Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι κάνουν, έκανα χειρουργείο στον ώμο (3 άγκυρες -Bankart) και δεν μπορούσα να σηκώσω καθόλου το χέρι. Ούτε ποτήρι δε μπορούσα να κρατήσω. 

Έκανα 20 φορές ρεύματα με τα pads και με βεντούζες εναλλάξ και τώρα μπορώ να σηκώσω κανονικά το χέρι σε όλο το εύρος. 

Ο συνδυασμός ζέστη, ρεύμα, μασαζ, πάγος,  υπέρυθρες, biofreeze κάνει τρομερή δουλειά.

Στις πρώτες μέρες δε θα καταλάβεις τίποτα αλλά θα εντυπωσιαστείς αργότερα.  

Επεξ/σία από RcManiac
  • Like 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, RcManiac είπε

Ναι κάνουν, έκανα χειρουργείο στον ώμο (3 άγκυρες -Bankart) και δεν μπορούσα να σηκώσω καθόλου το χέρι. Ούτε ποτήρι δε μπορούσα να κρατήσω. 

Έκανα 20 φορές ρεύματα με τα pads και με βεντούζες εναλλάξ και τώρα μπορώ να σηκώσω κανονικά το χέρι σε όλο το εύρος. 

Ο συνδυασμός ζέστη, ρεύμα, μασαζ, πάγος,  υπέρυθρες, biofreeze κάνει τρομερή δουλειά.

Στις πρώτες μέρες δε θα καταλάβεις τίποτα αλλά θα εντυπωσιαστείς αργότερα.  

Μέσω εοοπυ μπορώ να τα κάνω όλα αυτά είναι όπως εσύ; 

Δημοσ.

Μου τα έγραψε ο γιατρός μετά το χειρουργείο και τα πήρα από ιδιωτική ασφάλεια. 

Ανάλογα τον φυσιοθεραπευτή κάνεις και ανάλογες θεραπείες. Αυτά τα μηχανήματα είχε ο δικός μου και αυτή τη μέθοδο ακολουθούσε. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αφού έχεις την δυνατότητα να κάνεις φυσιοθεραπειες καντες μην το συζητάς καν.Και να μην είναι πλήρως ιάσιμο το θέμα (σπόνδυλος) θα βοηθηθείς και θα έρθεις σε ένα καλό επίπεδο γρηγοροτερα. Εγώ είχα πάθει κάκωση ποδοκνημικης, μέχρι και το νεύρο επηρεάστηκε από την πτώση(ισχιαλγια).Χωρίς φυσιοθεραπεια παιδεύτηκα πολύ στο να έρθω σε ένα λειτουργικό επίπεδο.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως είπαν κάποια παιδιά πιο πάνω,βρίσκεις καλό φυσιοθεραπευτή και σίγουρα θα βοηθήσει σε ένα ποσοστό,αν γίνεται πράμα λίγο δυσκολότερο στήν Ελλάδα βρίσκεις και πραγματικά καλό χειροπρακτικό (με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις οχι αλμπάνη)και σε στρώνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Αυτά θα σε βοηθήσουν και θα πρέπει να τα κάνεις ανα διαστήματα αναλόγος την περίπτωση σίγουρα πρέπει να δει ο σωστός γιατρός απο μια μαγνητική τι γίνεται και αν και που έχεις κοίλη και σε πιο βαθμό πιέζεται το νεύρο.

Το να κάνεις γυμναστήριο έρχεται αργότερα και θα πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες ασκήσεις και σιγά σιγά για να δυναμώσει το σώμα αν πάς έτσι αέρα θα το κάνεις πολύ χειρότερα και μετά μπορεί να τρέχεις κτύπα ξύλο για επεμβάσεις κλπ 🙄

• Like 1
Δημοσ.

το νέυρο ακουμπάει στο δίσκο γιατί ο δίσκος αφυδατώθηκε, πατήθηκε και μίκρυνε το ύψος του ενώ ταυτόχρονα από την πίεση φούσκωσε προς τα έξω και τσακ, ακούμπησε το νεύρο. Συντήρηση μόνο γίνεται, εγώ είμαι σε καλύτερη κατάσταση από σένα γιατί πονάω περιστασιακά, όχι μόνιμα. Μπορώ ακόμα (ευτυχώς) να κάνω τα πάντα με τη μέση μου. Η διάγνωση έγινε με μαγνητική και ορθοπεδικό, όχι ότι νάναι.

Απ όσο κατάλαβα οι φυσικοθεραπείες δε κάνουν πολλά. Αυτό που χρειάζεται είναι να τραβιέται το σώμα ανάποδα από το βάρος του καθε τόσο ώστε να ανοίγουν κάπως οι δίσκοι. Υπάρχουν ασκήσεις για αυτό. Εγώ κάνω κάθε βδομάδα τουλάχιστον μια φορά γιογκα και μια φορά κολύμπι στην πισίνα. Στη γιόγκα ο δάσκαλος ξέρει το πρόβλημα και με βοηθάει. Προς το παρόν η μέση μου κάνει απίστευτα στριψίματα, σκυψίματα, κατακόρυφα και σκοπεύω να μείνω έτσι.

Όταν η κατάσταση γίνει τέτοια που επηρεάζεται η διαβίωση του ασθενούς (πόνος μόνιμος και σε βαθμό π.χ. να μη μπορείς να καθήσεις σε καρέκλα ή να σηκωθείς από καρέκλα), τότε μπαίνεις για επέμβαση που κόβεται το κομμάτι του δίσκου που προεξέχει και τέρμα. Δε πονάς καθόλου μετά.

• Like 3
Δημοσ.

Καταρχήν πρεπει να κανεις και τις 10 φυσιοθεραπείες για να δεις καποιο αποτέλεσμα.

Καθε φορά υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Μαλλον, Θα Επρεπε (!) να υπάρχει μια μικρή βελτίωση.

Γυμναστήριο σου πρότεινε ο γιατρός ;     Να εχεις υπόψη οτι σε προβλήματα με τη μεση, τα ελεύθερα βαρη απαγορεύονται.

Μπορείς να κανεις κοιλιακούς και ραχιαιους ομως.

Για την περίπτωση προτείνουν συνήθως κολύμπι, περπάτημα τρέξιμο, πιλατες, γιογκα και τετοια

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gpolic είπε

Καταρχήν πρεπει να κανεις και τις 10 φυσιοθεραπείες για να δεις καποιο αποτέλεσμα.

Καθε φορά υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Μαλλον, Θα Επρεπε (!) να υπάρχει μια μικρή βελτίωση.

Γυμναστήριο σου πρότεινε ο γιατρός ;     Να εχεις υπόψη οτι σε προβλήματα με τη μεση, τα ελεύθερα βαρη απαγορεύονται.

Μπορείς να κανεις κοιλιακούς και ραχιαιους ομως.

Για την περίπτωση προτείνουν συνήθως κολύμπι, περπάτημα τρέξιμο, πιλατες, γιογκα και τετοια

Κοιλιακόυς και ραχαιους μου είπε... Και όχι βάρη αερόβια. 

Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει το power plate ;

Δημοσ.

Όταν πονάμε δεν κάνουμε γυμναστική. 

Πρώτα πρέπει να περάσει ο πόνος. Η φυσιοθεραπεια θέλει χρόνο να αποδώσει. Μετά ανάλογα τις οδηγίες κάνεις ασκήσεις 

• Like 5
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dchatz είπε

το νέυρο ακουμπάει στο δίσκο γιατί ο δίσκος αφυδατώθηκε, πατήθηκε και μίκρυνε το ύψος του ενώ ταυτόχρονα από την πίεση φούσκωσε προς τα έξω και τσακ, ακούμπησε το νεύρο.

διαγνωση και μεσω ποστ πλεον, μπραβο στην επιστημονικη κοινοτητα του ινσομνια

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vairass είπε

Κοιλιακόυς και ραχαιους μου είπε... Και όχι βάρη αερόβια. 

Το Power plate θα σε βοηθήσει σχεδόν σίγουρα... να χειροτερεψεις! 

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, adi32 είπε

Όταν πονάμε δεν κάνουμε γυμναστική. 

Πρώτα πρέπει να περάσει ο πόνος. Η φυσιοθεραπεια θέλει χρόνο να αποδώσει. Μετά ανάλογα τις οδηγίες κάνεις ασκήσεις 

Θεραπεία χωρίς μασάζ πρώτη φορά είδα Τεσπα... Δέκα λεπτά μόνο μασάζ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vairass είπε

Βεβαίως και θα σε βοηθήσει.
Θα πας στην αναπηρική σε χρόνο dt.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dpolal είπε

Βεβαίως και θα σε βοηθήσει.
Θα πας στην αναπηρική σε χρόνο dt.

Άρα το ξεχνάω οκ... 

Θα κάνω 10 θεραπείες με ρευμα και μια λάμπα που βγάζει ζέστη κ βλέπουμε. 

Δημοσ.

εγω που εχω 2 δισκοκηλες στον αυχενα,με 3 φυσιοθεραπειες τις "χαλαρωσα" και τωρα γυμναζομαι να "δεσω" τον αυχενα και επι της ευκαιριας κανω full body gym

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...