Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν διαβαζονται τα screen shots

κατεβασε irfanview και κανε crop αυτο που θες να δειξεις.

Αλλιως κανε screenshot με alt+printscreen

Εννοεις οτι το 350 το προτεινει ο calculator, οχι οτι το δοκιμασες και επαιξε, σωστα?

οκ, τωρα ειδα τι εννοεις.

ολα αυτα εκει κατω αριστερα ειναι λαθος.

πηγαινε στην 3η καρτελα και δες

Επεξ/σία από SlotKiller
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@SlotKillerναι ο calculator

απο αυτα που γραφει ο calculator μονο τα κοκκινα κουτακια δεν βαζουμε τιμες στα αντοιστιχα του bios ?

πειράζουμε και το Dram voltage ?

Δημοσ.

Ασε dram voltage στα 1.35 που ειναι

Φτιαξε το soc voltage με αρνητικο offset περιπου στο 1v

Βαλε τα κοκκινα που ειναι στις μεσαιες στηλες στο bios, αλλα μην περιμενεις να παιξουν. Προειδοποιω οτι μια φορα κολλησε η δικια μου και χρειαστηκε γεφυρωμα το jumper της μνημης για ρεσετ.

Δες μηπως παιξουν τα AFR, οταν εχω χρονο θα τα δοκιμασω γιατι απ οτι βλεπω ειναι κοντα σε αυτα που βρηκα μονος μου

• Like 1
Δημοσ.

Το HWiNFO64 μου δειχνει το tRFC των μνημων μου αυτη τη στιγμη στο 525 με DOCP enable apo to Bios

οποτε εχεται δικιο προφανως δεν ειναι b-die

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/11/2019 στις 3:12 ΜΜ, mesfigas είπε

πηρα αυτες τις μνημεςhttps://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html

εκανα update sto bios Asus prime plus B350

θελω να μου πειτε αν οντως τρεχουνε στα 3200

ενεργοποιησα το DOC profile apo to bios που λεεει οτι θα τρεχουνε στα 3200

ποσταρω και μια φωτο

Screenshot (14).png

να μου προτεινετα και κανα προγραμα να τραβαω καμια φωτογραφια της προκοπης να μην βγαζω τα ματια μου :)

αλλη μια φωτο

Screenshot (15).png

snap11132019145348.png

Αδερφέ έχουμε την ίδια μητρική και μνήμες. 

Θα σου πω εγώ τι θα κάνεις. 

Ενώ τις τρέχει με DOCP (xmp) σταθερά στα 3200 για κάποιον λόγο σε κάποια παιχνίδια όπως battlefield 1 / 5 μπορει σε άκυρη στιγμή να κρασαρει ή να πετάξει μπλέ οθόνη. 

Απενεργοποίησε το DOCP και βάλε τες χειροκίνητα στα 3200 με ρεύμα στο 1.35 volt και τις τιμές που σου δίνει με το DOCP 16-18-18-38-56 cas κτλ, δεν θυμάμαι τώρα τις τιμές, δεν είμαι σπίτι. 

Με χειροκινητες ρυθμίσεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@panoskatosστηλε μου ρυθμησεις πανο και θα τις βαλω χειροκεινητα

το ειχα κανει και χειροκινητα και κρασαριζε απ οτι θυμαμε

Επεξ/σία από mesfigas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mesfigas Εγώ θα δοκίμαζα να βάλω τις μνήμες σαν MFR στον calculator, αν δεν ήταν σταθερές θα δοκίμαζα να τις δηλώσω σαν AFR. Πιστεύω ότι δεν έχει κανένα νόημα να τις βάζεις σαν b-die όταν δουλεύουν με διπλάσιο tRFC. Αν θέλεις στείλε μου pm να δούμε μαζί τα βήματα και τα ρεύματα και το πως μπορείς μετά να κερδίσεις λίγο ακόμα σε επιδόσεις.

Συγκεκριμένα αν ήταν δικές μου θα είχα στόχο να τις κάνω να δουλέψουν σαν 3000/14 σε πρώτη φάση, είναι πιο γρήγορο από το 3200/16. Αν τα κατάφερνα μετά θα προσπαθούσα να τις πάω 3000/14 με power down disabled. Αν δεν κατάφερνα τίποτα από τα δύο θα δοκίμαζα για 3000/16 και 3200/16.

Να έχεις υπόψιν σου ότι ακόμα και αν καταφέρεις να βρεις ένα σταθερό σημείο με 3200/16 και περάσεις 6 κύκλους tm5 (το ελάχιστο για να ξέρεις ότι είναι σταθερές) μετά υπάρχει περίπτωση η μητρική σου να μην αντέχει πίεση σε αυτή την ταχύτητα, αυτό θα το δεις από το πόσο σταθερά θα είναι τα αποτελέσματα σε ram benchmark, αν δηλαδή τρέχοντας συνεχόμενα test πέφτουν οι επιδόσεις.

Στις 13/11/2019 στις 11:48 ΜΜ, SlotKiller είπε

Δοκιμασα το export & import αλλα δεν ειδα κατι διαφορετικο στο ryzen calculator.

Απλα τωρα πανω δεξια αναγνωριζει το μοντελο του στικ μνημης. Τα timings για b die v1 ιδια τα βλεπω.

Μαλλον  ειναι AFR οι μνημες. το trfc των bdie δεν το φτανει με τιποτα. Στα 550 το εχω...

edit: ναι στο ιδιο συμπερασμα φτανω. Γιατι αυτη η συγχυση στο taiphoon??

Εμένα πάντα το Taiphoon δίνει διαφορετικά αποτελέσματα από το R-XMP. Στα AFR καλό OC κατάφερα να κάνω με τις τιμές του taiphoon, στα rev E είχα καλύτερα αποτελέσματα με το R-XMP.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

τις εβαλα χειροκεινητα ομως δεν παιζουνε 2 απο τα 4 παιχνιδια που δοκιμασα

οποτε θα τις κρατησω στα 3000

οσον αφορα τα χαμηλοτερα timings θελουνε πολυ ψαξιμο και δεν εχω τοσο χρονο και γνωση να ασχοληθω

ομως και στα 3000 μια χαρα ειναι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mesfigas είπε

τις εβαλα χειροκεινητα ομως δεν παιζουνε 2 απο τα 4 παιχνιδια που δοκιμασα

οποτε θα τις κρατησω στα 3000

οσον αφορα τα χαμηλοτερα timings θελουνε πολυ ψαξιμο και δεν εχω τοσο χρονο και γνωση να ασχοληθω

ομως και στα 3000 μια χαρα ειναι

Από περιέργεια τις χειροκίνητες τιμές που έβαλες και δεν ήταν σταθερό τις πήρες από τον calculator με επιλογή στο Memory Type -> AFR και ταχύτητα 3000;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, elpenor είπε

Από περιέργεια τις χειροκίνητες τιμές που έβαλες και δεν ήταν σταθερό τις πήρες από τον calculator με επιλογή στο Memory Type -> AFR και ταχύτητα 3000;

εχω κανει 2 η 3 χειροκηνιτες προσπαθειες

η μια σημερα με τις τιμες που μου ειπε ο panoskatos και 2 προχθες με memory type b-die απο τον calculator και απο taiphoon

στα 3000 και τις 3 φορες

Επεξ/σία από mesfigas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...