Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Djzan είπε

ενώ είναι να  ξέρει πως υπολογίζεται η κερδοφορία στα super market Και τα Mini market ?

Δεν είπα αυτό. Απλά τόνισα ότι λες αρλούμπες για τον προγραμματισμό, καθότι είσαι άσχετος με το θέμα ενώ τόσες σελίδες μας πρήζεις να μην μιλάμε αν δεν έχουμε κάποια παρεμφερή δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε

Δεν είπα αυτό. Απλά τόνισα ότι λες αρλούμπες για τον προγραμματισμό, καθότι είσαι άσχετος με το θέμα ενώ τόσες σελίδες μας πρήζεις να μην μιλάμε αν δεν έχουμε κάποια παρεμφερή δουλειά.

μα για τον προγραμματισμό δεν είπα κάτι, αρλούμπες λες εσυ μάλλον που παιζει να μην καταλαβαινεις και τι λεω αλλα πρεπει να πεις και εσυ την αποψη σου. αν νιωθεις οτι πρήζεσαι είναι επιλογή σου να το αποφύγεις . μπορεις να μην διαβάζεις αποτο να εχεις επιθετική συμπεριφορά.

οπως μπορεί να πρόσεξες με τον φιλο fisfirikos δεν ειχαμε καποια διαφωνία , ο κούγιας όμως εμφανίστηκε να ταράξει τα νερά.

1 ώρα πριν, fisfirikos είπε

Ο προγραμματιστής δεν δουλεύει σε μια γυάλα ρε αδερφέ. Ανάλογα με την επιχείρηση που θα εργαστείς μαθαίνεις και κάποια πράγματα που είναι έξω από το αυστηρά γνωστικό σου πεδίο. Αν είσαι προγραμματιστής σε e-shop ρούχων μαθαίνεις πράγματα για την μόδα. Αν δουλέψεις σε φαρμακευτική μαθαίνεις για τα φάρμακα. Κι αν, όπως στην περίπτωση μου, δουλέψεις σε εταιρία που καταγράφει πωλήσεις στο λιανεμπόριο μαθαίνεις για τις ειδικές συμφωνίες κλπ. Και με γκαλερί έχω συνεργαστεί στο παρελθόν κι έχω μάθει πράγματα για την τέχνη.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους προγραμματιστές.

σε αυτό συμφωνώ. απλα αυτό που ειπα νωρίτερα ειναι πως εγώ είμαι στο χώρο και δεν είμαι περιφερειακός που κάτι ΄πήρε το αυτί μου ή ειδα.

anyway ο καθένας έχει την άποψη του. υπάρχει και ανάλογη ατάκα αλλά δεν θα την αναφέρω γιατί μπορεί οποιοσδήποτε να προσβληθεί ανευ λόγου και δεν αναφερομαι σε σενα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Djzan είπε

μα για τον προγραμματισμό δεν είπα κάτι,

2 ώρες πριν, Djzan είπε

μιας και εισαι προγραμματιστής δεν μου λες καλυτερα πως μπορώ να φτιαξω κατι που θελω στο Mac Μου γιατι εχω μαυρα μεσανυχτα ?

Οκ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Οκ

σιγουρα ο προγραμματισμος ειναι πιο κοντα σε υπολογιστες ή κάνω κάποιο λάθος ?

στην τελική ασχολήσου με κάτι δικο σου ρε Man και ασε μας εδω να τα λεμε εμεις ,.μην πρηζεσαι κιολας. ελεος

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Djzan είπε

σε αυτό συμφωνώ. απλα αυτό που ειπα νωρίτερα ειναι πως εγώ είμαι στο χώρο και δεν είμαι περιφερειακός που κάτι ΄πήρε το αυτί μου ή ειδα.

Από αυτά που είπες μόνο ότι είσαι στο χώρο δεν έδειξες. Αν ήσουν στο χώρο θα μιλούσες τεκμηριωμένα, όχι με γενικόλογες αρλούμπες και ειρωνίες σε όλους και για όλα.

Απλά νομίζεις ότι άμα πετάξεις ένα "product manager" θα ψαρώσουμε και θα παίρνουμε στα σοβαρά ό,τι λες. Σόρυ αλλά δεν δουλεύει έτσι.

Αυτά και για μένα το thread έχει λήξει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fisfirikos είπε

Από αυτά που είπες μόνο ότι είσαι στο χώρο δεν έδειξες. Αν ήσουν στο χώρο θα μιλούσες τεκμηριωμένα, όχι με γενικόλογες αρλούμπες και ειρωνίες σε όλους και για όλα.

Απλά νομίζεις ότι άμα πετάξεις ένα "product manager" θα ψαρώσουμε και θα παίρνουμε στα σοβαρά ό,τι λες. Σόρυ αλλά δεν δουλεύει έτσι.

Αυτά και για μένα το thread έχει λήξει.

Να κάτσω να αναλύσω πως δουλεύει η αγορά δλδ εδώ μέσα.  Ε κάτσε ρε φίλε too much. Ειρωνεία δεν είχα σκοπό να κάνω άλλο αν κάποιος το εξέλαβε έτσι. 

Όσο αφορά την δουλειά μου, οπότε θες σου στέλνω και cv Για να μην λέμε ότι θέλουμε. 

Να σαι καλά φίλε. Χάρηκα που τα πάμε έστω κ έτσι 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kontinos είπε

Με χρονια στο επαγγελμα, εγω αυτο που βλεπω, ανεξαρτητως των διαφορων στις τιμες, διοτι μιλαμε για αλλη κερδοφορια λογω ογκου, τιμων αγορας, παροχων, θα ελεγα πως μαλλον τα σουπερ μαρκετ και οι πολυεθνικες/επισημες αντιπροσωπειες  αισχροκερδουν...

Φυσικα και αισχροκερδουν

Στην Αγγλια που εζησα λιγο το 90% των προιοντων στα σουπερ μαρκετ εχουν ιδια η χαμηλοτερη τιμη με τα της Ελλαδας με μισθους διπλασιους και παραπανω. Επιπλεον ολα τα σουπερ μαρκετ εχουν απιστευτες καθημερινες προσφορες σε προιοντα που πλησιαζουν τη ληξη κλπ

Πχ το σημερινο ψωμι το πρωι θα το πουλανε 1 ευρω και το βραδυ πριν κλεισουν θα το κατεβασουν μεχρι και 10 λεπτα του ευρω

Το ιδιο σε ολα τα προιοντα.

Στην Ελλαδα δεν εχω δει ποτε τετοιες προσφορες που σημαινει πως πουλανε ενα προιον στην ιδια τιμη μεχρι τη ληξη του και μετα το πετανε, απλα για να μην μειωσουν την αισχροκερδια τους

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/11/2019 στις 2:00 ΜΜ, uesugi1989 είπε

Πήγαινε σε ένα hot spot αλλοδαπών και άνοιξε ένα μινι μαρκετ απέξω ακριβώς. Βάλε και δύο από δαυτους να δουλεύουν εκεί 24ωρο με το βασικό και είσαι κομπλέ 

Ελπίζω το σχόλιο με το 24ωρο να είναι ειρωνικό των συνθηκών εργασίας, γιατί αν το προτείνεις σοβαρά ή αν σου φαίνεται αστείο....

• Confused 1
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 12/11/2019 at 00:40, Guest said:

Τα mini market έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους, όπως και γενικά τα super markets. Ο Σκλαβενίτης με 3 δις τζίρο έχει μόλις 60 εκατομμύρια κέρδη. Αν αυτός έχει 2% καθαρό κέρδος εσύ θα έχεις 1% το πολύ.

Βάλε κάτω τα νούμερα και δες αν βγαίνεις. Για να βγάλεις ένα χιλιάρικο το μήνα θα πρέπει να έχεις πάνω από εκατομμύριο τζίρο στο χρόνο. Δηλαδή αν πούμε ότι κάθε πελάτης ξοδεύει €5-€6 ανά επίσκεψη, καθώς στο mini market πας για τα ψιλά τύπου γάλα και κάνα γιαούρτι, θα χρειαστείς 150.000 πελάτες το χρόνο. Αν είσαι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή μπορεί να πιάσεις αντίστοιχα νούμερα, αλλιώς χλωμό.

Τα νούμερα βέβαια είναι στο πόδι. Πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που να ξέρει την αγορά καλά για να σου δώσει ακριβή εικόνα.

Φίλε μου δεν είναι έτσι, θέλεις 1Μ ευρώ για να έχεις κέρδος μόνο ένα χιλιάρικο και εάν έχεις και έναν υπάλληλο θέλεις 2Μ;;;;

Οι τιμές που βάζεις στο mini market είναι ακραία πιο ψηλά από το super 

Δημοσ.
Στις 13/11/2019 στις 8:11 ΜΜ, archer100 είπε

Φυσικα και αισχροκερδουν

Σ Επιπλεον ολα τα σουπερ μαρκετ εχουν απιστευτες καθημερινες προσφορες σε προιοντα που πλησιαζουν τη ληξη κλπ

Πχ το σημερινο ψωμι το πρωι θα το πουλανε 1 ευρω και το βραδυ πριν κλεισουν θα το κατεβασουν μεχρι και 10 λεπτα του ευρω

Το ιδιο σε ολα τα προιοντα.

Στην Ελλαδα δεν εχω δει ποτε τετοιες προσφορες που σημαινει πως πουλανε ενα προιον στην ιδια τιμη μεχρι τη ληξη του και μετα το πετανε, απλα για να μην μειωσουν την αισχροκερδια τους

Είναι απίστευτο τουλάχιστον στην περιοχή μου που δεν είναι μέσα σε μεγάλη πόλη ότι κρατάνε τα γιαούρτια π.χ. μέχρι τελευταία μέρα και αποφεύγουν να βάλουν προφανώς καινούρια πίσω γιατί μάλλον όλοι μας θα παίρναμε από πίσω. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Conan2046 said:

Είναι απίστευτο τουλάχιστον στην περιοχή μου που δεν είναι μέσα σε μεγάλη πόλη ότι κρατάνε τα γιαούρτια π.χ. μέχρι τελευταία μέρα και αποφεύγουν να βάλουν προφανώς καινούρια πίσω γιατί μάλλον όλοι μας θα παίρναμε από πίσω. 

12 minutes ago, 1comment said:

Για το θέμα πάντως θα μπορούσε να δώσει χρήσιμες συμβουλές ο @ekrepali

Αν ένα γιαούρτι δεν έχει κίνηση και δεν αξίζει καν το ρεύμα για να το διατηρήσω, απλά το σταματαω. Για να μη χαθει όμως ο πελάτης τον κατευθύνω σε ίδιο προϊόν άλλης εταιρίας κι αν δεν το πάρει, το δίνω δώρο να δοκιμάσει. 

Όταν κατευθύνεις τον πελάτη σε τοπικό προϊόν που δε θα το βρει στο μάρκετ και τελικά του αρέσει... θα έρθει να ξαναγοράσει. 

Εφόσον λοιπόν ανεβαίνει / παραμένει η κινηση, είναι γεμάτο το ψυγείο με φρέσκα προϊόντα και μακρινές ημερομηνίες. Δηλαδή και το χέρι να βάλει πίσω... η διαφορά είναι 2-3 μέρες, όχι 1 βδομάδα.

Όσο για το κέρδος των προϊόντων ψυγείου... με τέτοιες τιμές ρεύματος είναι σχεδόν μηδενικό. 

Γιαούρτια, γάλατα κλπ υπάρχουν απλά για να μπαίνουν οι πελάτες και να ψωνίζουν μαζί και τίποτα άλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Γιαούρτια, γάλατα κλπ υπάρχουν απλά για να μπαίνουν οι πελάτες και να ψωνίζουν μαζί και τίποτα άλλο.

ειχα ψιλικατζιδικο ο ιδιος που το εκλεισα πριν 5 χρονια. ΜΟΝΟ απο το ψηγειο ειχα σοβαρο κερδος, απο οτι πινεται και απο τα παγωτα. επισης απο τα χαρτακια, τσιγαροχαρτα και αναπτηρες (πουλουσα τους μουφα bic σε τιμη original). Επισης εκανα και αλλες πουστιες , πουλουσα κρασι και τσιπουρο χωρις τιμολογια. Πουλουσα τσιγαρα με το κομματι, πουλουσα τα λιγμενα τσιπς και κρουασαν που μου χαριζαν οι εταιριες σε τιποτα γερους κλπ. Αγοραζα απο το lidl χυμους και τους πουλουσα με 100% κερδος. πουλαγα βουλγαρικες κοκα κολες και λιπτον.. Να μην πω για τα αλκοολουχα ποτα, ποσα κυκλοφορουν που ειναι βοτκα της πλακας σε μπουλακι stolichkaya..

Εκανα ολες τις πονηριες που μπορει κανεις να φανταστει και ΠΑΛΙ δεν εβγαινα. Εφαγα και μια ωραια κλοπη οταν μου πηραν εμπορευμα 10.000 ευρω ενα βραδυ.

Και με ολα αυτα και παλι εκλεισα. ΜΑΚΡΙΑ απο τετοια μαγαζια , εκτος οτι θα εισαι εκει μερα νυχτα και δεν θα εχεις ζωη, θα τρως ολα τα σκατα που εχει το μαγαζι και θα βαλεις 20 κιλα, θα κανεις με περιεργους ανθρωπους... γιατι αυτοι που μου κανανε την κλοπη ηταν της γειτονιας και ξερανε πως να μπουν..

Επεξ/σία από zouzouniaris1
Δημοσ.
3 hours ago, ekrepali said:

Όσο για το κέρδος των προϊόντων ψυγείου... με τέτοιες τιμές ρεύματος είναι σχεδόν μηδενικό. 

Αυτό θα ίσχυε μόνο αν τα μίνι μάρκετ τα πουλούσαν σε τιμές σούπερ μάρκετ, στην πράξη όμως τα πουλάνε σε αρκετά υψηλότερες τιμές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...