Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Djzan είπε

αν το super market βλεπε Σκλαβενιτης εχει κερδος 2% και εχει το γάλα νουνου 0,80€, ενώ το ίδιο γάλα το Mini market το έχει 1,10€ τότε πως έχει κερδοφορία 1% το Mini market ? ποτς γκενεν ατο ?

θα ξηλώσει τα φρύδια του ο Πυθαγόρας!!!

Λες να αγοράζει ο Σκλάβενίτης και ο μινιμαρκετάς στην ίδια τιμή το γαλα απο την νουνου;

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου.

Γιατί να προτιμήσω το δικό σου μίνι μάρκετ σου αντί ενός άλλου σουπερμαρκετ ή μινι μάρκετ?

Δημοσ.

Απο τα πιο βασικα ειναι ενα σχετικα κομπλε ενοικιο για το μαγαζι βοηθαει αρκετα.Προσπαθεις να εχεις τα παντα αλλα το μαγαζι να μην ειναι πολυ μεγαλο.Δηλαδη μολις μαθουν οτι εχεις τα παντα σε λογικη τιμη(μη πας για εξτρα κερδος γιατι απλα θα χασεις πολλους πελατες) και δουνε οτι μπορουνε να εξυπηρετηθουν σχετικα γρηγορα,κερδιζεις πελατη απο καποιον αλλον που μπορει να εχει πχ 1.10 την σοκολατα και συ 1.20 αλλα εχει πιο αργη εξυπηρετηση και πιο μεγαλο μαγαζι που κουραζει.Βεβαια καλο ειναι να χτυπας τους ανταγωνιστες στις τιμες οχι πολυ μεγαλη διαφορα και αν δεν μπορεις να παιξεις σε λιγοτερα χρηματα ανα προιον παιξε στα ιδια με αυτους.Προσεχε που θα ανοιξεις,μη πας και ανοιξεις σε μια μερια που γυρω γυρω εχει αλλα 3 γιατι απλα θα παρεις κομματι απο την πιτα και εσυ.Το να βαλεις καφε ειναι επισης ενα +.Η κερδοφορια δεν ειναι τοσο ακραια οσο αναφερουν καποιοι 2%+- ειναι τα τσιγαρα και οι εφημεριδες+περιοδικα,Ολα τα αλλα εχουνε σεβαστο κερδος οπου τα παγωτα πχ σε διαφορες περιοδους εχουν και 50%+.Σκεψου το καλα πριν ανοιξεις και αμα κοιταξεις να δουλεψεις μονος να ξερεις οτι οντως ειναι σκλαβια.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Djzan είπε

αν το super market βλεπε Σκλαβενιτης εχει κερδος 2% και εχει το γάλα νουνου 0,80€, ενώ το ίδιο γάλα το Mini market το έχει 1,10€ τότε πως έχει κερδοφορία 1% το Mini market ? ποτς γκενεν ατο ?

θα ξηλώσει τα φρύδια του ο Πυθαγόρας!!!

Ακριβότερες τιμές = λιγότερες πωλήσεις. Να πως γκένεν.

Το καθαρό κέρδος δεν σημαίνει αυτό που νομίζεις ότι σημαίνει. Ήτοι δεν είναι η διαφορά στην τιμή πώλησης, αλλά τα έσοδα μειον τα έξοδα. Όταν πουλάς 30% ακριβότερα από το super market αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης θα έρθει σε εσένα να πάρει μόνο κάτι που το έχει άμεση ανάγκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, fisfirikos είπε

Τα mini market έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους, όπως και γενικά τα super markets. Ο Σκλαβενίτης με 3 δις τζίρο έχει μόλις 60 εκατομμύρια κέρδη. Αν αυτός έχει 2% καθαρό κέρδος εσύ θα έχεις 1% το πολύ.

Βάλε κάτω τα νούμερα και δες αν βγαίνεις. Για να βγάλεις ένα χιλιάρικο το μήνα θα πρέπει να έχεις πάνω από εκατομμύριο τζίρο στο χρόνο. Δηλαδή αν πούμε ότι κάθε πελάτης ξοδεύει €5-€6 ανά επίσκεψη, καθώς στο mini market πας για τα ψιλά τύπου γάλα και κάνα γιαούρτι, θα χρειαστείς 150.000 πελάτες το χρόνο. Αν είσαι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή μπορεί να πιάσεις αντίστοιχα νούμερα, αλλιώς χλωμό.

Τα νούμερα βέβαια είναι στο πόδι. Πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που να ξέρει την αγορά καλά για να σου δώσει ακριβή εικόνα.

Δεν ισχύουν τα νούμερα που λες. Για παράδειγμα ο Σκλαβενίτης πουλάει την γκοφρέτα lacta 25 λεπτά και το mini market της γειτονιάς μου 50 λεπτά και δεν προλαβαίνει να τις πουλάει. Γιατι; Γιατι δουλευει μεχρι την 1 το βράδυ που είναι κλειστά τα πάντα και απο τις 6 το πρωι. Πουλάει αυγα, γαλατα, φρουτα, τυροπιτες , παγωτα και οτι μπορείς να φανταστείς. Εχει χτίσει 2 σπιτια μεσα σε λίγα χρόνια. Είναι βέβαια σε πέρασμα και εχει μεγάλη πελατεία.

Φυσικά δεν εχουν υπαλλήλους και το δουλεύει ζευγάρι. Γενικά στα mini market δεν εχει νόημα να προσλαμβάνεις υπαλλήλους, αλλα να το δουλεύεις με την γυναίκα σου ή τους γονείς σου. Να είναι δηλαδή οικογενειακη επιχείρηση. Είναι όμως σκλαβιά γιατι δουλεύεις καθε μερα , 16+ώρες

Επεξ/σία από Yperaspisths
Δημοσ.

νομιζω οτι η μονη επιχειρηση που εχω δει και συμφερει ειναι τα nanou donats .δουλευουν μονο απογευμα 6-9 και σε οσα και να εχω παει παντα εχει ξεπουλησει. Βεβαια δεν ξερω ποσα ζητανε για fransize

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aias είπε

νομιζω οτι η μονη επιχειρηση που εχω δει και συμφερει ειναι τα nanou donats .δουλευουν μονο απογευμα 6-9 και σε οσα και να εχω παει παντα εχει ξεπουλησει. Βεβαια δεν ξερω ποσα ζητανε για fransize

Ξεπερασμένο πλέον.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ξεπερασμένο πλέον.

Στην Νικαια σε σημειο που δεν το λες και πιασαρικο επι της π ραλλη ξεπουλαει ακομα παντως

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Aias είπε

Αλλο πυροτεχνημα και αυτο,αποτελεσμα της κρισης,ακομα δεν εχουν κλεισει ολα?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greengr21 είπε

Αλλο πυροτεχνημα και αυτο,αποτελεσμα της κρισης,ακομα δεν εχουν κλεισει ολα?

Σε τρια που γενικα περναω Νικαια - αιγαλεω (κοντα στο μετρο) και αμπελοκηπους παντα ξεπουλανε. Εχει να κανει με τις τιμες.Οταν εχει ντονατς 80 λεπτα ενω ολοι το εχουν 1.50 λογικο ειναι

Δημοσ.

Τα Νάνου στην αρχή ήταν όντως πυροτέχνημα της κρίσης και πολλά κλείσανε μετά από ένα διάστημα,πλέον όμως ανοιξανε πάλι αρκετά.Τα Νάνου προσφέρουν πολύ καλό και ξεχωριστό προϊόν από τον ανταγωνισμό σε υπερβολικά χαμηλή τιμή και όντως ξεπουλανε σε 2 ώρες.

Δημοσ.

θα προτεινα να μην το κανεις,

καλυτερα μια τεχνη οπως λεει κ ο φιλος πιο πανω υδραυλικος, ψυκτικος κλπ εκει στη γειτονια,

στη δικη μου περιοχη δουλευει καλα αυτος που φερνει τα πραγματα αμεσα στο σπιτι σε ανημπορους κ ηλικιωμενους

και φερνει αν χρειαστει καφε/φαρμακα κλπ, αυτος δουλευει ακομη αν και ειναι πιο ακριβος απο το σουπερ

αλλα ειναι γρηγορος, ευγενης,  τυπικος και καθολου κουτσομπολης

και δεν παρεξηγει το γεγονος οτι ψωνιζεις τα πολλα  απο αλλου...

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Λες να αγοράζει ο Σκλάβενίτης και ο μινιμαρκετάς στην ίδια τιμή το γαλα απο την νουνου;

ναι,στην ίδια τιμή το αγοράζουν.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, TOMVLACH είπε

καλα... μηπως εχεις μινι μαρκετ και δεν σε βολευουν αυτα που λεω?μηπως? ο ΤS ρωτησε κατι εγω θα του πω την δικια μου αληθεια, τα υπερ και τα κατα και εσυ πες του την δικια σου..

δλδ σου ειναι τοσο αγνωστο οτι ο καρελιας πχ δινει  150-200 ευρω για να βαλει ενα διαφημιστικο ταμπλετ στα μινι μαρκετ?οτι το πρωτο ψυγειο στα παγωτα αξιας >600 ευρω ειναι δωρο απο την εταιρια? θα σου ελεγα και αλλα αλλα μαλλον εσυ τα θελεις απο πιο αξιοπιστα ατομα

Με πεθαίνει η επιχειρηματολογία σου

Με έχουν βγάλει ΔΕΗτζή, συνταξιούχο, δημόσιο υπάλληλο, τώρα και ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ... 

Άλλο σου λέω εγώ, άλλο μου λες εσύ 

Τι σχέση έχει αν ο Καρέλιας δίνει 200 ευρώ για μια πινακίδα, με το ποσοστό κέρδους που δουλεύει ένα S/M ; 

Θες αξιόπιστο παράδειγμα ; 

Ξέρω οινοπαραγωγό (μικρό), που Supermarket του έλεγε να του αγοράσει το μπουκάλι το κρασί 2€ για να βάλει τα κρασιά του στο ράφι 

Το ίδιο μπουκάλι το έδινε σε μικρά μαγαζιά υπερδιπλάσια λεφτά

Και το S/M και το μίνι μάρκετ πουλάγαν 8€ το μπουκάλι 

Ποιος πήγαινε με υψηλότερο ποσοστό κέρδους ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...