AcolyteOfPain Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Στο θέμα μας, το μίνι μάρκετ είναι όντως σκλαβιά με ανώμαλα ωράρια χωρίς Κυριακή- αργία. Θα υποφέρεις πολύ. Όντως και τα ποσοστά κέρδους είναι μικρά (όχι όμως 1% που λέει ο από πάνω). Στην θέση σου αν το έκανα οπωσδήποτε θα έβαζα και καφέ. Μια μικρή επένδυση αρχική σε μια καλή μηχανή και θα την κάνεις απόσβεση πολύ γρήγορα. Φέρνει κόσμο στο μαγαζί και αφήνει πολύ καλό κέρδος. Μονόδρομος... Εναλλάκτικα σκέψου και άλλης μορφής μικρο επιχειρηματικότητα ή επισκέψου κάποια από τις εκθέσεις franchise που γίνονται κατά καιρούς. Μπορείς να ψαχτείς και με συγγενείς - φίλους (σημαντικό να τους εμπιστεύεσαι απόλυτα) αν μπορείς να επενδύσεις κάποιο ποσό σε ήδη υπάρχουσα επιχείρηση. Με τις τράπεζες σχεδόν κλειστές υπάρχουν μεγάλες ανάγκες ρευστού για υλοποίηση επενδύσεων σε μικρές επιχειρήσεις. ΥΓ Αν ακολουθήσεις την τελευταία ιδέα. 1. Συνεργασίας μόνο με άτομα που κρίνεις ως καθαρά και εμπιστεύεσαι. 2. Μιλάς με δικηγόρο για να πέσει και καμια υπογραφή πριν δώσεις χρήματα σε κάποιον. Χωρίς χαρτιά ούτε στην μάνα σου... 6
Mansora Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Με τόσα πολλά σουπερμάρκετ και τα οκ να συμπληρώνουν το κενό δεν έχεις πολλά περιθώρια ειδικά αν σκεφτείς και τα μεγάλα περίπτερα που έχουν σχεδόν τα πάντα. Καλύτερα αντί για το παραδοσιακό mini market να δεις κάτι πιο στοχευμένο πχ mini market με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα και θα σου μένει και καμία Κυριακή να την περνάς σαν άνθρωπος. 5
AcolyteOfPain Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Mansora είπε Με τόσα πολλά σουπερμάρκετ και τα οκ να συμπληρώνουν το κενό δεν έχεις πολλά περιθώρια ειδικά αν σκεφτείς και τα μεγάλα περίπτερα που έχουν σχεδόν τα πάντα. Καλύτερα αντί για το παραδοσιακό mini market να δεις κάτι πιο στοχευμένο πχ mini market με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα και θα σου μένει και καμία Κυριακή να την περνάς σαν άνθρωπος. Exactly... Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από AcolyteOfPain
~mxls~ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, archer100 είπε ... Βεβαια αλλη χαρη εχει το να εχεις δικο σου μαγαζι, εγω ισως το κανα στη θεση σου αν εβρισκα ενα ευχαριστο μαγαζακι Oh boy, το ελληνικό κράτος σε περιμένει με τεράστια χαρά. 6 1
invisiblesurfer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, έχω 10ετη εμπειρία σε τεχνικές πωλήσεις και ανάπτυξη επιχειρήσεων, λανσάρισμα προϊόντων, αποδυνάμωσης ανταγωνισμού αλλά όλα αυτά εκτός Ελλάδας. Σκεφτόμουν ένα σοβαρό προτζεκτ ένωσης παραγωγών και στησιμο eshop για ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό αλλά δεν γνωρίζω την αγορά καλα. Το κατάστημα που σκεπτόμουν προσανατολίζεται στο λιανικό εμπόριο γιατι το φαγητό είναι μια κατηγορία από μόνο του και δεν το 'χω καθόλου...
dollyyy19 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 αν και οφτοπικ,ειμαι περιεργος για το τι κανεις για αποδυναμωση ανταγωνισμου?
AcolyteOfPain Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε αν και οφτοπικ,ειμαι περιεργος για το τι κανεις για αποδυναμωση ανταγωνισμου? Έχεις δει ποτέ άνθρωπο να ουρλιάζει μέσα σε κατάστημα fast food ότι βρήκε κατσαρίδα στο φαγητό του; Ο TS ήταν...🤣 2 1
invisiblesurfer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε αν και οφτοπικ,ειμαι περιεργος για το τι κανεις για αποδυναμωση ανταγωνισμου? Βασικά η στρατηγική μου είναι ότι εξηγώ ακριβώς και με λεπτομέρεια την αξία που προσθέτει το κάθε τί στο προϊόν/υπηρεσία μου και πουλάω με βάση αυτή την αξία και όχι την τιμή. Αυτό δυσκολεύει τον ανταγωνισμό, ο οποίος στη συντριπτική πλειοψηφία παρασύρεται από που νομίζει ότι θέλει ο πελάτης, δλδ τη χαμηλή τιμή, με αποτέλεσμα να αφήνει μεγάλο ποσοστό περιθωρίου στο τραπέζι και να αναγκάζεται να κυνηγήσει την ποσότητα. Επίσης κρατάω τις τιμές ψηλότερα από το μέσο όρο αλλά δε φοβάμαι να αντιδράσω με απότομη μείωση αν αυτό χρειαστεί για να ακυρώσω πχ μία επιθετική μείωση τιμής ή μια διαφημιστική καμπανια, αλλά αυτό συνήθως το κάνω επιλεκτικά, όταν πρόκειται είτε για ανταγωνιστές μεγάλου μεγέθους είτε για χώρες στρατηγηκής σημασίας. Και πάλι η αντίδραση του ανταγωνισμού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αργή ή ανεπαρκής. 2
uesugi1989 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Φίλοι, ψάχνομαι να ξεκινήσω μία μικρή "επιχείρηση" μίνι μαρκετ στην περιοχή των Ν. Προαστείων, κυρίως για να συμπληρωθεί το οικογενειακό εισόδημα αλλά και ως plan-B στην περίπτωση που παίξει καμία στραβή στην εργασία της γυναίκας μου ή της δικής μου. Η ιδέα είναι να ξεκινήσω κάτι από το μηδέν ή να αγοραστεί κάποιο εν λειτουργία μαγαζί. Επειδή δεν έχω ξαναδουλέψει σε κατάστημα και δεν ξέρω πού να βρω πληροφορίες, μπορεί κάποιος γνώστης να με βοηθήσει ως προς το τί κερδοφορία και τι έξοδα μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα; Ξέρω ότι τα μινι-μαρκετ είναι ολίγον σκλαβιά αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο λόγω έλλειψης σχετικής εμπειρίας, οποιαδήποτε αντιπρόταση, συνεργασία κλπ είμαι ανοιχτός. Πήγαινε σε ένα hot spot αλλοδαπών και άνοιξε ένα μινι μαρκετ απέξω ακριβώς. Βάλε και δύο από δαυτους να δουλεύουν εκεί 24ωρο με το βασικό και είσαι κομπλέ 2 3
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 ΠΟΥΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ! Η εποχή είναι του gadget! Μπορείς να βγάζεις 5€ πουλώντας 1 bluetooth! Δεν έχεις με πολλά προϊόντα τέτοιο ποσοστό κέρδους! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 21 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, έχω 10ετη εμπειρία σε τεχνικές πωλήσεις και ανάπτυξη επιχειρήσεων, λανσάρισμα προϊόντων, αποδυνάμωσης ανταγωνισμού αλλά όλα αυτά εκτός Ελλάδας. Σκεφτόμουν ένα σοβαρό προτζεκτ ένωσης παραγωγών και στησιμο eshop για ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό αλλά δεν γνωρίζω την αγορά καλα. Το κατάστημα που σκεπτόμουν προσανατολίζεται στο λιανικό εμπόριο γιατι το φαγητό είναι μια κατηγορία από μόνο του και δεν το 'χω καθόλου... Το 'χουν δοκιμάσει κι άλλοι αυτό, δες το Yoleni's για παράδειγμα. Έχω και πελάτη που έχει ανοίξει κατάστημα που πουλά ελληνικά προϊόντα στο Λονδίνο με μέτρια επιτυχία. Θες πολλά λεφτά σε marketing για κάτι τέτοιο γιατί τα ελληνικά προϊόντα ουσιαστικά είναι άγνωστα στο διεθνές κοινό. Στην τοπική αγορά υπάρχουν πάνω από 200 e-shops που έχουν είδη διατροφής από μικρομεσαίους παραγωγούς. Θα πρέπει να έχεις αρκετό λίπος να κάψεις για να γίνεις ανταγωνιστικός, ή να βρεις κάποιο άλλο τρόπο για να γίνεις γνωστός. Επίσης, ο ανταγωνισμός σου είναι και διάφοροι τηλεμάγειρες που λόγω προβολής έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην αγορά με eshops (βλέπε Πετρετζίκης).
TOMVLACH Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 θα διαφωνησω με τους περισσότερους και εξηγω .σε εναν κεντρικο δρομο-γειτονια με νορμαλ κινηση ενα μινι μαρκετ μπορει να βγαλει ανετα 2000-2500 καθαρα παντελονι με ενα 4 ωρο υπαλληλο(σε τουριστικες περιοχες υπολογίστε επι 2- επι 3).ξερω σας ακουγετε υπερβολικο αλλα ειναι η αληθεια και θα σας παραθεσω στοιχεια σε επομενη απαντηση ωστε να υπαρχει διαλογος. οσο αναφορα το 'σκλαβια' που λετε ολοι αν εξαιρεσεις 10 μερες αργιων τον χρονο τις υπολοιπες δουλευεις οσο ενας ελευθερος επαγγελματιας.10-12 ωρες.
AcolyteOfPain Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, TOMVLACH είπε θα διαφωνησω με τους περισσότερους και εξηγω .σε εναν κεντρικο δρομο-γειτονια με νορμαλ κινηση ενα μινι μαρκετ μπορει να βγαλει ανετα 2000-2500 καθαρα παντελονι με ενα 4 ωρο υπαλληλο(σε τουριστικες περιοχες υπολογίστε επι 2- επι 3).ξερω σας ακουγετε υπερβολικο αλλα ειναι η αληθεια και θα σας παραθεσω στοιχεια σε επομενη απαντηση ωστε να υπαρχει διαλογος. οσο αναφορα το 'σκλαβια' που λετε ολοι αν εξαιρεσεις 10 μερες αργιων τον χρονο τις υπολοιπες δουλευεις οσο ενας ελευθερος επαγγελματιας.10-12 ωρες. Θα ήθελα πολύ να δω τον συλλογισμό σου και την ανάλυσή σου. Επίσης το definition μινι μάρκετ, γιατί μπορεί να μιλάμε από 20τμ έως 150τμ... άλλη επένδυση το ένα, άλλη το άλλο... Η σκλαβιά είναι συνάρτηση της επιτυχίας της επένδυσης, καλοί τζίροι - καλό κέρδος, σου δίνουν την δυνατότητα να προσλάβεις προσωπικό. Μειώνεις κάπως τα χρήματα στο παντελόνι, αυξάνεις την ποιότητα ζωής σου. Αλλά για μικρές επενδύσεις με σχετικά μικρό κεφάλαιο δεν νομίζω να έχεις τους τζίρους για να γλιτώνεις τα 12ωρα. ΥΓ άλλο 5μερο / 12ωρο άλλο 6μερο/12ωρό και άλλο 7 μέρες. 1
greekbusters Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Mansora είπε Με τόσα πολλά σουπερμάρκετ και τα οκ να συμπληρώνουν το κενό δεν έχεις πολλά περιθώρια ειδικά αν σκεφτείς και τα μεγάλα περίπτερα που έχουν σχεδόν τα πάντα. Καλύτερα αντί για το παραδοσιακό mini market να δεις κάτι πιο στοχευμένο πχ mini market με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα και θα σου μένει και καμία Κυριακή να την περνάς σαν άνθρωπος. Αυτό το τελευταίο που λες είναι ότι καλύτερο. Μαγαζάκι με παραδοσιακά προϊόντα είναι πολύ καλή σκέψη, την οποία είχα και εγώ για δεύτερο μαγαζί ( παραδοσιακά προϊόντα Μάνης) αλλά λόγω χρόνου δεν το επιχείρησα. Γενικά στην περιοχή μου και αρκετά τέτοια μαγαζιά γνωστών έχουν αρκετή πέραση αρκεί η ποιότητα να είναι στα ύψη. Είναι πολλοί αυτοί που θα πληρώσουν ανεξαρτήτως τιμής κάτι πολύ καλό και δεν το περίμενα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα