Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να ανοίξω λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού χωρίς να χρειαστεί να κατοικώ εκεί; Είχα διαβάσει ότι το προσφέρουν κάποιες ελβετικές τράπεζες online για παράδειγμα αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει αν θα φαίνονται στην ελληνική κυβέρνηση κλπ. Μόνο η ασφάλεια με ενδιαφέρει, δεν έχω κάτι να κρύψω. 

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, george1807 είπε

Καλησπέρα σας, γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να ανοίξω λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού χωρίς να χρειαστεί να κατοικώ εκεί; Είχα διαβάσει ότι το προσφέρουν κάποιες ελβετικές τράπεζες online για παράδειγμα αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει αν θα φαίνονται στην ελληνική κυβέρνηση κλπ. Μόνο η ασφάλεια με ενδιαφέρει, δεν έχω κάτι να κρύψω. 

Ευχαριστώ!

Όταν λες ασφάλεια; Φαντάζομαι γνωρίζεις τον νόμο για τις τράπεζες εντός ευρωπαϊκής ένωσης μέχρι 100,000 ευρώ. Αν έχεις σκοπό να καταθέσεις περισσότερα και θες να είσαι σίγουρος που ποτέ δεν θα είσαι για μεγαλύτερα ποσά μπορείς να πας Ελβετία (αλλά έχε υπόψιν και τα αρνητικά επιτόκια). Μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι εκεί η να συμβουλευτείς κάποιο ειδικό δικηγόρο δεν ξέρω. Αλλά επειδή μου φαίνεται απίθανο να μιλάς για εκατομμύρια, επειδή αν τα είχες δεν θα ρώταγες στο ινσόμνια οι καταθέσεις σου μια χαρά είναι και στην Ελλάδα δεν χάνονται μεχρι 100.000 ότι και να γίνει.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Όταν λες ασφάλεια; Φαντάζομαι γνωρίζεις τον νόμο για τις τράπεζες εντός ευρωπαϊκής ένωσης μέχρι 100,000 ευρώ. Αν έχεις σκοπό να καταθέσεις περισσότερα και θες να είσαι σίγουρος που ποτέ δεν θα είσαι για μεγαλύτερα ποσά μπορείς να πας Ελβετία (αλλά έχε υπόψιν και τα αρνητικά επιτόκια). Μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι εκεί η να συμβουλευτείς κάποιο ειδικό δικηγόρο δεν ξέρω. Αλλά επειδή μου φαίνεται απίθανο να μιλάς για εκατομμύρια, επειδή αν τα είχες δεν θα ρώταγες στο ινσόμνια οι καταθέσεις σου μια χαρά είναι και στην Ελλάδα δεν χάνονται μεχρι 100.000 ότι και να γίνει.

Εννοώ ότι ναι οκ έχω 100000 "ασφάλεια" αλλά μπορούν να μου ρυθμίσουν τι θα κάνω τα χρήματα μου. βλ capital controls

Κάποια αξιόπιστη ευρωπαϊκή χώρα που τράπεζα της παρέχει τη δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού εξ αποστάσεως

15 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

N26. Τι εννοεις η ασφαλεια σε ενδιαφερει? Εννοεις αυτα τα που θα καταθετεις εκει να μην τα χασεις?

https://n26.com/en-eu

Έχω αλλά θα ήθελα κάποια "μεγάλη τραπεζα" με φυσικά καταστήματα κλπ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, george1807 είπε

Εννοώ ότι ναι οκ έχω 100000 "ασφάλεια" αλλά μπορούν να μου ρυθμίσουν τι θα κάνω τα χρήματα μου. βλ capital controls

Κάποια αξιόπιστη ευρωπαϊκή χώρα που τράπεζα της παρέχει τη δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού εξ αποστάσεως

Έχω αλλά θα ήθελα κάποια "μεγάλη τραπεζα" με φυσικά καταστήματα κλπ

Τα capital controls δεν ισχύουν πια. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να πεις. Αν θεωρείς πιο αξιόπιστες revolut, N26, monero μπορείς να τα βάλεις εκεί τι να σου πω. Αλλά ότι και να κάνεις κάποιες κινήσεις πρέπει να γίνονται από τράπεζα συστημική Ελλάδος για το αφορολόγητο και το 2020 θα είναι 30%. Οπότε πριν βρεις τράπεζα καλύτερα να ενημερωθείς.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, george1807 είπε

Ευχαριστώ!

Γερμανία μπορείς σίγουρα.Γνωριζω προσωπικα άτομα που έχουν ανοίξει εκεί λογαριασμό,χωρίς να κατοικούν εκεί.Απλα για να τον ανοίξεις χρειάζεται η φυσική παρουσία.Το ποσό που θα βάλεις δεν παίζει ρόλο,από μερικά ευρώ έως όσα θέλεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Εντάξει, για Ελλάδα μιλάμε... αν σε σοβαρές χώρες υπάρχει μια πιθανότητα πχ 0.5% να χαθούν τα κάτω των 100.000 λεφτά σου, εδώ αυτή η πιθανότητα θεωρώ ότι είναι άνω του 10% σε ορίζοντα 20ετίας. Για ποσά άνω των 100.000 δεν το συζητάω καν, το να τα έχεις σε ελληνική τράπεζα είναι σα να τα παίζεις στο καζίνο.

Αλλά ας αφήσουμε το θέμα της ασφάλειας, ας κάνουμε την τρελή παραδοχή ότι τα χρήματά σου, έστω και άνω των 100.000, είναι ασφαλή σε Ελληνικές τράπεζες. Δεν ξέρεις ποτέ:

1) αν το ασφαλιστικό σου ταμείο θα σου βγάλει ξαφνικά κάποια τεράστια οφειλή που δεν υφίσταται (όπως έγινε πρόσφατα σε χιλιάδες ασφαλισμένους με λάθος ειδοποιητήρια) και το μπουρδελοκράτος θα θεωρήσει σωστό να τα τραβήξει αυτόματα από τον λογαριασμό σου

2) πώς ακριβώς θα αποφασίσει η κάθε κωλοκυβέρνηση να σε φορολογήσει με βάση τις καταθέσεις σου και τί τεκμήριο πιθανώς να σου φερμάρει τα επόμενα χρόνια

3) αν και πότε θα επανέλθουν τα capital controls ή διάφοροι άλλοι περιορισμοί στην κίνηση των δικών σου κεφαλαίων.

Απαντώντας στο opening post, ίσως το πιο απλό είναι να βρεις κάποιον που να έχει ήδη λογαριασμό σε μια τράπεζα σοβαρής χώρας και να ανοίξει άλλον λογαριασμό ορίζοντάς σε ως συνδικαιούχο. Αργότερα μπορεί να σε αφήσει ως τον μοναδικό δικαιούχο. Εξαρτάται από την χώρα και από την τράπεζα.

Επεξ/σία από mic2mic
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Τα capital controls δεν ισχύουν πια. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να πεις. Αν θεωρείς πιο αξιόπιστες revolut, N26, monero μπορείς να τα βάλεις εκεί τι να σου πω. Αλλά ότι και να κάνεις κάποιες κινήσεις πρέπει να γίνονται από τράπεζα συστημική Ελλάδος για το αφορολόγητο και το 2020 θα είναι 30%. Οπότε πριν βρεις τράπεζα καλύτερα να ενημερωθείς.

Ναι δεν ισχύουν πια αλλά η ελληνική οικονομία είναι άστατη σε γενικές γραμμές. Χωρίς βιομηχανία αρκετά πιθανό σε 40 χρόνια να πάθουμε κάτι αντίστοιχο. Σκέφτομαι να ανοίξω έναν αποταμιευτικο λογαριασμό οπότε δεν θα επηρεαστεί κάπως το 30%. 

Δεν θεωρώ revolut, n26 κλπ πιο αξιόπιστες. Ψάχνω μια κανονική τράπεζα με καταστήματα κλπ σε "αξιόπιστη" χώρα στο εξωτερικό η οποία σε αφήνει να ανοίξεις ηλεκτρονικά λογαριασμό μετά από αποστολή διαβατηρίου κλπ

11 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Απαντώντας στο opening post, ίσως το πιο απλό είναι να βρεις κάποιον που να έχει ήδη λογαριασμό σε μια τράπεζα σοβαρής χώρας και να ανοίξει άλλον λογαριασμό ορίζοντάς σε ως συνδικαιούχο. Αργότερα μπορεί να σε αφήσει ως τον μοναδικό δικαιούχο. Εξαρτάται από την χώρα και από την τράπεζα.

Δυστυχώς δεν έχω κάποιον κατά νου. Είχα διαβασει ότι επέτρεπαν κάποιες ελβετικές τράπεζες για παράδειγμα να ανοίξεις ηλεκτρονικά λογαριασμό αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι πιο συγκεκριμένο.

Δημοσ.

H revolut δεν ειναι τραπεζα.

Η Ν26 μια χαρα τραπεζα ειναι. Και φυσικο καταστημα να ειχε στην Γερμανια, αμφιβαλλω εαν θα πηγαινες ποτε για οποιαδηποτε θεμα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fotis_Greece είπε

H revolut δεν ειναι τραπεζα.

Η Ν26 μια χαρα τραπεζα ειναι. Και φυσικο καταστημα να ειχε στην Γερμανια, αμφιβαλλω εαν θα πηγαινες ποτε για οποιαδηποτε θεμα.

Δεν μπορώ πχ σε μια έκτακτη ανάγκη να πάω και να καταθέσω ή να βγάλω ένα Χ πόσο απευθείας στην τράπεζα. Πάντα θα βασίζομαι στο ότι πρέπει να μεταφέρω από κάποια άλλη τράπεζα σε αυτή. 

37 λεπτά πριν, marmagia είπε

Δες ABN AMRO NL, hsbc France, Lloyds premier international 

Η abn θέλει να μένεις στην Ολλανδία, η hsbc δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο αλλά φαντάζομαι και αυτή απαιτεί να έχεις σπίτι στη Γαλλία, όπως και η lloyds premier international θέλει να είσαι κάτοικος uk

Δημοσ.

Είχα ψάξει και εγώ πριν λίγες μέρες πως μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό και καταρχήν αν υπάρχουν τραπεζικά ιδρύματα με φυσικά καταστήματα που να το δέχονται αυτό χωρίς φυσικά να χρειαστεί να μεταβείς εκεί ή πολύ περισσότερο να έχεις κατοικία εκεί. Δεν κατάφερα να βρω κάτι πέραν από πλατφόρμες όπως revolut N26 κτλ.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Είχα ψάξει και εγώ πριν λίγες μέρες πως μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό και καταρχήν αν υπάρχουν τραπεζικά ιδρύματα με φυσικά καταστήματα που να το δέχονται αυτό χωρίς φυσικά να χρειαστεί να μεταβείς εκεί ή πολύ περισσότερο να έχεις κατοικία εκεί. Δεν κατάφερα να βρω κάτι πέραν από πλατφόρμες όπως revolut N26 κτλ.

Ναι, είναι τα ξεφτιλίκια της Ευρωπαϊκής "Ένωσης". Σε όλα μαζί, αλλά στην προστασία των συνόρων, την τραπεζική ασφάλεια, τις παροχές υγείας κτλ, οι ψωριάρηδες χώρια.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Όταν λες ασφάλεια; Φαντάζομαι γνωρίζεις τον νόμο για τις τράπεζες εντός ευρωπαϊκής ένωσης μέχρι 100,000 ευρώ.

Αλλά επειδή μου φαίνεται απίθανο να μιλάς για εκατομμύρια, επειδή αν τα είχες δεν θα ρώταγες στο ινσόμνια οι καταθέσεις σου μια χαρά είναι και στην Ελλάδα δεν χάνονται μεχρι 100.000 ότι και να γίνει.

Σοβαρολογείς τώρα;

Θεωρείς ότι ένα Χρεοκοπημένο κράτος μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις των υπηκόων του που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια;

Ούτε μια τσίχλα δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί…

• Like 3
Δημοσ.

Και φυσικο κατάστημα να ειχε η Ν26 ή οποια άλλη τραπεζα, θα πήγαινες Γερμανια να κανεις.καταθεση?

Ή εαν βρεις τροπο να κάνεις λογαριασμό στην ABN, πως θα καταθετεις?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...