Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια συζήτηση όπου ο καθένας θα αναφέρει τι έχει πάντα στο πορτμπαγκάζ και θεωρεί απαραίτητο για να προσαρμοστεί σε όποια κατάσταση βρεθεί

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φακος νομιζω απαραιτητος. 

Ενα μπουκαλακι νερο,μια μικρη κασετινα εργαλειων, μερικα πανια,και ενα wd40 για τις κουτσουλιες.

Δημοσ.

Εγώ έχω: 

- Ένα φακό LED που πήρα από ebay και βγάζει λευκό φως ή κόκκινο που αναβοσβήνει για έκτακτες ανάγκες και έχει στη βάση του μαγνήτη για να μπορείς να τον κολήσεις πχ πάνω στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου.

- Ένα σετ από στικ που έχουν μέσα ένα υγρό που όταν σπας το στικ φωτάει το υγρό για 2 περίπου ώρες.

- Ένα κιτ επιδιόρθωσης λάστιχου (πάλι από ebay). Μου λείπει μια τρόμπα ποδιού.Δεν θέλω να πάρω ηλεκτρκή γιατί δεν είναι αξιόπιστες.

- Ένα παπαράκι που έχει ακίδα για να σπας το τζάμι του αυτοκινήτου σε περίπτωση εγκλωβισμού και έχει και λεπίδα για να κόψεις την ζώνη αν μπλοκάρει.

- Φορτιστή USB για κινητά.

- Το κιτ του φαρμακείου το έχω ενισχύσει με ένα σακουλάκι με πιπέρι καγιέν που σταματάει άμεσα την αιμορραγία.

- 2 κουβέρτες επιβίωσης (αυτές που η μια πλευρά είναι χρυσαφιά και η άλλη ασημί).Λένε οτι η μια πλευρά κάνει για μόνωση από το κρύο και η άλλη για μόνωση από τη ζέστη αλλά δεν ξέρω ποια είναι ποια.Όποιος γνωρίζει ας μας πει.

- Μου λείπει ένα τζάκετ φοσφωριζέ να πάρω και ένα σετ προστατευτικά παπουτσιών για τη βροχή.

• Like 6
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, tarantules είπε

Εγώ έχω: 

- Ένα φακό LED που πήρα από ebay και βγάζει λευκό φως ή κόκκινο που αναβοσβήνει για έκτακτες ανάγκες και έχει στη βάση του μαγνήτη για να μπορείς να τον κολήσεις πχ πάνω στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου.

- Ένα σετ από στικ που έχουν μέσα ένα υγρό που όταν σπας το στικ φωτάει το υγρό για 2 περίπου ώρες.

- Ένα κιτ επιδιόρθωσης λάστιχου (πάλι από ebay). Μου λείπει μια τρόμπα ποδιού.Δεν θέλω να πάρω ηλεκτρκή γιατί δεν είναι αξιόπιστες.

- Ένα παπαράκι που έχει ακίδα για να σπας το τζάμι του αυτοκινήτου σε περίπτωση εγκλωβισμού και έχει και λεπίδα για να κόψεις την ζώνη αν μπλοκάρει.

- Το κιτ του φαρμακείου το έχω ενισχύσει με ένα σακουλάκι με πιπέρι καγιέν που σταματάει άμεσα την αιμορραγία.

- 2 κουβέρτες επιβίωσης (αυτές που η μια πλευρά είναι χρυσαφιά και η άλλη ασημί).Λένε οτι η μια πλευρά κάνει για μόνωση από το κρύο και η άλλη για μόνωση από τη ζέστη αλλά δεν ξέρω ποια είναι ποια.Όποιος γνωρίζει ας μας πει.

- Μου λείπει ένα τζάκετ φοσφωριζέ να πάρω και ένα σετ προστατευτικά παπουτσιών για τη βροχή.

Έτοιμος για πόλεμο είσαι. ;)

Δημοσ.

Χα , ναι αν και αυτά που έγραψα δεν στοιχίζουν παρά ελάχιστα χρήματα και δεν ποιάνουν καθόλου χώρο.Συν οτι μπορούν σε βγάλουν από δύσκολες καταστάσεις που είναι και το ζητούμενο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Έτοιμος για πόλεμο είσαι. ;)

δε στεκεις καλα εσυ

οχι εσυ ο απο πανω σου

Επεξ/σία από tsipakis
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτός από τα νόμιμα (πυροσβεστήρας, τρίγωνο, φαρμακείο), ΠΑΝΤΑ power bank, φορτιστής αυτοκινήτου, ένα παλιό κινητό με sim adapters, ένα 50ρικο.

Να έχεις ξεμείνει στο πουθενά από μπαταρία, να πας να πάρεις οδική με 1% μπαταρία κινητού. Dead end... Ευτυχώς είχα φορτιστή αυτοκινήτου, ήταν σουρεαλιστικό να μην μπορεί να πάρει μπρος το αυτοκίνητο και καθώς περνούσαν τα λεπτά που φόρτιζα το κινητό να εμφανίζονται ένα ένα μηνύματα σφάλματος στο ταμπλώ (Hill Holder Unavailable, ASR Unavailable, Passenger Aigbag Failure, PARKTRONIC failure, ESP malfunction κλπ κλπ) μέχρι που πέθανε εντελώς και σταμάτησε το κινητό να φορτίζει στο 47% όσο περίμενα την οδική. Σωτήριο, γιατί δεν θα μπορούσε ο οδηγός να με βρει χωρίς live καθοδήγηση μέσω τηλεφώνου... Για την ιστορία η μπαταρία ήταν ήδη 4 ετών όταν έγινε αυτό και μου έβγαλε σχεδόν 1 χρόνο ακόμα. Ωστόσο τα επόμενα κρύα δεν θα τα έβγαζε σε καμία περίπτωση. Ήδη ζοριζόταν με 12 βαθμούς σε πρωϊνή εκκίνηση.

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.

-τρία γιλέκα για το βράδυ (το θεωρώ πολύ σημαντικό) και φακό 

-κιτ επισκευής ελαστικού με κορδόνια, υγρό και κομπρεσέρ αέρα, τρίγωνο, σετ εργαλείων, γάντια χοντρά, γάντια για χαμηλές θερμοκρασίες και μιας χρήσης. 

-τριχιά, σύρμα, tire up και εποξειδική κόλλα δύο συστατικών σε μορφή πλαστελίνης 

-λάδι κινητήρα, στουπι και πάντα νερό μαζί μου

-αδιάβροχο πάνω κάτω, χιονοκουβερτες και ομπρέλα 

-φορτιστής κινητού τηλεφώνου (usb) και καλώδια σε περίπτωση που μείνω από μπαταρία 

-μαχαίρι, πολυεργαλειο και αναπτήρας 

-2 κιτ φαρμακεία 

Όταν ανεβαίνω χιονοδρομικό παίρνω μαζί μου και ένα φτυάρι σπαστό. 

• Like 2
Δημοσ.
  • Γιλέκα φοσφοριζέ Χ2
  • Φτυάρι σπαστό
  • Υλικά καθαρισμού (μεγάλο microfiber/"δέρμα"/σπόγγος μαλακός/υγρό)
  • Γάντια ενισχυμένα εργασιών
  • αδιάβροχο αρκετά καλής ποιότητας Χ2
  • βούρτσα μαλακή - ματσούκι καθαρισμού πάγου κόμπο στικ ~1μ μήκος
  • υγρό για απομάκρυνση πάγου (για τις πολύ κρύες μέρες)
  • κιτ φαρμακείο μεγάλο
  • ομπρέλα τηλεσκοπική Χ2 
  • πανάκι microfiber για την οθόνη αφής
  • χαρτομάνδηλα και μωρομάντηλα
  • μπλιμπλίκι ηλεκτρονικό για την μέτρηση της ώρας πάρκινγκ 
  • καλώδιο για το engine heater
  • μικρός φακός με έξτρα μπαταρίες
  • κιτ επισκευής ελαστικού και υδραυλικός-ποδοκίνητος γρύλος (προσεχώς το κιτ θα αντικατασταθεί από space saver tyre)
  • φυσικά τρίγωνο και πυροσβεστήρας
  • σακούλες μικρές 
  • μικρό σετ εργαλείων
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, tarantules είπε

Εγώ έχω: 

Σορρυ για το οφφ τοπικ

Οι αλουμινοκουβερτες μονωνουν ωστε ο τραυματίας να μη χανει θερμοτητα προς το περιβάλλον. Η διαφορα ειναι οτι το καλοκαιρι καλο ειναι να μπει η ασημι πλευρα προς τα εξω ωστε να αντανακλα το φως, αρα να μην θερμαινει περαιτερω απ την ακτινοβολια, ενω το χειμώνα θελουμε αυτη την εξτρα θερμοτητα και βαζουμε τη χρυση μερια προς τα εξω.

Δεν ξερω για αυτο που αναφερεις, αλλα δε μου φαινεται σωστο, εφοσον εγκλωβιζεις τη δικη του θερμοτητα μέσα δε θα βοηθησει. Τη ζεστη την αντιμετωπιζουμε με μετακινηση σε σκιερο μερος και κρυα επιθεματα απ οπου περναν μεγαλα αγγεια (λαιμο, μασχαλες, βουβωνική χώρα)

Υποψη οπως οσο μονωμενο και να ναι ενα σπιτι αμα αφησεις τα παραθυρα ανοικτα θα ξεπαγιασεις, ετσι και οι αλουμινοκουβερτες πρεπει να κλεισουν ολο τον ανθρωπο μεσα εκτος απ το προσωπο, και οχι απλα να τον σκεπάσουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10κιλο πυροσβεστήρα.

Φωσφωριζέ γιλέκο.

Τρίγωνο εννοείται.

Φαρμακείο εφοδιασμένο βάση iso

Καλώδια μεταφοράς ρεύματος(εκπλήσομαι που κανένας σας απο πάνω δεν τα ανέφερε. Εκτός και αν περιμένεις ρεύμα απο οδική η άλλο συνάδελφο που παίζει καλή περίπτωση να μην έχει)

Συρματόσχοινο ρυμούλκησης γιατί μπορεί να χρειαστεί να τραβήξεις η να σε τραβήξει κάποιος απο σημείο που δεν μπορεί οδική.

Υγρό για να μην παγώνουν παμπρίζ, κλειδαριές κτλ το χειμώνα.

Δυναμόκλειδο για να μπορώ να αφαιρώ με ευκολία τα μπουλώνια, όταν ο κάγκουρας του συνεργείου τα έχει σφίξει χωρίς αύριο.

Και τέλος στα άμεσα σχέδια μου είναι να εφοδιαστώ με ηλεκτρικό(12V) μπουλονώκλειδο για να γίνει ακόμα ποιό εύκολη η δουλειά.

Ενα σετάκι απο καστάνια και κλειδιά για ότι προκύψει καθ' οδόν.

Φακός.

Ενα 5λιτρο μπιντόνι με νερό σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη διαρροή στο σύστημα ψύξης.

Επεξ/σία από piiii
Δημοσ.

Πέρα από το κιτ φαρμακειο, τρίγωνο,πυροσβεστήρας έχω ένα κομπρεσέρ αέρος, κάνα δυο μπουκαλάκια νερό,μωρομαντηλα, φορτιστή usb.

Για φακό θεωρώ ότι υπάρχει το κινητό αλλα ένας που βγάζει κόκκινο ή μπλε φως δε θα ήταν κακή ιδέα για αναγνώριση. Επίσης σίγουρα θέλω να βάλω και ένα γιλέκο.

Γενικά επειδή έχω μεγάλο περιορισμό δε μπορώ να βάλω και πολλά πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...