Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, eyw said:

έλα ντε, πέστα χρυσόστομε,
τα USB, ακόμα και το 3.0 (ή 3.1 Gen 1 ή όπως θα το λένε αύριο) και αυτό σέρνεται, ίσως με το USB 3.1 (ή GEN 2) να φτιάξουν οι ταχύτητες.
Επίσης τo eSATA όπως και το σκέτο SATA παίζουν με UDMA6, κάνεις copy 1GB σε 10-12sec, ιδανικό για backup.

Γιατί σέρνεται? Ενας SSD σε USB3.0 external case μια χαρά τερματίζει.

Δημοσ.
Στις 13/11/2019 στις 12:15 ΜΜ, eyw είπε

έλα ντε, πέστα χρυσόστομε,
τα USB, ακόμα και το 3.0 (ή 3.1 Gen 1 ή όπως θα το λένε αύριο) και αυτό σέρνεται, ίσως με το USB 3.1 (ή GEN 2) να φτιάξουν οι ταχύτητες.
Επίσης τo eSATA όπως και το σκέτο SATA παίζουν με UDMA6, κάνεις copy 1GB σε 10-12sec, ιδανικό για backup.

ακόμη και το USB 3,0 είναι ταχύτερο του Sata, μήπως η θήκη σου έχει θέμα ; μήπως ο controller ή η θήκη σου δεν υποστηρίζει UASP ? γιατί εγώ με αυτό το dock, χτυπάω 100-140MB/s σε seagate 4TB HDD και είναι σαν να τον έχω εσωτερικά με sata. Δεν χρειάστηκε να ανοίξω ξανά τον πύργο. Όλα εξωτερικά τα έχω πλέον.

Δημοσ.

το USB 3.0 είναι 5Gb/s (625MB/s), το SATA-III 6Gb/s.
100-140MB/s βλέπω από μόνον από SATA σε SATA (ή eSATA) μεταφορές και μάλιστα όχι sustainable.
Εχω case με HDD SATA-III και USB 3.0 σύνδεση, δεν φτάνει τα 100. Πιθανόν να φταίει το case ή ο δίσκος που είναι 5600 rpm και 2.5".
Θα το ψάξω και θα σας πω.
Ευτυχώς που το κόλπο με τα sata-esata brackets δουλεύει.

Δημοσ.

κακώς, πολύ κακώς παραπονέμαι για το eSATA, εμείς δεν θα πρεπε να μιλάμε. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν πάθει χειρότερα. Και εκεί δεν αφήνουν bracket και κόλπα.

Rick Beato video: It's Good If You Like CRAP

Δημοσ.
Στις 12/11/2019 στις 7:19 ΠΜ, Bspus είπε

Το SATA γενικως δεν εχει μελλον. Αφου η αναπτυξη του σταματησε με το SATA 3.

Τα νεα pc εχουν σχεδον ολα ssd και αυτα εχουν αρχισει να αλλαζουν σε nvme

DVD πλεον πολλοι δεν βαζουν σε desktop.

Ενα βημα πριν αρχισουμε να τα θεωρουμε legacy ports ειναι.

Τι υπερβολές είναι αυτές; Εδώ πριν ένα μήνα πήρα καινούριο hdd 8TB, φυσικά sata 3, και έχω αμέτρητους HDDs στα pc μου, όλοι sata. 

Άκου εκεί legacy. Επειδή μπήκαν μια ή δυο θέσεις nvme στις μητρικές. Όλη η αποθήκευση σε όλο τον πλανήτη, σε sata γίνεται μέχρι σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Τι υπερβολές είναι αυτές; Εδώ πριν ένα μήνα πήρα καινούριο hdd 8TB, φυσικά sata 3, και έχω αμέτρητους HDDs στα pc μου, όλοι sata. 

Άκου εκεί legacy. Επειδή μπήκαν μια ή δυο θέσεις nvme στις μητρικές. Όλη η αποθήκευση σε όλο τον πλανήτη, σε sata γίνεται μέχρι σήμερα.

Μελλον ειπα δεν εχει οχι παρον. SATA 4 ουτε που εχει προβλεφθει και εχουν περασει τοσα χρονια.

Δεν ειπε κανεις οτι δεν θα υπαρχουν ports για πολλα χρονια ακομα να βαζεις τους δισκους σου. Αλλα ειναι dead end ως προτυπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...