AMSTERIS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Όπως λέει και ο τίτλος, όταν θέλουμε μια οθόνη ποιοτική (θα μου πείτε,όλες σχεδόν δηλώνουν ποιοτικές) που κατευθυνόμαστε από άποψη πάντα ΜΗ καταπόνησης ματιών, θέλω να αντικαταστήσω μια παλαιότερη 21'' Samsung syncMaster SA 300 Την οποία την έχω 4-5 χρόνια και η οποία χωρίς να έχω παράπονο νομίζω πως είναι μικρή.Δεν παίζω game ,αλλά διαβάζω πολύ ,πάρα πολύ με αυτή την οθόνη οπότε γι αυτό κάνω αναφορά σε οθόνη '' καλή'' για τα μάτια....Μιλάμε για 8?9?10 ώρες ημερησίως 6 ημέρες την εβδομάδα..... Για ποιές οθόνες θα μπορούσαμε να μιλήσουμε ? χμ.... 2
afantos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Μιλάμε για Low blue light monitors ή για ειδικό φίλτρο.
AMSTERIS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 δεν είμαι ειδικός ,αλλά σκεφτόμουν για μια οθόνη χωρίς κάτι πρόσθετο επανω της, σκεφτόμουν όπως θα λέγαμε απο κατασκευής της να ειναι προστατευτική ''ιδιαίτερα '' στα μάτια........
3DJIN Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 παρε μια οθονη που σου αρεσει και χαμηλωσε τερμα αντιθεση και φωτεινοτητα και θα ειναι πολυ ξεκουραστη.Απο κει και περα παιζει ρολο και η θεση του σωματος (καρεκλα) καθως και το μεγεθος της οθονης. 1
AMSTERIS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 έτσι απλά? δηλαδή σαν να λέμε όλες ίδιες είναι ...οκ...δεκτόν...
elpenor Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε έτσι απλά? δηλαδή σαν να λέμε όλες ίδιες είναι ...οκ...δεκτόν... Τέσσερα πράγματα έχουν σημασία, αρχικά να μην είναι PWM το backlight (flicker free). Στις υπόλοιπες όταν κατεβάζεις την φωτεινότητα του backlight (brightness) κάτω από 100% αυτό αναβοσβύνει πολύ γρήγορα για να δώσει λιγότερο φως. Δεύτερο να έχεις πάντα το σωστό brightness / contrast, η Dell έχει μία εφαρμογή (πιθανότατα και άλλες εταιρείες) που σου επιτρέπει να το ρυθμίζεις από τα windows, εγώ το αλλάζω κάθε πρωϊ και βράδυ. Υπάρχουν οθόνες με dynamic adjustment. Τρίτο η απόχρωση της οθόνης, το πράσινο είναι το ποιο ξεκούραστο το μπλε το χειρότερο. Υπάρχουν οθόνες με blue light filter. Τέταρτο η απόσταση της οθόνης και το μέγεθος των γραμμάτων, αν είναι high dpi η οθόνη ένα 125% zoom από τα windows θα την κάνει ξεκούραστη. Αν κάθεσαι μακρυά και τα γράμματα είναι μικρά σίγουρα θα κουράσεις τα μάτια σου. 1 ώρα πριν, 3DJIN είπε παρε μια οθονη που σου αρεσει και χαμηλωσε τερμα αντιθεση και φωτεινοτητα και θα ειναι πολυ ξεκουραστη Συμφωνώ σε γενικές γραμμές επειδή το πρόβλημα των περισσότερων είναι η υπερβολική φωτεινότητα το βράδυ, όμως εγώ τώρα που μπαίνει ο ήλιος από παντού μέσα στο δωμάτιο αν χαμηλώσω brightness/contrast θα κουράσω πάρα πολύ το μάτι μου που θα δυσκολεύεται να διαβάσει. 2
AMSTERIS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα που κάποιος θα πρότεινε ?
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Εγώ έχω μια Dell 29άρα U29 για δουλειά γραφείου. Δεν είναι Curved ,θεωρώ πως δεν κάνει το curved για τέτοια δουλειά. Θα την δώσω για να πάω σε ακόμη μεγαλύτερη τώρα.
AMSTERIS Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 29άρα!!! Σκέφτομαι απλά αν έχω μια 29αρα μπροστά μου αν βλέπω αυτόν που είναι από πίσω....😁
Carrion Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε 29άρα!!! Σκέφτομαι απλά αν έχω μια 29αρα μπροστά μου αν βλέπω αυτόν που είναι από πίσω....😁 Μη νομίζεις ότι η 29 είναι τεράστια. Για μένα η 29 είναι "κοντή". Δες εδώ μια σύγκριση 29 με 21 που λες ότι έχεις τώρα. http://www.displaywars.com/21-inch-16x9-vs-29-inch-21x9 Η χρήση την οποία κάνεις και η απόσταση που κάθεσαι θα σε οδηγήσει νομίζω. Εννοείται πάντα και το budget... Αν θες πολλά παράθυρα ταυτόχρονα ανοικτά, η απόσταση είναι αρκετή (πχ >70cm) και είσαι άνετος σε budget τότε θα έλεγα να δεις ultrawide (34"). Αν κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύουν τότε το μέγεθος που θα διάλεγα είναι 27 http://www.displaywars.com/21-inch-16x9-vs-27-inch-16x9 Και μια πρόταση έτσι να βρίσκεται https://www.skroutz.gr/s/14863533/HP-EliteDisplay-E273q.html 1
Havik Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Αν διαβάζεις pdf ή κάποιο άλλο κείμενο ίσως ήρθε η ώρα να πάρεις ebook reader π.χ. https://www.skroutz.gr/s/17846477/Pocketbook-InkPad-3.html Υπάρχουν οθόνες με λιγότερη μπλε ακτινοβολία, η LG νομίζω έχει και σίγουρα θα έχουν και άλλες εταιρίες, επίσης αν διαβάζεις και θες πάνω από ένα παράθυρα ταυτόχρονα ίσως σε βολεύει ultrawide, το extra μήκος είναι ότι πρέπει για παράθυρα σε παράθεση ή μεγαλύτερη ανάλυση 1440p, κανονική 16:9 27" 1080p ή με μεγαλύτερη ανάλυση και 28" ή πιο πάνω, Utrawide 21:9 34" (έχει το ίδιο ύψος με 27") Spoiler ΑΝ δεν έχει win10 δοκίμασε να βάλεις την εφαρμογή f.lux, μειώνει τον μπλε φωτισμό και κάνει την οθόνη πιο κίτρινη, μπορείς να ρυθμίσεις φωτεινότητα kelvin. 1
Dvs Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είμαι σε μια παραπλήσια αναζήτηση. Θέλω να αντικαταστήσω δυο οθόνες 10ετίας!! για το σπίτι, μόνο για office δουλειά. Είμαι μεταξύ Dell P2418D και Eizo EV2450 Black. Η διαφορά στην τιμή ειναι 50Ε/οθόνη. Αξιζει τον κόπο κάποιος να πάει σε EIZO? Όλα τα γραφεία έχουν πλέον γεμίσει με Dell οθόνες, πακέτο με τους υπολογιστές Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από Dvs
AMSTERIS Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 προσωπικά ,διαβάζω ακατάπαυστα καθημερινά.Επί παντός επιστητού από τις φιλοσοφικές ανησυχίες του Καστοριάδη έως ποια πηρούνια είναι καλύτερα στο τραπέζι,κι απ το πολίτευμα που θα έχουμε ως κοινωνία στη Σελήνη έως τα σεμεδάκια της θείας αν πλέκονται με βαμβακερό νήμα ή λινό, όλο αυτό ειναι το ένα δεδομένο.Στο πρακτικό κομάτι επίσης λόγω δουλειάς επίσης καθημερινά ασχολούμαι, με πίνακες υπολογισμού και αρχεία .Γι αυτό έλεγα μήπως πρέπει να προσταστέψουμε τα μάτια μας....Ουσιαστικά για μένα μάλλον το δίλλημα ειναι 27 ή 29 ίντσες νομίζω.....
Nero55 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 1. Παρε γυαλια με blue light filters 2. Χρησιμοποιησε καποιο προγραμμα οπως το flux για να μειωθει το μπλε φως αναλογα με το ποσο θες εσυ
AMSTERIS Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 γυαλιά με blue light filters έχω ήδη.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα