Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro 16"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν με ξετρέλανε, παρόλα αυτά από ότι άκουσα θα αντικαταστήσει το 15άρι MBP και ξεκινά με την ιδια αρχική τιμή (με σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά) όπως το 15" base model.

Πάντως βλέπω ότι η Apple σιγα σιγα ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο σχετικά με τα Macbook μοντέλα της.. ξεφορτώθηκε το 12αρι, συμμόρφωσε το 13άρι και τώρα διαγράφει το 15άρι και πάει σε 16". pas mal.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως το 16αρι έχει καλές προδιαγραφές για φορητό και ελκυστική τιμή.

Νομίζω ότι υπό  αυτές τις συνθήκες είναι καταδικασμένο να επιτύχει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς πάμε για μεγαλύτερο μοντέλο. Με $100 επιπλέον διπλασιάζεις την μνήμη της κάρτας γραφικών, από 4GB σε 8GB.

Δηλαδή με 3,5% παραπάνω στην τιμή.

Με άλλα $400 πηγαίνεις στα 32GB, δηλαδή με άλλα 13% στην τιμή. Το xcode, μερικά tabs στο σαφάρι και μερικά simulator ανοιχτά θα τα τρέχει άνετα. Με 16GB θα ζορίζεται.

Μετά θα μπεις στον πειρασμό να διπλασιάσεις και τον δίσκο με άλλα 400$ και να πάει στα 2TB. Θα γίνει κύριος υπολογιστής με triple boot με MacOS, linux και windows.

Σχετικά με τις τιμές, είναι μια χαρά. Αν θυμάμαι καλά οι τιμές στο apple store της Αμερικής είναι χωρίς ΦΠΑ. Γενικότερα τα Αμερικάνικα site διαφημίζουν τιμές χωρίς ΦΠΑ και χρεώνουν το ΦΠΑ ανάλογα με την πολιτεία προορισμού. Η κάθε πολιτεία έχει διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ.

Στην Ελλάδα οι επαγγελματίες άγοράζουν χωρίς ΦΠΑ οπότε οι τιμές χωρίς ΦΠΑ είναι οι τιμές γερμανίας δια 1.19 (έχουν 19% ΦΠΑ στην Γερμανία).

Update
Μόλις ανακάλυψα ότι μπορεί να εγκαταστήσει κάποιος λειτουργικό και σε εξωτερικό δίσκο οπότε είναι περιττή η αναβάθμιση σε 2TB.

Επεξ/σία από StavrosD
  • Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Μόλις ανακάλυψα ότι μπορεί να εγκαταστήσει κάποιος λειτουργικό και σε εξωτερικό δίσκο οπότε είναι περιττή η αναβάθμιση σε 2TB.

Αυτό ..

Οι ΒΤΟ αναβαθμίσεις πηγαίνουν πάντα σε επεξεργαστή και μνήμη.
Οι USB ή Thunderbolt δίσκοι είναι πολύ γρήγοροι πλέον οπότε πάει κανείς στον μικρότερο  διαθέσιμο δίσκο.....

Δημοσ.

Δεν υπάρχει επιλογή μόνο για μικρότερο δίσκο. Αν πας σε μικρότερο δίσκο αναγκαστικά πηγαίνεις και σε μικρότερο επεξεργαστή. Νομίζω ο 8πύρηνος i9 μαζί με την διπλάσια χωρητικότητα δίσκου αξίζει την οικονομική διαφορά από το μικρό μοντέλο.

Νομίζω πάντως ότι το μικρότερο 16" είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το 15" ως προς τον λόγο τιμής προς απόδοση.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Νομίζω πάντως ότι το μικρότερο 16" είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το 15" ως προς τον λόγο τιμής προς απόδοση

Συμφωνώ !

Δημοσ.

Αναμφισβήτητα είναι σπουδαίο μηχάνημα αλλά μιλωντας και για τα μικρα, νομίζω ότι αρχίσει και κουράζει αυτό το design. Eπισης ηθελα να ειναι edge to edge η οθονη με XDR

Δημοσ.
Στις 15/11/2019 στις 12:43 ΠΜ, ignome4 είπε

Αναμφισβήτητα είναι σπουδαίο μηχάνημα αλλά μιλωντας και για τα μικρα, νομίζω ότι αρχίσει και κουράζει αυτό το design. Eπισης ηθελα να ειναι edge to edge η οθονη με XDR

Μολις δεν εχει μεινει κανεις να τους αντιγραφει θα αλλαξουν..

περαν της πλακας ομως, εμενα με κουρασε η τιμη τους.

οκ ειναι τουμπανα, αλλα fail 3000€ για macbook το 2019

Δημοσ.

Δεν είναι Fail, το οικονομικότερο windows pc με τον i9-9880h , 16GB RAM και 1ΤΒ δίσκο κοστίζει 2900.

Υπάρχει πλέον επίσημο θέμα στο forum για τον MacBook 16", νομίζω είναι καλύτερο να συνεχίσουμε σε ένα θέμα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/723047-η-apple-ανακοίνωσε-το-νέο-16-ιντσών-macbook-pro-με-τιμές-από-2399-μέχρι-6099/page/9/?tab=comments#comment-57539743

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...