mezzanine Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, desosav είπε Αντε και στα δικα μας. Καπου το 2100 θα γινει ο πρωτος πιλοτος και 180 χρονια αργοτετα θα περασει το σχετικο νομοσχεδιο στην βουλη. Φυσικα εκεινη την εποχη στον υπολοιπο ανεπτυγμενο κοσμο οι ανθρωποι δεν θα εργαζονται καθολου γιατι τα ρομποτ θα εχουν παρει ολες τις δουλειες. Στην ελλαδα δεν θα ανησυχησουμε ποτε για κατι τετοιο διοτι λιγο πριν ψηφιστει το σχετικο νομοσχεδιο θα σβησει επιτελους ο ηλιος. Φίλε μου στην Ελλάδα το 80% δεν δουλεύει ούτως η άλλως. Ακόμα και τα ρομπότ σε αυτή την χώρα χαραμοφάηδες θα γίνουν. 1 1
Hellenicsun Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 52 λεπτά πριν, Progfusion είπε Φίλε μου οπαδός Καπαμαρού? Όχι. Γιατί; 54 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Που να ξέρουμε; Που να ξέρουμε; Αλήθεια γιατί βγαίνει αυτή η ηχώ ; Είναι πρόβλημα της πλατφόρμας; Το είδα γρήγορα κι έκανα edit πάντως εγώ 😛
valkon Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Την πρώτη βδομάδα που έπιασα δουλειά, έγινα και μέλος σε φόρουμ antiwork κτλ. Είμαι τυχερός γιατί κάνω αυτό που αγαπάω, αλλά η σκλαβιά είναι σκλαβιά.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, busellatos είπε Αν γραψεις στο πληκτρολογιο με ελληνικους χαρακτηρες windows βγαζει ς ινδος σ τόσα χρόνια και ποτέ μου δεν το πρόσεξα 😂
cpc464 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 36 λεπτά πριν, valkon είπε Την πρώτη βδομάδα που έπιασα δουλειά, έγινα και μέλος σε φόρουμ antiwork κτλ. Είμαι τυχερός γιατί κάνω αυτό που αγαπάω, αλλά η σκλαβιά είναι σκλαβιά. Πάντα την είχα αυτή την απορία,αν δουλεύεις σε anti-work forum δεν πας κόντρα στις πεποιθήσεις σου?.
tasanton Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Τις χρυσές εποχές της πληροφορικης και τις χώρας πριν σχεδόν 20 χρονια, ειχα εφαρμόσει 4ημερο σε συμφωνία με τον εργοδότη μου για κανένα 6μηνο. Προφανώς με αντίστοιχη μείωση μισθού. Ωραία περίοδος, long weekend. Το σταμάτησα ομως γιατί δεν προλάβαινα τη δουλεια τις υπόλοιπες μέρες Επισης για όσους βλέπουν σκοτεινά συμφεροντα στη Microsoft. Πρέπει να καταλάβετε οτι αυτο που ενδιαφέρει ειναι να βγαίνει η δουλεια. Αν θα σου πάρει 3, 5 η 15 ώρες ειναι δικό σου προβλημα. Για αυτο το λόγο δεν εχουν ωραριο εργασίας με την τυπική έννοια, οι περισσότεροι δεν εχουν καν δικό τους γραφείο (shared desk policy) και μπορούν να δουλεύουν και απο το σπίτι τους. Α και ειναι σταθερά στα best workplaces κάθε χρόνο. Καμία εντύπωση δεν προκαλεί λοιπόν το 4ημερο. Βέβαια το πείραμα έγινε σε μια χώρα υπερεργασίας, οποτε τι είχαν τι έχασαν. 1
Progfusion Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Hellenicsun είπε Όχι. Γιατί; Το είδα γρήγορα κι έκανα edit πάντως εγώ 😛 Επειδή τα είπες όλα διπλά.. στην μεταγλώττιση στο παιδικό ήταν κλασσικό να λένε πολλά πράγματα 2 φορές πολλά πράγματα 2 φορές.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Εγώ έχω να πω από την προσωπική μου εργασιακή εμπειρία, έχοντας δουλέψει σε πραγματικά σκ@τοδουλειά, σε δουλειά 8ωρη 5νθήμερη, σε δουλειά 6ήμερη 12ωρη και τώρα σε δουλειά 5νθήμερη 4ωρη με απολαβές 8ωρου βασικού, πως στην τωρινή μου δουλειά νιώθω επιτέλους την ισορροπία στα εργασιακά και την προσωπική μου ζωή, δεν κουράζομαι ψυχολογικά και δεν πάω με σφιγμένο στομάχι στην εργασία μου, ακόμα κι αν ξέρω πως θα 'χω μπροστά μου μια δύσκολη ημέρα. Μεγάλη υπόθεση η ισορροπία. Αν ας πούμε έχεις να διαλέξεις μεταξύ ενός καλού - για την Ελλάδα - μισθού πχ 1000€ κάνοντας όμως τον χαμάλη 6-7 ημέρες τη βδομάδα και 12ωρα και μεταξύ 5νθήμερης εργασίας με 4-6ωρα με βασικό μισθό, αν δεν έχεις χοντρή ανάγκη για παραπάνω χρήματα, καρφωτά το δεύτερο, για την ψυχική και σωματική σου υγεία, αλλιώς οι επιπλέον απολαβές καταλήγουν σε γιατρούς, άσκοπες και βεβιασμένες αγορές για να χαλαρώνεις ψυχολογικά, κλπ, κλπ.
primeragt Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 48 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Γίνε εσύ λοιπόν εργοδότης, για να μην έχεις εργοδότες που το... παίζουν εργοδότες και να μην σου βγάζουν την ψυχή. Ή δεν έχεις τα α@@@δια να γίνεις; Έλα, δώστε και άλλη αριστερίλα και κομμουνιστίλα στην τελευταία σοβιετία της Ευρώπης... Εγω ξερω παντως εργοδοτη με αρκετα μεγαλη εταιρεια με τζιρο εκκατομυριων που συμπεριφερετε χειροτερα και απο μπουρτζοβλαχος προς τους υπαλληλους του. Πλεον εφτασε σε τετοιο βαθμο σιχαμαρας που ακομα και τους παλιοτερους του (σσ. αυτους που του εχτισαν κ συντηρησαν το πελατολογιο του) τους εφτασε στον αμην με αποτελεσμα να φευγουν σαν τα κουνελια απο τον ψυχολογικο πολεμο (μιλαμε για εργαζομενους του 9-14,170-20:30 με το μεσημερι , 2:30-5, να το κανουν επειδη δεν προλαβαιναν αλλιως αλλα κ γουσταραν). Ε ακομα και αυτοι οπου για δεδομενα 2019 πληρωνονταν αρκετα καλα λεφτα (ανω του 1,5Κ) την εκαναν για ανταγωνιστες με ΛΙΓΟΤΕΡΑ γιατι δεν αντεχαν πλεον να τους βριζει και να τους απειλει καθημερινα. Και δεν ειναι ο μονος, υπαρχουν περα πολοι εκει εξω (οπως υπαρχουν και σωστοι).
qwerty99 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, LittyMeek είπε Άντε εξηγα το αυτό στον ελληναρα εντρεπρενουερ που θέλει ο εργαζόμενος να κάθεται οικειοθελώς να σκουπίζει κιολλας μετά το ωράριο του. Σου ξέφυγε νομίζω ότι μιλάμε για Ιαπωνία. Εντελώς διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία.
KnightRider Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Annihilator είπε Εγώ έχω να πω από την προσωπική μου εργασιακή εμπειρία, έχοντας δουλέψει σε πραγματικά σκ@τοδουλειά, σε δουλειά 8ωρη 5νθήμερη, σε δουλειά 6ήμερη 12ωρη και τώρα σε δουλειά 5νθήμερη 4ωρη με απολαβές 8ωρου βασικού, πως στην τωρινή μου δουλειά νιώθω επιτέλους την ισορροπία στα εργασιακά και την προσωπική μου ζωή, δεν κουράζομαι ψυχολογικά και δεν πάω με σφιγμένο στομάχι στην εργασία μου, ακόμα κι αν ξέρω πως θα 'χω μπροστά μου μια δύσκολη ημέρα. Μεγάλη υπόθεση η ισορροπία. Αν ας πούμε έχεις να διαλέξεις μεταξύ ενός καλού - για την Ελλάδα - μισθού πχ 1000€ κάνοντας όμως τον χαμάλη 6-7 ημέρες τη βδομάδα και 12ωρα και μεταξύ 5νθήμερης εργασίας με 4-6ωρα με βασικό μισθό, αν δεν έχεις χοντρή ανάγκη για παραπάνω χρήματα, καρφωτά το δεύτερο, για την ψυχική και σωματική σου υγεία, αλλιώς οι επιπλέον απολαβές καταλήγουν σε γιατρούς, άσκοπες και βεβιασμένες αγορές για να χαλαρώνεις ψυχολογικά, κλπ, κλπ. Ακριβώς αυτό !! Αυτά ειδικά με τα 12ωρα είναι σκέτη κοροϊδία + δεν έχεις προσωπική ζωή - απορώ πως είναι δυνατόν να δέχονται τέτοιες δουλειές... Κι εγώ που είμαι σε δουλεια 8ωρη 6/7 κουράζομαι σωματικά και γενικά είμαι ψυχολογικά χάλια και με το ζόρι κάθομαι επειδή δύσκολα να βρεις δουλειά... Το ιδανικό πιστεύω είναι 6ωρο 5/7 !!!
icarianet Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Η αδερφή μου δουλεύει τετραήμερο με τον μισθό του πενθήμερου γιατί το αφεντικό θέλει να φεύγει τα τριήμερα και κλείνει την επιχείρηση. Δυστυχώς όμως οι απολαβές δεν είναι ίδιες στην Ελλάδα όσο παραγωγικός και να είσαι.
crossmo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, coffeex είπε Και που να διαβάσουν για επιδότηση διακοπών 😂 Επίδομα αδείας λέγεται στην Ελλάδα και καταβάλλεται συνήθως τον Ιούλιο ξέρεις. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από crossmo 1
Hellenicsun Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Progfusion είπε Επειδή τα είπες όλα διπλά.. στην μεταγλώττιση στο παιδικό ήταν κλασσικό να λένε πολλά πράγματα 2 φορές πολλά πράγματα 2 φορές. 😂 Για κάποιο λόγο πέρασε δύο φορές το σχόλιο και μάλιστα επάνω στο ίδιο μήνυμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα