Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι, ψάχνομαι να ξεκινήσω μία μικρή "επιχείρηση" μίνι μαρκετ στην περιοχή των Ν. Προαστείων, κυρίως για να συμπληρωθεί το οικογενειακό εισόδημα αλλά και ως plan-B στην περίπτωση που παίξει καμία στραβή στην εργασία της γυναίκας μου ή της δικής μου. Η ιδέα είναι να ξεκινήσω κάτι από το μηδέν ή να αγοραστεί κάποιο εν λειτουργία μαγαζί.

Επειδή δεν έχω ξαναδουλέψει σε κατάστημα και δεν ξέρω πού να βρω πληροφορίες, μπορεί κάποιος γνώστης να με βοηθήσει ως προς το τί κερδοφορία και τι έξοδα μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα;

Ξέρω ότι τα μινι-μαρκετ είναι ολίγον σκλαβιά  αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο λόγω έλλειψης σχετικής εμπειρίας, οποιαδήποτε αντιπρόταση, συνεργασία κλπ είμαι ανοιχτός. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα πως είναι κακή ιδέα, εκτός αν μιλάμε για περιοχή δίπλα σε σχολεία ΑΕΙ που παίζει μια Χ κατανάλωση ή απομακρυσμένες γειτονιές από σούπερ μάρκετ.Σκεψου ότι υπάρχουν τα οκ που είναι ανοιχτά κάθε μέρα και Κυριακή μέχρι τις 11 και προσφέρουν παραπλήσιες τιμες με σούπερ μάρκετ,μπορεί να ανταγωνιστείς κάτι τέτοιο;

• Like 2
Δημοσ.

παντως για να εχεις ενα συγκριτικο πλεονεκτημα εναντι του ανταγωνισμου πρεπει να εισαι πολλες ωρες ανοιχτος, ωστε να επιλεγουν εσενα και οχι τον παρακατω.

Στην γειτονια μου εχω 2 μινι μαρκετ που ειναι ανοιχτα απο τις 06.00-00.00 συνεχεια ολη την εβδομαδα.

Μου ελεγε ο ενας ψιλικατζης ουτε γιορτες, ουτε σχολες ολη του την ζωη εκει την περναει

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Αν σκεφτεις οτι θα δουλευεις τουλαχιστον 70 ωρες την εβδομαδα, αν βγαζεις πχ 800 ευρω το μηνα, θα ειναι σαν να πληρωνεσαι με 2.5 ευρω την ωρα περιπου

Αν πας υπαλληλος σε ιδιωτη θα παιρνεις περισσοτερα αν συνυπλογισεις δωρα και εισφορες εργοδοτη

Βεβαια αλλη χαρη εχει το να εχεις δικο σου μαγαζι, εγω ισως το κανα στη θεση σου αν εβρισκα ενα ευχαριστο μαγαζακι 

• Like 3
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους, ναι είναι σκλαβιά γι' αυτό και δεν το έχω επιχειρήσει μέχρι τώρα. Σε όσους το ανέφερα μου είπαν "μαγαζί για φαγητό" αλλά πραγματικά δεν βρίσκω το νόημα, η αγορά είναι υπερ-κορεσμένη με τέτοια. 

Με προβληματίζει το ότι δεν ξέρω τί υπάρχει που δεν το ξέρω... Πχ μίνι μαρκετ πωλείται ή στήνεται εκ του μηδενός με 15.000 - τί τζίρο μπορεί να κάνει ένα μίνι μάρκετ; 

Έχω σκεφτεί επίσης eshop ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλά και εκεί παίζει ψιλο-κορεσμός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα ελεγα αν εχεις καποιο ποσο στην ακρη καλυτερα να το κρατησεις παρα να το επενδυσεις σε μια επενδυση ''καμικαζι''.Το να δωσεις ενα χ ποσο για ψιλικατζιδικο και μετα απλα να βγαζεις ενα μισθο απο αυτο χωρις καποιο περιθωριο μεγαλου κερδους ειναι λαθος.

Τα φαγηταδικα απευθυνονται αποκλειστικα σε γνωστες και επαγγελματιες του χωρου.

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο οχι μονο εχει κορεστει αλλα ειναι κινδυνευει και απο τις διαφορες απαγορευσεις.

Επεξ/σία από Shadows
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Shadows είπε

Εγω θα ελεγα αν εχεις καποιο ποσο στην ακρη καλυτερα να το κρατησεις παρα να το επενδυσεις σε μια επενδυση ''καμικαζι''.Το να δωσεις ενα χ ποσο για ψιλικατζιδικο και μετα απλα να βγαζεις ενα μισθο απο αυτο χωρις καποιο περιθωριο μεγαλου κερδους ειναι λαθος.

Αν καταφερεις και εχεις ενα εισοδημα με αυτον τον τροπο, δεν ειναι λαθος. Εχεις δουλεια, εισαι αφεντικο χωρια κανενα πανω απ το κεφαλι και το κεφαλαιο σου δεν εχει χαθει, αντιθετως μπορει να πουλσεις ακριβοτερα μετα το μαγαζι

Το προβλημα ειναι οταν δεν υπαρχει τζιρος και μπαινεις μεσα

• Like 1
Δημοσ.

Πιστευω οτι η λογικη οταν ανοιγεις ενα μαγαζι,ειναι να διαθεσεις ενα χ κεφαλαιο σε μια ιδεα που πιστευεις οτι θα το αποσβεσει και θα οδηγησει και σε κερδος.

Αντιθετα αν ανοιγεις ενα μαγαζι απλα για να σε συντηρει αργα ή γρηγορα θα συμβει κατι που θα σε βαλει ''μεσα'' οικονομικα και θα κλεισεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Shadows είπε

Πιστευω οτι η λογικη οταν ανοιγεις ενα μαγαζι,ειναι να διαθεσεις ενα χ κεφαλαιο σε μια ιδεα που πιστευεις οτι θα το αποσβεσει και θα οδηγησει και σε κερδος.

Αντιθετα αν ανοιγεις ενα μαγαζι απλα για να σε συντηρει αργα ή γρηγορα θα συμβει κατι που θα σε βαλει ''μεσα'' οικονομικα και θα κλεισεις.

Δεν ειναι παντα ευκολο το να ανοιξεις το ειδος του μαγαζιου που θελεις. Υπαρχουν πολλες φορες περιορισμοι κεφαλαιου, γεωγραφικοι-περιοχης, νομοθεσιας (τυπικες προυποθεσεις) κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις επιχειρηματικά, να ρωτήσεις κι έναν σύμβουλο επιχειρήσεων για να κάνετε σωστή κοστολόγηση και πλάνο.

Δεν είναι μόνο το αρχικό κεφάλαιο που θα χρειαστείς, αλλά κι ένα κεφάλαιο κίνησης.

Επίσης όσα λεφτά ρίξεις στην δουλειά, έχε άλλα τόσα τουλάχιστον στην άκρη.

Επεξ/σία από MakeGreeceSexyAgain
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα mini market έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους, όπως και γενικά τα super markets. Ο Σκλαβενίτης με 3 δις τζίρο έχει μόλις 60 εκατομμύρια κέρδη. Αν αυτός έχει 2% καθαρό κέρδος εσύ θα έχεις 1% το πολύ.

Βάλε κάτω τα νούμερα και δες αν βγαίνεις. Για να βγάλεις ένα χιλιάρικο το μήνα θα πρέπει να έχεις πάνω από εκατομμύριο τζίρο στο χρόνο. Δηλαδή αν πούμε ότι κάθε πελάτης ξοδεύει €5-€6 ανά επίσκεψη, καθώς στο mini market πας για τα ψιλά τύπου γάλα και κάνα γιαούρτι, θα χρειαστείς 150.000 πελάτες το χρόνο. Αν είσαι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή μπορεί να πιάσεις αντίστοιχα νούμερα, αλλιώς χλωμό.

Τα νούμερα βέβαια είναι στο πόδι. Πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που να ξέρει την αγορά καλά για να σου δώσει ακριβή εικόνα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν αξίζει θα είσαι σκλάβος χωρίς σοβαρό κέρδος. Εκτός και αν μένεις σε κανα χωριό ή σε καμιά συνοικία μακριά απο σούπερ μάρκετ. Θα έχει μικρό περιθώριο κέρδους, πωλήσεις προϊόντων μικρής αξίας. Θα δουλεύεις κυρίως Κυριακές και ώρες που τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά. Καλύτερα ρίξε τα χρήματα σου σε μετοχές αν το κατέχεις αλλιώς άστα στην άκρη μέχρι να στεφτείς κάτι καλύτερο. Με μια ζημιά στα ψυγεία ή μια ληστεία στα τσιγάρα μπήκες μέσα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...