zoranb Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Όλο το καλοκαίρι ήτανε κλειστός ο καυστήρας του Φυσικού Αερίου και ήρθε η στιγμή να λειτουργήσει. Κανά μήνα πριν κλείσει για καλοκαίρι, είχε γίνει το σχετικό service από τον τεχνικό. Tώρα είναι ασφαλές να ξανανοίξει για λειτουργία ή πρέπει πάλι να το δεί τεχνικός;
pontez2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, zoranb είπε Όλο το καλοκαίρι ήτανε κλειστός ο καυστήρας του Φυσικού Αερίου και ήρθε η στιγμή να λειτουργήσει. Κανά μήνα πριν κλείσει για καλοκαίρι, είχε γίνει το σχετικό service από τον τεχνικό. Tώρα είναι ασφαλές να ξανανοίξει για λειτουργία ή πρέπει πάλι να το δεί τεχνικός; Και ανοιχτό να τον έχεις τι πρόβλημα υπάρχει; Δεν καίει τίποτα, αν δεν ανεβάσεις τη θερμοκρασία για να μπει σε λειτουργία. Εν υπνώσει είναι.
zoranb Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Λέω μήπως μετά από όλο το διάστημα του καλοκαιριού που ήτανε σε "μη χρήση" εάν αυτό δημιούργησε κάποιο θέμα που μπορεί να πρέπει πριν την εκκίνηση να το δεί τεχνικός.
pontez2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, zoranb είπε Λέω μήπως μετά από όλο το διάστημα του καλοκαιριού που ήτανε σε "μη χρήση" εάν αυτό δημιούργησε κάποιο θέμα που μπορεί να πρέπει πριν την εκκίνηση να το δεί τεχνικός. Ακόμα και διακοπές ρεύματος να γινεται, δυσκολα επηρεάζεται όσο δεν λειτουργεί. Ναι καλο ειναι μια φορά τον χρόνο να του κάνεις service αλλά μη σε αγχωνει το θέμα κλειστου ανοιχτού. Στο φινάλε, κάνε μια δοκιμη να τον λειτουργήσεις να δεις, ζεσταίνει σωματα; Λειτουργεί κανονικά;Σου βγάζει κάποιο σφάλμα;
theo93 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Το καλοκαίρι δεν τον είχες ανοιχτό για ζεστό νερό;
hp8 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, zoranb είπε Tώρα είναι ασφαλές να ξανανοίξει για λειτουργία ή πρέπει πάλι να το δεί τεχνικός; δηλαδή για να καταλάβω αν 5 σου πούνε ναι και 5 όχι θα το παίξεις κορώνα γράμματα ?
AcolyteOfPain Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Αν το έχεις κάνει service πριν 6 περίπου μήνες φυσικά και είσαι ΟΚ να τον ανοίξεις. Εκτός αν ο τεχνικός ήταν από τα jumbo. Ερώτηση : Την συντήρηση γιατί την έκανες την άνοιξη, λίγο πριν κλείσει, και δεν περίμενες να την κάνεις τώρα που θα τον χρησιμοποιήσεις;;;
haris_216 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Θεωρώ ότι τον ανοίγεις κανονικά. Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα. Απλά να τσεκάρεις στο μανόμετρο αν τα νερά του είναι οκ από θέμα πίεσης ή έχουν "πέσει" (οπότε και θα χρειαστεί να συμπληρώσεις ανοίγοντας τη σχετική "βάνα" που υπάρχει στο λέβητα και την οποία προφανώς σου έχουν δείξει κατά την εγκατάσταση).
Nak3re Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, haris_216 είπε Θεωρώ ότι τον ανοίγεις κανονικά. Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα. Απλά να τσεκάρεις στο μανόμετρο αν τα νερά του είναι οκ από θέμα πίεσης ή έχουν "πέσει" (οπότε και θα χρειαστεί να συμπληρώσεις ανοίγοντας τη σχετική "βάνα" που υπάρχει στο λέβητα και την οποία προφανώς σου έχουν δείξει κατά την εγκατάσταση). Αν έλεγες "η οποία λογικά βρίσκεται στο τάδε σημείο" αντί για "την οποία προφανώς σου έχουν δείξει κατά την εγκατάσταση" θα βοηθούσες λίγο παραπάνω :) Εγώ πχ που πρώτη φορά πρόσφατα μετακόμισα σε σπίτι με αέριο προφανώς δεν ήμουν εκεί κατά την εγκατάσταση για να μου δείξουν κάποια βάνα.
acomaedo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Nak3re είπε Αν έλεγες "η οποία λογικά βρίσκεται στο τάδε σημείο" αντί για "την οποία προφανώς σου έχουν δείξει κατά την εγκατάσταση" θα βοηθούσες λίγο παραπάνω Εγώ πχ που πρώτη φορά πρόσφατα μετακόμισα σε σπίτι με αέριο προφανώς δεν ήμουν εκεί κατά την εγκατάσταση για να μου δείξουν κάποια βάνα. Λογικά βρίσκεται κάτω και δεξιά. Αλλά καθώς δεν είναι όλοι οι λέβητες το ίδιο, κοίταξε στις οδηγίες χρήσεων του λέβητα σου.
hp8 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Nak3re είπε Αν έλεγες "η οποία λογικά βρίσκεται στο τάδε σημείο" αντί για "την οποία προφανώς σου έχουν δείξει κατά την εγκατάσταση" θα βοηθούσες λίγο παραπάνω Εγώ πχ που πρώτη φορά πρόσφατα μετακόμισα σε σπίτι με αέριο προφανώς δεν ήμουν εκεί κατά την εγκατάσταση για να μου δείξουν κάποια βάνα. Αν το αγόρασες το σπίτι έπρεπε να ρωτήσεις τον πωλητή Αν το νοικιάζεις τον ιδιοκτήτη Ο λέβητας ο δικός σου δεν είναι κόπια με του άλλου (πχ το Νο4 εξαρτημα του δικού μου - μας σε σένα μπορεί να είναι το Νο7 και αντί για καλό να γίνει κακό)
haris_216 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Nak3re είπε Αν έλεγες "η οποία λογικά βρίσκεται στο τάδε σημείο" αντί για "την οποία προφανώς σου έχουν δείξει κατά την εγκατάσταση" θα βοηθούσες λίγο παραπάνω Εγώ πχ που πρώτη φορά πρόσφατα μετακόμισα σε σπίτι με αέριο προφανώς δεν ήμουν εκεί κατά την εγκατάσταση για να μου δείξουν κάποια βάνα. Αν ήξερα ότι σε όλα τα λεβητάκια (υπάρχουν 10άδες) βρίσκεται στο ίδιο σημείο, να είσαι σίγουρος ότι θα το έλεγα. Επειδή όμως δεν είμαι θερμοϋδραυλικός και ήδη αυτή η "βάνα" είναι περίεργη σαν εικόνα, τουλάχιστον στο δικό μου και δεν μοιάζει καθόλου με αυτές που ξέρουμε από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις (γι' αυτό άλλωστε και το βάζω μέσα σε εισαγωγικά) θεωρώ παρακινδυνευμένο να δώσω την όποια παραπάνω ασαφή πληροφορία. Μπορεί ο καθένας ανάλογα με το μοντέλο λέβητα που έχει να ψαχτεί είτε από το manual είτε από το site της αντίστοιχης εταιρίας. ΥΓ Μια χαρά είμαστε στην κριτική. "Ευχαριστώ" για την έστω ελλειπή (κατά τη γνώμη σου) πληροφόρηση, δεν άκουσα. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από haris_216
Nak3re Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, haris_216 είπε Αν ήξερα ότι σε όλα τα λεβητάκια (υπάρχουν 10άδες) βρίσκεται στο ίδιο σημείο, να είσαι σίγουρος ότι θα το έλεγα. Επειδή όμως δεν είμαι θερμοϋδραυλικός και ήδη αυτή η "βάνα" είναι περίεργη σαν εικόνα, τουλάχιστον στο δικό μου και δεν μοιάζει καθόλου με αυτές που ξέρουμε από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις (γι' αυτό άλλωστε και το βάζω μέσα σε εισαγωγικά) θεωρώ παρακινδυνευμένο να δώσω την όποια παραπάνω ασαφή πληροφορία. Μπορεί ο καθένας ανάλογα με το μοντέλο λέβητα που έχει να ψαχτεί είτε από το manual είτε από το site της αντίστοιχης εταιρίας. Μια χαρά είμαστε στην κριτική. Ευχαριστώ για την έστω ελλειπή (κατά τη γνώμη σου) πληροφόρηση, δεν άκουσα. Ευχαριστώ να σου πω για ποιο πράγμα; Δεν έκανα εγώ την ερώτηση, για τέτοια θέματα προτιμώ να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό παρά να ρωτήσω στο insomnia. Η κριτική ήταν πιο πολύ για το "προφανώς", που μου φάνηκε άσχημο. Παρόλα αυτά, σε ευχαριστώ πολύ για τις επιπλέον πληροφορίες!
haris_216 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Nak3re είπε Ευχαριστώ να σου πω για ποιο πράγμα; Δεν έκανα εγώ την ερώτηση (απλά κριτικάρησα την απάντηση), για τέτοια θέματα προτιμώ να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό παρά να ρωτήσω στο insomnia. Η κριτική ήταν πιο πολύ για το "προφανώς", που μου φάνηκε άσχημο. Παρόλα αυτά, σε ευχαριστώ πολύ για τις επιπλέον πληροφορίες! Άρα αναγνωρίζεις ότι δεν είμαστε ειδικοί στο insomnia (σωστά) και παρ' όλα αυτά σε χαλάει η μη πλήρης και τεκμηριωμένη απάντηση (που θα σου έδινε ένας ειδικός) Αφού λοιπόν θέλεις να "ψειρίσουμε" τις λέξεις, ας το κάνουμε. Το "προφανώς" λοιπόν που σε χαλάει δεν πάει μόνο του. Πάει παρεάκι με το "...σου έχουν δείξει κατά την εγκατάσταση" και θεωρεί ότι σου έχουν δείξει τα σχετικά κατά την εγκατάσταση (ή τέλος πάντων σε όποιον ήταν στην εγκατάσταση). Συνηθίζεται αυτό. Τώρα για το γεγονός ότι εγώ (ή ο όποιος άλλος) θέλεις να σου καλύψει και το σενάριο ότι εσύ έλλειπες στην εγκατάσταση και είχες αφήσει εκεί το μπατζανάκη σου ή ότι πήρες το σπίτι έτοιμο και προφανώς είναι κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζω....τι να πω Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από haris_216
Nak3re Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Άντε πάμε μια τελευταία, αν και δεν πρόκειται να βγει κάτι. Δεν είναι προφανές ότι όλος ο κόσμος έχει γνώσεις για το αέριο, όπως ακριβώς δεν είναι προφανές ότι έπρεπε να γνωρίζεις ποιος ήταν παρών σε μια εγκατάσταση αερίου. Προφανές είναι ότι είμαστε ευγενικοί προς τον συνομιλητή μας και δεν προσπαθούμε να του την πούμε επειδή ξέρουμε πέντε πράγματα παραπάνω (Παραδείγματος χάριν ότι ήταν προφανές ότι θα ήξερε που είναι η βάνα γιατί του το είπαν όταν έγινε η εγκατάσταση) . Κάτι που είναι προφανές σε σένα δεν σημαίνει ότι είναι προφανές και σε εμένα. Κακώς το κουράσαμε τόσο όμως, έχεις την άποψη σου, έχω την δική μου, χάσιμο χρόνου και για τους δυο μας να συνεχίσουμε να γράφουμε! Καλό σου απόγευμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα