Panagiotis123r Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα σε όλη τη κοινότητα, συγγνώμη αν το θέμα που άνοιξα πάει σε άλλη ενότητα! Αν και πολυσυζητημένο θα ήθελα μια ακόμη γνώμη! Αποφάσισα στην ηλικία των 24 να πάω να σπουδάσω πληροφορική και σκέφτομαι στην πορεία να ακολουθήσω την κατεύθυνση του προγραμματισμού! Σκέφτομαι ιδιωτικό κολλέγιο (μητροπολιτικό) αλλά επειδή δε θέλω να πάω τελείως απροετοίμαστος θα ήθελα μερικές γνώμες για το πώς πρέπει να ξεκινήσω να ασχολούμαι λίγο μόνος μου! Μαθηματικά, γενικές γνώσεις πληροφορικής, και μετά προγραμματισμό? Και αν έχετε ακούσει κάτι για το συγκεκριμένο κολλέγιο θα εκτιμούσα αν το μοιραζόμασταν μαζί μου! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
3c0r1z Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Καλημέρα Παναγιώτη, άποψη για το κολέγιο δεν έχω. Δυο ερωτήσεις έχω. Από αγγλικά πως τα πας, ανάγνωση και γραφή, και τι θα ήθελες να προγραμματίσεις; Μαθηματικά ανάλογα με τι θέλεις να ασχοληθείς θα χρειαστούν από πολύ έως καθόλου. Δεν βλάπτουν όμως ειδικά αν θέλεις να ασχοληθείς με προγραμματισμό γραφικών και πολυπλοκότητα αλγορίθμων. Και ανάλογα τι θα ήθελες να προγραμματίσεις θα μπορούσες να αρχίσεις λίγο από μόνος σου με κάποια γλώσσα προγραμματισμού και αντίστοιχες τεχνολογίες και εργαλεία. Δεν ξέρω αν βοήθησα καθόλου. Κάτι που θα καταλάβεις αργά ή γρήγορα είναι ότι ο καθένας έχει την άποψή του και ότι θα πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα εσύ και από εκεί και πέρα βλέπεις τι σου ταιριάζει.
Panagiotis123r Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Ευχαριστώ για την απάντηση, τα αγγλικά μου είναι αρκετά καλά, όχι σε επίπεδο proficiency αλλά καταλαβαίνω αρκετά λόγο gaming γενικότερα...απλά προσπαθώ να καταλάβω πως πρέπει να ξεκινήσω γιατί ξεκίνησα να μαθαίνω c και βλέπω πως έχει αρκετές εντολές τύπου εξισώσεων, και θέλω να δω μέχρι πιο επίπεδο πρέπει να διαβάσω μαθηματικά. Δεν γνωρίζω ακόμα σε ποιον τομέα θα ήθελα να ασχοληθώ ειδικότερα απλά νομίζω πως ο προγραμματισμός γενικότερα τραβάει
RcManiac Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Με ποιο κομμάτι της πληροφορικής θέλεις να ασχοληθείς ? Υπάρχουν πολλές κατευθυνθείς. Βρες αυτό που πιστεύεις ότι σου αρέσει, γιατί θα χρειαστεί να εστιάσεις περισσότερο εκεί την προσοχή σου. πχ Web Development, Mobile Apps, Databases, Embedded Systems κλπ κλπ Μετά googlαρε "Best languages for Mobile Apps" πχ , δες ποιες χρησιμοποιούν, βρες tutorial στο youtube να πάρεις μια γεύση. Μόλις βρεις τι σου αρέσει δες ποιο σοβαρά tutorials σε sites όπως Edx, Pluralsight , Coursera και λύσε μερικές ασκήσεις πχ hackerrank, Leetcode. Στη συνέχεια δες αν η σχολή που θες σου προσφέρει τις ανάλογες γνώσεις. 1
Panagiotis123r Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Σκέφτομαι γενικότερα τον προγραμματισμό αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς σε ποιο κομμάτι, και δε θέλω γενικότερα να βιαστώ οπότε ψάχνω να μάθω κάποια βασική γλώσσα όπως ,,c να έχω κάποιες βάσεις έστω μέχρι να βρω ακριβώς πάνω σε τι θα ήθελα
Panagiotis123r Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κοίταξα για το ΕΑΠ και δε ξέρω κατά πόσο είναι καλό το χαρτί του, ενώ στο κολλέγιο που το έψαξα λίγο μεταξύ κολλεγίων λένε πως είναι πολύ καλο το συγκεκριμένο..επίσης δε ξέρω αν το ΕΑΠ έχει και κατηγορία προγραμματισμού, διορθωστε με και στα δύο αν τα ξέρω λάθος Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από Panagiotis123r
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Το ΕΑΠ είναι πανεπιστήμιο. Το Μητροπολιτικό κολλέγιο. Δεν υπάρχει σύγκριση. 2
Panagiotis123r Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Kercyn είπε Το ΕΑΠ είναι πανεπιστήμιο. Το Μητροπολιτικό κολλέγιο. Δεν υπάρχει σύγκριση. Άμα διαβάσεις λίγο για την αναγνώριση που υπάρχει μετά και για την σύγκριση του ΕΑΠ με υπόλοιπα πανεπιστήμια η κολλέγια, δε νομίζω να έχεις την ίδια άποψη...δε μιλάω από εμπειρία η γνωστούς μιλαω από αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο πάντα
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Ποιος λέει αυτά που διαβάζεις στο internet δηλαδή; Πήγαινε σε όποιο κολέγιο θες αλλά μην απαξιώνεις το ΕΑΠ κάνει καλή δουλειά. Το computer science δεν είναι προγραμματισμός αν και από αυτόν έχει αρκετό, C, Java, php
Panagiotis123r Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, newfoot είπε Ποιος λέει αυτά που διαβάζεις στο internet δηλαδή; Πήγαινε σε όποιο κολέγιο θες αλλά μην απαξιώνεις το ΕΑΠ κάνει καλή δουλειά. Το computer science δεν είναι προγραμματισμός αν και από αυτόν έχει αρκετό, C, Java, php Δεν άνοιξα το θέμα για να απαξίωσω το ΕΑΠ. Είπα απλά τι διάβασα σε διάφορα άρθρα και μέχρι εκεί. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από Panagiotis123r Ορθογραφία
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και εγω απλα ρωτησα αν εχεις την διαθεση να μου δωσεις εναν συνδεσμο των αρθρων ή εστω εναν συγγραφεα τους. Δεν σε κατηγορησα για κατι Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Panagiotis123r Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Αυτή τη στιγμή είμαι από κινητό, αλλά αν απλά κάνεις μια αναζήτηση για την ισχύ του πτυχίου από ΕΑΠ, πολλα αποτελέσματα θα σου βγάλουν ότι και στην εύρεση εργασίας μειώνουν πιο πολύ ένα πτυχίο από ΕΑΠ παρά από κολλέγιο. Δεν θέλω να μειώσω το ΕΑΠ η κάτι τέτοιο, ούτως η άλλως πάνω σε αυτό που ψάχνω εγώ να κάνω δε νομίζω ότι το "χαρτί" θα σου ανοίξει πόρτες αλλά το πόσο έχεις ασχοληθεί από μόνος σου και το πώς θα είσαι σε μια συνέντευξη για δουλειά...
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) εντάξει όλα καλά φύγαμε εκτός τελείως άστο πάει αυτό, είπαμε μια κουβέντα μην το δένεις σχοινί κορδόνι και εσένα αν δεν σου αρέσει δεν σου αρέσει έτσι θες. Τις πόρτες που λες θα στις ανοίξουν τα νιατα σου τα άλλα όλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε, ένα σωρό κόσμος δουλέυει μια χαρά χωρίς πτυχίο στον χώρο. καλό βράδυ Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
masteripper Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 To ΕΑΠ είναι αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο και το "χαρτί" του αναγνωρίζεται παντού χωρίς καμμία διαφοροποίηση απο τα υπόλοιπα Πανεπιστήμα....απο εκεί και πέρα Κολέγια και Σχολές και ...και ...υπάρχουν πολλά ...πόσα όμως απο αυτα σου δίνουν αναγνωρισμένο χαρτί και επιπλέον σου ανοίγουν πόρτες για Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά...κτλ. ΤΟ επίπεδο είναι αρκετά Ακαδημαικό αλλά επειδή είναι Computer Science και όχι κάνω μια γλώσσα και μαθαίνω 1 IDE στο χέρι σου είναι να τα απορροφήσεις ή όχι ....τις βάσεις θα τις πάρεις με το παραπάνω .... κανένας δεν θα σε πάρει απο το χεράκι και θα σε βάλει σε μια καρέκλα και θα σου πει αυτό έτσι ...και αυτό αλλιώς....αλλά το βασικό στο πως θα σκέφτεσαι και πως θα ενεργείς θα το μάθεις....ο προγραμματισμός δεν είναι ξέρω τις εντολές μια γλώσσας και προχωράω...προγραμματισμός είναι να έχει 1 πρόβλημα και να μπορείς να το μοντελοποιήσεις ώστε να καταλήξεις σε μια λειτουργική οντότητα (εφαρμογή). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα