Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Τελευταία ή δεν ξέρω καθόλου να χρησιμοποιώ το internet ή στην Ελλάδα δεν πουλάνε τίποτα!

Κοιτάω να βρω κάποια water-slide decals για laser printer (έχω ψάξει πάρα πολλά πράγματα τον τελευταίο καιρό και δεν τα βρίσκω με τίποτα) και εκτός από αυτό το site δεν βρήκα κανένα άλλο αξιόπιστο site που να πουλάει κάτι αντίστοιχο σε λιανική! (το τονίζω το "λιανική")

Δηλαδή αν κάποιος επιθυμεί να δοκιμάσει κάποιο προϊόν που δεν το πουλάνε στα "περίπτερα" πρέπει κάνει έναρξη στο ΤΕΒΕ (ΕΦΚΑ πλέον) ώστε να κόψει τιμολόγιο; 

Όλα αυτά τα αναφέρω σε συνέχεια παλιότερων δημοσιεύσεών μου, αλλά και μετά από κάτι που μου έτυχε. Εκτός από το site που ανέφερα παραπάνω, υπήρχε ένα ακόμα που μέχρι πριν ένα μήνα πουλούσε λιανική, αλλά ξαφνικά μου είπαν «δεν θα έχουμε για πολύ καιρό τη δυνατότητα να κόψουμε αποδείξεις λιανικής». Το να χάλασε η ταμειακή το αποκλείω... μάλλον θέλουν να γλυτώσουν ΦΠΑ. 

Ένα ακόμα παράδειγμα (στο οποίο δεν βρήκα ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα που να πουλάει λιανική ή έστω να αναφέρει τιμή σε κάποιο προϊόν) είναι τα προϊόντα μεταξοτυπίας. Έστω και θέλεις να ασχοληθείς με αυτό ως χόμπι... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Και για να σας προλάβω, γιατί όλο και θα υπάρχουν φυσικά καταστήματα που κάνουν «βρώμικες» δουλειές (εννοώ χωρίς απόδειξη κτλ), δεν ζούμε όλοι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. 

Μετά τους ενοχλεί όταν ο κόσμος δεν τους «στηρίζει».

• Like 2
Δημοσ.

Προφανώς δεν συμφέρει να πουλάς λιανική. Δεν είν';ι όλοι Πλαίσιο και να έχουν υπάλληλο για να σου δείξει όλους τους συνδετήρες...

Δημοσ.

Αφού λοιπόν διαπιστώνεις τέτοια τεράστια έλλειψη γιατί δεν ανοίγεις εσύ ένα μαγαζί να πουλάς αυτά που αναφέρεις; Θα τα κονομίσεις τρελά

Άσε, απαντάω εγώ. Γιατί θα κάνεις 2 πωλήσεις το μήνα. 

Με λίγα λόγια, ότι ανέφερε και ο νίκος από πάνω. Αν κάτι δε πουλάει, δε θα το βρεις εύκολα.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά πράγματα δυστυχώς εξαφανίζονται από τη λιανική πώληση στη χώρα μας  γιατί δεν υπάρχει ανάλογη ζήτηση να ανοίξει κάποιο κατάστημα.

Σε αυτό ενδεχομένως μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα Κινεζομάγαζα τα οποία σου στέλνουν χωρίς κανένα κόστος στην πόρτα σου ότι ζητήσεις.Από τη στιγμή που εγώ στην ηλικία μου έμαθα να ψωνίζω από Κίνα γιατί δεν έβρισκα εδώ αυτό που ήθελα πως να μην το κάνει κάποιος νέος που έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και γνώσεις σε αυτά από μένα.

Το κακό είναι πως όταν μάθεις να ψωνίζεις κάτι που δεν βρίσκεις εδώ θα ψωνίζεις από εκεί και πολλά άλλα τα οποία βρίσκεις πολύ φτηνότερα από εδώ.Έτσι σιγά σιγά θα χάνονται από τη λιανική πώληση στη χώρα μας και άλλα πράγματα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, rafinos είπε

Το να χάλασε η ταμειακή το αποκλείω... μάλλον θέλουν να γλυτώσουν ΦΠΑ. 

Τι εννοείς ?

Πως "γλιτώνει" το ΦΠΑ ένα μαγαζί μη πουλώντας λιανική ?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι εννοείς ?

Πως "γλιτώνει" το ΦΠΑ ένα μαγαζί μη πουλώντας λιανική ?

Δεν ειναι και τοσο ευκολο να το σκεφτεις....σου λεει οτι δεν πουλαει λιανικη, αλλα θα σου προτεινει να το παρεις (προφανως σε τιμη λιανικης) αλλα χωρις αποδειξη. Για διευκολυνση σου το κανει ντε, για να μπορεσεις τελικα να παρεις αυτο που θες! :D 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

Αφού λοιπόν διαπιστώνεις τέτοια τεράστια έλλειψη γιατί δεν ανοίγεις εσύ ένα μαγαζί να πουλάς αυτά που αναφέρεις; Θα τα κονομίσεις τρελά

Άσε, απαντάω εγώ. Γιατί θα κάνεις 2 πωλήσεις το μήνα. 

Με λίγα λόγια, ότι ανέφερε και ο νίκος από πάνω. Αν κάτι δε πουλάει, δε θα το βρεις εύκολα.

Οκ τα water-slide ίσως ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και το δέχομαι. Αλλα προϊόντα που πωλούνται μόνο σε χονδρική όμως (πράγμα λου σημαίνει ότι υπάρχει ποσότητα); Σημαίνει ότι μια χαρά ζήτηση έχουν. Μην στέκεσαι συγκεκριμένα στο προϊόν που ανέφερα.

ΟΧΙ! Τα μαγαζιά δεν πουλάνε ότι πουλιέται. Δέχομαι ο εκάστοτε καταστηματάρχης να μην θέλει να πουλήσει ένα προϊόν που ανήκει στην κατηγορία αυτών που πουλάει, αλλά όταν θέλεις να πουλήσεις κάτι που δεν πουλούσες μέχρι χθες, υπάρχουν τρόποι να το κάνεις. Πως γίνεται να βρίσκω αμερικάνικο προϊόν στην Πολωνία σε λιανική και μπορώ να το αγοράσω από Ελλάδα (με αρκετά έξοδα αποστολής βέβαια); Τόσο μεγάλη ζήτηση είχε το συγκεκριμένο προϊόν στην Πολωνία πριν αρχίσουν να το πουλάνε;

Επίσης, δεν γίνεται να χαρακτηρίζεις ένα site (ακόμα και αν μιλάς μόνο για χονδρική) ως eshop και σε όλα σου τα προϊόντα να γράφεις καλέστε για τιμή. Αυτό είναι e-κατάλογος. 

@j2k τα water-slide δεν τα θέλω για κάτι συγκεκριμένο, απλά ήθελα να δω αν λειτουργούν όπως διαφημίζονται ώστε να αρχίσω να τα χρησιμοποιώ στην συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, rafinos είπε

Οκ τα water-slide ίσως ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και το δέχομαι. Αλλα προϊόντα που πωλούνται μόνο σε χονδρική όμως (πράγμα λου σημαίνει ότι υπάρχει ποσότητα); Σημαίνει ότι μια χαρά ζήτηση έχουν. Μην στέκεσαι συγκεκριμένα στο προϊόν που ανέφερα.

ΟΧΙ! Τα μαγαζιά δεν πουλάνε ότι πουλιέται. Δέχομαι ο εκάστοτε καταστηματάρχης να μην θέλει να πουλήσει ένα προϊόν που ανήκει στην κατηγορία αυτών που πουλάει, αλλά όταν θέλεις να πουλήσεις κάτι που δεν πουλούσες μέχρι χθες, υπάρχουν τρόποι να το κάνεις. Πως γίνεται να βρίσκω αμερικάνικο προϊόν στην Πολωνία σε λιανική και μπορώ να το αγοράσω από Ελλάδα (με αρκετά έξοδα αποστολής βέβαια); Τόσο μεγάλη ζήτηση είχε το συγκεκριμένο προϊόν στην Πολωνία πριν αρχίσουν να το πουλάνε;

Επίσης, δεν γίνεται να χαρακτηρίζεις ένα site (ακόμα και αν μιλάς μόνο για χονδρική) ως eshop και σε όλα σου τα προϊόντα να γράφεις καλέστε για τιμή. Αυτό είναι e-κατάλογος. 

@j2k τα water-slide δεν τα θέλω για κάτι συγκεκριμένο, απλά ήθελα να δω αν λειτουργούν όπως διαφημίζονται ώστε να αρχίσω να τα χρησιμοποιώ στην συνέχεια.

Tα έχεις μπερδέψει λίγο.
Χονδρική πώληση σημαίνει ότι το προϊόν απευθύνεται μόνο σε άλλους εμπόρους/μεταπωλητές που θα το διαθέσουν μετά με την σειρά τους στην λιανική αγορά αλλά το κυριότερο σημαίνει και πώληση σε μεγάλες συνήθως ποσότητες ανάλογα με το αντικείμενο.
Και σε προϊόντα που δεν είναι ευρείας κατανάλωσης ούτε καν οι εισαγωγείς και οι αντιπροσωπείες δεν κρατάνε στόκ πλέον.

Δημοσ.

Επίσης είναι λογιστικό το θέμα. Για να κάνεις λιανική πώληση υπάρχει εντελώς διαφορετικό λογιστικό υπόβαθρο και πρόσθετα κόστη.

Δεν είναι απλά θέμα, του δεν θέλουν να πουλήσουν, γιατί έτσι. Απλά για να ασχοληθούν, πρέπει να έχουν μεγάλο όγκο πωλήσεων για να καλύψουν τα πρόσθετα έξοδα της λιανικής δραστηριότητας

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Επίσης είναι λογιστικό το θέμα. Για να κάνεις λιανική πώληση υπάρχει εντελώς διαφορετικό λογιστικό υπόβαθρο και πρόσθετα κόστη.

Δεν είναι απλά θέμα, του δεν θέλουν να πουλήσουν, γιατί έτσι. Απλά για να ασχοληθούν, πρέπει να έχουν μεγάλο όγκο πωλήσεων για να καλύψουν τα πρόσθετα έξοδα της λιανικής δραστηριότητας

Στα λόγια μου έρχεσαι. Απλά είναι λιγάκι παράλογο ολο αυτό. Αν εσύ θέλεις να μάθεις για παράδειγμα την τεχνη της μεταξοτυπίας δεν γίνεται να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας για να μπορείς να προμηθευτείς χρώματα, γάζες κτλ ώστε να καταφέρεις να το δοκιμάσεις όλο αυτό. Οκ, παίρνεις κάτι από εξωτερικό και δοκιμάζεις για αρχή. Μετα όμως πρέπει να δοκιμάσεις και αυτά που υπάρχουν στη χώρα σου γιατί όλα τα υλικά δεν είναι ίδια. 

Πάντως το να κόβει ένα κατάστημα λιανική μέχρι ένα διάστημα και απλά να λέει μετά πως για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν κόβει αποδείξεις μου φαίνεται περίεργο. Ή κάνουν κάποια αναβάθμιση στο erp τους για να δουλεύουν όλα με ένα σύστημα (γιατί όντως οι αποδείξεις ήταν από απλή ταμειακή) ή κάπου βρομάει η δουλειά.

Πάντως φορολογικά το καθεστώς είναι ολόιδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Δημοσ.

Μπορεί απλά τα μαγαζιά να μην έχουν άδεια λιανικής. Στην εταιρία που εργάζομαι έχουν μόνο άδεια για χονδρική πώληση. Συνήθως τα μαγαζιά με άδεια χονδρικής ασχολούνται με μεγάλες ποσότητες και δεν τους ενδιαφέρει να πουλήσουν σε ιδιώτες. Για να πουλήσεις σε ιδιώτες θες Ζ και άλλη διαδικασία συν POS και πάει λέγοντας.

• Like 2
Δημοσ.

ο σκοπός των επιχειρήσεων είναι το κέρδος και όχι η ικανοποίηση του χόμπι ενός. Όταν γίνουν πολλοί αυτοί που έχουν το ίδιο χόμπι τότε και οι επιχειρήσεις θα καλύψουν το κενό της αγοράς. Μέχρι τότε ο ένας μπορεί να απευθύνεται σε καταστήματα που έχουν ως επαγγελματικό αντικείμενο το χόμπι του και όχι την προμήθεια αναλωσίμων και να προμηθευτεί το κομμάτι υλικοί που θέλει. Φυσικά υπάρχει πάντα και το ηλεκτρονικό εμπόριο με το εξωτερικό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...