Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω το συγκεκριμένο λάπτοπ https://www.asus.com/Laptops/X54C/HelpDesk_Download/

Ξέρω λίγο παλιό, αλλά την κάνει τη δουλειά του. Δεδομένου ότι τα 7άρια που έχω σταματούν να υποστηρίζονται το 2020, ανβάθμιση σε 10άρια 64bit θα πετύχει;

Δοκίμασε κανείς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αναβάθμιση θα γίνει χωρίς πρόβλημα αλλά αν έχεις μέχρι 2GB RAM και απλό μηχανικό sata δίσκο θα είναι κάπως «προβληματική» η εμπειρία χρήσης μετά.
Κοινώς θα ψιλοσέρνωνται.

Aν αναβαθμίσεις μνήμη και το κυριότερο αλλάξεις τον δίσκο με ssd θα πετάει.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dpolal είπε

Η αναβάθμιση θα γίνει χωρίς πρόβλημα αλλά αν έχεις μέχρι 2GB RAM και απλό μηχανικό sata δίσκο θα είναι κάπως «προβληματική» η εμπειρία χρήσης μετά.
Κοινώς θα ψιλοσέρνωνται.

Aν αναβαθμίσεις μνήμη και το κυριότερο αλλάξεις τον δίσκο με ssd θα πετάει.

Έχω 4 gb και ναι, σκέφτομαι να πάω σε ssd. Φτηνοί είναι άλλωστε.

Οπότε αναβαθμίζω και χρησιμοποιώ τους drivers των 7;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Έχω 4 gb και ναι, σκέφτομαι να πάω σε ssd. Φτηνοί είναι άλλωστε.

Οπότε αναβαθμίζω και χρησιμοποιώ τους drivers των 7;

Δεν χρειάζεται, αναβαθμίζεις στην ίδια έκδοση που έχεις τώρα, δηλαδή αν έχεις home βάζεις home και αν σου ζητήσει μετά τη νεγκατάσταησ κλειδί τότε περνάς των 7, λειτουργεί κανονικά η αναβάθμιση με αυτά τα κλειδιά.

Μετά απλά το βάζεις στο δίκτυο και θα κατεβάσει μόνο του ότι χρειάζεται.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Εκεινο που δεν θυμαμαι ειναι αν εχει βελτιωθει αισθητα, η παραμενει χειροτερη των 7αριων: η χρηση της
HD3000 με τα Windows 10...Στην αρχη τουλαχιστον σιγουρα υπηρχε μεγαλο θεμα, ηταν αρκετα χειροτερα!
☹️
Υποτιθεται οτι, εχουν βγει οδηγοι σημερα που σωζουν τα 10αρια, αλλα μενει να το...διαπιστωσεις ο ιδιος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lanike71 είπε
Spoiler

Καλησπέρα,

Έχω το συγκεκριμένο λάπτοπ https://www.asus.com/Laptops/X54C/HelpDesk_Download/

Ξέρω λίγο παλιό, αλλά την κάνει τη δουλειά του. Δεδομένου ότι τα 7άρια που έχω σταματούν να υποστηρίζονται το 2020, ανβάθμιση σε 10άρια 64bit θα πετύχει;

Δοκίμασε κανείς;

Θα πρότεινα αφού σκέπτεσαι να βάλεις μνήμη και  ssd να το κάνεις  ως εξής Βάλε την μνήμη κανε κλώνο τον υπάρχοντα hdd  στο νέο ssd και κανε αναβάθμιση από τον ssd σε 10ρια με το εργαλείο της  microsoft. Βλέπεις πως πάει και έχεις άποψη  Θα δημιουργηθεί ο old φάκελος των 7 και αν δεν βολεύει έχεις  30 ημέρες να γυρίσεις  πάλι στα 7αρια  εδώ  Αν όλα καλά το αφήνεις  Αν πάλι δεν βολεύει  γυρνάς στα 7ρια  δεν χάνεις την ενεργοποίηση και βλέπεις  την λύση του dual με κάποια διανομή linux

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
Στις 10/11/2019 στις 3:09 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Εκεινο που δεν θυμαμαι ειναι αν εχει βελτιωθει αισθητα, η παραμενει χειροτερη των 7αριων: η χρηση της
HD3000 με τα Windows 10...Στην αρχη τουλαχιστον σιγουρα υπηρχε μεγαλο θεμα, ηταν αρκετα χειροτερα!
☹️
Υποτιθεται οτι, εχουν βγει οδηγοι σημερα που σωζουν τα 10αρια, αλλα μενει να το...διαπιστωσεις ο ιδιος.

το ΗD 3000 του sandy bridge δεν έχει κανένα θέμα με τα 10, τα HD graphics του arrandale είναι πλέον unsupported και συνεργάζονται μόνο μέχρι την 1709

Δημοσ.

Οχι σιγουρα ειχε: γιατι το εχω ζησει δυστυχως στην αρχη των 10ριων! Ηταν ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ καλυτερα στα 7 😋
Δεν με απασχολησε τρελα πολυ, γιατι υπηρχε εναλλακτικη -> δευτερη vga, οποτε ακριβως γι' αυτο ετσι δεν
ηταν τοσο σοβαρο. Και ουτως η αλλως τα 10αρια στην αρχη τους δεν ηταν κατι μοναδικο & αξιο παραμονης

Αν δεις και συμφωνα με την...Intel: Windows 10 και HD3000, δεν πανε μαζι (!...!)
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005526/graphics-drivers.html
🙈

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα παιξει = και στην αρχη επαιζαν, αλλα με διαφορα
τυχον θεματα, googleαρωντας hd3000 windows 10 problem βρισκονται καποια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη δική μου εμπειρία με παλιό λάπτοπ (ναι, για το Fujitsu A530 μιλάω) με  επεξεργαστή i3-m380 εποχής 2010-2011,  τα windows 10 είναι πολύ ικανοποιητικά. Από τότε που του έβαλα και ssd ησύχασε το κεφάλι μου και από τα κολλήματα που παρουσίαζε και με τα 7άρια και με τα 10άρια. Έχω τώρα την τελευταία έκδοση 1903 και δεν έχω προβλήματα. Ταινίες βλέπω με το πρόγραμμα των windows (όχι με το vlc), παιχνίδια εννοείται δεν παίζω. Κατά τη γνώμη μου μπορείς να προχωρήσεις στην αλλαγή λειτουργικού και στη χειρότερη περίπτωση μπορείς να επανέλθεις στα 7άρια.

Επεξ/σία από fujitsuA530
Δημοσ.

Σε dell με arrandale random κάνει shutdown χωρίς να μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε....σε hp π.χ. όχι, αντίθετα το dell m;ono me thn 1709 παίζει σωστά, τώρα τι άλλο μπορεί να παίζει??????

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Coppermine είπε

Σε dell με arrandale random κάνει shutdown χωρίς να μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε....σε hp π.χ. όχι, αντίθετα το dell m;ono me thn 1709 παίζει σωστά, τώρα τι άλλο μπορεί να παίζει??????

Mπορεί η μητρική του dell να έχει την ασυμβατότητα και όχι αναγκαστικά ο επεξεργαστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...