Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Djzan είπε

τελεια

εγω ειμαι Product manager( σε μεγαλη πολυεθνικη εταιρια). ολη μερα καθε μερα επι σειρα ετων αγοράζω αυτα που πουλανε τα καταστηματα, που σημαινει

1) τιμες αγορας

2) τιμες πωλησης

3) κερδοφορια

κ.ο.κ

φανταζομαι οτι τωρα θες να μιλησουμε σε αλλο επιπεδο αν ξερω ή οχι ?

Αν κρίνω από τις βλακείες που λες, όχι δεν θέλω να μιλήσω άλλο μαζί σου γιατί πόνεσε το κεφάλι μου.

Αν εσύ είσαι Product Manager εγώ είμαι πρίμα μπαλαρίνα στα Μπολσόι.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Δεν νοείται η λέξη αισχροκέρδεια σε μια ελεύθερη αγορά και οικονομία.

Και που ακριβώς νοείται; Σε μία οικονομία ελεγχόμενη κρατικά;

• Like 2
Δημοσ.
Στις 11/11/2019 στις 11:38 ΜΜ, archer100 είπε

Δεν ειναι παντα ευκολο το να ανοιξεις το ειδος του μαγαζιου που θελεις. Υπαρχουν πολλες φορες περιορισμοι κεφαλαιου, γεωγραφικοι-περιοχης, νομοθεσιας (τυπικες προυποθεσεις) κλπ

Στην Αμερικη ελεγαν οτι δεν εχει σημασια τι θα ανοιξεις αλλα το που θα το ανοιξεις.

Επισης απο προσωπικη εμπειρια (ειχα δικο μου καταστημα απο το 2000-2005) η Εφορια ειναι νταβατζης-συνεταιρος χωρις ελεος.

Ελεγχος 5 ετιας -10 ετιας στα βιβλια του μαγαζιου, καθε παραπτωμα (λαθος εγγραφη ή μουτζουρα κοστιζει απο 500 ευρω και πανω)

Φορολογια υψηλη και οι ζημιες του μαγαζιου απο οποιαδηποτε πηγη (πλυμμηρες-φωτιες-σεισμοι-ληστεια)

μετα ειναι το ΙΚΑ -ΤΕΒΕ- Ενιαιος φορεας ασφαλισης πες το οπως θες , καθε μηνα θελει τα λεφτα του βγαζεις δεν βγαζεις.

Και απο ιατροφαρμακευτικη καλυψη βραστα Χαραλαμπε, πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να εχεις λεφτα στην ακρη αν χρειαστει.

Στην Ελλαδα μετα το 2010 καλυτερα ειναι η παροχη υπηρεσιων παρα η υπαρξη καταστηματος.

Υπαρχουν επαγγελματα που βασιλευουν, τα οποια επι των πλειστων περιπτωσεων φοροδιαφευγουν.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Και που ακριβώς νοείται; Σε μία οικονομία ελεγχόμενη κρατικά;

Ναι. Μέχρι να ανοίξει η αγορά των τηλεπικοινωνιών μήπως θυμάσαι πόσο πλήρωνες το τηλέφωνο; Ή το ρεύμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

εξηγησε τι σημαινει αισχροκερδεια

Η κατάσταση εξάλειψης του ανταγωνισμού, με σκοπό τη διάθεση των δικών σου προιόντων, με τρελά ποσοστά κέρδους. 

Ουσιαστικά ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, σαν αυτά που δημιουργούνται από τα μεγαθήρια, του εκάστοτε τομέα.

Για παράδειγμα ένα ιδιωτικό μονοπώλιο του φαρμάκου που πωλούσε ακριβά ένα φαρμακάκι που είχε σχέση με αυτοάνοση ασθένεια ματιών, ενώ άλλη φαρμακευτική με την ίδια (κατά πολύ) φθηνότερη δραστική ουσία, εξαγοράστηκε από το πρώτο. Ωραία περνάμε με το παρόν σύστημα, μιλήστε μου για ελεύθερη αγορά και τις ίσες ευκαιρίες.

2 λεπτά πριν, fisfirikos είπε

Ναι. Μέχρι να ανοίξει η αγορά των τηλεπικοινωνιών μήπως θυμάσαι πόσο πλήρωνες το τηλέφωνο; Ή το ρεύμα;

Να σου θυμήσω ποιος επωμίστηκε τη φόλα της Forthnet και της Wind μέχρι σήμερα; Οι τράπεζες. 

Ποιος τις ανακεφαλαιοποίησε; Ιδιωτικό κέρδος, με απώλειες από τον δημόσιο κορβανά, ξέρω και εγώ.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 2
Δημοσ.
22 ώρες πριν, TOMVLACH είπε

οσο αναφορα το 'σκλαβια' που λετε ολοι αν εξαιρεσεις 10 μερες αργιων τον χρονο τις υπολοιπες δουλευεις οσο ενας ελευθερος επαγγελματιας.10-12 ωρες.

Σωστά αυτά που λες, αλλά ποιός είπε ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει αυτές τις 10 ημέρες "αργιών"... 

Καλώς ή κακώς, εγώ στη δουλειά μου έχω υπάρξει πολύ πιο παραγωγικός κάτι 28 Οκτ ή 25 Μαρ που δεν έχω κανένα εξωτερικό ραντεβού και κανένα τηλεφώνημα να μου διαταράσει τη σκέψη.. Φυσικά έχει να κάνει και με τί ασχολείσαι..

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fisfirikos είπε

Λες για τότε που για να πάρεις γραμμή στο ονομα σου έπρεπε να περιμένεις 5 χρόνια;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Να σου θυμήσω ποιος επωμίστηκε τη φόλα της Forthnet και της Wind μέχρι σήμερα; Οι τράπεζες. 

Ποιος τις ανακεφαλαιοποίησε; Ιδιωτικό κέρδος, με απώλειες από τον δημόσιο κορβανά, ξέρω και εγώ.

Η μπάλα στην εξέδρα. Δεν απαντάμε σε αυτό που μας ρωτάνε, αλλά σε κάτι εντελώς άσχετο με το θέμα που συζητάμε.

Αλλά μπορώ να σου απαντήσω στο ίδιο μήκος κύματος. Χρέη έχουν και οι δημόσιες επιχειρήσεις. ΟΣΕ 10 δις, ΔΕΗ 3 δις κλπ.

Δημοσ.

Eγω για να μείνω στο θέμα θα πω ότι για μπορέσει ενα μινι μάρκετ να είναι ανταγωνιστικό θα πρέπει να είναι (κυρίως) βράδυ ανοικτό μέχρι τις 22+30 με 23+00 , να έχει ανταγωνιστικές τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης , να έχει κάποια προιόντα που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό πχ μπύρες εξεζητημένες, όσπρια από μικρούς παραγωγούς κτλ και καλή προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.Το κυριότερο όμως για να μπορέσει να είναι κερδοφόρος είναι στα λαχανικά να μπορέσει να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση ώστε να μην του μένουν απούλητα άρα να χαλάνε άρα χασούρα, το ίδιο ισχύει και για τα τυριά -αλλαντικά πάγκου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fisfirikos είπε

Αν κρίνω από τις βλακείες που λες, όχι δεν θέλω να μιλήσω άλλο μαζί σου γιατί πόνεσε το κεφάλι μου.

Αν εσύ είσαι Product Manager εγώ είμαι πρίμα μπαλαρίνα στα Μπολσόι.

απο τα λεγομενα σου φαινεται ξεκαθαρα αυτο που λες οτι εισαι.

ολοι ειδικοι σε ολα τα θεματα

1 ώρα πριν, gmts είπε

Πάλι τις ..μετράτε?

οχι απλα όλοι ξαφνικα έχουν την ιδιοτητα να κανουν ολα τα επαγγελματα αναλογα που βολευει το Thread.

10:30 --> σερβιτορος

10:38 --> μηχανικος

11:47 -->κλειδαρας

13:00 --> ταβερνιαρης

13:01 --> δικηγορος

και γενικα αναλογα το θεμα της συζητησης.

δεν ξερεις γιατι δεν ειναι η δουλεια σου ? δεν μιλας. διαβαζεις απλα.

ξερεις γιατι ειναι η δουλεια σου ? μιλας και επιχειρηματολογεις αν και εφόσον χρειαστεί.

περαστικα μας

Στις 11/11/2019 στις 3:55 ΜΜ, invisiblesurfer είπε

Φίλοι, ψάχνομαι να ξεκινήσω μία μικρή "επιχείρηση" μίνι μαρκετ στην περιοχή των Ν. Προαστείων, κυρίως για να συμπληρωθεί το οικογενειακό εισόδημα αλλά και ως plan-B στην περίπτωση που παίξει καμία στραβή στην εργασία της γυναίκας μου ή της δικής μου. Η ιδέα είναι να ξεκινήσω κάτι από το μηδέν ή να αγοραστεί κάποιο εν λειτουργία μαγαζί.

Επειδή δεν έχω ξαναδουλέψει σε κατάστημα και δεν ξέρω πού να βρω πληροφορίες, μπορεί κάποιος γνώστης να με βοηθήσει ως προς το τί κερδοφορία και τι έξοδα μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα;

Ξέρω ότι τα μινι-μαρκετ είναι ολίγον σκλαβιά  αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο λόγω έλλειψης σχετικής εμπειρίας, οποιαδήποτε αντιπρόταση, συνεργασία κλπ είμαι ανοιχτός. 

με βαση τα λεγομενα των συμμετεχόντων ( οχι όλων)  φιλε ανοιξε μεγαλο σουπερ μαρκετ για να βγαλεις φραγκα 😂 με μινι μαρκετ δεν πας πουθενα.

(και δεν κραζω, κανω λιγο χαβαλε για να πεσει η ενταση)

Επεξ/σία από Djzan
  • Like 1
Δημοσ.

Καταρχην να εχετε παντα υποψη σας το εξης,οταν ανοιγετε μια επιχειρηση σε κλαδο που εχετε βαθια μεσανυχτα,οι πιθανοτητες αποτυχιας αυξανονται εκρηκτικα.

Αν εχετε καποια εμπειρια εστω ως τελευταιος στην ιεραρχια υπαλληλος,ειναι πολυ καλυτερο.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Djzan είπε

ξερεις γιατι ειναι η δουλεια σου ? μιλας και επιχειρηματολογεις αν και εφόσον χρειαστεί.

Practice what you preach λεβέντη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...