thanasisxask Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, AristidisZ είπε Και όλα αυτά τα έχετε για να μη δίνετε 25€ το χρόνο σε οδική ; Άμα έχεις φορτωμένη την οικογένεια και έχεις μείνει σε κανένα χιονοδρομικό η σε κανένα χωριό ή καμιά Κυριακή πουθενά απόμακρα, ξέρεις τι καλό είναι να βάλεις ένα κορδόνι στο λάστιχο και να μην περιμένεις κανέναν; εσύ τι νομίζεις ότι για το 25αρι είναι; 1 ώρα πριν, kostaskalamatas είπε Εσεις που εχετε κιτ μακαρονι, εχετε και τη ρεζερβα στο αμαξι? Εγω στο δεύτερο αμάξι έχω ρεζέρβα αλλά έχω και το κιτ, μια φορά είχα πατήσει δυο βίδες στους δυο τροχούς του αυτοκινήτου, έβαλα από ένα κορδόνι, τους φουσκωσα και έτοιμος.
Whargoul Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 12/11/2019 στις 11:42 ΠΜ, tarantules είπε - 2 κουβέρτες επιβίωσης (αυτές που η μια πλευρά είναι χρυσαφιά και η άλλη ασημί).Λένε οτι η μια πλευρά κάνει για μόνωση από το κρύο και η άλλη για μόνωση από τη ζέστη αλλά δεν ξέρω ποια είναι ποια.Όποιος γνωρίζει ας μας πει. Δεν είναι για μόνωση. Είναι για ανάκλαση υπέρυθρης ακτινοβολίας την οποία κάνει η ασημένια πλευρά (aluminized mylar είναι, όχι ασήμι). Γενικά τα ζεστά σώματα ακτινοβολούν προς τα πιο ψυχρά. Οπότε σε περιπτώσεις υποθερμίας (χειμώνας πχ), τυλίγεσαι με την ασημένια πλευρά προς το σώμα , για να ανακλά την υπέρυθρη που βγάζει αυτό (αφού έχει υψηλότερη θερμοκρασία από το περιβάλλον) πίσω σε εσένα. Σημαντικό είναι να μην μπάζει αέρας οπότε θα χρειαστείς και μια ταινία για να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται. Σε περιπτώσεις θερμοπληξίας (πχ καλοκαίρι) θες την ασημένια πλευρά προς τα έξω ώστε να ανακλά πίσω στο περιβάλλον (το οποίο είναι ποιο ζεστό από το σώμα) την υπέρυθρη που προέρχεται από αυτό για να περιορίσεις την θερμότητα προς το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως δεν θες να σφραγίσεις την κουβέρτα ή να την τυλιχθείς, αλλά να την έχεις σαν σκέπαστρο, να αερίζεται το σώμα και να δουλεύει η εφίδρωση Η χρυσή πλευρά φαίνεται καλύτερα σε περιπτώσεις που ψάχνουν να σε βρουν οπότε είναι και αυτό κάτι που λαμβάνεις υπόψη. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από Whargoul 2
tarantules Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Whargoul είπε Δεν είναι για μόνωση. Είναι για ανάκλαση υπέρυθρης ακτινοβολίας την οποία κάνει η ασημένια πλευρά (aluminized mylar είναι, όχι ασήμι). Γενικά τα ζεστά σώματα ακτινοβολούν προς τα πιο ψυχρά. Οπότε σε περιπτώσεις υποθερμίας (χειμώνας πχ), τυλίγεσαι με την ασημένια πλευρά προς το σώμα , για να ανακλά την υπέρυθρη που βγάζει αυτό (αφού έχει υψηλότερη θερμοκρασία από το περιβάλλον) πίσω σε εσένα. Σημαντικό είναι να μην μπάζει αέρας οπότε θα χρειαστείς και μια ταινία για να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται. Σε περιπτώσεις θερμοπληξίας (πχ καλοκαίρι) θες την ασημένια πλευρά προς τα έξω ώστε να ανακλά πίσω στο περιβάλλον (το οποίο είναι ποιο ζεστό από το σώμα) την υπέρυθρη που προέρχεται από αυτό για να περιορίσεις την θερμότητα προς το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως δεν θες να σφραγίσεις την κουβέρτα ή να την τυλιχθείς, αλλά να την έχεις σαν σκέπαστρο, να αερίζεται το σώμα και να δουλεύει η εφίδρωση Θα τα τυπώσω σε ένα χαρτάκι και θα το βάλω μαζί με τις κουβέρτες γαιτί σίγουρα μετά από λίγο θα τα έχω ξεχάσει αυτα που είπες.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες..
Dare-Devil Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρεζέρβα (κανονική ) Κιτ επισκευής. Μετρητή πίεσης ελαστικών (γιατί οι μετρητές σε μερικά βενζινάδικα δείχνουν ότι θέλουν) Πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως 2KG . Πυρίμαχη κουβέρτα. Φαρμακείο (τα πολύ βασικά) . Ηλιοπροστασία. Αλυσίδες. Γάντια. Στο μπροστά ντουλαπάκι : Μωρομάντηλα Χαρτομάντηλα Σφυρί θραύσης τζαμιού με κόφτη ζώνης ασφαλείας . Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από Dare-Devil
AristidisZ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Στις 18/11/2019 στις 8:04 ΜΜ, Dare-Devil είπε Μετρητή πίεσης ελαστικών (γιατί οι μετρητές σε μερικά βενζινάδικα δείχνουν ότι θέλουν) Εμένα πάντως μου έχουν πει από εκεί που πήρα τον δικό μου να μην τον αφήνω μέσα στο όχημα, γιατί λόγω κραδασμών χάνει το calibration
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα