Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dali13gr είπε

Όταν διαβάζεις αλλά δεν καταλαβαίνεις.

Αλήθεια τώρα αυτός δεν καταλαβαίνει? Και εδώ πλάτες στην Apple? Τι διάβολο ρε παίδες. 

Μιλάμε για μια εφαρμογή που έχει θέμα ΜΌΝΟ στο ios, και μάλιστα μόνο σε συγκεκριμένη έκδοση αυτού. Μια εφαρμογή εγκεκριμένη από το store της Apple. Αλλά δεν φταίει η Apple που το store της έχει τρύπιες εφαρμογές. 

Αν ηταν το android τα ίδια θα γράφατε είμαι σίγουρος. Άλλωστε δεν έχω διαβάσει 1500 κριτικές για τις τρύπιες εφαρμογές του Android. 

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, One+ είπε

Όταν αυτό ισχύει στην έκδοση 13.2. 2 αλλά όχι στην 13.1.3 τότε φταίει το λειτουργικό και όχι η εφαρμογή. 

Διάβασε καλύτερα! Ήδη το FB έβγαλε διορθωμένη έκδοση! Μην λες ότι να ναι! Διάβασε το λινκ που σου έδειξα. Από εκεί το πήρε το insomnia.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, One+ είπε

Όταν αυτό ισχύει στην έκδοση 13.2. 2 αλλά όχι στην 13.1.3 τότε φταίει το λειτουργικό και όχι η εφαρμογή. 

Στείλε μήνυμα στο Facebook να μην μπουν στον κόπο να διορθώσουν το bug που λένε ότι έχουν. Δεν είναι δικό τους το bug πες τους, είναι της Apple. Όλοι οι ερασιτέχνες δουλεύουν στο Facebook πια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω μερικοί το εχετε μπερδέψει εντελως. 

Αρχικά συμβαίνει το εξής. Όταν στο κινητό σας δίνεται δικαίωματα σε εφαρμογές όπως το Chrome  και το Facebook να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο σας,αυτό δεν σημαίνει ότι σας ακούνε κάποιοι τύποι με μαύρα κοστούμια γιατί θέλουν να ξέρουν τα πάντα για εσάς. Στην πραγματικότητα όταν δίνουμε δικαιώματα στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο του κινητού μας, αυτό ακούει όσα λέτε για να σας κάνει την ζωή ευκολότερη στις αναζητήσεις σας. Το αν σας ηχογραφεί η αν στέλνει την φωνή σας κάπου είναι άγνωστο. Απλά είναι παρόμοια φάση με το κάνουμε μια αναζήτηση φωνητικα.

Στο θέμα της Apple. Φυσικά και ευθύνεται πρώτα η Apple για αυτό το κενό του IOS που εκμεταλλεύονται εφαρμογές όπως το Facebook και θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί και καμία εφαρμογή που όντως θα ήταν μολυσμένη. Άρα μάλλον υπάρχει κενό ασφαλείας στο IOS.

Επεξ/σία από SpirosDR
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Αλήθεια τώρα αυτός δεν καταλαβαίνει? Και εδώ πλάτες στην Apple? Τι διάβολο ρε παίδες. 

Μιλάμε για μια εφαρμογή που έχει θέμα ΜΌΝΟ στο ios, και μάλιστα μόνο σε συγκεκριμένη έκδοση αυτού. Μια εφαρμογή εγκεκριμένη από το store της Apple. Αλλά δεν φταίει η Apple που το store της έχει τρύπιες εφαρμογές. 

Αν ηταν το android τα ίδια θα γράφατε είμαι σίγουρος. Άλλωστε δεν έχω διαβάσει 1500 κριτικές για τις τρύπιες εφαρμογές του Android. 

Να κι άλλος. Φαντάζομαι ούτε κι εσύ μπήκες στον κόπο να διαβάσεις όλα τα σχόλια. Άντε να σε πληροφορήσω κι εσένα. Το bug είναι του UI της εφαρμογής που όταν σέρνεις την φωτογραφία ανοίγει στο πλάι το interface της κάμερας της εφαρμογής.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Το bug αυτό το ανακάλυψαν επειδή το iOS έχει ενδείξεις στην οθόνη για την ενεργοποιημένη κάμερα. Στο android που δεν έχει κάτι τετοιο πως είσαι σίγουρος;

Όσο για τις τρύπιες εφαρμογές του Android, μάλλον διαβάζεις πολλά για το iOS και τίποτα για το Android. To play store όλοι γνωρίζουν το μαύρο χάλι του. Μόλις χθες η google ανακοίνωσε συνεργασία με εταιρείες ασφάλειας λογισμικού προκειμένου ν' αντιμετωπίσει το χάλι.

Δημοσ.

Σημασία έχει ότι μια εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάμερα τόσο εύκολα.Επίσης αυτό συμβαίνει στην έκδοση 13.2.2 που υποτίθεται ότι θα πρέπει να είναι ασφαλέστερη από την προηγούμενη.  Προφανώς δεν σας απασχολεί και τρέχετε να δικαιολογήσετε καταστάσεις που σε διαφορετική περίπτωση θα ανεβάζατε φωτογραφίες με σουρωτήρια. 

• Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Τι βλακείες λες; Διάβασε το άρθρο! Που διάβασες πως σε κατασκοπεύει; Το bug του facebook ενεργοποιεί την κάμερα. Αυτό δεν σημαίνει πως μπανίζει και το τι κάνεις συλλέγοντας φωτό εν άγνοιά σου. Διάβασέ το όλο εδώ, ειδικά την αναφορά στο τέλος.

Το τι θα βάλεις και πως θα το χρησιμοποιήσεις είναι δικό σου θέμα και όχι του λειτουργικού. Θα σου δώσει το λειτουργικό μια ουσιαστική ασφάλεια, αλλά αυτό δεν καλύπτει και bugs λογισμικού τρίτων. Μη λέμε χαζομάρες.

Ότι να ναι! Αν αφαιρέσεις το δικαίωμα χρήσης της κάμερας από το FB τότε αυτό δεν κάνει τίποτα. Διάβασε πριν πεις ότι να ναι.

OK... (pfff)

ΠΣ. Το οτι ανοιγει η καμερα ειναι για να δει τι καιρο κανει ας πουμε?

Τεσπα. Οπως θες. Εγω θα συνεχισω να εχω open source λειτουργικο. bb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, One+ είπε

Σημασία έχει ότι μια εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάμερα τόσο εύκολα.Επίσης αυτό συμβαίνει στην έκδοση 13.2.2 που υποτίθεται ότι θα πρέπει να είναι ασφαλέστερη από την προηγούμενη.  Προφανώς δεν σας απασχολεί και τρέχετε να δικαιολογήσετε καταστάσεις που σε διαφορετική περίπτωση θα ανεβάζατε φωτογραφίες με σουρωτήρια. 

Κάτσε να το κάνουμε λιανά 

Κατεβάζεις το Skype στα Windows. 
σου ζητάει πρόσβαση στην κάμερα κάθε φορά που τρέχει το exe του Skype. 
την δίνεις απλόχερα. 
Το Skype, ενώ εκτελείται, και ενώ είσαι ας πούμε σε stand by mode συνεχίζει να ενεργοποιεί την κάμερα. 

Συμπερασμα: Φταίνε τα Windows. Okeeeeeik. 

22 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε

OK... (pfff)

ΠΣ. Το οτι ανοιγει η καμερα ειναι για να δει τι καιρο κανει ας πουμε?

Τεσπα. Οπως θες. Εγω θα συνεχισω να εχω open source λειτουργικο. bb

Linuxας;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rockdye είπε

Κάτσε να το κάνουμε λιανά 

Κατεβάζεις το Skype στα Windows. 
σου ζητάει πρόσβαση στην κάμερα κάθε φορά που τρέχει το exe του Skype. 
την δίνεις απλόχερα. 
Το Skype, ενώ εκτελείται, και ενώ είσαι ας πούμε σε stand by mode συνεχίζει να ενεργοποιεί την κάμερα. 

Συμπερασμα: Φταίνε τα Windows. Okeeeeeik. 

Εφόσον φταίει η εφαρμογή γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο στην έκδοση 13.1.3 η την 12?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

To play store όλοι γνωρίζουν το μαύρο χάλι του. Μόλις χθες η google ανακοίνωσε συνεργασία με εταιρείες ασφάλειας λογισμικού προκειμένου ν' αντιμετωπίσει το χάλι.

Άμα δεν βάλει σοβαρό "χαράτσι" στο ανέβασμα εφαρμογών από developers ώστε να αποκλείει τουλάχιστον χαζοεφαρμογές αμφιβόλου ποιότητας... δεν θα γίνει δουλειά. Δεν έχω ιδέα τί κόστος έχει τώρα αλλά πριν μερικά χρόνια νομίζω ήταν 100€ για Android και 3000€ για της Apple (ας ενημερώσει όποιος γνωρίζει περισσότερα).

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, One+ είπε

Εφόσον φταίει η εφαρμογή γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο στην έκδοση 13.1.3 η την 12?

Γιατί ξέρεις αν είναι ακριβώς η ίδια εφαρμογή στις δύο αυτές εκδόσεις του ios???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, One+ είπε

Ξέχασα να προσθέσω ότι έχουμε την ανακοίνωση  του developer που αναφέρει ότι το bug είναι δικό του. Δεν θα μπορούσε να αναφέρει ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται εξαιτίας λειτουργικού του iOS στην συγκεκριμένη περίπτωση;

Ως προς την ερώτηση σου, ποιο πρόγραμμα στον κόσμο έχει τον ίδιο κώδικα για όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών; Τα προγράμματα αναβαθμίζονται για να τρέχουν στις νέες απαιτήσεις του συστήματος, δεν προσαρμόζεται ποτέ το σύστημα στις απαιτήσεις ενός προγράμματος. Απλά πράγματα ρε παιδιά. 

Σε αυτό που θα συμφωνήσω είναι πως αν το fb πάρει deadline για να διορθώσει το bug και δεν το κάνει άμεσα, η εφαρμογή πρέπει να γίνει ban από το store μέχρι νεότερου. Εκεί θα είχε πολύ φάση και κλάμα. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...