paliapoli Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, chrisxpap είπε τα 64gb ram την χρεωνουν επιπλεον 800$ ενω κοστιζει γυρω στα 350$ και τα 8tb sdd κοστιζουν περιπου 1100 και η apple στο δινει με επιπλεον 2400$ και μιλάμε για τιμες λιανικης όχι χονδρικης που θα παίρνει η απλ και δεν εχει να κανει ουτε με ios ειναι καλυτερο ουτε με retina κτλ, μιλάμε για την διαφορα στην ram και στους ssd ανάμεσα στο ίδιο μοντέλο. Καλό λαπτοπ αλλά αρκετά υπερκοστολογημένο. Ο συγκεριμένος SSD 8tb εισαι σιγουρος οτι κανει τόσο ? δε ταιρίαζει στο μηχανημα ο οποιοσδηποτε SSD ... δε λεω πως ειναι λογικο το 2400 αλλά δε μιλάμε για οποιονδήποτε δίσκο...
mezzanine Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, billdanos είπε Χρησιμοποιώ MS Office, Photoshop, Lightroom, Final Cut & Browser. OK είσαι ιδανικός χρήστης για Macbook.
tommy^ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Καταρχην "συγχαρητηρια" στην Apple για αλλη μία εμετικη πραγματικα διαφημιση. 😂 Eιδικα εκει με το escape button ηταν για Οσκαρ κοροϊδιας. Δευτερον, θεωρω οτι δεν αξιζει κανενα λαπτοπ τοσα λεφτα διοτι ακομα και κορυφαια σπεκς να εχουν, το thermal throttling (λογω μικρου παχους) παει συννεφο οποτε στην ουσια δεν μπορεις να τα αξιοποιησεις. Εκτος κι αν μιλαμε για λαπτοπ με μεγαλο παχος, αλλα εκει χανεται εν μερει το mobility. Το καλο της υποθεσης ειναι οτι αφαιρεσαν τα buttefly buttons τα οποια σε feedback ηταν τραγικα. Eδωσα το MBP 13 (2018) για να παρω ενα XPS 13 (2019) και ξαναθυμηθηκα πώς ειναι τα σωστα πληκτρολογια σε λαπτοπ. 1
polaki Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, giotis1982 είπε Καλά τα λες , πλημμύρα το MAC στο 7& https://gs.statcounter.com/os-market-share (Είπαμε να είσαι fanboy , όχι και έτσι) Το κατανοείς φαντάζομαι ότι τα Windows όπως και το android παιζουν σε ΟΛΑ τα hardware του κόσμου μέχρι και σε ξεχασμένα Pentium 486, ενώ το MacOS αναγκαστικά μόνο σε hardware apple ε? Καταλαβαίνεις επίσης ότι πάνω απ'τον μισό πλανήτη ο κόσμος ζει σε χώρες τύπου Ασία που το 90% βγάζει σε ένα ΧΡΟΝΟ τα λεφτά που ένας βασικός μισθός κατά τ'άλλα εξαθλιωμένου μισθολογικά Έλληνα βγάζει σε 3 μήνες. Όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν hardware που εμείς εδώ έχουμε στο thread ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΑΡΙΣΤΕ ΤΟ, που ακριβώς περίμενες να δεις τα ποσοστά του macos σε σχέση με τα windows. Την επόμενη φορά βάλε μας να δούμε marketshare Rolls Royce vs Toyota. Ωραίος φίλε!
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, polaki είπε Το κατανοείς φαντάζομαι ότι τα Windows όπως και το android παιζουν σε ΟΛΑ τα hardware του κόσμου μέχρι και σε ξεχασμένα Pentium 486, ενώ το MacOS αναγκαστικά μόνο σε hardware apple ε? Καταλαβαίνεις επίσης ότι πάνω απ'τον μισό πλανήτη ο κόσμος ζει σε χώρες τύπου Ασία που το 90% βγάζει σε ένα ΧΡΟΝΟ τα λεφτά που ένας βασικός μισθός κατά τ'άλλα εξαθλιωμένου μισθολογικά Έλληνα βγάζει σε 3 μήνες. Όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν hardware που εμείς εδώ έχουμε στο thread ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΑΡΙΣΤΕ ΤΟ, που ακριβώς περίμενες να δεις τα ποσοστά του macos σε σχέση με τα windows. Την επόμενη φορά βάλε μας να δούμε marketshare Rolls Royce vs Toyota. Ωραίος φίλε! Άρα το 7% αφορά μόνο τον ανεπτυγμένο κόσμο , οι άλλοι δεν κάνουν business , συνεχίζετε βλέπω. Να δω τι άλλο θα μου πείτε. Στο τέλος θα είναι κάποια απομακρυσμένη θεική φυλή , σαν την Ατλαντίδα μόνο που έχουν MAC. Το λίνουξ που το βάζεις; Έτσι απο περιέργεια. Πάρε και μια από North America .... Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
polaki Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Papakaliati είπε Το DELL XPS, ουτε 35% της τιμης αγορας του δεν μου εδινει πισω. Προσωπικα, που καθε 3-4 χρονια με ενδιαφερει να αλλαζω το λαπτοπ μου, ειναι ενας αρκετα σημαντικος παραγοντας. Τα Dell γενικότερα βλέπω στις αγγελίες εδώ ότι δεν κρατάνε αξία. Υπάρχουν κάποια XPS πάρα πολύ ποιοτικά σε ξεφτίλα τιμή, σε σχέση πάντα με την τιμή που είχαν όταν πρωτο αγοράστηκαν. Ήμουν και είμαι ακόμα υπέρ της Dell (για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης, αλλά ας πούμε απλά ότι μεγάλο μέρος του MSc μου ήταν και σε συνεργασία με την Dell UK), αλλά πλέον σε όποιον του συστήνω να πάρει Dell τον ενημερώνω εξ'αρχής για την ιδιαιτερότητα αυτή για την αξία μεταπώλησης. 8 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Άρα το 7% αφορά μόνο τον ανεπτυγμένο κόσμο , οι άλλοι δεν κάνουν business , συνεχίζετε βλέπω. Να δω τι άλλο θα μου πείτε. Στο τέλος θα είναι κάποια απομακρυσμένη θεική φυλή , σαν την Ατλαντίδα μόνο που έχουν MAC. Το λίνουξ που το βάζεις; Έτσι απο περιέργεια. Ποιός μπορεί φίλε μου να έχει ένα laptop αξίας 1500€ στην Ινδία και στο Νεπάλ, θα μας τρελάνεις? Με ένα 300άρι δεν κάνει αξιοπρεπέστατα τη δουλειά του, για τα μισθολογικά του επίπεδα? Πιστεύεις ΣΟΒΑΡΑ ότι τα XPS ας πούμε της Dell έχουν target group τον average software developer ή average photographer στο Βιετνάμ? Ή θεωρείς ότι η μισή Ζουαζιλάνδη έχει vloggers που κάνουν record με RED cameras? Τί ΑΚΡΙΒΩΣ συζητάμε αν δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι τα προϊόντα της Apple απευθύνονται σε ΠΟΛΥ περιορισμένο κοινό, το οποίο να ΜΠΟΡΕΙ να τα αγοράσει. Κανονικά ούτε σε εμάς εδώ τον "φτωχομπινέ" Έλληνα δεν απευθύνονται (#noracist), όταν κοστίζουν x2 τον μισθό μας. Δεν έχει εμάς σαν target χώρα η Apple. Συνεπώς και πολύ ψηλά είναι το ποσοστό του MacOS αφού δεν παίζει σε laptopάκια των 300€ including ΦΠΑ. Τί ανάλυση παραπάνω χρειάζεσαι σε αυτό? Και το Solaris έχει τέζα χαμηλό market share, τί πάει να πει ότι δεν είναι καλό αλλά υπερβολικά εξεζητημένο λειτουργικό? Αν είναι μπάζο, γιατί το χρησιμοποιεί η μισή BT στη Βρετανία όπως και οι μισές τους τράπεζες? Ο μέσος Μόγγολος και Κυργιστανός δε θα κάνει ποτέ απόσβεση ένα laptop 2000€ όποιας εταιρίας και να είναι, ανεξαρτήτου OS. Οπότε εντελώς άκυρο το να προσπαθείς να πείσεις (ποιόν άραγε?) ότι το macOS δεν είναι καλό λειτουργικό επειδή τα windows έχουν σαφώς μεγαλύτερο market share. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από polaki
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, polaki είπε Τα Dell γενικότερα βλέπω στις αγγελίες εδώ ότι δεν κρατάνε αξία. Υπάρχουν κάποια XPS πάρα πολύ ποιοτικά σε ξεφτίλα τιμή, σε σχέση πάντα με την τιμή που είχαν όταν πρωτο αγοράστηκαν. Ήμουν και είμαι ακόμα υπέρ της Dell (για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης, αλλά ας πούμε απλά ότι μεγάλο μέρος του MSc μου ήταν και σε συνεργασία με την Dell UK), αλλά πλέον σε όποιον του συστήνω να πάρει Dell τον ενημερώνω εξ'αρχής για την ιδιαιτερότητα αυτή για την αξία μεταπώλησης. Ποιός μπορεί φίλε μου να έχει ένα laptop αξίας 1500€ στην Ινδία και στο Νεπάλ, θα μας τρελάνεις? Με ένα 300άρι δεν κάνει αξιοπρεπέστατα τη δουλειά του, για τα μισθολογικά του επίπεδα? Πιστεύεις ΣΟΒΑΡΑ ότι τα XPS ας πούμε της Dell έχουν target group τον average software developer ή average photographer στο Βιετνάμ? Ή θεωρείς ότι η μισή Ζουαζιλάνδη έχει vloggers που κάνουν record με RED cameras? Τί ΑΚΡΙΒΩΣ συζητάμε αν δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι τα προϊόντα της Apple απευθύνονται σε ΠΟΛΥ περιορισμένο κοινό, το οποίο να ΜΠΟΡΕΙ να τα αγοράσει. Συνεπώς και πολύ ψηλά είναι το ποσοστό του MacOS αφού δεν παίζει σε laptopάκια των 300€ including ΦΠΑ. Τί ανάλυση παραπάνω χρειάζεσαι σε αυτό? Και το Solaris έχει τέζα χαμηλό market share, τί πάει να πει ότι δεν είναι καλό αλλά υπερβολικά εξεζητημένο λειτουργικό? Αν είναι μπάζο, γιατί το χρησιμοποιεί η μισή BT στη Βρετανία όπως και οι μισές τους τράπεζες? Ο μέσος Μόγγολος και Κυργιστανός δε θα κάνει ποτέ απόσβεση ένα laptop 2000€ όποιας εταιρίας και να είναι, ανεξαρτήτου OS. Οπότε εντελώς άκυρο το να προσπαθείς να πείσεις (ποιόν άραγε?) ότι το macOS δεν είναι καλό λειτουργικό επειδή τα windows έχουν σαφώς μεγαλύτερο market share. Με δουλεύεις ; Τη φωτό από North America την είδες; Είναι και εκεί φτωχές οι εταιρείες; Είναι μογγόλοι και κυργιστανοί; Αυτή τη στιγμή σου γράφω από ένα Dell 5510 Precision των 2800 ευρώ. Εγώ μάλλον είμαι ανώτερο όν με τα λεφτά που έχω , όχι βέβαια τόσο ανώτερο όσο οι ΒΤ... Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
tommy^ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, polaki είπε Την επόμενη φορά βάλε μας να δούμε marketshare Rolls Royce vs Toyota. Ωραίος φίλε! Αστοχη συγκριση MacOS - Win με Rolls Royce - Toyota. Σιγουρα το Market share δεν ειναι αποδειξη για την υπεροχη ενος OS, αλλα σιγουρα δειχνει καποια πραγματα. Θα ηθελα επισης να αναφερθω σε καποιους που λενε οτι εχουν παλιο mac και δεν εχει κολλησει ποτέ, ενω τα windows σερνονται κτλ. Ολα αυτα ειναι υπερβολες. Απο λιγο ως πολυ ολα τα μηχανηματα μπορει να κολλησουν καποια στιγμη. Εχει σχεση και η χρηση που του κανεις και δεν αναφερομαι στο αν του βαζεις βαρια προγραμματα, αλλα στο τι κατεβαζεις, πώς σερφαρεις κτλ.
polaki Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε Με δουλεύεις ; Τη φωτό από North America την είδες; Είναι και εκεί φτωχές οι εταιρείες; Ελάχιστες εταιρείες χρησιμοποιούν Apple υποδομή για διάφορους λόγους, και δεν είναι μόνο το κόστος. Δεν είναι θέμα "φτώχειας", είναι θέμα καθαρά προτίμησης εκεί. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι το πιο mainstream λειτουργικό είναι τα Windows, τα οποία τα ξέρουν όλοι, δεν μπορεί λοιπόν μία εταιρία να κάτσει να πληρώσει για Apple τη στιγμή που ο άλλος μπορεί να βολεύεται καλύτερα με Windows επειδή έτσι έμαθε. Από κει και πέρα επειδή έχω ζήσει 4 χρόνια Αγγλία και κάποιους μήνες σερί Αμερική, το 90% των freelancers εκεί χρησιμοποιούν Apple, γιατί απλά τους ΒΟΛΕΒΕΙ περισσότερο. Ξεκαθαρίζω ότι προσωπικά δεν μου φαινονται ιδιαίτερα ακριβά τα ENTRY level macbooks για αυτά που προσφέρουν, αλλά μου φαίνονται ΠΟΛΥ ακριβά στις top spec εκδόσεις τους, και ειδικά το συγκεκριμένο που συζητάμε είναι αστείο. Αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στην εμπειρία χρήσης. 5 λεπτά πριν, tommy^ είπε Αστοχη συγκριση MacOS - Win με Rolls Royce - Toyota. Σιγουρα το Market share δεν ειναι αποδειξη για την υπεροχη ενος OS, αλλα σιγουρα δειχνει καποια πραγματα. Φυσικά και είναι άστοχη, όσο άστοχο είναι το να κρίνουμε την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ενός OS από το market share, όταν το ένα από αυτά τα OS παίζει αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένο hardware, πόσο μάλλον όταν το hardware αυτό είναι αντικειμενικά υπερκοστολογημένο για διάφορους λόγους (ποιότητα κατασκευής, design, και φυσικά OS). Το OS δεν το αγοράζεις έξτρα, το "αγοράζεις" κανονικότατα όμως στην τιμή του macbook. 7 λεπτά πριν, tommy^ είπε Απο λιγο ως πολυ ολα τα μηχανηματα μπορει να κολλησουν καποια στιγμη. Εχει σχεση και η χρηση που του κανεις και δεν αναφερομαι στο αν του βαζεις βαρια προγραμματα, αλλα στο τι κατεβαζεις, πώς σερφαρεις κτλ. Εδώ λοιπόν για τον απλό χρήστη, όπου απλός χρήστης είναι η μάνα μου, τo MacOS σαφώς και σε προστατεύει πολύ περισσότερο, και πολύ απλά δεν θα δεις κανέναν browser ή filemanager με ένα τρισεκατομύριο μπάρες και αηδίες τύπου dialers που υπήρχαν παλιά σε εποχές dialup. Κανείς βέβαια δεν αμφισβητεί το ότι και τα Win10 έχουν κάνει τεράστια άλματα σε αυτό. Προσωπικά τα χρησιμοποιώ καθημερινά και δεν έχω κολλήσει ποτέ ιό χωρίς να έχω ούτε το Win Defender active, προσέχοντας απλά τί και από που κατεβάζω.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 @polaki Με μπέρδεψες , άρα οι κυργιστανοί δεν έχουν λεφτά και οι άλλοι βολεύτηκαν με Windows. ΟΚ . Οι Freelancer βολεύονται με MAC και στη ΒΤ έχουν Solaris γιατί είναι καλό αλλά δεν το κατάλαβε κανείς ακόμη...(ούτε γιατί είναι τόσο περίεργοι σα λαος θα συμπληρώσω)
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αφήνουμε για λίγο το θέμα κόστους και να περιορίσετε την εποικοδομητική συζήτηση στις διάφορες των λειτουργικών; Το αν ένας χρήστης προτιμά macOS ή Windows σε θέμα «αισθητικής» ή πρακτικότητας είναι ένα θέμα σίγουρα, αλλά η ίδια σύγκριση θα γίνει κ από έναν χρήστη που προτιμά για παράδειγμα win 7 έναντι 10. Αυτή τη στιγμη, ο ισχυρισμός “απευθύνεται σε επαγγελματίες» μου φαίνεται κουλός. Δεν βλέπω κάτι τόσο σοβαρό που δεν μπορεί να γίνει σε ένα ms os. Αντιθετα, το gaming, που πέρα από το fun είναι μια τρέλα κερδοφορία βιομηχανία, βρίσκει έδαφος μόνο στα windows. Ακόμη και σε ένα mac, τα Windows 10 φυσάνε όταν μπαίνει κάποιος για gaming, εργασίες Windows κτλ (πως να μην φυσάνε άλλωστε, hardware όπως όλοι οι άλλοι έχει κ το mac. Εγω το μόνο που αντιλαμβάνομαι από τις τελευταίες ανακοινώσεις της apple, και ειδικά όσο αφορά τον Mac Pro, είναι πως δέχτηκαν επιτέλους πως το «άνοιγμα» σε δυνατότητες επέκτασης θα φέρει περισσότερους πελάτες. οπως κατάλαβαν πως τα AirPods ας πουμε, όντας διαθέσιμα και για αλλά λειτουργικά, έφεραν πολλά περισσότερα έσοδα. ελπιζω να συνεχίσουν ετσι, και να σκεφτούν ότι υπάρχουν χρήστες που θέλουν απλώς το ecosystem, χωρίς να χρειάζεται να σκάσουν λεφτά για έναν Xeon Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
tommy^ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, polaki είπε Το OS δεν το αγοράζεις έξτρα, το "αγοράζεις" κανονικότατα όμως στην τιμή του macbook. Εδώ λοιπόν για τον απλό χρήστη, όπου απλός χρήστης είναι η μάνα μου, τo MacOS σαφώς και σε προστατεύει πολύ περισσότερο, και πολύ απλά δεν θα δεις κανέναν browser ή filemanager με ένα τρισεκατομύριο μπάρες και αηδίες τύπου dialers που υπήρχαν παλιά σε εποχές dialup. Κανείς βέβαια δεν αμφισβητεί το ότι και τα Win10 έχουν κάνει τεράστια άλματα σε αυτό. Προσωπικά τα χρησιμοποιώ καθημερινά και δεν έχω κολλήσει ποτέ ιό χωρίς να έχω ούτε το Win Defender active, προσέχοντας απλά τί και από που κατεβάζω. Kαι στο PC πληρωνεις αντιστοιχα τα windows οταν χτιζεις το συστημα σου. Ολα εχουν να κανουν με τη χρηση... δε σε προστατευει περισσοτερο ο safari απο εναν brave browser στα windows! Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2019 από tommy^
aris1986 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Θα πείτε το MacBook macbookaki (Το Ψωμί ψωμάκι) Θα εύχεστε να παγώσουν και να μην προχωρούν τα έτη γιατί κάθε πέρυσι και φτηνότερα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2019 1 hour ago, aris1986 said: Θα πείτε το MacBook macbookaki (Το Ψωμί ψωμάκι) Θα εύχεστε να παγώσουν και να μην προχωρούν τα έτη γιατί κάθε πέρυσι και φτηνότερα. Βασικά δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά πλέον το pro 16 είναι πιο φθηνό από το προηγούμενο 15 με τα ίδια specs...
polaki Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, giotis1982 είπε @polaki Με μπέρδεψες , άρα οι κυργιστανοί δεν έχουν λεφτά και οι άλλοι βολεύτηκαν με Windows. ΟΚ . Οι Freelancer βολεύονται με MAC και στη ΒΤ έχουν Solaris γιατί είναι καλό αλλά δεν το κατάλαβε κανείς ακόμη...(ούτε γιατί είναι τόσο περίεργοι σα λαος θα συμπληρώσω) Οι Κυργιστανοί δεν έχουν λεφτά, τελεία και παύλα. Apple λοιπόν μπορεί θεωρητικά να αποκτήσει ένα 20% του πληθυσμού, μέχρι εδώ οκ? Οι υπόλοιποι όμως, μπορούν να πάρουν ένα PCάκι που εσύ και εγώ τα δίνουμε στο τόπικ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΑΡΙΣΤΕ ΤΟ, και μια χαρά θα κάνουν αυτό που κάνεις εσύ και εγώ τώρα. Δεν ζουν σε σπηλιές, απλά δεν έχουν αγοραστική δύναμη. Συμφωνούμε? Άρα είναι ή δεν είναι απολύτως φυσιολογικό να εκτοξεύεται το marketshare των windows σε περιοχές με χαμηλό βιοτικό επίπεδο που πρακτικά κάνει απαγορευτική την αγορά Apple? Επιμένω να μην μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς σχετίζεται το market share με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ του λειτουργικού..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα