Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω μια απορία, έτσι σε δουλειά να βρισκόμαστε. 

ενώ όλα τα καταστήματα δέχονται πλέον πλαστικό χρήμα, γιατί είναι μετρημένα αυτά που προσφέρουν άτοκες δόσεις;

Έψαχνα κάτι στο σκρουτζ και από τα 10 περίπου καταστήματα μόνο ένα είχε δόσεις και ανακάλυψα ότι δεν είναι άτοκες.

Για ποιο λόγο τα καταστήματα δε παρέχουν αυτό τον τρόπο πληρωμής; Είναι τόσο δύσκολο να κάνουν τη συμφωνία με την τράπεζα;

Μήπως τα χρήματα τα παίρνουν κι αυτοί σε δόσεις και δεν έχουν τα κεφάλαια να ανταποκριθούν;

κάποιος με κατάστημα να μας πει. πιστευω χάνουν πολλούς πελάτες έτσι

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Βασικα οταν ψωνιζεις κατι με δοσεις, οντως το καταστημα παιρνει και αυτο τα χρηματα του σε δοσεις. Απο κει και περα πιστευω ενα καταστημα ηλεκτρονικων πρεπει να εχει κεφαλαιο για να κανει αγορες, οποτε αν παιρνει τα χρηματα σε δοσεις ενδεχομενως να μην ειναι πολυ βολικο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stormrain είπε

Βασικα οταν ψωνιζεις κατι με δοσεις, οντως το καταστημα παιρνει και αυτο τα χρηματα του σε δοσεις. Απο κει και περα πιστευω ενα καταστημα ηλεκτρονικων πρεπει να εχει κεφαλαιο για να κανει αγορες, οποτε αν παιρνει τα χρηματα σε δοσεις ενδεχομενως να μην ειναι πολυ βολικο.

αυτό είναι στανταρ; σε όλα τα καταστήματα έτσι γίνεται, πληρώνονται σε δόσεις;

αν ναι, οκ. Λογικό είναι. Δε θα έχουν κεφάλαιο να κινηθούν.

Οπότε γι αυτό τα μεγάλα (public, plaisio...) προσφέρουν δόσεις. έχουν μεγαλύτερη άνεση

• Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, JoooJ είπε

αυτό είναι στανταρ; σε όλα τα καταστήματα έτσι γίνεται, πληρώνονται σε δόσεις;

αν ναι, οκ. Λογικό είναι. Δε θα έχουν κεφάλαιο να κινηθούν.

Οπότε γι αυτό τα μεγάλα (public, plaisio...) προσφέρουν δόσεις. έχουν μεγαλύτερη άνεση

Το default ειναι αυτο, τωρα υπαρχει προγραμμα να παιρνεις τα χρηματα σου εφαπαξ, ωστοσο εχει τρομερες κρατησεις. Οποτε δεν συμφερει συνηθως κατι τετοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είχα την εντύπωση ότι το μαγαζί πληρώνεται όλο το ποσό απευθείας από την κάρτα και οι δόσεις έχουν να κάνουν με την τράπεζα.

• Like 5
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εγώ είχα την εντύπωση ότι το μαγαζί πληρώνεται όλο το ποσό απευθείας από την κάρτα και οι δόσεις έχουν να κάνουν με την τράπεζα.

Ετσι ειναι...

Δημοσ.

Σιγά μην περιμένει ο κάθε έμπορος το Μαράκι να του εξοφλήσει την τοστιέρα σε 24 δόσεις.

Αμέσως παίρνει τα λεφτά του μείον το προεξοφλητικό επιτόκιο (προμήθεια) της τράπεζας.

Προφανώς την προμήθεια δεν την πληρώνει ο έμπορος...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Σιγά μην περιμένει ο κάθε έμπορος το Μαράκι να του εξοφλήσει την τοστιέρα σε 24 δόσεις.

Αμέσως παίρνει τα λεφτά του μείον το προεξοφλητικό επιτόκιο (προμήθεια) της τράπεζας.

Ο εμπορος θα παρει τα χρηματα του ανεξαρτητως αν παει το Μαρακι να πληρωσει τη δοση της τοστιερας. Αυτο το κανονιζει η τραπεζα. Ομως ναι, ο εμπορος θα παρει τα χρηματα του σε 24 δοσεις ΕΚΤΟΣ αν εχει κανει διαφορετικη  συμφωνια με την τραπεζα οπως προειπα.

6 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Αν εννοεις πως ο εμπορος εχει συμπεριλαβει την προμηθεια στην τιμολογηση του προιοντος, τοτε εξαρταται απο το ποιος ειναι ο εμπορος. Ενα μεγαλο καταστημα ναι θα το κανει. Ενα μικροτερο οχι.

Παρεμπιπτοντως (και) ετσι εξηγειται το γιατι καποιες μεγαλες αλυσιδες εχουν υψηλες τιμες στα προιοντα τους εναντι σε καποια σκρουτζομαγαζα πχ (φυσικα ειναι και αλλοι παραγοντες).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, zio10 είπε

Ετσι γινεται.....Τουλαχιστον στις μεγαλες αλυσιδες

Αλοιως δεν θα τους συνεφερε και με κινδυνο να μην εισπραξουν τα χρηματα .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

ένα μικρό κατάστημα δεν έχει συμφέρον να δώσει δόσεις εφόσον μπορεί να ανταγωνιστεί το μεγάλο στην τιμή.

τα μεγάλα καταστήματα κάνουν συμφωνίες με τις τράπεζες για τις άτοκες δόσεις, ουσιαστικά επιβαρύνονται τα καταστήματα με την προμήθεια της τράπεζας αλλά και τα καταστήματα αυτά μετακυλούν το κόστος στον τελικό καταναλωτή.

όταν το μαγαζί βάζει δόσεις, συνήθως παίρνει τα χρήματα απευθείας, δεν κάθεται να περιμένει στα δύο χρόνια. θα μου κάνει τεράστια εντύπωση για μικρά καταστήματα να έχουν 50 πελάτες και να περιμένουν 2 χρόνια να πληρώσουν οι πελάτες αυτοί στην τράπεζα. είναι μεγάλο το κεφάλαιο για να μένει παγωμένο τόσο καιρό.

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορά στις δόσεις από ότι έχω καταλάβει είναι πως εάν δεν είναι άτοκες, τότε και το κατάστημα παίρνει τα χρήματα σε δόσεις σιγά σιγά. Εάν είναι άτοκες, τότε το κατάστημα παίρνει εφάπαξ το ποσό, αλλά με πολύ μεγάλη προμήθεια (οπότε πρέπει να ανεβάσει τη τελική τιμή για να έχει κέρδος).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, afragorn είπε

Η διαφορά στις δόσεις από ότι έχω καταλάβει είναι πως εάν δεν είναι άτοκες, τότε και το κατάστημα παίρνει τα χρήματα σε δόσεις σιγά σιγά. Εάν είναι άτοκες, τότε το κατάστημα παίρνει εφάπαξ το ποσό, αλλά με πολύ μεγάλη προμήθεια (οπότε πρέπει να ανεβάσει τη τελική τιμή για να έχει κέρδος).

το μικρό κατάστημα κατά 99% θα μετακυλήσει το κόστος των δόσεων στον πελάτη. σε όλα τα καταστήματα που έχουν υπολογισμό δόσεων έτσι δουλεύει.

Δημοσ.

Σας το λέει ρε παιδιά ο @stormrain και δε λέτε να το καταλάβετε 

Όταν αγοράζει ένας καταναλωτής με άτοκες, το κατάστημα έχει επιλογή είτε να πληρωθεί από την τράπεζα άπαξ με μία προμήθεια Α, είτε να πληρώνεται κάθε μήνα με μία προμήθεια Β, η οποία προφανώς είναι σαφώς χαμηλότερη από την Α 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άτοκες δόσεις ΔΕΝ υπάρχουν. Είναι μόνο τρικ για να προσελκύουν κόσμο.

Αν πας σε ένα μαγαζί που πουλάει κάτι με άτοκες δόσεις και ρωτήσεις ποια η τιμή με άμεση εξόφληση (είτε μετρητά είτε με εφάπαξ εξόφληση μέσω κάρτας), η τιμή θα είναι χαμηλότερη. Στην ουσία σου αφαιρεί τους τόκους των "άτοκων δόσεων".

και επειδή είμαι στο χώρο ο έμπορος παίρνει τα χρήματα από την τράπεζα κάθε μήνα ανάλογα με τις δόσεις που έχει βάλει.

π.χ. αν αγοράσω κάτι που κάνει 100€ σε 10 άτοκες δόσεις, ο έμπορος "στέλνει" για 10 μήνες κάθε μήνα χρεώσεις των 10€ στην τράπεζα η οποία τον εξοφλεί ανεξάρτητα αν εγώ εξοφλώ ή όχι την κάρτα μου. 

οι έντοκες δόσεις έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την τράπεζα και τα επιτόκια που ισχύουν είναι αυτά της τράπεζας. στην ουσία είναι καταναλωτικά δάνεια ίσα με την αξία του προϊόντος. σε αυτήν την περίπτωση ο έμπορος παίρνει το σύνολο των χρημάτων του με την αγορά και η συναλλαγή έχει να κάνει μετά αποκλειστικά με την τράπεζα.

Επεξ/σία από Panagiotis 05

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...