bromiaris Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, LongTom είπε Γιλέκα φοσφοριζέ Χ2 Φτυάρι σπαστό Υλικά καθαρισμού (μεγάλο microfiber/"δέρμα"/σπόγγος μαλακός/υγρό) Γάντια ενισχυμένα εργασιών αδιάβροχο αρκετά καλής ποιότητας Χ2 βούρτσα μαλακή - ματσούκι καθαρισμού πάγου κόμπο στικ ~1μ μήκος υγρό για απομάκρυνση πάγου (για τις πολύ κρύες μέρες) κιτ φαρμακείο μεγάλο ομπρέλα τηλεσκοπική Χ2 πανάκι microfiber για την οθόνη αφής χαρτομάνδηλα και μωρομάντηλα μπλιμπλίκι ηλεκτρονικό για την μέτρηση της ώρας πάρκινγκ καλώδιο για το engine heater μικρός φακός με έξτρα μπαταρίες κιτ επισκευής ελαστικού και υδραυλικός-ποδοκίνητος γρύλος (προσεχώς το κιτ θα αντικατασταθεί από space saver tyre) φυσικά τρίγωνο και πυροσβεστήρας σακούλες μικρές μικρό σετ εργαλείων Με όλα αυτά, μετά εσύ και η οικογένειά σου χωράτε να μπείτε;;;;; 1
LongTom Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, bromiaris είπε Με όλα αυτά, μετά εσύ και η οικογένειά σου χωράτε να μπείτε;;;;; Αμέ, και τους γειτόνους μέσα άμα λάχει ναούμ...
thanasisxask Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, piiii είπε 10κιλο πυροσβεστήρα. Φωσφωριζέ γιλέκο. Τρίγωνο εννοείται. Φαρμακείο εφοδιασμένο βάση iso Καλώδια μεταφοράς ρεύματος(εκπλήσομαι που κανένας σας απο πάνω δεν τα ανέφερε. Εκτός και αν περιμένεις ρεύμα απο οδική η άλλο συνάδελφο που παίζει καλή περίπτωση να μην έχει) Συρματόσχοινο ρυμούλκησης γιατί μπορεί να χρειαστεί να τραβήξεις η να σε τραβήξει κάποιος απο σημείο που δεν μπορεί οδική. Υγρό για να μην παγώνουν παμπρίζ, κλειδαριές κτλ το χειμώνα. Δυναμόκλειδο για να μπορώ να αφαιρώ με ευκολία τα μπουλώνια, όταν ο κάγκουρας του συνεργείου τα έχει σφίξει χωρίς αύριο. Και τέλος στα άμεσα σχέδια μου είναι να εφοδιαστώ με ηλεκτρικό(12V) μπουλονώκλειδο για να γίνει ακόμα ποιό εύκολη η δουλειά. Ενα σετάκι απο καστάνια και κλειδιά για ότι προκύψει καθ' οδόν. Φακός. Ενα 5λιτρο μπιντόνι με νερό σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη διαρροή στο σύστημα ψύξης. Το δυναμοκλειδο θα σου είναι άχρηστο, καλύτερα είναι να έχεις μια μανέλα 1/2(μεγαλύτερη από 50cm)και ένα βαθύ καρυδακι της βίδας του τροχού. Πρόβλημα είναι να βγούνε και οι βίδες αλλά θα βγουν κάποια στιγμή (το πολύ πολύ να σπάσουν μερικές) το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να είναι κολλημένος ο τροχός στο μουαγιε, εκεί να δεις γλέντια! Επειδή την έχω πατήσει όταν αλλάζω λάστιχα και τα κάνω μπρως πίσω πάντα καθαρίζω το μουαγιε με συρματοβουρτσα και βάζω λίγο γράσο στο μουαγιε και στην ζάντα στο σημείο που ακουμπάνε, εννοείται μετά πως οι βίδες του τροχού θα σφιχτουν με δυναμοκλειδο.
thant Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εκτός από τα νόμιμα, υπάρχουν πάντα λίγες κροκέτες και κονσέρβα για αδέσποτα. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από thant 4
piiii Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, thanasisxask είπε Το δυναμοκλειδο θα σου είναι άχρηστο, καλύτερα είναι να έχεις μια μανέλα 1/2(μεγαλύτερη από 50cm)και ένα βαθύ καρυδακι της βίδας του τροχού. Πρόβλημα είναι να βγούνε και οι βίδες αλλά θα βγουν κάποια στιγμή (το πολύ πολύ να σπάσουν μερικές) το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να είναι κολλημένος ο τροχός στο μουαγιε, εκεί να δεις γλέντια! Επειδή την έχω πατήσει όταν αλλάζω λάστιχα και τα κάνω μπρως πίσω πάντα καθαρίζω το μουαγιε με συρματοβουρτσα και βάζω λίγο γράσο στο μουαγιε και στην ζάντα στο σημείο που ακουμπάνε, εννοείται μετά πως οι βίδες του τροχού θα σφιχτουν με δυναμοκλειδο. Δεν θα το έλεγα και άχρηστο. Είναι δυναμόκλειδο 1/2 ίντσας με μήκος περίπου 40-50cm. Μέχρι τώρα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, σε αντίθεση με το σταυρό η το κλασικό μπουλονόκλειδο που έχουν όλα τα αμάξια.
Mansora Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, piiii είπε 10κιλο πυροσβεστήρα. Φωσφωριζέ γιλέκο. Τρίγωνο εννοείται. Φαρμακείο εφοδιασμένο βάση iso Καλώδια μεταφοράς ρεύματος(εκπλήσομαι που κανένας σας απο πάνω δεν τα ανέφερε. Εκτός και αν περιμένεις ρεύμα απο οδική η άλλο συνάδελφο που παίζει καλή περίπτωση να μην έχει) Συρματόσχοινο ρυμούλκησης γιατί μπορεί να χρειαστεί να τραβήξεις η να σε τραβήξει κάποιος απο σημείο που δεν μπορεί οδική. Υγρό για να μην παγώνουν παμπρίζ, κλειδαριές κτλ το χειμώνα. Δυναμόκλειδο για να μπορώ να αφαιρώ με ευκολία τα μπουλώνια, όταν ο κάγκουρας του συνεργείου τα έχει σφίξει χωρίς αύριο. Και τέλος στα άμεσα σχέδια μου είναι να εφοδιαστώ με ηλεκτρικό(12V) μπουλονώκλειδο για να γίνει ακόμα ποιό εύκολη η δουλειά. Ενα σετάκι απο καστάνια και κλειδιά για ότι προκύψει καθ' οδόν. Φακός. Ενα 5λιτρο μπιντόνι με νερό σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη διαρροή στο σύστημα ψύξης. Δεν είναι λίγο υπερβολή να έχεις μόνιμα 20 κιλά επιπλέον βάρος στο αυτοκίνητο; 10 κιλά πυροσβεστήρα; Μια φωτιά σε ένα αμάξι που κατά πασα πιθανότητα θα γίνει στο engine bay την αντιμετωπίζεις και με έναν μικρό πυροσβεστήρα (βέβαια οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα πως θα σβήσουν φωτιά και πάει στράφι). Συρματόσχοινο αν δεν κανεις off roading και κολλήσεις σε κανένα δάσος δύσκολα θα σου χρειαστεί. Αν πάθεις τόσο μεγάλη διαρροή δεν θα σε σώσουν τα 5 κιλά νερό, απλά σταματάς και περιμένεις να σε φορτώσουν για να μην κανεις καμία μεγαλύτερη ζημιά.
piiii Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Mansora είπε Δεν είναι λίγο υπερβολή να έχεις μόνιμα 20 κιλά επιπλέον βάρος στο αυτοκίνητο; 10 κιλά πυροσβεστήρα; Μια φωτιά σε ένα αμάξι που κατά πασα πιθανότητα θα γίνει στο engine bay την αντιμετωπίζεις και με έναν μικρό πυροσβεστήρα (βέβαια οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα πως θα σβήσουν φωτιά και πάει στράφι). Συρματόσχοινο αν δεν κανεις off roading και κολλήσεις σε κανένα δάσος δύσκολα θα σου χρειαστεί. Αν πάθεις τόσο μεγάλη διαρροή δεν θα σε σώσουν τα 5 κιλά νερό, απλά σταματάς και περιμένεις να σε φορτώσουν για να μην κανεις καμία μεγαλύτερη ζημιά. Θα σου απαντήσω και για τα τρία γιατί δεν τα πήρα στην τύχη τα αξεσουάρ. Πυροσβεστήρας. Ημουν φαντάρος στην Ασσηρο της θεσσαλονίκης και επέστρεφα το πρωί απο την έξοδό μου. Στην κατηφόρα του δερβενίου για όσους γνωρίζουν, ένα kaddet 2ης γενειάς βρίσκεται ακινητοποιημένο στην άκρη και φαίνεται καπνός να βγαίνει κάτω απο το καπώ. Ο ταρίφας που σταματάει να βοηθήσει τον άνθρωπο κατεβάζει ένα 5 κιλο απο ότι είχα δεί πυροσβεστήρα και κάνει το λάθος να ανοίξει το καπώ να το κατασβέσει. Η φωτιά φουντώνει. Εριξε 3-4 ριπές και αυτό ήταν. Πυροσβεστήρας τέλος. Μάντεψε.... η φωτιά αναζοπυρώθηκε. Αμφιβάλλω εαν κατάφερε να σώσει το αμάξι του. Αφού λοιπόν ο 5 κιλος δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά, είπα απο τότε να έχω ένα 10 κιλο μήπως και καθυστερήσω το αναπόφευκτο αν θα έρθει η κακιά ώρα. Αν εννοείς μικρό τον μονόκιλο ούτε κιχ δεν θα προλάβει να κάνει. Μέχρι να πάρεις εσύ χαμπάρι ότι το engine bay έχει αρπάξει πολύ πιθανόν ούτε ο 10κιλος να κάνει δουλειά. Τον έχω για ψυχολογικό παράγοντα. Συρματόσχοινο. Σου έχει τύχει να κολλήσεις σε άμμο στην παραλία; Εμένα ευτυχώς όχι. Αλλά έχω πετύχει πάμπολες φορές κάτι τρόμπες ξένους που μένουν εκεί και περιμένουν το χ,ψ,ω να τους βγάλει. Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται και λίγη κοινή λογική, αλλά η στραβή μπορεί να κάτσει. Τι κάνεις μετά; Περιμένεις την οδική στην Χαλκιδική να έρθει να σε τραβήξει; Μπιτόνι με νερό Δεν θα σε σώσει αλλά θα σου δώσει την ευκαιρία να πας κάποια χλμ χωρίς να πάρεις στο χέρι τον κινητήρα αν για κάποιο λόγο δεν φτάνει εκεί που είσαι οδική. Θεωρητικά είναι λίγες οι πιθανότητες να σου συμβεί αλλά αυτός που κάηκε στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 47 λεπτά πριν, piiii είπε Δεν θα το έλεγα και άχρηστο. Είναι δυναμόκλειδο 1/2 ίντσας με μήκος περίπου 40-50cm. Μέχρι τώρα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, σε αντίθεση με το σταυρό η το κλασικό μπουλονόκλειδο που έχουν όλα τα αμάξια. το δυναμόκλειδο το θες στο σφίξιμο και όχι στο ξεσφίξιμο.
piiii Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε το δυναμόκλειδο το θες στο σφίξιμο και όχι στο ξεσφίξιμο. Δεν αντιλέγω αυτή είναι η πρωταρχική του λειτουργία, αλλά επειδή είναι μακρύ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν μοχλό και να ξελασκάρεις ποιό εύκολα τα μπουλόνια. Καστάνια είναι ουσιαστικά, που στην δεξιά στρέψη ρυθμίζεις την ροπή που θέλεις να επιτύχεις και σταματάει το σφίξιμο όταν φτάσεις την επιθυμητή ροπή. Στην αριστερή φορά ξεσφίγγεις σαν να είχες κανονική καστάνια. Τουλάχιστον έτσι είναι η δικιά μου. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από piiii
Fubar.gr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Εκτός του οτι το δυναμόκλειδο δέν κάνει για λύσιμο (χανει το calibration του) καλό είναι να μήν το έχεις κάν στο αυτοκίνητο, γιατι θα βγεί εκτός προδιαγραφών απο τους κραδασμούς κατα την οδήγηση. Τα πιό πολλά δυναμόκλειδα με κάποιο τρόπο αλλάζουν φορα περιστροφής, όπως μια απλή καστάνια, αλλά αυτό είναι για να σφίγγεις βίδες με αριστερόστροφο σπείρωμα, όχι για λύσιμο. Προσωπικά στο αυτοκίνητο εχω πτυσσόμενο μπουλονόκλειδο σαν αυτό: https://www.safe-shop.gr/product/4118/ptyssomeno-kleidi-gia-mpoylonia-aytokinitoy-17-19.html?ref=2 Μπορείς να κόψεις βίδα με αυτό αν επιμείνεις.
AristidisZ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Και όλα αυτά τα έχετε για να μη δίνετε 25€ το χρόνο σε οδική ; 1
Fubar.gr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μερικά απο τα πράγματα που έχω στο αυτοκίνητο. Ιμάντας ρυμούλκησης με γάντζους απλός για τις εύκολες δουλειές Recovery strap για τις πιό δύσκολες δουλειές Soft Shackles και ναυτικά κλειδιά για το recovery strap Πτυσόμενα Recovery tracks: https://www.racshop.co.uk/rac-vehicle-escape-tracks.html Φτηνά και πιάνουν ελάχιστο χώρο σε σχέση με τύπου MAXTRAX Απο εργαλεία έχω σφυρί, μία μίνι καστάνια με τα καρυδάκια της, πλήρες σέτ γερμανικών, κατσαβίδια, torx, allen, πενσες, πολύμετρο, ασφάλειες, λάμπες, ηλεκτρική τρόμα, πτυοσκάπανο και μερικά ακόμα που ξεχνάω. 2
kostaskalamatas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Εσεις που εχετε κιτ μακαρονι, εχετε και τη ρεζερβα στο αμαξι?
tarantules Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostaskalamatas είπε Εσεις που εχετε κιτ μακαρονι, εχετε και τη ρεζερβα στο αμαξι? Αν εννοείς αυτό το κιτ το οποίο εγώ το έχω στο αμάξι , τη ρεζέρβα την έχω βγάλει. Για το θέμα της κατάσβεσης που αναφέρθηκε πιο πάνω , μπορείς να βάλεις στο χώρο του κινητήρα μια αμπούλα bonpet. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από tarantules
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα