Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fanboy είπε

8tb ssd, i9, super retina, 64gb ram κτλ. Λογικο να παει τοσο η πλουσια εκδοση..

τα 64gb ram την χρεωνουν επιπλεον 800$ ενω κοστιζει γυρω στα 350$
και τα 8tb sdd κοστιζουν περιπου 1100 και η apple στο δινει με επιπλεον 2400$
και μιλάμε για τιμες λιανικης όχι χονδρικης που θα παίρνει η απλ
και δεν εχει να κανει ουτε με ios ειναι καλυτερο ουτε με retina κτλ, μιλάμε για την διαφορα στην ram και στους ssd ανάμεσα στο ίδιο μοντέλο. 

Καλό λαπτοπ αλλά αρκετά υπερκοστολογημένο.

• Like 9
  • Thanks 1
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, chrisxpap είπε

και δεν εχει να κανει ουτε με ios ειναι καλυτερο ουτε με retina κτλ, μιλάμε για την διαφορα στην ram και στους ssd ανάμεσα στο ίδιο μοντέλο. 

Δεν εχει να λεει ποσο κανουν και ποσο τα κοστολογουν, εχει να κανει πως θα παρεις ενα υπερ εργαλειο και θα σου μεινει 30 χρονια.. εχω windows pc με μ2 32 ραμ κτλ και καθε τοσο κρασαρουν τα win.. το μακ μου 4 χρονια τωρα σφαιρα

Επεξ/σία από fanboy
  • Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 2
  • Sad 3
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, devanir είπε

Το MacBook Air είναι για ανθρώπους που θέλουν να σερφάρουν στο φουμπού ενώ ρουφάνε καφέ σε κάποιο τρέντι μαγαζί.

Το ΜacBook Pro είναι για ανθρώπους που θέλουν να δείχνουν επαγγελματίες ενώ σερφάρουν στο φουμπού και ρουφάνε καφέ σε κάποιο τρέντι μαγαζί.

Για όλους του υπόλοιπους, υπάρχουν τα Windows..

Εξαρτάται προφανώς το τι θες και τι πρέπει να κάνεις στη δουλειά σου, δεν υπάρχει σωστό και λάθος σύστημα. Για παράδειγμα στην εταιρία που δουλεύω, ενω παραδοσιακά έχουμε dell latitudes από πάντα πριν μια βδομάδα ήρθε ένα email από το IT ότι πλέον βάζουν και macbooks pro σαν επιλογή για την επόμενη αναβάθμιση. Να τονίσω ότι αφενός ότι και να διαλέξεις ΔΕΝ τα πληρώνουμε ούτε τα μεν ούτε τα δε από την τσέπη μας (άρα δεν υπάρχει θέμα κόστους) αφετέρου τα specs θα είναι ότι πιο δυνατό υπάρχει παρόλο που την κύρια development δουλειά την κάνουμε σε engineering servers.

Το IT μας έστειλε και ένα πίνακα το τι προγράμματα τρέχουν αν μεταβείς σε mac και τι όχι (και προτείνουν εναλλακτικό). Οκ το είδα για 10λεπτα. 90% είναι 1-1. Όμως MS Visio και MS Project δεν παίζουν. Και κάπου εκεί για μένα σαν εργαλείο δουλειάς τελείωσε και το θέμα, μόνο Windows (δεν υπάρχει περίπτωση να παω σε άλλο tool για αυτά). Άλλοι δεν τα χρειάζονται, το βλέπουν αλλιώς. Οι γραφίστες δεν κάνουν τίποτα χωρίς macos ας πούμε. Τα εργαλεία τους είναι super optimized εκεί.

Εντάξει τώρα κάτι σενάρια .... έδωσα 3Κ να σερφάρω σπίτι στο macbook pro δεν τα συζητάμε καν, είναι αστεία.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βγάζει η Dell 13" σε σασί 11ιντσων (xps13) και 15 ιντσών σε σασί 13" (xps15) δεν τρέχει κάστανο. Βγάζει η Αππλ 16" σε 15",ουαου, τρέξτε να προλάβετε!  😂.  Καλό εργαλείο BTW, αλλά πολύ ακριβό για τα γούστα μου. Ελπίζω να βγουν καλά τα πληκτρολόγια αυτή την φορά. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, chrisxpap είπε

Ασχέτως αν είναι υπερ-κοστολογημένο ή όχι, ξέρεις καμία εταιρεία που να πουλάει υπολογιστές και να δίνει τα components όσο τα παίρνει, ή έστω - όσο έχουν λιανική; 

🤨

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, gthe είπε

Εξαρτάται προφανώς το τι θες και τι πρέπει να κάνεις στη δουλειά σου, δεν υπάρχει σωστό και λάθος σύστημα. Για παράδειγμα στην εταιρία που δουλεύω, ενω παραδοσιακά έχουμε dell latitudes από πάντα πριν μια βδομάδα ήρθε ένα email από το IT ότι πλέον βάζουν και macbooks pro σαν επιλογή για την επόμενη αναβάθμιση. Να τονίσω ότι αφενός ότι και να διαλέξεις ΔΕΝ τα πληρώνουμε ούτε τα μεν ούτε τα δε από την τσέπη μας (άρα δεν υπάρχει θέμα κόστους) αφετέρου τα specs θα είναι ότι πιο δυνατό υπάρχει παρόλο που την κύρια development δουλειά την κάνουμε σε engineering servers.

Το IT μας έστειλε και ένα πίνακα το τι προγράμματα τρέχουν αν μεταβείς σε mac και τι όχι (και προτείνουν εναλλακτικό). Οκ το είδα για 10λεπτα. 90% είναι 1-1. Όμως MS Visio και MS Project δεν παίζουν. Και κάπου εκεί για μένα σαν εργαλείο δουλειάς τελείωσε και το θέμα, μόνο Windows (δεν υπάρχει περίπτωση να παω σε άλλο tool για αυτά). Άλλοι δεν τα χρειάζονται, το βλέπουν αλλιώς. Οι γραφίστες δεν κάνουν τίποτα χωρίς macos ας πούμε. Τα εργαλεία τους είναι super optimized εκεί.

Εντάξει τώρα κάτι σενάρια .... έδωσα 3Κ να σερφάρω σπίτι στο macbook pro δεν τα συζητάμε καν, είναι αστεία.

Δες εδώ τί όφελος είχε η ΙΒΜ από τη στιγμή που το γύρισε στα -πιο ακριβά στην αρχική προμήθεια- Mac

https://www.extremetech.com/computing/238002-ibm-claims-moving-to-mac-drastically-reduced-support-calls-operating-costs 

Εγώ έχω Mac Mini που το πήρα το 2013, και δεν το έχω ακουμπήσει από τότε. Σαν να αγορασα τηλεόραση. Ανοίγω, δουλεύω, κλείνω.

Όσον αφορά το Microsoft Project που δεν τρέχει σε Mac, μου κάνει εντύπωση που ακόμη υπάρχει. Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών χρησιμοποιεί διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Asana, Wrike, Jira, κλπ γιατί έχουν απίστευτες δυνατότητες συνεργατικότητας, έχουν mobile εφαρμογές, συνδέονται με άλλες online πλατφόρμες...

Το MS Project μου ακούστηκε σαν κραυγή από το 2005 ...

Επεξ/σία από nikosgalis
  • Like 1
Δημοσ.

Το μοναδικό ατού είναι η πολύ καλή οθόνη που δύσκολα βρίσκεις αλλού. Κατά τα άλλα μια από τα ίδια. Ποιός δίνει τόσα λεφτά για υπολογιστή; Για ποιον λόγο;

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει ακόμα τον λόγο νααγοράσει κάποιος Mac το 2019. Πέρα από το γούστο 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, fanboy είπε

Δεν εχει να λεει ποσο κανουν και ποσο τα κοστολογουν, εχει να κανει πως θα παρεις ενα υπερ εργαλειο και θα σου μεινει 30 χρονια.. εχω windows pc με μ2 32 ραμ κτλ και καθε τοσο κρασαρουν τα win.. το μακ μου 4 χρονια τωρα σφαιρα

A καλά, άλλος με το "τα Win μου κρασαρουν κάθε 10" (5 εάν πατήσω τριπλό click αντί διπλό").

παίδες αλλάξετε τροπάριο και σας έχει πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος.

• Like 3
  • Thanks 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, judgevag είπε

Εργαλειο για επαγγελματιες αν μη τι αλλο. Το παρατράβηξαν λίγο στη διαφήμιση εκει που "ενθουσιάζονται" τόσο με τα specs.

Πάρε εσυ τον άσο και άσε σε μας τα σκουπίδια.

Δημοσ.
27 minutes ago, chrisxpap said:

Για την RAM ας πουμε ναι. Για τους SSD εχει διαφορες ποιοτητες. ο SSD στο PC της δουλειας διαβαζει γυρω στα 300-400MB / sec. Ο SSD του Mac Mini 2018 στο σπίτι δεν θες να ξερεις...

8 minutes ago, nikosgalis said:

Το MS Project μου ακούστηκε σαν κραυγή από το 2005 ...

Πιο παλια

2 minutes ago, Rockdye said:

Δεν έχω καταλάβει ακόμα τον λόγο νααγοράσει κάποιος Mac το 2019. Πέρα από το γούστο 

Καλα και 2029 να ερθει δε νομιζω να καταλαβεις αν δεν το χρησιμοποιησεις.

Ειναι κριμα που δεν βγαζει και μια σειρα απο laptops με decent GPUs. τωρα εχει η integrated ή pro oriented. ενας ερασιτεχνης που θελει λιγο GPU intensive πραγματα ειναι απεκλεισμενος. υπαρχει βεβαια η λυση των eGPUs αλλά στο Catalina τα εχουνε κανει σκατα με αυτο το θεμα.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Rockdye είπε

Και δεν θα καταλάβεις ποτέ 

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το butterfly δεν με ενόχλησε ποτέ, άμεση απόκριση, ταχύτητα γραφής όσο τίποτα άλλο απο αυτά που έχω δοκιμάσει και αν κάποιο πλήκτρο κολλήσει (συμβαίνει 1 φορά στους 3 μήνες περίπου λόγο κάποιου σκουπιδιού), αρχίζεις και το πατάς με δύναμη και απότομα μέχρι να συνθλίψεις το μικροσκοπικό σκουπίδι και πάντα φτιάχνει και δεν ξαναέχει πρόβλημα. Αυτά...

Επεξ/σία από dimmeneidis
Παράλλειψη λέξης
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snolly είπε

Καλα και 2029 να ερθει δε νομιζω να καταλαβεις αν δεν το χρησιμοποιησεις.

Καλοπροαιρετα, αν εξαιρέσεις το ecosystem, που και πάλι θα μπορούσε να γίνει η δουλειά με χαμηλότερα specs άρα και κόστος, δεν υπάρχει κάτι που γίνεται σε ένα mac και δεν μπορεί να γίνει σε ένα Windows OS. 
Κάποια φεγγάρια εκεί στο 2000 που είχαν chipset από PowerPC οκ πήγαινε το λειτουργικό τρένο σε επαγγελματικές χρήσεις, τώρα όλα αυτά έχουν ξεπεραστεί σχεδόν τελείως. 
Οποτε, εκτός από γούστο OS και ecosystem, τι παραπάνω θα έχω με ένα MacBook των 3000€ έναντι ενός laptop των 3000€;

4 λεπτά πριν, kostipoos είπε

Και δεν θα καταλάβεις ποτέ 

Φώτισε με τι δεν μπορώ να κάνω με ένα MS OS?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...