Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω την βοήθεια σας.

Ψάχνω το CV Template για US, UK, Netherlands για να φτιάξω το βιογραφικό μου. Που μπορώ να βρω φόρμα για να φτιάξω το CV που κάθε χώρα ζητάει το δικό της Template. Πχ το europass δεν το δέχονται που μου έχουν πει.

Δημοσ.

Τι μπαρούφα αυτο το EuroPass !!!

Θυμάμαι 2004 μας είχαν βάλει στην εταιρεία να υπάρχει στο HR το βιογραφικό μας όλων σε αυτή την μορφή.

Απορώ εαν το έχει πάρει κανείς στα σοβαρά ποτέ.

Εγω προσωπικά όταν ήμουνα άνεργος είχα πάει σε εταιρεία (internet) και είχα κάνει το CV για να είναι αξιοποιήσιμο και να ξεχωρίζει και έχτισα και άλλο πάνω σε αυτό και νομίζω οτι είναι TOP από GUI :)

Δημοσ.

μην χρησιμοποιεις europass  εκτος αμα ασχολεισαι με Ευρ.Ενωση και τετοια γραφειοκρατικα.

Φροντισε απλα οι πληροφοριες και η κατηγοριοποιηση να ειναι ξεκαθαρες.

Δημοσ.

Όλα προφανώς είναι σχετικά ανάλογα με τον χώρο που κινείσαι επαγγελματικά. Τις πιο σωστές συμβουλές θα σου τις δώσουν σίγουρα άνθρωποι που έχουν αντίστοιχο επάγγελμα με εσένα και είναι στην αγορά εργασίας. Γενικά πάντως, δύσκολα να κοπείς από interview λόγω template. Και εξηγώ τι σημαίνει αυτό: Αν οι πληροφορίες είναι ξεκάθαρες, η προυπηρεσια σου και η μόρφωση σου φαίνεται ευκολα στο CV και αυτός που το διαβάζει δεν μπερδευτεί θα μπεις στο screaning interview. Από εκεί και πέρα ο ρόλος του CV έχει τελειωσει. 

Σημαντικό είναι να έχεις ψηλά στην πρώτη σελίδα αυτά που θεωρείς ότι πρέπει να χτυπήσουν στο μάτι όσων το διαβάζουν. Και γενικά να έχει μια λογική ροή ώστε ο άλλος να μπορεί να το παρακολουθήσει εύκολα.

Για παράδειγμα .... Κάποιος με 10 χρόνια προυπηρεσία που κάνει αίτηση σε μια θέση senior engineer, δεν γίνεται να βάζει πρώτη σελίδα πτυχία κτλ και πίσω πίσω να έχει τις εταιρίες που δούλεψε. Χάνεται ο λόγος για τον οποίο υπέβαλες το CV σου.

Δημοσ.

Το κραζετε ολοι το europass αλλα εχει δεχτει προταση μου για internship μεγαλη αυτοκινητοβιομηχανια με βιογραφικο europass... Και σε χωρα εκτος ΕΕ... Δεν νομιζω να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα 

Δημοσ.

Οκ. Ξεχάσα να αναφέρω. Για template στην ελλάδα μπορείτε να μου προτείνετε;

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, gmts είπε

Γνώμη μου, σε κάθε περίπτωση μη βάλεις φωτό στο CV/Resume σου.

Εξαρτάται την χώρα που απευθύνεται. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές πέρα από Ιρλανδία, UK, Ολλανδία και Σουηδια, τα βιογραφικά συνήθιζεται να έχουμε φωτογραφία. Τέτοιες γενικότητες δεν ισχύουν.

Προφανώς βεβαια μιλάμε πάντα μόνο για επαγγελματικες business-like φωτογραφίες, με τον ανάλογο φωτισμό, όχι Instagram wall επιπέδου.

Φανταστείτε linkedin προφίλ χωρίς φωτογραφία, φαίνεται τελείως απρόσωπο. 

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 1
Δημοσ.

Ούτε αυτό που λες είναι απόλυτο .Εγώ απο προσωπική μου εμπειρία εδώ και 20 χρόνια στο CV ποτέ δεν έβαζα φωτό και πάντα έβρισκα δουλειά στον τομέα μου και εννοώ πολυεθνικούς ομίλους(ξέρω τετριμμένο αλλά ισχύει). Όχι "μαγαζάκια".

Δημοσ.

Το Europass ειναι απαιτουμενο για οποιαδηποτε αιτηση εργασιας στους Ευρωπαικους οργανισμους... Ειναι το template του υπουργειου εκπαιδευσης της Ε.Ε...
Τωρα πραγματικα, αν πιστευετε οτι ενας εργοδοτης/HR/υπαλληλος μιας εταιριας που λαμβανει 100 CVs, το καθενα με διαφορετικο σχεδιασμο, θα δει ενα Europass και θα σας απορριψει για αυτο... οκ...
Προσωπικα, θα επελεγα ενα CV αναλογως με το επαγγελμα μου. 
Δεν μπορει ενας λογιστης να εχει το ιδιο template με εναν αρχιτεκτονα π.χ.

Δημοσ.

Με αυτά που διαβάζω προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι τους καλούν για συνέντευξη από το template του CV τους και όχι για το περιεχόμενο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...