Ablaoublas_542 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, vairass είπε Κάπως έτσι το είπαν όλοι, δεν θυμάμαι ακριβώς. Το θέμα είναι ότι πονάει και το πόδι με ενοχλεί. ρε ανθρωπε, αν ειναι προπτωση δισκου η κυλη πρεπει να κανεις φυσιοθεραπειες και mckenzie μηπως και στρωσεις οσο ειναι νωρις και εννοειται οχι βαρη ουτε πολυ καθισιο. Αν ειναι καποια διογκωση που ερχεται και φευγει πρεπει να κανεις απλα υπομονη. Δεν ειναι ολα ιδια κι ομοια 2 1
sakisaudi Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε ρε ανθρωπε, αν ειναι προπτωση δισκου η κυλη πρεπει να κανεις φυσιοθεραπειες και mckenzie μηπως και στρωσεις οσο ειναι νωρις και εννοειται οχι βαρη ουτε πολυ καθισιο. Αν ειναι καποια διογκωση που ερχεται και φευγει πρεπει να κανεις απλα υπομονη. Δεν ειναι ολα ιδια κι ομοια Mckenzie ασκησεις 100 χρονια πισω
vairass Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, sakisaudi είπε Mckenzie ασκησεις 100 χρονια πισω Γιστι; 9 λεπτά πριν, sakisaudi είπε Mckenzie ασκησεις 100 χρονια πισω Γιστι;
tasanton Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Επειδή είχα/έχω παρόμοια θέματα που ξεκίνησαν πριν 6 χρόνια, θα σου πώς τα αντιμετώπισα επιτυχώς. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική προφανώς, αλλά το μοτίβο είναι παρόμοιο. - Καταρχάς μια μαγνητική θα αποτυπώσει τι ακριβώς έχεις. Και θα τη δει γιατρός που θα αποκλείσει τα χειρότερα. Τέλος με αυτό μετά, δεν έχει νόημα να ξαναβγάζεις κάθε τρεις και λίγο. - Κατά δεύτερον, θα βάλεις ένα πρόγραμμα φυσιοθεραπείας (όχι μλκ με ρεύματα, μαγνήτες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο). Θες φυσιοθεραπευτή που δουλεύει manual therapy. Είναι ακριβός, ΔΕΝ συνεργάζεται συνήθως με ΕΟΠΥΥ αλλά θα σου κάνει δουλειά. Μια σειρά συνεδριών για να έρθεις στα ίσια σου, να περάσει η κρίση. Να έχεις υπόψιν ότι μπορεί να επαναλάβεις π.χ. 1 φορά το χρόνο. - Κατά τρίτον, αφού έρθεις σε μια κατάσταση που δεν πονάς, ξεκινάς γυμναστική. Όχι βάρη και μλκ. Θες απαραίτητα γυμναστική κορμού (κοιλιακοί, ραχιαίοι) για να δέσει η περιοχή. Ιδανικά με personal trainer στην αρχή να σε διορθώνει και να σου βγάλει πρόγραμμα. Επίσης πολύ καλό το κολύμπι. - Κατά τέταρτον, ρυθμίζεις το βάρος σου (γυμναστική-διατροφή). Θα σου πάρει λίγο καιρό, αλλά θα έρθεις σε μια καλή κατάσταση. Θα γίνει τρόπος ζωής. 4
adi32 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Όλοι οι φυσιοθεραπευτες αυτά κάνουν, ρεύματα laser διαθερμιες και στο τέλος μασάζ. Μην περιμένεις με 2 να γίνεις καλά. Αν δεν περάσουν 15 μέρες δε θα δεις αποτέλεσμα. Υπομονή χριεαζεται μην ακούς για πρακτικούς γυμναστικες κλπ 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Στις 11/11/2019 στις 5:47 ΜΜ, adi32 είπε Όταν πονάμε δεν κάνουμε γυμναστική. Πρώτα πρέπει να περάσει ο πόνος. Η φυσιοθεραπεια θέλει χρόνο να αποδώσει. Μετά ανάλογα τις οδηγίες κάνεις ασκήσεις Δεν συμφωνώ, μπορεί να ισχύει για κάποια προβλήματα υγείας όχι όμως γενικά. Εγώ όταν αντιμετώπισα πρόβλημα με πόνους στην μέση ξεκίνησα φυσικοθεραπεία μαζί με γυμναστική, οι πόνοι οφειλόντουσαν σε μυικές συσπάσεις λόγω παθολογικών προβλημάτων που έχω στην σπονδυλική στήλη, η φυσικοθεραπεία γινόταν 2 φορές την βδομάδα και γυμναστική δύο φορές την ημέρα, το πρόβλημα πέρασε σε 1.5-2 μήνες.
Havik Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Στις 11/11/2019 στις 8:52 ΠΜ, vairass είπε Λοιπόν είχα κάτι πόνους στη μέση, πλάτη κ πόδι. Πήγα έκανα ακτίνα, ακουμπάει λέει το νεύρο στο δίσκο κ γιαυτό πονάω. Μου έγραψε φυσικοθεραπειες.... Έκανα μέχρι στιγμής 3 φορές, σου βάζει κάτι με ρευμα εκεί που Πονας και στο τέλος λίγο μασάζ... Κλαιν. Μήπως καλύτερη λύση θα ήταν να αρχίσω πάλι γυμναστήριο; με ρεύματα γίνεται δουλειά Δηλαδή η όχι; Δεν διάβασα τις απαντήσεις, η γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις yoga/πιλάτες ή κολυμβητήριο, τα βάρη σε γυμναστήριο δεν θα σε βοηθήσουν, το αντίθετο, λίγο stretching ίσως κάνει κάτι, σίγουρα δεν θα φτιάξει το πρόβλημα αν έχει εξαφανιστεί ο χόνδρος αλλά μπορεί να σε βοηθήσει, δοκίμασε και βλέπεις. 1
vairass Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 52 λεπτά πριν, To_Sylviaki_To_Kalo είπε Από προσωπική μου εμπειρία σε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα σε έναν απλό φυσικό θεραπευτή (με τα ρεύματα κ λοιπά) δεν είδα βελτίωση σε αντίθεση με έναν οστεοπαθητικο που είδα τεράστια διαφορά στης 3 επισκέψεις. Έκανα κ τις 10 φυσικά, τσιμπημένη τιμή της συμμετοχής αλλά βρήκα την υγεία μού. Που τον βρίσκω αυτόν; βασικά είναι μέσω Εοπυ; κόστος; 40 λεπτά πριν, adi32 είπε Όλοι οι φυσιοθεραπευτες αυτά κάνουν, ρεύματα laser διαθερμιες και στο τέλος μασάζ. Μην περιμένεις με 2 να γίνεις καλά. Αν δεν περάσουν 15 μέρες δε θα δεις αποτέλεσμα. Υπομονή χριεαζεται μην ακούς για πρακτικούς γυμναστικες κλπ Για πρακτικούς γιατί όχι βρε; πήγε πελάτης μου σακατης κ σε δύο επισκέψεις πετάει.
adi32 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, vairass είπε Για πρακτικούς γιατί όχι βρε; πήγε πελάτης μου σακατης κ σε δύο επισκέψεις πετάει. Γιατί υπάρχει κίνδυνος απατεώνων που μπορεί να σε κάνουν σακατη 2
jennyV Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Στις 12/11/2019 στις 2:01 ΜΜ, tasanton είπε Επειδή είχα/έχω παρόμοια θέματα που ξεκίνησαν πριν 6 χρόνια, θα σου πώς τα αντιμετώπισα επιτυχώς. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική προφανώς, αλλά το μοτίβο είναι παρόμοιο. - Καταρχάς μια μαγνητική θα αποτυπώσει τι ακριβώς έχεις. Και θα τη δει γιατρός που θα αποκλείσει τα χειρότερα. Τέλος με αυτό μετά, δεν έχει νόημα να ξαναβγάζεις κάθε τρεις και λίγο. - Κατά δεύτερον, θα βάλεις ένα πρόγραμμα φυσιοθεραπείας (όχι μλκ με ρεύματα, μαγνήτες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο). Θες φυσιοθεραπευτή που δουλεύει manual therapy. Είναι ακριβός, ΔΕΝ συνεργάζεται συνήθως με ΕΟΠΥΥ αλλά θα σου κάνει δουλειά. Μια σειρά συνεδριών για να έρθεις στα ίσια σου, να περάσει η κρίση. Να έχεις υπόψιν ότι μπορεί να επαναλάβεις π.χ. 1 φορά το χρόνο. - Κατά τρίτον, αφού έρθεις σε μια κατάσταση που δεν πονάς, ξεκινάς γυμναστική. Όχι βάρη και μλκ. Θες απαραίτητα γυμναστική κορμού (κοιλιακοί, ραχιαίοι) για να δέσει η περιοχή. Ιδανικά με personal trainer στην αρχή να σε διορθώνει και να σου βγάλει πρόγραμμα. Επίσης πολύ καλό το κολύμπι. - Κατά τέταρτον, ρυθμίζεις το βάρος σου (γυμναστική-διατροφή). Θα σου πάρει λίγο καιρό, αλλά θα έρθεις σε μια καλή κατάσταση. Θα γίνει τρόπος ζωής. Αυτη είναι η σωστη απαντηση, ότι θα εγραφα κι εγω που έχω τα ιδια θέματα εδώ και μια δεκαετία και επισης συγγενη που είναι και γυμναστης και φυσικοθεραπευτης, με διδακτορικο στην αποκατασταση. Εννοείται φυσιοθεραπεία με μαλαξεις κτλ, ακόμα και κάποιος χειροπρακτικός θα βοηθησει. Και εννοείται γυμναστικη , αλλά με πολύ προσοχή. Προσωπικα κανω κυρίως πιλάτες /θεραπευτική/ελαφρά βάρη.
1comment Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/11/2019 στις 8:52 ΠΜ, vairass είπε Λοιπόν είχα κάτι πόνους στη μέση, πλάτη κ πόδι. Πήγα έκανα ακτίνα, ακουμπάει λέει το νεύρο στο δίσκο κ γιαυτό πονάω. Μου έγραψε φυσικοθεραπειες.... Έκανα μέχρι στιγμής 3 φορές, σου βάζει κάτι με ρευμα εκεί που Πονας και στο τέλος λίγο μασάζ... Κλαιν. Μήπως καλύτερη λύση θα ήταν να αρχίσω πάλι γυμναστήριο; με ρεύματα γίνεται δουλειά Δηλαδή η όχι; Κάποιοι φυσικοθεραπευτές που το έχουν ψάξει λίγο παραπάνω δεν κάνουν πια την κλασική φυσικοθεραπεία (ρεύματα, διαθερμίες, μασαζ) γιατί η αλήθεια είναι ότι σου προσφέρει κάτι μόνο προσωρινά. Οι ψαγμένοι λοιπόν κάνουν clinical pilates. Είναι ασκήσεις-διατάσεις εντοπισμένα στα σημεία που έχεις πρόβλημα, τις οποίες σου λένε να κάνεις και σπίτι σου. Άρα, δίνεις κι εσύ μόνος σου έξτρα βοήθεια στο πρόβλημά σου εκτός της συνεδρίας. Πρόσφατα είχα ένα θέμα που μάλλον προήλθε από γυμναστήριο και είδα τρομερή βελτίωση με αυτή τη θεραπεία (την κάνω και τώρα σπίτι). Οι κλασικές φυσικ. δεν μου έκαναν τίποτα απολύτως. Υ.Γ. Όσοι κάνουν clinical pilates συνήθως δεν δέχονται χαρτί εοππυ. Τα πληρώνεις από την τσέπη σου (25-30€). Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από 1comment
NaRcOtIcOn Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Στις 11/11/2019 στις 8:52 ΠΜ, vairass είπε Λοιπόν είχα κάτι πόνους στη μέση, πλάτη κ πόδι. Πήγα έκανα ακτίνα, ακουμπάει λέει το νεύρο στο δίσκο κ γιαυτό πονάω. Μου έγραψε φυσικοθεραπειες.... Έκανα μέχρι στιγμής 3 φορές, σου βάζει κάτι με ρευμα εκεί που Πονας και στο τέλος λίγο μασάζ... Κλαιν. Μήπως καλύτερη λύση θα ήταν να αρχίσω πάλι γυμναστήριο; με ρεύματα γίνεται δουλειά Δηλαδή η όχι; Το γυμναστήριο βοηθάει, αλλά σε συνδυασμό και με ένα εβδομαδιαίο μασάζ πιστεύω θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα μακροχρόνια μιλώντας πάντα. 1
lemourios92 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Ο ορθοπεδικός συντονίζει το όλο θέμα. Θα σου πει για τις φυσικοθεραπείες, θα σου πει αν μπορείς να κάνεις γυμναστική (συνήθως μπορείς με κάποιες τροποποιήσειις). Αν μπορείς να πας γυμναστήριο (γενιικά η φυσικοθεραπεία και η γυμναστική μπορούν να δουλεύουν και ταυτόχρονα δεν είναι ή θα κάνω φυσικοθεραπεία ή θα κάνω γυμναστικη) θα το πεις στον προπονητή για να σου τροποποιήσει ανάλογα το πρόγραμμα. Το ιδανικό θα ήταν, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα και μπορείς να κάνεις γυμναστική, να πας σε μινι γκρουπ περσοναλ ή functional που είναι λίγα άτομα και θα μπορέσει να ασχοληθεί μαζί σου ο γυμναστής. Γιατί αν πας σε αυτά με τα 50 ευρώ θα του το πεις θα σου πει να ναι και μετά και παπαριές να κάνεις δεν θα ασχοληθεί κανείς.
Krusty Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Είμαι ομοιοπαθής με δισκοκήλη και σοβαρές κρίσεις ανά 2,5 χρόνια περίπου. Πιστεύω ότι η συντηρητική λύση δεν είναι στις γυμναστικές (μικρά ή καθόλου αποτελέσματα εκτός από την ενδυνάμωση) και φυσικοθεραπείες (εκτός του laser και της Red Light Therapy γενικότερα ίσως), αλλά στην βιοχημεία. Υπάρχει και σχετικό βιβλίο ορθοπεδικού γι' αυτό. Κι ο πατέρας μου που πάσχει από οσφυαλγία και εγώ είδαμε μεγάλη διαφορά μετά την χρήση Βόρακα. Σε έξι μήνες περίπου τα πλήρη αποτελέσματα. Δεν κόπηκαν όλοι οι πόνοι μαχαίρι, αλλά είδα διαφορά στην συχνότητα των ενοχλήσεων και στην ένταση. Ειδικά στον πατέρα μου. Διαλύουμε ένα τέταρτο από κουταλάκι του γλυκού φθηνό Βόρακα σε ένα λίτρο νερού και το πίνουμε σε μία ημέρα. Τα Σαββατοκύριακα δεν πίνουμε για να μην υπερβάλουμε. Προσοχή στον Βόρακα γιατί είναι τοξικός σε μεγάλες ποσότητες. Υπάρχει και συμπλήρωμα διατροφής με Βόριο, αλλά είναι πιο ακριβό. (Υπάρχουν βέβαια και η ζελατίνη-κολαγόνο, το MSM, η χονδροιτίνη, η γλυκοζαμίνη, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει καλά ακόμα. Η ζελατίνη είναι πολύ πιο φθηνή από το κολλαγόνο του φαρμακείου και εξίσου θρεπτική.) Έκανα ειδικές γυμναστικές για την δισκοκήλη επί 2,5 χρόνια και μια χαρά είχα ενοχλήσεις μέχρι και που μου ήρθε η κρισάρα... Εδώ και μήνες που το γύρισα στην βιοχημεία δεν έχω ευτυχώς ούτε πόνους και μόνο σπάνια ενοχλήσεις. Βέβαια μόνο κακό δεν κάνουν οι ασκήσεις και δεν τις έχω παρατήσει τελείως, αλλά πάλι πιστεύω έρχεται το κακό. https://www.megamed.gr/product/οσφυαλγια-δισκοπαθεια-μηχανική-και/ https://www.skroutz.gr/s/13163231/Chemco-Βόρακας-1000gr.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/3273415/Solgar-Boron-3mg-100-φυτικές-κάψουλες.html?from=catspan#reviews https://www.earthclinic.com/borax-remedy-for-arthritis.html Περίληψη από το βιβλίο που αναφέρει πως ότι είναι να πάθουμε έχει ήδη αρχίσει σε πολύ μικρή ηλικία, βιο-χημικά... "Τα δισκογενή οσφυαλγικά σύνδρομα μέχρι σήμερα θεωρούνται νοσήματα μηχανικής αιτιολογίας. Ο μεσοσπονδύλιος όμως δίσκος είναι ένα κλειστό χημικό (μοριακό), ωσμωτικό σύστημα στο οποίο οφείλονται οι μηχανικές ιδιότητές του. Οι βιοχημικές αλλοιώσεις του δίσκου προηγούνται των μηχανικών. Διαπιστώνονται πολύ πρώιμα, ακόμη και στη νεογνική ηλικία. Οι μοριακές αλλοιώσεις, η άθροιση διαμεσολαβητών φλεγμονής και πόνου ενδοδισκικά, περιδισκικά και περιριζιτικά διαδραματίζουν ένα σημαντικό παθογενετικό ρόλο. Αποτελούν στην ουσία την άλλη πλευρά του νομίσματος της οσφυαλγίας. Στο βιβλίο αυτό εκτός από την περιγραφή της μηχανικής πλευράς, αναπτύσσεται για πρώτη φορά και μορφοποιείται το σενάριο της μοριακής παθογενετικής βάσης της οσφυαλγίας-δισκοπάθειας." Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2021 από Krusty 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα