Προς το περιεχόμενο

Η οθόνη σβήνει μετά από 1 λεπτό

doctorized

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα lenovo IBM ThinkPad T60 το οποίο από χτες κάθε φορά που το ανοίγω, μπαίνει κανονικά στα Windows, δείχνει κανονικά τα εικονίδια, λειτουργεί κανονικά αλλά μετά από ένα λεπτό περίπου η οθόνη σβήνει κι ας είναι το λαπτοπ σε χρήση. Έτσι απλά μαυρίζει. Το λαπτοπ συνεχίζει να δουλεύει κανονικά καθώς έχω βάλει να παίξει τραγούδι στο YouTube πριν πέσει μαύρο και το τραγούδι συνεχίζει να ακούγεται κι ας μην βλέπω τίποτα. Η μπαταρία έχει πεθάνει και δεν την φοράει πια καθόλου. Έχω δύο φορτιστές, δοκίμασα με τον δεύτερο και κάνει το ίδιο άρα δεν είναι θέμα φορτιστή. Αν πατήσω το power button για μερικά δευτερόλεπτα κάνει 1 μπιπ και το τραγούδι σταματά, αν το ξαναπατήσω ανάβει πάλι η οθόνη και συνεχίζει το τραγούδι αλλά σβήνει ξανά σε 1 λεπτό περίπου. Έχω ελέγξει προφίλ ενέργειας, έχω απενεργοποιησει απενεργοποίηση οθόνης κλπ. Έτρεξα hw monitor και η θερμοκρασία πυρήνων παίζει γύρω στους 50 βαθμούς. Τι στο καλό του φταίει; 

EDIT: τώρα διαπίστωσα ότι όταν σβήνει η οθόνη, αν τη φωτισω με φακό τα γράμματα φαίνονται, απλώς φαίνεται να έχει σκουρινει υπερβολικά το φόντο. Είχα ανοίξει το Windows update πριν σβήσει και είδα τις ενημερώσεις που βρήκε φωτίζοντας με το φακό. Με δυσκολία αλλά βλέπω τι δείχνει. Άρα δεν σβήνει εντελώς. 

Επεξ/σία από doctorized
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα σταματαει να δουλευει το backlight,Δοκιμασε κατι να δουμε αν ειναι καποια ρυθμιση στα windows η απλα μετα απο λιγο σβηνει επειδη εχει προβλημα.

Μπες στο bios και περιμενε εκει μερικα λεπτα να δουμε αν στο αντιστοιχο διαστημα που σβηνει στα windows , κανει το ιδιο.

Υποθετω πως οπως και στις τηλορασεις αυτα τα συμβατικα μονιτορ των λαπτοπ εχουν λεντοσειρες πανω κατω , ενδεχομενως να επισκευαζεται χωρις αντικατασταση πανελ αλλα με φοβιζει αν συνδεονται στην καλωδιοταινια που κουμπωνει στην μητρικη.

(Φιλος πηρε απο ανακυκλωση 32αρα LG τηλεοραση χωρις οπισθιο φωτεισμο , την εφτιαξε με 30€)

Ελπιζω στη χειροτερη να γινεται κατι τετοιο.

Επεξ/σία από leolipop

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα σου βρίσκεται στην οθόνη.  Το συγκεκριμένο μοντέλο φοράει lcd οθόνη 14,1" ή 15,0".  Είναι με λάμπες οι οποίες είναι έτοιμες να καούν (γιαυτό ανάβουν για 1 λεπτό και σβήνουν μετά)

Πρέπει να γίνει αλλαγή οθόνης, βέβαια αν το πας σε κάποιο service υπολογιστών ίσως να σου αλλάξει μόνο τις λάμπες και όχι όλη την οθόνη.

Υπάρχει και μια μικρή περίπτωση να φταίει το inverter (ας πούμε ο μετασχηματιστής που ανάβει τις λάμπες) αλλά πιστεύω πως δεν θα σου είχε καθόλου φωτισμό.

Επεξ/σία από veteranos123
  • Like 1

Μπήκα στο bios και μετά από κάνα 2λεπτο έσβησε. Ο αδερφός μου μού είπε ότι πριν μερικούς μήνες που έλειπα στο εξωτερικό το ξανακανε αλλά δεν θυμάται πως το διόρθωσε. Δεν το πήγε σε σέρβις, δεν ξέρει να επισκευάζει. Τώρα τι έκανε, ούτε που θυμάται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, doctorized είπε
Spoiler

Έχω ένα lenovo IBM ThinkPad T60 το οποίο από χτες κάθε φορά που το ανοίγω, μπαίνει κανονικά στα Windows, δείχνει κανονικά τα εικονίδια, λειτουργεί κανονικά αλλά μετά από ένα λεπτό περίπου η οθόνη σβήνει κι ας είναι το λαπτοπ σε χρήση. Έτσι απλά μαυρίζει. Το λαπτοπ συνεχίζει να δουλεύει κανονικά καθώς έχω βάλει να παίξει τραγούδι στο YouTube πριν πέσει μαύρο και το τραγούδι συνεχίζει να ακούγεται κι ας μην βλέπω τίποτα. Η μπαταρία έχει πεθάνει και δεν την φοράει πια καθόλου. Έχω δύο φορτιστές, δοκίμασα με τον δεύτερο και κάνει το ίδιο άρα δεν είναι θέμα φορτιστή. Αν πατήσω το power button για μερικά δευτερόλεπτα κάνει 1 μπιπ και το τραγούδι σταματά, αν το ξαναπατήσω ανάβει πάλι η οθόνη και συνεχίζει το τραγούδι αλλά σβήνει ξανά σε 1 λεπτό περίπου. Έχω ελέγξει προφίλ ενέργειας, έχω απενεργοποιησει απενεργοποίηση οθόνης κλπ. Έτρεξα hw monitor και η θερμοκρασία πυρήνων παίζει γύρω στους 50 βαθμούς. Τι στο καλό του φταίει; 

EDIT: τώρα διαπίστωσα ότι όταν σβήνει η οθόνη, αν τη φωτισω με φακό τα γράμματα φαίνονται, απλώς φαίνεται να έχει σκουρινει υπερβολικά το φόντο. Είχα ανοίξει το Windows update πριν σβήσει και είδα τις ενημερώσεις που βρήκε φωτίζοντας με το φακό. Με δυσκολία αλλά βλέπω τι δείχνει. Άρα δεν σβήνει εντελώς. 

Νομίζω  ότι έχει έξοδο vga Θα μπορούσες να σύνδεσης μια εξωτερική οθόνη να δεις τι παίζει και αποφασίζεις 

Επεξ/σία από hp8

3 ώρες πριν, hp8 είπε

Νομίζω  ότι έχει έξοδο vga Θα μπορούσες να σύνδεσης μια εξωτερική οθόνη να δεις τι παίζει και αποφασίζεις 

Ναι, έχει. Συνέδεσα την οθόνη του σταθερού υπολογιστή και συνέχισε να της δίνει κανονικά σήμα όταν μαύρισε η δική του οθόνη. 

Καλησπέρα .. ναι λογικά λάμπα οθόνης είναι επισκευάζεται και η είδη υπάρχων αλλά θέλει πολύ προσοχή σκέψου είναι μια μικροσκοπική λάμπα φθορίου .. αλλά για σίγουρα πρέπει να το δώσεις σε μάστορα να σου κάνει διάγνωση να σου πει 100% ..

Είναι ξεκάθαρα πρόβλημα οπίσθιου φωτισμού
Όπως είπε και φίλος
veteranos 123, το Lenovo T60 φοράει LCD Panel με λάμπες φθορισμού.
Υπάρχουν τεχνικοί που τις αντικαθιστούν.

1) Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει embedded γραφικά στον επεξεργαστή και έτσι αποκλείεται η πιθανότητα να εμφανίζει το πρόβλημα η κάρτα γραφικών. Αρά όση ώρα και να το έχεις σε εξωτερική οθόνη θα παίζει.

2) Το συγκεκριμένο μοντέλο εμφάνιζε τις εξής βλάβες για την συγκεκριμένη πάθηση:
     a) Ελαττωματικές λάμπες.
     b) Βραχυκυκλωμένο Inverter.
     c) Καμένη ασφάλεια τροφοδοσίας panel στην μητρική.

Και στις τρεις περιπτώσεις η επισκευή είναι εφικτή.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...