντας το facebook να μου το προτεινει σαν διαφημιση,.,,, Πιστευω πως ολα καλα χρυσα ειναι αλλα τετοια παραβιαση δεδομενων η παρακολουθηση θα μπορουσε να εχει αποφευχθει 3 2
stefanos_th Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Jophiel είπε Μερικοί εδώ μέσα... Και ο Mark να βγει να τους πει να μην το χρησιμοποιούν δε θα χαμπαριάσουν και θα προσπαθούν ακόμα να το υπερασπιστούν... Καλά μας κάνουν που μας θεωρούν γελάδια και αρμέγουν κάθε προσωπικό μας δεδομένο... Αφού είμαστε διατεθειμένοι/νες να το δώσουμε με την κάθε εφαρμογή που μας γεμίζει άσκοπα το χρόνο... Είπαμε: τεχνολογική εξέλιξη = συλλογή προσωπικών δεδομένων... Όσοι δε θέλουν, να πάνε στις σπηλιές, να πάρουν ρόπαλα και να φορέσουν προβιές... ΥΓ σε εμένα το Signal δε χρησιμοποιεί 160 χαρακτήρες, αλλά 70. Προφανώς είναι λόγω χρήσης Unicode. Υπάρχει τρόπος για 160; μην αφηνεις το signal να γινει το default message app . κανε το google massages default app .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα