Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά έχω αυτή την οθόνη https://www.asus.com/Monitors/VX239HW/HelpDesk_Manual/ και επειδή κάθομαι κάποιες ώρες στο pc κουράζονται τα μάτια μου! Λόγω του ότι έχω μικρό σπίτι η οθόνη είναι ακριβώς πάνω στο παράθυρο δηλαδή δουλεύω και κοιτάω και την οθόνη αλλά και το παράθυρο από πίσω... Επίσης το βραδύ αριστερά από την οθόνη έχω το φωτιστικό γραφείου που με κουράζει με αυτήν μαζί... Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στην οθόνη; Ή να την βγάλω απ το παράθυρο και να την πάω κάπου αλλού [πχ μπροστά από τον τοίχο αριστερά του παραθύρου ( βέβαια έχω και έναν καθρέφτη απέναντι απ αυτόν τον τοίχο που λέω που πιθανότατα θα κάνει αντανάκλαση στην οθόνη)] ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω.... 

Δημοσ.

3 πράγματα θα σου πρότεινα σαν τα πιο σημαντικά που θα πρέπει κάθε χρήστης να προσέχει όσον αφορά την ξεκούραστη χρήση οθόνης

1 Το πιο σημαντικό, Η φορά των ακτίνων φωτός σε σχέση με την οθόνη και τον παρατηρητή. Η βέλτιστη περίπτωση είναι το φως του χώρου να προέρχεται από διάχυση και όχι από δέσμη φωτός και η φορά ιδανικά να είναι κάθετη από το ταβάνι προς το γραφείο. Φως που έρχεται από την πλάτη ή πλάγια σου προς την οθόνη ανακλάται από την οθόνη και κουράζει, ενώ αν το φως έρχεται πίσω από την οθόνη προς τον παρατηρητή επίσης κουράζει ειδικά όταν είναι από εξωτερικό φως παραθύρου όπου μέσα στην ημέρα αλλάζει ή ένταση και η φορά.

2 συμπληρώνει το 1ο Η διαφορά φωτεινότητας μεταξύ οθόνης και ορατού χώρου γύρω από την οθόνη - γραφείο. Εάν ο χώρος είναι σημαντικά φωτινότερος ή πολύ πιο σκοτεινός από την οθόνη τότε τα μάτια κουράζονται πολύ πιο εύκολα. Αυτό αντιμετωπίζεται με την προσθήκη καλού φωτισμού, προτείνεται η θερμοκρασία των λαμπτήρων να είναι 4000Κ δήλαδή κόντα στο φυσικό φως και όχι θερμό ή ψυχρό. και την ανάλογη ρύθμιση της φωτεινώτας της οθόνης για να πετύχεις μια ισορροπία.

3 Η μπλέ ακτινοβολία που εκπέμπουν όλες οι οθόνες κουράζει τα μάτια. Μπορείς να μειώσεις αυτό το φαινόμενο με χρήση γυαλιών υπολογιστή με φίλτρο, ή να μειώσεις την εκπομπή του μπλέ με την ρύθμιση Night mode στα windows 10 ή τις ρυθμίσεις της οθόνης ή το πρόγραμμα flux.

Τέλος καλό είναι για το παράθυρο για να διασπάσεις τις ακτίνες φωτός χωρίς να σκοτεινιάσεις το δωμάτιο να βάλεις μια λεπτή ημιδιάφανη λευκή κουρτίνα. Το υπόλυπο φώς να συμπληρώνεται από το ταβάνι.

Μια καλή επιλογή για φώς στο ταβάνι είναι τα led panel για φως τα οποία κάνουν καλύτερη διάχυση από τις λάμπες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...