Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lanc3lot είπε

Καλημέρα σε όλους και όλες στο αγαπημένο μας Insomnia, φυσικά χρόνια πολλά & καλές γιορτές. Παραθέτω αυτό το ωραίο ποστ από τα παραπάνω 😉 Μπαίνω στο θέμα από το να ανοίξω ένα ίδιο αφού έχω παρόμοια απορία. Εδώ και καιρό ήθελα να αντικαταστήσω έναν 2 TB δίσκο που έχω για να βάζω ταινίες και σειρές που μανιωδώς κατεβάζω καθημερινά. Έκανα λοιπόν την ... λάθος επιλογή και αγόρασα έναν My Cloud Home 6TB, ευτυχώς από το Amazon. Λάθος αφού έχει τεράστια ασυμβατότητα να το δει το αγαπημένο Kodi που παίζει μέσω Media player στην τηλεόραση και στο pc (παίζει μεν σε Plex αλλά ποτέ δεν το συμπάθησα η αλήθεια είναι) αλλά ευτυχώς είναι η αγορά από το Amazon και μπορώ να το επιστρέψω τις επόμενες μέρες αν το θελήσω. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν προτείνετε κάποια παρόμοια συσκευή που να μπορεί να το δει άνετα το Kodi και να έχει το ατού του My Cloud Home, που είναι να σου κάνει backup αυτόματα τις φωτογραφίες / βίντεο από το κινητό όταν μπαίνεις σπίτι, την ικανότητα να συνδέεσαι από όπου είσαι εκεί και να κατεβάσεις / δεις stream τα βίντεο σου + πιθανή δυνατότητα να μπω μέσα από μακρία και να βάλω να κατεβαίνει κάποιο νέο torrent (αυτό δεν γίνεται με My Cloud). Πχ η παράθεση παραπάνω αναφέρει το Synology - Αντίστοιχο μοντέλο με το Mycloud σε μονό δίσκο nas με 6ΤΒ ιδανικά, τι κόστος θα είχε;; Κάποιο μοντέλο που προτείνετε που κάνει τα παραπάνω που λέω; 

Ζητάω πολλά;;;;

ΥΓ

Όπως πάντα ευχαριστώ όσους προκαταβολικά ξοδέψουν λίγο χρόνο για να ... μοιράσουν γνώσεις και εμπειρίες

Ένας οποιοσδήποτε υπολογιστής με το κατάλληλο λογισμικό μπορεί να γίνει cloud server. Δεν χρειάζεται ειδικό μηχάνημα για αυτό. 
Βάζω αυτό το link για να δείτε ως παράδειγμα ένα free προγραμμα τι μπορεί να κάνει:

https://www.tonido.com

Αν ψάξετε υπάρχουν και αντίστοιχα επι πληρωμή. 

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα προτιμούσα κάτι σε NAS τύπου μιας και η λογική μου είναι να είναι συσκευή που θα μου αποτρέψει να πρέπει να ανοίγω το pc συνεχώς. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lanc3lot είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα προτιμούσα κάτι σε NAS τύπου μιας και η λογική μου είναι να είναι συσκευή που θα μου αποτρέψει να πρέπει να ανοίγω το pc συνεχώς. 

https://www.skroutz.gr/s/14484089/Beelink-BT3-Pro-x5-Z8350-4GB-64GB-W10.html

Το συγκεκριμένο μπορείς να το έχεις μόνιμα ανοιχτό

Δημοσ.
9 ώρες πριν, lanc3lot είπε

Καλημέρα σε όλους και όλες στο αγαπημένο μας Insomnia, φυσικά χρόνια πολλά & καλές γιορτές. Παραθέτω αυτό το ωραίο ποστ από τα παραπάνω 😉 Μπαίνω στο θέμα από το να ανοίξω ένα ίδιο αφού έχω παρόμοια απορία. Εδώ και καιρό ήθελα να αντικαταστήσω έναν 2 TB δίσκο που έχω για να βάζω ταινίες και σειρές που μανιωδώς κατεβάζω καθημερινά. Έκανα λοιπόν την ... λάθος επιλογή και αγόρασα έναν My Cloud Home 6TB, ευτυχώς από το Amazon. Λάθος αφού έχει τεράστια ασυμβατότητα να το δει το αγαπημένο Kodi που παίζει μέσω Media player στην τηλεόραση και στο pc (παίζει μεν σε Plex αλλά ποτέ δεν το συμπάθησα η αλήθεια είναι) αλλά ευτυχώς είναι η αγορά από το Amazon και μπορώ να το επιστρέψω τις επόμενες μέρες αν το θελήσω. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν προτείνετε κάποια παρόμοια συσκευή που να μπορεί να το δει άνετα το Kodi και να έχει το ατού του My Cloud Home, που είναι να σου κάνει backup αυτόματα τις φωτογραφίες / βίντεο από το κινητό όταν μπαίνεις σπίτι, την ικανότητα να συνδέεσαι από όπου είσαι εκεί και να κατεβάσεις / δεις stream τα βίντεο σου + πιθανή δυνατότητα να μπω μέσα από μακρία και να βάλω να κατεβαίνει κάποιο νέο torrent (αυτό δεν γίνεται με My Cloud). Πχ η παράθεση παραπάνω αναφέρει το Synology - Αντίστοιχο μοντέλο με το Mycloud σε μονό δίσκο nas με 6ΤΒ ιδανικά, τι κόστος θα είχε;; Κάποιο μοντέλο που προτείνετε που κάνει τα παραπάνω που λέω; 

Ζητάω πολλά;;;;

ΥΓ

Όπως πάντα ευχαριστώ όσους προκαταβολικά ξοδέψουν λίγο χρόνο για να ... μοιράσουν γνώσεις και εμπειρίες

Δεν είσαι ο μόνος που την "πάτησες" με τα cloud HOME. Αυτή η σειρά δεν είναι κανονικό NAS (η ίδια η WD δε την έχει στη κατηγορία NAS).

Αυτά που ζητάς τα κάνει η σειρά mycloud όπως το EX2. H έκδοση με τον μονό δίσκο δεν παίρνει apps (επίσημα) και δε θα μπορέσεις να βάλεις το transmission (torrent client).

Φυσικά και το synology τα κάνει όλα αυτά και είναι η καλύτερη επιλογή στην περίπτωση σου. 

Πριν στείλεις πίσω το Home στο amazon δες αμα σε συμφέρει να το κρατήσεις και απλά να βγάλεις τον δίσκο από μέσα από το να πληρώσεις για να το στείλεις πίσω και να αγοράσεις σκέτο δίσκο για το επόμενο NAS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε

Δεν είσαι ο μόνος που την "πάτησες" με τα cloud HOME. Αυτή η σειρά δεν είναι κανονικό NAS (η ίδια η WD δε την έχει στη κατηγορία NAS).

Αυτά που ζητάς τα κάνει η σειρά mycloud όπως το EX2. H έκδοση με τον μονό δίσκο δεν παίρνει apps (επίσημα) και δε θα μπορέσεις να βάλεις το transmission (torrent client).

Φυσικά και το synology τα κάνει όλα αυτά και είναι η καλύτερη επιλογή στην περίπτωση σου. 

Πριν στείλεις πίσω το Home στο amazon δες αμα σε συμφέρει να το κρατήσεις και απλά να βγάλεις τον δίσκο από μέσα από το να πληρώσεις για να το στείλεις πίσω και να αγοράσεις σκέτο δίσκο για το επόμενο NAS.

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις; Πχ βλέπω εδώ τις κριτικές για αυτό: https://www.skroutz.gr/s/13211117/Synology-DS118.html και σκέφτομαι μην μπλέξω σε νέα περιπέτεια...Βέβαια υπάρχει και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/16119905/Synology-DiskStation-DS119j.html?from=catspan&keyphrase=Ds119#reviews αλλά γενικά αν έχεις να προτείνεις κάποιο που ξέρεις + δίσκο αν πάρω άλλο και δεν κρατήσω του Cloud

Atheatos στην τηλεόραση έχω Nvidia Shield οπότε κυρίως ψάχνω το δίσκο όπου θα βάλω τα πάντα μέσα και πιθανότητα να μπορώ να συνδέομαι εκτός για να δω βίντεο που έχω εκεί, να βάζω φώτο όταν έρχομαι σπίτι ή όπου είμαι και να κατεβάζω κάνα τόρεντ

Επεξ/σία από lanc3lot
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, lanc3lot είπε

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις; Πχ βλέπω εδώ τις κριτικές για αυτό: https://www.skroutz.gr/s/13211117/Synology-DS118.html και σκέφτομαι μην μπλέξω σε νέα περιπέτεια...Βέβαια υπάρχει και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/16119905/Synology-DiskStation-DS119j.html?from=catspan&keyphrase=Ds119#reviews αλλά γενικά αν έχεις να προτείνεις κάποιο που ξέρεις + δίσκο αν πάρω άλλο και δεν κρατήσω του Cloud

Atheatos στην τηλεόραση έχω Nvidia Shield οπότε κυρίως ψάχνω το δίσκο όπου θα βάλω τα πάντα μέσα και πιθανότητα να μπορώ να συνδέομαι εκτός για να δω βίντεο που έχω εκεί, να βάζω φώτο όταν έρχομαι σπίτι ή όπου είμαι και να κατεβάζω κάνα τόρεντ

Το 119 ξέχνα το είναι πολύ low budget με κακό hardware. Το 118 έχει καλύτερο επεξεργαστή (αν θυμάμαι σωστά είναι ίδιος με της WD HOME) που είναι καλός για stream καταστάσεις.

Με κανένα από αυτά τα δύο δεν έχω εμπειρία αλλά το 118 θα σε καλύψει. Προσωπικά δε θα πήγαινα σε single bay nas ποτέ βέβαια αλλά σε αυτά τα λεφτά ίσως είναι το πιο γρήγορο. Με τα διπλάσια πας στο 218+ (2 bay με celeron/2gb). Σκέψου μελλοντικά τι ανάγκες θα έχεις γιατί πολλοί ξεκινάνε με 1 bay και μετά το μετανοιώνουν. Πόσο μάλλον εάν το θέλεις για backup ίσως πρέπει να σκεφτείς και το RAID.

Για δίσκους εγώ WD RED βάζω. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/12/2019 στις 11:31 ΠΜ, linuxakias είπε

Διαβάζω με ενδιαφέρον το άρθρο και μου δημιουργείτε η εξής απορία

Φιλέ μου καλέ μου φιλέ 

Γιατί δεν παίρνεις έναν Refurbished Dell R410 που χαμηλώνουν και οι στροφές στα fan από idrac και έχεις fail over 2 τροφοδοτικά x 450watt αν καίει το ένα πας στο άλλο με μνήμη από 8 ως 32gb και 4 δίσκους η 10ριδες SATA η 4 Nearline SAS 3TB ο καθένας με Hardware Raid Controller και Raid 0/1/5/10 Και να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο σε Raid 5 έχεις 8TB με 4 x 3 TB  sas βάλε και ένα USB δίσκο εξωτερικά 10αρη να κάνει κάθε μέρα backup και είσαι κομπλέ το ολο σύνολο δεν ξεπερνάει τα 500 αντε 600 ευρω μην μου πεις ότι είναι πολλά αλλά σε αυτή τη λύση είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ Σίγουρος ότι όλα θα δουλεύουν ρολόι και αν βάλεις και το NEXTCLOUD απάνω έχεις πλήρες λύση για cloud για όσους χρήστες θες . αν θες πάρτο και φέρε να στο φταίξω καλή παρέα να υπάρχει και άπλετος καφές. Όλα τα NAS έχουν Software raid controller οπότε κλάψτα Χαράλαμπε αν γίνει το παραμικρό  . άσε που αν πάθει κάτι το Nas θα τα κλαις τα αρχεία σου . αν στήσεις ένα nas σε pc μόνο τα υλικά θα σου πανε πολύ παραπάνω από αυτά που σου λέω. Εχω έναν R410 Σπίτι μου και τον έχω για Storage έτσι όπως σου λέω δεν ακούγεται καν κιχ λίγο στην αρχή αν ξεκινήσει μετα τίποτε σαν να μην είναι ανοιχτος και κανει τελειά δουλειά για αυτό που το θέλω κάνε και εσύ κάτι τέτοιο να έχεις την υγειά σου και άσε τα χαζοκούτια

όσοι έχετε Dell Server PowerEdge και τον έχετε για home lab στείλτε μου ένα pm να σας στείλω απλές οδηγίες να τον κάνετε να μην ακούγεται καν βασική προϋπόθεση να έχετε idrac 

Επειδή με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη περίπτωση τι λειτουργικό χρησιμοποιείς? Η κατανάλωση (watt) πως είναι? 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, lanc3lot είπε

Δεν είναι απαραίτητο να το συνδέσεις στην τηλεόραση. Μια φορά θα σεταρεις τον υπολογιστή και μετά θα μπαίνεις με teamviwer ή google Remote Desktop και θα κανείς τα πάντα από το κινητό σου, από το pc σου κτλ. Συνδέεις όποιον εξωτερικό θέλεις και αυτό ήτανε. Έχεις ένα cloud server με μικρή κατανάλωση και δυνατότητα να κανείς ότι θες απομακρυσμένα.

Ενας υπολογιστής μπορεί να κάνει τα πάντα φτάνει να θέλεις. Άλλωστε και τα nas που κοιτάτε υπολογιστές της πλάκας είναι, με πετσοκομμένο λειτουργικό.  
Πολλές εταιρείες έχουν ένα rack με τους σκληρούς και ένα laptop να τους ελέγχει και αυτό είναι ο server τους.... Τόσο απλά.

Δημοσ.
Στις 22/12/2019 στις 8:24 ΜΜ, atheatos είπε

Δεν είναι απαραίτητο να το συνδέσεις στην τηλεόραση. Μια φορά θα σεταρεις τον υπολογιστή και μετά θα μπαίνεις με teamviwer ή google Remote Desktop και θα κανείς τα πάντα από το κινητό σου, από το pc σου κτλ. Συνδέεις όποιον εξωτερικό θέλεις και αυτό ήτανε. Έχεις ένα cloud server με μικρή κατανάλωση και δυνατότητα να κανείς ότι θες απομακρυσμένα.

Ενας υπολογιστής μπορεί να κάνει τα πάντα φτάνει να θέλεις. Άλλωστε και τα nas που κοιτάτε υπολογιστές της πλάκας είναι, με πετσοκομμένο λειτουργικό.  
Πολλές εταιρείες έχουν ένα rack με τους σκληρούς και ένα laptop να τους ελέγχει και αυτό είναι ο server τους.... Τόσο απλά.

Μα δεν είπε κανείς κανείς το αντίθετο, έτσι είναι. Απλά βολεύουν αυτά τα μηχανήματα λόγω μικρού όγκου και έτοιμου λογισμικού για τέτοια χρήση. Τα πετάς σε ένα ντουλάπι και τα ξεχνάς.
Μπορείς να βρεις και κουτιά για NAS που παίρνουν ΙΤΧ και να κάνεις τα ίδια σε παρόμοιο μέγεθος απλά πρέπει να ασχοληθείς στο στήσιμο τους.

Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για ένα απλό σπιτικό file / media server;

Και εγώ με NAS έτοιμα (wd, synology) ξεκίνησα γι αυτούς τους λόγους αλλά τελευταία με το raspberry pi 4b έχω αρχίσει να βολεύομαι μιας που το χρησιμοποιώ και για άλλες εφαρμογές. Δύσκολα όμως το προτείνεις σε κάποιο αρχάριο. 'Οχι πως είναι κάτι τρελό αλλά απέχει πολύ από Plug n Play.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου μιας και χρησιμοποιώ 2 NAS N54L, τα αγόρασα μεταχειρισμένα το 1ο (4x1TB HDD) χρησιμοποιείται για backup χρήσιμων αρχείων από όλα τα pc μου και το 2ο (4x4TB HDD) ως media center πρακτικά.

Και τα δύο χρησιμοποιούν Win2012r2 δεν έχουν raid και γίνονται 2ο backup το καθένα ξεχωριστά σε εξωτερικούς σκληρούς για παν ενδεχόμενο.

Αν θα τα άλλαζα επειδή έχω και ένα synology που κάθεται πλέον, θα πήγαινα σε ένα με αρκετά Bay (6+) - μεγάλο ατού οι εφαρμογές που παίρνουν - για να καλύψω και μελλοντικές ανάγκες. Δεν θα σου πρότεινα raid προσωπικά αν χρησιμοποιείς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας (το raid δεν είναι backup). Ότι επιλέξεις καλό θα ήταν να προνοήσεις σε επιπλέον δίσκο εξωτερικό ή μη που θα έχεις τα δεδομένα σου με διπλή ασφάλεια.

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως αν επιλέξεις Synology να μην πάρεις σε καμία περίπτωση με arm επεξεργαστή αλλά με Intel. Είναι πιο ακριβά αλλά έχουν περισσότερες δυνατότητες με σημαντικότερη την δυνατότητα να εγκαταστήσεις docker. Και εννοείται από δύο bay και πάνω. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Επειδή το κόστος ανεβαίνει επικίνδυνα σε σχέση με το ταπεινό My Cloud Home που το πήρα και εν καιρό Black Friday, έδωσα μια ακόμα ευκαιρία στην συσκευή, που αν και δεν έχει την δυνατότητα να κάνει ακριβώς όλα όσα θα ήθελα (δεν θεωρείται για μένα NAS) όπως πχ να συνδεθώ και να κατεβάσω πχ τα torrents της ημέρας, εντέλει μπορεί να συνδεθεί με Kodi. Σε περίπτωση που κάνει αναζήτηση κάποιος στο μέλλον στο Insomnia, η λύση που εγώ έψαχνα όλο το ιντερνετ να την βρώ, είναι πως:  χρειάζεται να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ το SMB access από τα Windows Features (ψάξτε features στο search) και τότε θα σας εμφανίσει ένα φάκελο PUBLIC. Αν βάλετε εκεί μέσα ότι θέλετε, τότε το KODI επιτέλους το βλέπει. Στην συνέχεια μέσω DHCP θα ορίσετε μια συγκεκριμένη μόνιμη ip στο my cloud και το πρόβλημα λύνεται. Ίσως το κρατήσω τελικά, θα δούμε ;-)

Ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις, και την ...γνώση που μοιράσατε απλόχερα ;-) Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Δημοσ.
Στις 24/12/2019 στις 1:11 ΠΜ, Dragonlordcv2002 είπε

Καλησπέρα. Να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου μιας και χρησιμοποιώ 2 NAS N54L, τα αγόρασα μεταχειρισμένα το 1ο (4x1TB HDD) χρησιμοποιείται για backup χρήσιμων αρχείων από όλα τα pc μου και το 2ο (4x4TB HDD) ως media center πρακτικά.

Και τα δύο χρησιμοποιούν Win2012r2 δεν έχουν raid και γίνονται 2ο backup το καθένα ξεχωριστά σε εξωτερικούς σκληρούς για παν ενδεχόμενο.

Αν θα τα άλλαζα επειδή έχω και ένα synology που κάθεται πλέον, θα πήγαινα σε ένα με αρκετά Bay (6+) - μεγάλο ατού οι εφαρμογές που παίρνουν - για να καλύψω και μελλοντικές ανάγκες. Δεν θα σου πρότεινα raid προσωπικά αν χρησιμοποιείς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας (το raid δεν είναι backup). Ότι επιλέξεις καλό θα ήταν να προνοήσεις σε επιπλέον δίσκο εξωτερικό ή μη που θα έχεις τα δεδομένα σου με διπλή ασφάλεια.

Εγώ έχω ένα N36L για seedbox (Ubuntu Server + rTorrent). Πολύ καλό για τη δουλειά του :P

Δημοσ.
Στις 24/12/2019 στις 12:56 ΠΜ, CMOS_Z είπε

Μα δεν είπε κανείς κανείς το αντίθετο, έτσι είναι. Απλά βολεύουν αυτά τα μηχανήματα λόγω μικρού όγκου και έτοιμου λογισμικού για τέτοια χρήση. Τα πετάς σε ένα ντουλάπι και τα ξεχνάς.
Μπορείς να βρεις και κουτιά για NAS που παίρνουν ΙΤΧ και να κάνεις τα ίδια σε παρόμοιο μέγεθος απλά πρέπει να ασχοληθείς στο στήσιμο τους.

Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για ένα απλό σπιτικό file / media server;

Και εγώ με NAS έτοιμα (wd, synology) ξεκίνησα γι αυτούς τους λόγους αλλά τελευταία με το raspberry pi 4b έχω αρχίσει να βολεύομαι μιας που το χρησιμοποιώ και για άλλες εφαρμογές. Δύσκολα όμως το προτείνεις σε κάποιο αρχάριο. 'Οχι πως είναι κάτι τρελό αλλά απέχει πολύ από Plug n Play.

Έχει χαμηλή κατανάλωση το raspberry pi 4b αλλά μετά πρέπει να έχεις τους δίσκους πάνω σε usb με τροφοδοσία κλπ.

Μετα software με δυνατότητες Synology από όσο ξέρω δεν έχει.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/12/2019 στις 8:21 ΜΜ, lanc3lot είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Επειδή το κόστος ανεβαίνει επικίνδυνα σε σχέση με το ταπεινό My Cloud Home που το πήρα και εν καιρό Black Friday, έδωσα μια ακόμα ευκαιρία στην συσκευή, που αν και δεν έχει την δυνατότητα να κάνει ακριβώς όλα όσα θα ήθελα (δεν θεωρείται για μένα NAS) όπως πχ να συνδεθώ και να κατεβάσω πχ τα torrents της ημέρας, εντέλει μπορεί να συνδεθεί με Kodi. Σε περίπτωση που κάνει αναζήτηση κάποιος στο μέλλον στο Insomnia, η λύση που εγώ έψαχνα όλο το ιντερνετ να την βρώ, είναι πως:  χρειάζεται να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ το SMB access από τα Windows Features (ψάξτε features στο search) και τότε θα σας εμφανίσει ένα φάκελο PUBLIC. Αν βάλετε εκεί μέσα ότι θέλετε, τότε το KODI επιτέλους το βλέπει. Στην συνέχεια μέσω DHCP θα ορίσετε μια συγκεκριμένη μόνιμη ip στο my cloud και το πρόβλημα λύνεται. Ίσως το κρατήσω τελικά, θα δούμε 😉

Ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις, και την ...γνώση που μοιράσατε απλόχερα 😉 Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Καλησπέρα σε όλους,

Τελικά κράτησα το MyCloud Home και η αλήθεια είναι πως σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Τα κύρια προβλήματα που είχα, είναι πως αρχεία μεγάλα σε 4K, εννοώ 70-80 GB, για κάποιο λόγο όταν παίζω σε Wifi, κάνει συνεχώς buffering και εμφανίζει το kodi ένα μήνυμα πως μάλλον φταίει ο Server που παίζει (σε ελεύθερη μετάφραση κάτι τέτοιο λέει). Όταν είναι μέχρι 10-15GB τα παίζει σωστά.  Οι μόνες λύσεις που σκέφτομαι εδώ, είναι αφενός να πάω το MyCloud Home δίπλα στο Modem και να το δηλώσω ως Network Storage (έχω ένα Speedtouch, τελευταίας γενιάς, Cosmote) μήπως βοηθήσει με το Buffering ή να το πάω δίπλα στην τηλεόραση και να το συνδέσω με κάποιο USB ώστε να τα διαβάζει από εκεί. Αν κάποιος έχει επιπλέον γνώση για αυτό ας το πει.

Το κύριο θέμα που θέλω να ρωτήσω σε όποιον είναι κάτοχος του Home είναι το εξής:

Όπως έγραψα παραπάνω, υπάρχει ένας PUBLIC φάκελος που τον βλέπει τοπικά το Kodi και παίζει ταινίες και σειρές χωρίς πρόβλημα. Πρόσφατα ανακάλυψα πως το My Cloud Home έχει και υποστήριξη με το Plex και μάλιστα ως Server κάτι που βοηθά πολύ σε μια 2η παλιά Samsung 32άρα που έχω (η κεντρική 65αρα στο σαλόνι έχει Shield πάνω) και η οποία παίζει το Plex κανονικά και το Netflix (μιλάμε για τηλεόραση 6ετίας!!) (και έτσι θα αποφύγω να αγοράσω κάποιον Media Player μόνο για αυτό τον σκοπό)  

Το περίεργο είναι πως για να δουλέψει το Plex φτιάχνει έναν φάκελο που τον λέει ... Plex και ο οποίος φαίνεται μόνο είτε μέσω Plex η μέσω της εφαρμογής που έχει το My Cloud Home και δεν μπορώ μέσω του Plex Server να δηλώσω να διαβάζει και τον φάκελο Public ώστε να παίζουν οι ταινίες και στο Plex. Η μόνη λύση που τώρα έχω, είναι να φορτώσω τις σειρές / ταινίες και στο φάκελο Plex, δηλαδή να έχω τα ίδια δεδομένα σε 2 σημεία μέσα στο Mycloud Home που ... είναι λίγο χαζό ως λογική. 

Ξέρει κανείς πως να το κάνω ώστε να διαβάζει το Plex και τα του φακέλου Public που βλέπει και το Kodi; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Επεξ/σία από lanc3lot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...