Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nak3re είπε

Αν έλεγες "η οποία λογικά βρίσκεται στο τάδε σημείο" αντί για "την οποία προφανώς σου έχουν δείξει κατά την εγκατάσταση" θα βοηθούσες λίγο παραπάνω :) Εγώ πχ που πρώτη φορά πρόσφατα μετακόμισα σε σπίτι με αέριο προφανώς δεν ήμουν εκεί κατά την εγκατάσταση για να μου δείξουν κάποια βάνα. 

Πλάκα κάνεις έτσι; τι εννοείς στο" τάδε σημείο"; υπάρχουν άπειρα σημεία που μπορεί να είναι.

Η ποιο σοβαρή απάντηση και γενική ιδέα που πρέπει να μείνει είναι αυτό που είπε ο @haris_216 κοιτάς το μανόμετρο για σωστή πίεση του κυκλώματος. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Θεωρώ ότι τον ανοίγεις κανονικά. Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα.

Απλά να τσεκάρεις στο μανόμετρο αν τα νερά του είναι οκ από θέμα πίεσης ή έχουν "πέσει" (οπότε και θα χρειαστεί να συμπληρώσεις ανοίγοντας τη σχετική "βάνα" που υπάρχει στο λέβητα και την οποία προφανώς σου έχουν δείξει κατά την εγκατάσταση).

Ποιά είναι η σωστή ένδειξη που θα πρέπει να δείχνει το μανόμετρο;
Εάν θα νερά δεν τα προσέξω και δεν τα συμπληρώσω, ποιό είναι το πιθανό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, zoranb είπε

Όλο το καλοκαίρι ήτανε κλειστός ο καυστήρας του Φυσικού Αερίου και ήρθε η στιγμή να λειτουργήσει. Κανά μήνα πριν κλείσει για καλοκαίρι, είχε γίνει το σχετικό service από τον τεχνικό.
Tώρα είναι ασφαλές να ξανανοίξει για λειτουργία ή πρέπει πάλι να το δεί τεχνικός;

Αφού έκανες σέρβις παίρνεις τηλ τον τεχνικό και τον ρωτάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, zoranb είπε

Ποιά είναι η σωστή ένδειξη που θα πρέπει να δείχνει το μανόμετρο;
Εάν θα νερά δεν τα προσέξω και δεν τα συμπληρώσω, ποιό είναι το πιθανό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί;

Η "σωστή" ένδειξη δεν υπάρχει, με την απόλυτη έννοια (στη δική μου την περίπτωση είναι τα 1,5 bar). Όπως και στο κλασσικό σύστημα θέρμανσης, έχει να κάνει με τον αριθμό των σωμάτων, αποστάσεις και ενδεχόμενη υψομετρική απόσταση (πχ μαιζονέτα όπου το ίδιο σύστημα εξυπηρετεί δύο ή παραπάνω ορόφους) αν παίζει κάτι τέτοιο. Άρα ανατρέχεις στις οδηγίες που σου έδωσε (δεν λέω "προφανώς" γιατί θα μας φάνε :D) ο εγκαταστάτης ή ο συντηρητής, ή τσεκάρεις το manual του λέβητα.

Εάν η πίεση είναι πεσμένη λίγο απλά αυτό θα επηρεάσει την απόδοση των σωμάτων. Αν μεγάλη πτώση έχει διαφορετική επίπτωση ή μπορεί να προκαλέσει και ενδεχόμενη ζημιά, δεν το γνωρίζω.

ΥΓ Το google είναι εργαλείο :P

Επεξ/σία από haris_216

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...