thn Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 39 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Για το ενα της χιλιοις που μπορει να μην δουλεψει ο ρελες, και να σε σκοτωσει το ρευμα, κλεινεις τον διακοπτη του θερμοσιφωνα και μετα μπαινεις για μπανιο. Για αυτό είναι τραγικό λάθος ο αναμμένος θερμοσίφωνας την ώρα που κάνεις μπάνιο. Δεν πα να είναι νέα εγκατάσταση, με νέο θερμοσίφωνα, νέα αντίσταση και θερμοστάτη, πάντα τον κλείνουμε. Όσα στάδια προστασίας και αν έχουμε, μια φορά αν τύχει να αποτύχουν. Μα θα μου πείς τόσος κόσμος το κάνει. Θα ήθελα να μου το πεί αυτός που το έπαθε όμως. 3
BlueAverage Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Παιδιά κατ`αρχάς ευχαριστώ. Κατά δευτερον επειδή προφανώς είμαι άσχετος ζητώ συγγνώμη αν σας έχω μπερδέψει. Ως προς τις τιμές δυστυχώς είναι οι φθηνότερες "schneider" απ`ότι ήλεγξα, το πολύ 2-2,5 ευρώ. Ως προς το κοστος μαλλον είναι προφανες τί έχει παιχθεί από τις "φιλικές τιμές". Ως προς τα θέματα ασφαλείας μπορεί κάποιος να με κατευθυνει από όσα έχω αναφέρει; Ευχαριστώ! Φιλε μου τι λες? Ποιο πανω ειπες οτι εισαι παντελως ασχετος. Προσπαθεις να παραστησεις τον ηλεκτρολογο, χωρις να εχεις ουτε τις στοιχειωδεις γνωσεις, για να προστατεψεις πρωτα απολα τον τον εαυτο σου απο ηλεκτροπληξια, αλλα αντλωντας πληροφοριες στο ποδι μεσα απο φορουμ και τσατ? Ξερεις και ο ηλεκτρολογος εκατσε στα θρανια οπως και ο γιατρος που ειπες παραπανω προκειμενου να εχει τις γνωσεις που δεν εχεις εσυ και τις ψαχνεις τσαταρωντας. Μηπως πας να την βγαλεις στην φτηνια γιατι το θεωρεις σπαταλη και πεταμενα λεφτα, να φωναξεις εναν ηλεκτρολογο, που γνωριζει το αντικειμενο, να κανει τουλαχιστον εναν ελεγχο και καποιες μετρησεις? Τι νομιζεις οτι ειναι το ρευμα? Μπογια να βαψουμε το σπιτι? Δεν στη λεω για να σε προσβαλω. Απλα η αγνοια και το στυλ της νεας εποχης, ρωταω στο ιντερνετ και θα το κανω μονος μου μερικες φορες εχει τις ποιο δυσαρεστες συνεπειες. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από BlueAverage 1 1
BlueAverage Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, LouCi4er είπε Ο ηλεκτρολογος σε εγδαρε,το λεω με σιγουρια γιατι ηλεκτρολογος ειμαι και εγω.Τι σχεση εχουν τα γειωμενα καλωδια (ακου τωρα εκφραση) με την αλλαγη πινακα?Καταρχην δεν υπαρχουν γειωμενα καλωδια αλλα συσκευες.Αν δεν υπαρχουν γειωσεις στις πριζες,με την αλλαγη πινακα θα τραβηξει ο κυριος και γειωσεις ή απλα θα γειωθουν τα καλωδια με μαγικο τροπο?Βρισκουν και τα κανουν λεω εγω.Ο ΔΔΕ χρειαζεται και γειωση για να δουλεψει,για να προστατεψει να πω καλυτερα.Φωναξε αλλο ηλεκτρολογο να παρεις μια δευτερη γνωμη θα ελεγα. Μια συμβουλη παιδια,μακρια απο επαγγελματιες που σας χρεωνουν "φιλικα",99% σας γδερνουν.Ποτε δεν το ειπα αυτο σε πελατη,το θεωρω κοροιδια.Τοσο κανει και τελος. Φιλε μου δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις να μηλας ετσι για εναν συναδελφο σου, ειναι τελειως αντι επαγγελματικο. Ακομα και αν ισχυει αυτο που λες. Εκτος αυτου, εδω ο TS , μεχρι στιγμης ,δεν μας εχει περιγραψει, ΑΚΡΙΒΩΣ τι ζητησε απο τον ανθρωπο να φτιαξει, και κυριωςτι συμφωνια εκανε μαζι του πριν να του πει φτιαξτα ηλεκτρολογε. Απο αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι, ο TS ειναι ασχετος εντελως, και φωναξε εναν ηλεκτρολογο και απλως του ειπε θελω να μου αλλαξεις τις μπριζες και τον θερμοσυφωνα. Δεν συνενοηθηκε, ουτε τι μπριζες θα βαλει. vimar legrand? Με 1ευρω? Με 10 ευρω? Ποσα θελεις μαστορα για να μου φτιαξεις αυτα? Ουτε τιμες ουτε τιποτα. Ηθελε καποιον να του τα φτιαξει τις βλαβες και να του κανει την δουλεια του, γιατι εκεινος δεν ξερει προς τα που στρηβει η βιδα. Φαντασου οτι ειδε 10 πριζες να ανοιγουν και να κλεινουν, και δεν εχει προσωπικη αποψη για το αν εχει η πριζα 2 ή 3 καλωδια μεσα. Αρα το μονο που τον ενοιαζε ηταν να τελειωσει αυτη η δουλεια. Απο την άλλη του λεει ο ηλεκτρολογος οτι του σκουριασε ο πινακας, που οντως μπορει να συμβαινει, μετα απο καποια χρονια υγρασιας( π.χ. καποιοι δεν ανοιγουν το παραθυρακι του μπανιου μετα το ντους, αλλα αφηνουν ανοιχτη την πορτα) , ή γιατι ποτισε νερο απο τον τρυπιο θερμοσιφωνα το ντουβαρι ,(το επαθα και γω στο σπιτι μου και βγηκε ο πινακας ΠΕ), οποτε οι βιδες στους ασφαλοδιακοπτες και οι μπαρες να σκουριασαν, πραγμα πολυ επικινδυνο, ιδιως ελειψει γειωσης, και ο TS κοιταζει τον πινακα μην ξεροντας ποιος ειναι ο γενικος, και ψαχνει να βρει σκουρια στο πλαστικο καπακι. Ο ΤS και ο καθε ΤS , που συμπεριφερεται ετσι, γιατι δεν ξερει ή γιατι δεν θελει να ασχοληθει καθοπλου ο ιδιος ,δεν βαζει στον λογαριασμο ουτε 1)την ωρα που τρωει ο αλλος να παει να αγορασει τον θερμοσιφωνα, ουτε 2)το αυτοκινητο, που του κουβαλησε τον θερμοσιφωνα στο σπιτι, ουτε 3)τον οποιο κοπο εκανε ο αλλος για να τον ανεβασει στην πλατη στο σπιτι του TS, (ασανσερ, σκαλες?) τον θερμοσυφωνα ουτε 4)τον χρονο που εφαγε ο αλλος, για να παει να παρει τις μπριζες του TS ουτε και τα εργαλεια που εφερε μαζι του ο ηλεκτρολογος. Ναι και αυτα πληρωνονται και ειναι μεσα στον λογαριασμο. Ωραια τις βλεπουμε τις τιμες γιατους θερμοσυφωνες και τις μπριζες στο ιντερνετ, αλλα δεν παμε εμεις να αγορασουμε τα υλικα, γιατι θελει χρονο που δεν εχουμε ή δεν γουσταρουμε και εισητηρια ή βενζινες που δεν μας περισσευουν ή δεν θελουμε να χαλασουμε. Του ειπε κανενας του TS οτι ο καθε ηλεκτρολογος ή υδραυλικος ή 'οποιος άλλος τεχνιτης, δεν ειναι ο Super Billy, να εχει τις πριζες και τον θερμοσιφωνα στο βαλιτσακι, αλλα ουτε τα αγορασε απο το απεναντι περιπτερο? Αν ηθελε ποιο φτηνα ο TS και ο καθε TS, επρεπε να παραγγηλει μονος του τα υλικα να του τα φερουν σπιτι πληρωνοντας την επιπλεον χρεωση, ή με το δικο του αυτοκινητο και την δικη του πλατη να παει να τα αγορασει να τα πληρωσει μονος του, με την οποια ταλαιπωρια και χασιμο χρονου και κοπο εχει αυτο. Να τα κουβαλησει ο ιδιος στο σπιτι του, και μετα να ρωτουσε ποσα θελεις ηλεκτρολογε κυριε ταδε να μου τα περασεις ? Απο την στιγμη που θελει απλα "να τελειωσει αυτη η αναποδια που μας ετυχε", και δεν κανει τον κοπο ουτε το "ποσο θα κοστισει η δουλεια που θα φτιαξετε κυριε ηλεκτρολογε", να ρωτησει, παει να πει οτι ειναι απο εκεινους που δεν τα λογαριαζουν και δεν τα μετρανε. Μετα γιατι παραπονιεται? και στο φιναλε τι παει να πει ποση ωρα εκανε? Ειναι γρηγορος στην δουλεια του και τελειωνει νωρις. Τι σχεση εχει ο χρονος που εκανε? Ο καλος μαστορας αλλαζει μπριζα στα 3 λεπτα και ο πιτσιρικας στα 10. Θα πληρωθει ποιο πολλα ο πιτσιρικας απο τον μαστορα? Γιαυτο λοιπον μην βιαζεσαι να κατηγορησεις τον συναδελφο σου για να μην κατηγορηθεις. Οι παλιοι μαστοροι ξερεις πως το λενε αυτο? Ρωτα τον μαστορα σου να σου πει. 21 ώρες πριν, Curi0us είπε Σε τρία από τα σπίτια που έχω μείνει, οι θερμοσίφωνες ήταν στην κουζίνα. Ο θερμοστάτης ήταν σε όλους ένα στρογγυλό κουμπί άμεσα προσβάσιμο, χωρίς να ανοίξω κανένα καπάκι ή οτιδήποτε. Και σ' αυτό που μένω τώρα, που είναι στο παταρι, ανέβηκε ένας φίλος να ρυθμίσει τη θερμοκρασια, ήταν επίσης έξω ο διακόπτης. Εντύπωση μου κάνει που λέτε πως πρέπει να ανοίξει το καπάκι για να τον βρει. Επίσης, μακρυά από φίλους/γνωστούς μάστορες. Την πάτησα μια φορά από υδραυλικό που η φιλική τιμή που μου έκανε ήταν +50% πάνω απ' ότι θα έδινα αλλού. Ευτυχώς τις δύο επόμενες φορές που χρειάστηκα κατι, πρώτα ρώτησα τη "φιλική τιμή" που θα μου έκαναν, η οποία και πάλι φιλική για την τσέπη τους ήταν. Βρήκα δύο άγνωστους απ' το ίντερνετ, με καλες κριτικές κι έγιναν μια χαρά οικονομικά και σωστά οι δουλειές που ήθελα. Εχετε μπερδεψει, εξωτερικους θερμοστατες με εσωτερικους θερμοσιφωνα, και με θερμοστατες μποιλερ και οτι αλλο κουμπι και κουμπακι εχει δει ο καθενας, που το πατας και η βρθση βγαζει ζεστο νερο. Ναι λοιπον ενας καλος θερμοστατης εξωτερικος, με τα υπολοιπα υλικα που χρειαζεται παει γυρω στο πενηνταρικο. Εχει και με 1 ευρω στα κινεζικα, εχει και με 200 ευρω στον καυκα, που τον ενεργοποιες- απενεργοποιεις μεσω τηλεφωνου και wifi. Εσυ τι εισαι διατεθιμενος να πληρωσεις? Οσο για τους φιλους μην τους θεωρηται οτι ειναι κοροηδα που θα κανετε την δουλεια σας τσαμπα ή στην φτηνια. Αν τον μαστορα τον βλεπετε πραγματικα φιλο και τον σεβεστε ,για την εργασια που σας προσφερει, απλα ρωτηστε τον ποσα χρηματα θα παρει για αυτη την δουλεια. Ισα ισα που με την φιλια σας ειναι και πιο ευκολο. Γιατι για τους φιλους-γνωστους πρεπει ο αλλος να δουλεψει τσαμπα? Καποτε εναν ελαιοχρωματιστη τον φωναζανε να βαψει ενα σπιτι και δεν τον ρωταγανε ποσα θελει. Ξερετε γιατι? Γιατι ξερανε οτι στο τελος θα τον καταφερνανε και θα τον πληρωναν σε ειδος.Δεν υπηρχε χρηματικος λογος. Αν υπηρχε θα τον ρωτουσαν ποσο κανει. Και για να μην το παρετε στραβα, αντι για λεφτα του δεινανε κοτα απο το χωριο. 21 ώρες πριν, ExTaCy1337 είπε @Muchacho εχει βαλει φωτο απο τον πινακα στην 1η σελιδα -> https://imgur.com/lJDYGwf Εμενα ολοκαινουργιος μου φαινεται. Απο που το καταλαβες απο το καπακι? Αμα δεν τον ανοιξεις να δεις τι παιζει μεσα, ειναι σαν να βλεπεις αυτοκινητο και να το κρινεις απο το ποσο γιαλιζει το χρωμα του ποσο καινουργιο ειναι.. 18 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Ευχαριστώ! Μπορείς να μου πεις την γνώμη σου γι αυτο που ρωτησα: όταν ειναι ανοιχτος ο θερμοσιφωνας, υπάρχει οποιοσδηποτε κινδυνος να χρηισμοποιουνται οι βρυσες του σπιτιου; Είτε του μπάνιου/ντουζ ειτε οι υπολοιπες (κουζινας-νιπτήρα); Για του μπανιου/ντουζ αναφέρομαι στην σπανια περιπτωση που ξεχασθει κάποιος. Ναι φιλε μου. Αν υπαρχει γειωση συνδεδεμενη με τους υδραυλικους σωληνες( που αυτο πυστευω γινεται) υπαρχει και εχει γινει. ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ. Σβηνουμε τον θερμοσιφωνα και μετα μπαινουμε για μπανιο. Καταλαβαινεις οτι τα ηλεκτρικα στο σπιτι σου εχουν θεματα. Θες να ρισκαρεις? Απλα την ζωη σου πονταρεις. Και δεν ξερεις το ποτε. 3
LouCi4er Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, BlueAverage είπε Φιλε μου δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις να μηλας ετσι για εναν συναδελφο σου, ειναι τελειως αντι επαγγελματικο. Ακομα και αν ισχυει αυτο που λες. Εκτος αυτου, εδω ο TS , μεχρι στιγμης ,δεν μας εχει περιγραψει, ΑΚΡΙΒΩΣ τι ζητησε απο τον ανθρωπο να φτιαξει, και κυριωςτι συμφωνια εκανε μαζι του πριν να του πει φτιαξτα ηλεκτρολογε. Απο αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι, ο TS ειναι ασχετος εντελως, και φωναξε εναν ηλεκτρολογο και απλως του ειπε θελω να μου αλλαξεις τις μπριζες και τον θερμοσυφωνα. Δεν συνενοηθηκε, ουτε τι μπριζες θα βαλει. vimar legrand? Με 1ευρω? Με 10 ευρω? Ποσα θελεις μαστορα για να μου φτιαξεις αυτα? Ουτε τιμες ουτε τιποτα. Ηθελε καποιον να του τα φτιαξει τις βλαβες και να του κανει την δουλεια του, γιατι εκεινος δεν ξερει προς τα που στρηβει η βιδα. Φαντασου οτι ειδε 10 πριζες να ανοιγουν και να κλεινουν, και δεν εχει προσωπικη αποψη για το αν εχει η πριζα 2 ή 3 καλωδια μεσα. Αρα το μονο που τον ενοιαζε ηταν να τελειωσει αυτη η δουλεια. Απο την άλλη του λεει ο ηλεκτρολογος οτι του σκουριασε ο πινακας, που οντως μπορει να συμβαινει, μετα απο καποια χρονια υγρασιας( π.χ. καποιοι δεν ανοιγουν το παραθυρακι του μπανιου μετα το ντους, αλλα αφηνουν ανοιχτη την πορτα) , ή γιατι ποτισε νερο απο τον τρυπιο θερμοσιφωνα το ντουβαρι ,(το επαθα και γω στο σπιτι μου και βγηκε ο πινακας ΠΕ), οποτε οι βιδες στους ασφαλοδιακοπτες και οι μπαρες να σκουριασαν, πραγμα πολυ επικινδυνο, ιδιως ελειψει γειωσης, και ο TS κοιταζει τον πινακα μην ξεροντας ποιος ειναι ο γενικος, και ψαχνει να βρει σκουρια στο πλαστικο καπακι. Ο ΤS και ο καθε ΤS , που συμπεριφερεται ετσι, γιατι δεν ξερει ή γιατι δεν θελει να ασχοληθει καθοπλου ο ιδιος ,δεν βαζει στον λογαριασμο ουτε 1)την ωρα που τρωει ο αλλος να παει να αγορασει τον θερμοσιφωνα, ουτε 2)το αυτοκινητο, που του κουβαλησε τον θερμοσιφωνα στο σπιτι, ουτε 3)τον οποιο κοπο εκανε ο αλλος για να τον ανεβασει στην πλατη στο σπιτι του TS, (ασανσερ, σκαλες?) τον θερμοσυφωνα ουτε 4)τον χρονο που εφαγε ο αλλος, για να παει να παρει τις μπριζες του TS ουτε και τα εργαλεια που εφερε μαζι του ο ηλεκτρολογος. Ναι και αυτα πληρωνονται και ειναι μεσα στον λογαριασμο. Ωραια τις βλεπουμε τις τιμες γιατους θερμοσυφωνες και τις μπριζες στο ιντερνετ, αλλα δεν παμε εμεις να αγορασουμε τα υλικα, γιατι θελει χρονο που δεν εχουμε ή δεν γουσταρουμε και εισητηρια ή βενζινες που δεν μας περισσευουν ή δεν θελουμε να χαλασουμε. Του ειπε κανενας του TS οτι ο καθε ηλεκτρολογος ή υδραυλικος ή 'οποιος άλλος τεχνιτης, δεν ειναι ο Super Billy, να εχει τις πριζες και τον θερμοσιφωνα στο βαλιτσακι, αλλα ουτε τα αγορασε απο το απεναντι περιπτερο? Αν ηθελε ποιο φτηνα ο TS και ο καθε TS, επρεπε να παραγγηλει μονος του τα υλικα να του τα φερουν σπιτι πληρωνοντας την επιπλεον χρεωση, ή με το δικο του αυτοκινητο και την δικη του πλατη να παει να τα αγορασει να τα πληρωσει μονος του, με την οποια ταλαιπωρια και χασιμο χρονου και κοπο εχει αυτο. Να τα κουβαλησει ο ιδιος στο σπιτι του, και μετα να ρωτουσε ποσα θελεις ηλεκτρολογε κυριε ταδε να μου τα περασεις ? Απο την στιγμη που θελει απλα "να τελειωσει αυτη η αναποδια που μας ετυχε", και δεν κανει τον κοπο ουτε το "ποσο θα κοστισει η δουλεια που θα φτιαξετε κυριε ηλεκτρολογε", να ρωτησει, παει να πει οτι ειναι απο εκεινους που δεν τα λογαριαζουν και δεν τα μετρανε. Μετα γιατι παραπονιεται? και στο φιναλε τι παει να πει ποση ωρα εκανε? Ειναι γρηγορος στην δουλεια του και τελειωνει νωρις. Τι σχεση εχει ο χρονος που εκανε? Ο καλος μαστορας αλλαζει μπριζα στα 3 λεπτα και ο πιτσιρικας στα 10. Θα πληρωθει ποιο πολλα ο πιτσιρικας απο τον μαστορα? Γιαυτο λοιπον μην βιαζεσαι να κατηγορησεις τον συναδελφο σου για να μην κατηγορηθεις. Οι παλιοι μαστοροι ξερεις πως το λενε αυτο? Ρωτα τον μαστορα σου να σου πει. Εχετε μπερδεψει, εξωτερικους θερμοστατες με εσωτερικους θερμοσιφωνα, και με θερμοστατες μποιλερ και οτι αλλο κουμπι και κουμπακι εχει δει ο καθενας, που το πατας και η βρθση βγαζει ζεστο νερο. Ναι λοιπον ενας καλος θερμοστατης εξωτερικος, με τα υπολοιπα υλικα που χρειαζεται παει γυρω στο πενηνταρικο. Εχει και με 1 ευρω στα κινεζικα, εχει και με 200 ευρω στον καυκα, που τον ενεργοποιες- απενεργοποιεις μεσω τηλεφωνου και wifi. Εσυ τι εισαι διατεθιμενος να πληρωσεις? Οσο για τους φιλους μην τους θεωρηται οτι ειναι κοροηδα που θα κανετε την δουλεια σας τσαμπα ή στην φτηνια. Αν τον μαστορα τον βλεπετε πραγματικα φιλο και τον σεβεστε ,για την εργασια που σας προσφερει, απλα ρωτηστε τον ποσα χρηματα θα παρει για αυτη την δουλεια. Ισα ισα που με την φιλια σας ειναι και πιο ευκολο. Γιατι για τους φιλους-γνωστους πρεπει ο αλλος να δουλεψει τσαμπα? Καποτε εναν ελαιοχρωματιστη τον φωναζανε να βαψει ενα σπιτι και δεν τον ρωταγανε ποσα θελει. Ξερετε γιατι? Γιατι ξερανε οτι στο τελος θα τον καταφερνανε και θα τον πληρωναν σε ειδος.Δεν υπηρχε χρηματικος λογος. Αν υπηρχε θα τον ρωτουσαν ποσο κανει. Και για να μην το παρετε στραβα, αντι για λεφτα του δεινανε κοτα απο το χωριο. Απο που το καταλαβες απο το καπακι? Αμα δεν τον ανοιξεις να δεις τι παιζει μεσα, ειναι σαν να βλεπεις αυτοκινητο και να το κρινεις απο το ποσο γιαλιζει το χρωμα του ποσο καινουργιο ειναι.. Ναι φιλε μου. Αν υπαρχει γειωση συνδεδεμενη με τους υδραυλικους σωληνες( που αυτο πυστευω γινεται) υπαρχει και εχει γινει. ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ. Σβηνουμε τον θερμοσιφωνα και μετα μπαινουμε για μπανιο. Καταλαβαινεις οτι τα ηλεκτρικα στο σπιτι σου εχουν θεματα. Θες να ρισκαρεις? Απλα την ζωη σου πονταρεις. Και δεν ξερεις το ποτε. Αρες μαρες κουκουναρες.Δεν θα κατσω να απαντησω στο σεντονι που εγραψες γιατι δεν αξιζει τον κοπο.Εχεις την λογικη του ειμαι ΜΑΣΤΟΡΑΣ,αρα ο πελατης πρεπει να πληρωσει χρυσο και την πορδη που θα ριξω.Κατι τετοιοι εγιναν αλκοολικοι γιατι δεν τους παιρνει κανενας για δουλεια και αναγκαστικα τρωνε ολη μερα στο καφενειο(και οχι μονο ηλεκτρολογοι).Τι σχεση εχει αν σκουριασαν οι επαφες στις ασφαλειες με την γειωση δεν καταλαβαινω.Τεσπα,δεν θα ασχοληθω γιατι δεν εχω ουτε ορεξη ουτε χρονο.Εγω δεν εκρινα τον ηλεκτρολογο,που δεν τον ξερω αλλωστε.Γενικα μιλησα οχι μονο για ηλεκτρολογους αλλα για ολα τα επαγγελματα.Μου θυμισε εναν καραγκιοζη που εχουμε σε ενα διπλανο χωριο και εχει σιδηρικα.Πας να παρεις ενα πιστολι αερα πχ και σου λεει:εχει 25 ευρω,για σενα φιλικη τιμη 15 ευρω και αυτο κανονικη τιμη εχει 10 ευρω(τυχαιες τιμες).Δλδ και σε γδερνει και του εχεις και "υποχρεωση" που σου εκανε καλη τιμη.Αυτα δεν τα γουσταρω. 1
ExTaCy1337 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, BlueAverage είπε vimar legrand? Με 1ευρω? Με 10 ευρω? Απο που το καταλαβες απο το καπακι? Αμα δεν τον ανοιξεις να δεις τι παιζει μεσα, ειναι σαν να βλεπεις αυτοκινητο και να το κρινεις απο το ποσο γιαλιζει το χρωμα του ποσο καινουργιο ειναι.. Φιλε τα υπεραναλυεις, ο TS ποσταρε τις πριζες. 5 ευρω μαξ, κατι schneider. εντωμεταξυ το πιο χαλια σχεδιο εγω παιρνω sedna πολυ πιο ωραιες 😛 Τον εσφαξε κανονικοτατα και ασε τα πηγε απο εδω και πηγε απο εκει και πηρε εργαλεια. Βλεπω καθαρα στο ιντερνετ τις τιμες. Της δουλειας ειμαι και οι τιμες εχουν πεσει, μην βλεπετε πριν 10+ χρονια. 200 ευρω για να περασει 10 πριζες δεν ειναι νορμαλ οκ; αυτος ρε φιλε χρεωσε βενζινα 100 ευρω για να παρει τις πριζες; 50 ευρω το μεροκαματο και αλλα 50 για το σουπερ ντουπερ εργαλειο δοκιμαστικο κατσαβιδι που εφερε μαζι του; ουαου. Οχι το καταλαβα απο ολο το σκηνικο, ο TS δεν γνωριζει και ειμαι 99% σιγουρος οτι τον δαγκωνει ασχημα και του πουλαει παπα. Ο,τι και να μου πεις με τα 200 ευρω για να αλλαξει 10 πριζες να συνδεσει ενα φουρνο και να περασει μια νεα πριζα τα εχει χασει ολα για εμενα. Ο πινακας σιγουρα δεν ειναι του 1940 Εκτος αν ο TS εχει τον πινακα μεσα στην τουαλετα.Ποτησε ο πινακας νερο και στην φωτογραφια το ντουβαρι ειναι κομπλε; Επισης μπροστα πρεπει να ητανε ο TS, δεν νομιζω να ειδε ολη αυτη την σκουρια στον πινακα οπως λες και να μην ειπε κατι.ολα αυτα που λες καλα ειναι αλλα μαζι με τα υπολοιπα που του εκανε ο μαστορας δεν νομιζω να στεκει κατι απο αυτα. Ακου εκει τα καλωδια ειναι σκουριασμενα επειδη ειναι παλια οι πολυκατικοια οποτε ας αλλαξει μονο τα καλωδια του πινακα και ας αφησει τα υπολοιπα. τι κουλα ειναι αυτα; Πως δεν του ειπε να κανει συσκεψη και να αλλαξει ολης της οικοδομης; ε βεβαια καποιος θα γνωριζε και θα του ελεγε τι μπαρουφες λεει αυτος.. 1
BlueAverage Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Αρες μαρες κουκουναρες.Δεν θα κατσω να απαντησω στο σεντονι που εγραψες γιατι δεν αξιζει τον κοπο.Εχεις την λογικη του ειμαι ΜΑΣΤΟΡΑΣ,αρα ο πελατης πρεπει να πληρωσει χρυσο και την πορδη που θα ριξω.Κατι τετοιοι εγιναν αλκοολικοι γιατι δεν τους παιρνει κανενας για δουλεια και αναγκαστικα τρωνε ολη μερα στο καφενειο(και οχι μονο ηλεκτρολογοι).Τι σχεση εχει αν σκουριασαν οι επαφες στις ασφαλειες με την γειωση δεν καταλαβαινω.Τεσπα,δεν θα ασχοληθω γιατι δεν εχω ουτε ορεξη ουτε χρονο.Εγω δεν εκρινα τον ηλεκτρολογο,που δεν τον ξερω αλλωστε.Γενικα μιλησα οχι μονο για ηλεκτρολογους αλλα για ολα τα επαγγελματα.Μου θυμισε εναν καραγκιοζη που εχουμε σε ενα διπλανο χωριο και εχει σιδηρικα.Πας να παρεις ενα πιστολι αερα πχ και σου λεει:εχει 25 ευρω,για σενα φιλικη τιμη 15 ευρω και αυτο κανονικη τιμη εχει 10 ευρω(τυχαιες τιμες).Δλδ και σε γδερνει και του εχεις και "υποχρεωση" που σου εκανε καλη τιμη.Αυτα δεν τα γουσταρω. Δεν σχολιασα το θεμα της γειωσης. Αν ομως εχουν αρχισει τετοια θεματα στον πινακα δεν θα τον προστατεψει οταν χρειαστε. Το πραγμα γεινεται ακομα χειροτερο οταν υπαρχουν και προσθετα αλλα προβληματα οπως η γειωση. Αυτο εννοουσα. Φιλε μου τσαμπα δεν δουλευει κανενας. οτι τον επιασε κοτσο τον επιασε δεν λεω. Θυμα τελειως. Περισσοτερο κατακρινω την σταση του TS. Φωναξες μαστορα στο σπιτι. Δεν ρωτας τι θα κοστισει? Οταν ειναι να πας σε ενα γιατρο δεν ρωτας πρωτα τι επισκεψη περνει? Αν πας χωρις να ρωτησεις γιατι παραπονιεσαι μετα αν σου πηρε επισκεψη 100 αντι για 60? Και οσο για το δοκιμαστικο που ειπες, οπως ξερεις ο θερμοσιφωνας δεν αλαζει με ενα δικιμαστικο και μια πενσα. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από BlueAverage
dtzgr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Από το να δουλέψει τσάμπα μέχρι το να γδάρει υπάρχει άβυσσος. Αυτό είναι κάτι που αρνούνται να καταλάβουν κάποιοι μαστόροι. Η εμπειρία δε, λέει ότι γδερνουν περισσότερο οι μαστόροι της συμφοράς. Αυτοί που ξέρουν τι τους γίνεται, τιμολογουν και πιο σωστά. 1
LouCi4er Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Αυτο ελειπε,να δουλεψουμε και τσαμπα.Δεν ειπα αυτο σε καμια περιπτωση.Ειπα,μαλλον εννοουσα οτι πρεπει να ειμαστε λιγο διαλλακτικοι και να παταμε στη γη οσον αφορα τις τιμες.Καποτε ηταν αλλες εποχες που εβαζες στην τιμη και την τυροπιτα που ετρωγες το πρωι(που λεει ο λογος).Τωρα αν κατσεις να υπολογισεις ολα αυτα που εγραψες στο πιο πανω ποστ,να εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχεις δουλεια.Δουλευω ηλεκτρολόγος απο το 2001,τωρα εχω 2 μηνες που επιασα δουλεια μονιμος σε εκκοκιστηριο.Ειναι δυσκολα τα πραγματα και αν θελεις να εχεις δουλεια ξεχνας εποχες απο το 2010 και πισω.Φιλικα στο λεω.Τεσπα,αν και ποσο ειναι επικινδυνη η εγκατασταση του TS μονο απο κοντα μπορει να το διαπιστωσει καποιος.Οτι και να λεμε απο το πληκτρολογιο δεν εχει νοημα.
BlueAverage Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, dtzgr είπε Από το να δουλέψει τσάμπα μέχρι το να γδάρει υπάρχει άβυσσος. Αυτό είναι κάτι που αρνούνται να καταλάβουν κάποιοι μαστόροι. Η εμπειρία δε, λέει ότι γδερνουν περισσότερο οι μαστόροι της συμφοράς. Αυτοί που ξέρουν τι τους γίνεται, τιμολογουν και πιο σωστά. Φιλε μου δεν με καταλαβες. Δεν υπερασπιζομαι την αισχροκερδια και τους κουτοπονηρους μαστορους. Καθε αλλο. Αλλα περισσοτερο το εγραψα το σεντονι να γινει κατανοητο οτι η δουλεια που πληρωνουν σε οποιαδηποτε βλαβη δεν ειναι μονο αυτο που βλεπουν στο σπιτι τους. Οσο για τα εργαλεια που λες, οταν τελειωνεις μια δουλεια, οσα βγαζεις δεν ειναι καθαρα δικα σου χρηματα. Καποια ειναι για τα εργαλεια σου και καποια για το αμαξι της δουλειας σου που και αυτο μαζι σου δουλευει και καποτε θα θελει αντικατασταση. Δεν το εχεις για να τρεχεις στο τσαμπα, να αγορασεις τα υλικα του καθενος. Και αυτο βοηθος σου ειναι και πρεπει και αυτο να πληρωθει. 1 λεπτό πριν, BlueAverage είπε Φιλε μου δεν με καταλαβες. Δεν υπερασπιζομαι την αισχροκερδια και τους κουτοπονηρους μαστορους. Καθε αλλο. Αλλα περισσοτερο το εγραψα το σεντονι να γινει κατανοητο οτι η δουλεια που πληρωνουν σε οποιαδηποτε βλαβη δεν ειναι μονο αυτο που βλεπουν στο σπιτι τους. Οσο για τα εργαλεια που λες, οταν τελειωνεις μια δουλεια, οσα βγαζεις δεν ειναι καθαρα δικα σου χρηματα. Καποια ειναι για τα εργαλεια σου και καποια για το αμαξι της δουλειας σου που και αυτο μαζι σου δουλευει και καποτε θα θελει αντικατασταση. Δεν το εχεις για να τρεχεις στο τσαμπα, να αγορασεις τα υλικα του καθενος. Και αυτο βοηθος σου ειναι και πρεπει και αυτο να πληρωθει. θα σου φερω για παραδειγμα κατι πολυ απλο. Λες σε εναν ελαιοχρωματιστη να σου βαψει το σπιτι. Αυτος θα χαλασει ενα ρολο για να στο βαψει. Το ρολο εχει γυρω στα 20 ευρω. Δεν θα το βαλει στην τιμη? Απο την τσεπη του θα το βαλει? Ο πελατης θα χρεωθει μονο τα χρωματα?
KoreanW Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, BlueAverage said: Φιλε μου δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις να μηλας ετσι για εναν συναδελφο σου, ειναι τελειως αντι επαγγελματικο. Ακομα και αν ισχυει αυτο που λες. Δε θα κάτσω να σχολιάσω τα υπόλοιπα, μόνο τη νοοτροπία που διαπνέει όλο το ποστ. Τί πάει να πει «ακόμα και να ισχύει αυτό που λες»; Η λογική της καμόρας της μαφίας μου ακούγεται. Τέτοιες λογικές κερδοσκοπίας, σιωπής και συγκάλυψης χαλάνε την εικόνα του επαγγέλματος και τέτοιους επαγγελματίες δε θέλω ζωγραφιστούς να βλέπω. Λυπάμαι πολύ, κανένα άλλο σχόλιο. 3 hours ago, BlueAverage said: Φιλε μου τι λες? Ποιο πανω ειπες οτι εισαι παντελως ασχετος. Προσπαθεις να παραστησεις τον ηλεκτρολογο, χωρις να εχεις ουτε τις στοιχειωδεις γνωσεις, για να προστατεψεις πρωτα απολα τον τον εαυτο σου απο ηλεκτροπληξια, αλλα αντλωντας πληροφοριες στο ποδι μεσα απο φορουμ και τσατ? Ξερεις και ο ηλεκτρολογος εκατσε στα θρανια οπως και ο γιατρος που ειπες παραπανω προκειμενου να εχει τις γνωσεις που δεν εχεις εσυ και τις ψαχνεις τσαταρωντας. Λες και αρνήθηκε κανείς να δωσει ιατρικές πληροφορίες μέσα στο φόρουμ, σφού κάνεις τη σύγκριση. Γεμάτο το φόρουμ με ιατρικά θέματα. Μόνο στους μάστορους και στους δικηγόρους το έχω δει αυτό το πράγμα να υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται. Σιγά μη μαλώσεις τον TS. Ντροπή πια. Και εν πάσει περιπτώσει, ο TS δεν έκανε DIY, φώναξε ηλεκτρολόγο και μοσχοπλήρωσε για αυτό. Έλεος κάποια στιγμή. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από KoreanW 1 1
BlueAverage Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, KoreanW είπε Δε θα κάτσω να σχολιάσω τα υπόλοιπα, μόνο τη νοοτροπία που διαπνέει όλο το ποστ. Τί πάει να πει «ακόμα και να ισχύει αυτό που λες»; Η λογική της καμόρας της μαφίας μου ακούγεται. Τέτοιες λογικές σιωπής και συγκάλυψης χαλάνε την εικόνα του επαγγέλματος και τέτοιους επαγγελματίες δε θέλω ζωγραφιστούς να βλέπω. Λυπάμαι πολύ, κανένα άλλο σχόλιο. Λες και αρνήθηκε κανείς να δωσει ιατρικές πληροφορίες μέσα στο φόρουμ, σφού κάνεις τη σύγκριση. Γεμάτο το φόρουμ με ιατρικά θέματα. Μόνο στους μάστορους και στους δικηγόρους το έχω δει αυτό το πράγμα να υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται. Σιγά μη μαλώσεις τον TS. Ντροπή πια. Δεν μαλωνω κανεναν. Αλλα το ρευμα πειραματα δεν συκωνει ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Αν εισαι του κατσαβιδιου, και του μαστορεματος να σου δωσω την πληροφορια. Αν ομως δεν εχεις ιδεα απο μαστορεματα καλυτερα κρατησου μακρια και παρε ηλεκτρολογο. Μόλις τώρα, BlueAverage είπε Δεν μαλωνω κανεναν. Αλλα το ρευμα πειραματα δεν συκωνει ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Αν εισαι του κατσαβιδιου, και του μαστορεματος να σου δωσω την πληροφορια. Αν ομως δεν εχεις ιδεα απο μαστορεματα καλυτερα κρατησου μακρια και παρε ηλεκτρολογο. Δεν ειναι λογικη καμορας. Αλλα μην νομιζεις οτι εισαι τελειος στην δουλεια σου. Υπαρχουν και αλλοι καλυτεροι. Και αν καπου καποτε , εσυ εφτιαξες κατι λαθος ή χαλια, ή χρεωσες πολλα κατα την γνωμη καποιου αλλου ,πως θα σου φενοτανε να παει αυτος ο αλλος και να αρχισει να σε κατηγορει στον πελατη σου? Αν θα ρωτησεις τον μαστορα σου πως το λενε αυτο θα σουπει μια λεξη που δεν θα σου αρεσει καθολου. Τεσπα δεν θα ασχοληθω αλλο. Ο καθενας εργαζεται με τον τροπο του, και λογαριαζει τις απολαβες του οπως νομιζει.
KoreanW Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δε θέλω και δεν πρόκειται να δώσω άλλη συνέχεια. Ο TS δεν έανε DIY, ήδη έχει πληρώσει ηλεκτρολόγο και ενώ οι πληροφορίες που ζήτησε είναι για δεύτερη γνώμη, πέφτει χ@σιμο στον TS και σε όποιον είπε ανοιχτά μια άποψη στο τόπικ. Ο καθένας κατάλαβε. 2
Alexrose Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε https://www.skroutz.gr/c/2187/Plaisia-Diakopton/m/29707/Schneider-Electric.html?order_by=pricevat&order_dir=asc --- Η 4η κατά σειρά (2,22 ευρω) https://www.skroutz.gr/c/1193/Diakoptes-Toixou.html?from=cat-match&keyphrase=schneider&o=διακοπτες+τοιχου+schneider o 2ος και ο 3ος κατά σειρα (2,06 και 2,81 ευρώ) Σε ευχαριστώ πολύ. Είσαι κατατοπιστικός. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι όταν ειναι ανοιχτος ο θερμοσιφωνας, υπάρχει οποιοσδηποτε κινδυνος να χρηισμοποιουνται οι βρυσες του σπιτιου; Είτε του μπάνιου/ντουζ ειτε οι υπολοιπες (κουζινας-νιπτήρα); Για του μπανιου/ντουζ αναφέρομαι στην σπανια περιπτωση που ξεχασθει κάποιος. Πάντα πρέπει να κλείνεις το θερμοσίφωνα πριν μπεις για μπάνιο επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας 1
BlueAverage Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, ExTaCy1337 είπε Φιλε τα υπεραναλυεις, ο TS ποσταρε τις πριζες. 5 ευρω μαξ, κατι schneider. εντωμεταξυ το πιο χαλια σχεδιο εγω παιρνω sedna πολυ πιο ωραιες 😛 Τον εσφαξε κανονικοτατα και ασε τα πηγε απο εδω και πηγε απο εκει και πηρε εργαλεια. Βλεπω καθαρα στο ιντερνετ τις τιμες. Της δουλειας ειμαι και οι τιμες εχουν πεσει, μην βλεπετε πριν 10+ χρονια. 200 ευρω για να περασει 10 πριζες δεν ειναι νορμαλ οκ; αυτος ρε φιλε χρεωσε βενζινα 100 ευρω για να παρει τις πριζες; 50 ευρω το μεροκαματο και αλλα 50 για το σουπερ ντουπερ εργαλειο δοκιμαστικο κατσαβιδι που εφερε μαζι του; ουαου. Οχι το καταλαβα απο ολο το σκηνικο, ο TS δεν γνωριζει και ειμαι 99% σιγουρος οτι τον δαγκωνει ασχημα και του πουλαει παπα. Ο,τι και να μου πεις με τα 200 ευρω για να αλλαξει 10 πριζες να συνδεσει ενα φουρνο και να περασει μια νεα πριζα τα εχει χασει ολα για εμενα. Ο πινακας σιγουρα δεν ειναι του 1940 Εκτος αν ο TS εχει τον πινακα μεσα στην τουαλετα.Ποτησε ο πινακας νερο και στην φωτογραφια το ντουβαρι ειναι κομπλε; Επισης μπροστα πρεπει να ητανε ο TS, δεν νομιζω να ειδε ολη αυτη την σκουρια στον πινακα οπως λες και να μην ειπε κατι.ολα αυτα που λες καλα ειναι αλλα μαζι με τα υπολοιπα που του εκανε ο μαστορας δεν νομιζω να στεκει κατι απο αυτα. Ακου εκει τα καλωδια ειναι σκουριασμενα επειδη ειναι παλια οι πολυκατικοια οποτε ας αλλαξει μονο τα καλωδια του πινακα και ας αφησει τα υπολοιπα. τι κουλα ειναι αυτα; Πως δεν του ειπε να κανει συσκεψη και να αλλαξει ολης της οικοδομης; ε βεβαια καποιος θα γνωριζε και θα του ελεγε τι μπαρουφες λεει αυτος.. Και ομως εχει τυχει, να περασει νερο απο το παταρι μεσα στα κουτια πανω απο τον πινακα και να τρεξει στον πινακα μεσα απο τις κατεβατες σωληνες. Αυτο ετυχε στο πατρικο μου και στο ειπα. Κατα πασα πιθανοτητα δεν παιζει κατι τετοιο,ο πινακας μια χαρα θα λειτουργει, απλα τον ειδε ασχετο και του λεει παπαντζες για να βγαλει μεροκαματο. Λιγες φορες το εχεις συναντησει αυτο στα συνεργεια αυτοκινητων ας πουμε? .Αλλα δεν μπορω να κατηγορησω καποιον , και να τον κατακρινω οτι λεει παπατζες με μονο στοιχειο την φοτογραφια που εβγαλε ο TS. Εσυ μπορεις να ξερεις? Και εδω που τα λεμε σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν και τα λαμογια. Θα ελειπε απο τον κλαδο των ηλεκτρολογων? Αν εισαι ανθρωπος στην ζωη σου, εισαι και στην δουλεια σου. Αν εισαι λαμογιο, μια ζωη λαμογιο και στην δουλεια θα εισαι. Δεν χρειαζεται ουτε κοπανημα στο κεφαλι γιατι δεν θα εχεις δουλεια, αλλα ουτε και τζαμπατζηλικι. Σεβεσαι τον πελατη οσο ασχετος και να ειναι, αλλα σεβεσαι και τον κοπο σου και την περιουσια σου. Απο το δοκιμαστικο σου και την πενσα σου, μεχρι το κομπρεσερ σου και το αυτοκινητο της δουλειας σου. Δουλευουν μαζι σου και σου δινουν ψωμι και τρως. Και καποτε θα ερθει η ωρα να τα αντικαταστησεις. Πρεπει να εχεις τα χρηματα στην ακρη. Αν δεν τα εχεις πληρωθει αυτα πως θα το αντικαταστησεις το εργαλειο σου? Με δανειο απο τις τραπεζες? Εφερες πισω στο σπιτι το μεροκαματο του να το βαλεις στην ακρη? Για να το φερεις πρεπει να το εχεις εισπραξει ομως πρωτα, και να μην το εχεις χαρισει στον α ή β πελατη που νομιζει οτι τα υλικα βρισκονται εξω απο την πορτα του και οι δουλεια εγεινε με τα χερια και τα δακτυλα. Οσο για τον TS μπολικοι τετοιοι. Ενας σωστος επαγγελματιας δεν του αφηνει τα περιθωρια. Απο μονος του με ομορφο τροπο του λεει εξαρχης ποσο θα κοστισει. Εκει ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα. Ουτε ο ts να πει μετα πολλα ειναι και να σε δυσφημηζει, ουτε ο ηλεκτρολογος να τον βλεπει σαν θυμα να του πιει το μεδουλι. 35 λεπτά πριν, KoreanW είπε Δε θέλω και δεν πρόκειται να δώσω άλλη συνέχεια. Ο TS δεν έανε DIY, ήδη έχει πληρώσει ηλεκτρολόγο και ενώ οι πληροφορίες που ζήτησε είναι για δεύτερη γνώμη, πέφτει χ@σιμο στον TS και σε όποιον είπε ανοιχτά μια άποψη στο τόπικ. Ο καθένας κατάλαβε. Οπα. Δεν πεφτει χ@εσιμο για τις γνωμες.Μπερδευτηκες. Ζητησε να κανει ελεγχο για την γειωση και ηθελε να τον καθοδηγησουμε. Καταλαβαινεις τωρα τι ζηταει ενας που δεν εχει ιδεα απο μαστορεμα και δεν γνωριζει ουτε μια μπριζα πως ειναι μεσα? Καλυτερα να τον κραξω και να αποθαρυνθει τελειως παρα να παει να γινει καρβουνο. Παιδια λιγο προσοχη. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι για ολες τις δουλειες. Αν ειχε τουλαχιστον πεντε βασικες γνωσεις τοτε να του δωσουμε και την τεχνικη πληροφορια. Ελεος....Καποιο νομιζουν "ελα μωρε σιγα τωρα....τα καταφερνω και ας μην ξερω.
simoszol Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, BlueAverage είπε Φιλε μου δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις να μηλας ετσι για εναν συναδελφο σου, ειναι τελειως αντι επαγγελματικο. Ακομα και αν ισχυει αυτο που λες. Εκτος αυτου, εδω ο TS , μεχρι στιγμης ,δεν μας εχει περιγραψει, ΑΚΡΙΒΩΣ τι ζητησε απο τον ανθρωπο να φτιαξει, και κυριωςτι συμφωνια εκανε μαζι του πριν να του πει φτιαξτα ηλεκτρολογε. Απο αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι, ο TS ειναι ασχετος εντελως, και φωναξε εναν ηλεκτρολογο και απλως του ειπε θελω να μου αλλαξεις τις μπριζες και τον θερμοσυφωνα. Δεν συνενοηθηκε, ουτε τι μπριζες θα βαλει. vimar legrand? Με 1ευρω? Με 10 ευρω? Ποσα θελεις μαστορα για να μου φτιαξεις αυτα? Ουτε τιμες ουτε τιποτα. Ηθελε καποιον να του τα φτιαξει τις βλαβες και να του κανει την δουλεια του, γιατι εκεινος δεν ξερει προς τα που στρηβει η βιδα. Φαντασου οτι ειδε 10 πριζες να ανοιγουν και να κλεινουν, και δεν εχει προσωπικη αποψη για το αν εχει η πριζα 2 ή 3 καλωδια μεσα. Αρα το μονο που τον ενοιαζε ηταν να τελειωσει αυτη η δουλεια. Απο την άλλη του λεει ο ηλεκτρολογος οτι του σκουριασε ο πινακας, που οντως μπορει να συμβαινει, μετα απο καποια χρονια υγρασιας( π.χ. καποιοι δεν ανοιγουν το παραθυρακι του μπανιου μετα το ντους, αλλα αφηνουν ανοιχτη την πορτα) , ή γιατι ποτισε νερο απο τον τρυπιο θερμοσιφωνα το ντουβαρι ,(το επαθα και γω στο σπιτι μου και βγηκε ο πινακας ΠΕ), οποτε οι βιδες στους ασφαλοδιακοπτες και οι μπαρες να σκουριασαν, πραγμα πολυ επικινδυνο, ιδιως ελειψει γειωσης, και ο TS κοιταζει τον πινακα μην ξεροντας ποιος ειναι ο γενικος, και ψαχνει να βρει σκουρια στο πλαστικο καπακι. Ο ΤS και ο καθε ΤS , που συμπεριφερεται ετσι, γιατι δεν ξερει ή γιατι δεν θελει να ασχοληθει καθοπλου ο ιδιος ,δεν βαζει στον λογαριασμο ουτε 1)την ωρα που τρωει ο αλλος να παει να αγορασει τον θερμοσιφωνα, ουτε 2)το αυτοκινητο, που του κουβαλησε τον θερμοσιφωνα στο σπιτι, ουτε 3)τον οποιο κοπο εκανε ο αλλος για να τον ανεβασει στην πλατη στο σπιτι του TS, (ασανσερ, σκαλες?) τον θερμοσυφωνα ουτε 4)τον χρονο που εφαγε ο αλλος, για να παει να παρει τις μπριζες του TS ουτε και τα εργαλεια που εφερε μαζι του ο ηλεκτρολογος. Ναι και αυτα πληρωνονται και ειναι μεσα στον λογαριασμο. Ωραια τις βλεπουμε τις τιμες γιατους θερμοσυφωνες και τις μπριζες στο ιντερνετ, αλλα δεν παμε εμεις να αγορασουμε τα υλικα, γιατι θελει χρονο που δεν εχουμε ή δεν γουσταρουμε και εισητηρια ή βενζινες που δεν μας περισσευουν ή δεν θελουμε να χαλασουμε. Του ειπε κανενας του TS οτι ο καθε ηλεκτρολογος ή υδραυλικος ή 'οποιος άλλος τεχνιτης, δεν ειναι ο Super Billy, να εχει τις πριζες και τον θερμοσιφωνα στο βαλιτσακι, αλλα ουτε τα αγορασε απο το απεναντι περιπτερο? Αν ηθελε ποιο φτηνα ο TS και ο καθε TS, επρεπε να παραγγηλει μονος του τα υλικα να του τα φερουν σπιτι πληρωνοντας την επιπλεον χρεωση, ή με το δικο του αυτοκινητο και την δικη του πλατη να παει να τα αγορασει να τα πληρωσει μονος του, με την οποια ταλαιπωρια και χασιμο χρονου και κοπο εχει αυτο. Να τα κουβαλησει ο ιδιος στο σπιτι του, και μετα να ρωτουσε ποσα θελεις ηλεκτρολογε κυριε ταδε να μου τα περασεις ? Απο την στιγμη που θελει απλα "να τελειωσει αυτη η αναποδια που μας ετυχε", και δεν κανει τον κοπο ουτε το "ποσο θα κοστισει η δουλεια που θα φτιαξετε κυριε ηλεκτρολογε", να ρωτησει, παει να πει οτι ειναι απο εκεινους που δεν τα λογαριαζουν και δεν τα μετρανε. Μετα γιατι παραπονιεται? και στο φιναλε τι παει να πει ποση ωρα εκανε? Ειναι γρηγορος στην δουλεια του και τελειωνει νωρις. Τι σχεση εχει ο χρονος που εκανε? Ο καλος μαστορας αλλαζει μπριζα στα 3 λεπτα και ο πιτσιρικας στα 10. Θα πληρωθει ποιο πολλα ο πιτσιρικας απο τον μαστορα? Γιαυτο λοιπον μην βιαζεσαι να κατηγορησεις τον συναδελφο σου για να μην κατηγορηθεις. Οι παλιοι μαστοροι ξερεις πως το λενε αυτο? Ρωτα τον μαστορα σου να σου πει. Εχετε μπερδεψει, εξωτερικους θερμοστατες με εσωτερικους θερμοσιφωνα, και με θερμοστατες μποιλερ και οτι αλλο κουμπι και κουμπακι εχει δει ο καθενας, που το πατας και η βρθση βγαζει ζεστο νερο. Ναι λοιπον ενας καλος θερμοστατης εξωτερικος, με τα υπολοιπα υλικα που χρειαζεται παει γυρω στο πενηνταρικο. Εχει και με 1 ευρω στα κινεζικα, εχει και με 200 ευρω στον καυκα, που τον ενεργοποιες- απενεργοποιεις μεσω τηλεφωνου και wifi. Εσυ τι εισαι διατεθιμενος να πληρωσεις? Οσο για τους φιλους μην τους θεωρηται οτι ειναι κοροηδα που θα κανετε την δουλεια σας τσαμπα ή στην φτηνια. Αν τον μαστορα τον βλεπετε πραγματικα φιλο και τον σεβεστε ,για την εργασια που σας προσφερει, απλα ρωτηστε τον ποσα χρηματα θα παρει για αυτη την δουλεια. Ισα ισα που με την φιλια σας ειναι και πιο ευκολο. Γιατι για τους φιλους-γνωστους πρεπει ο αλλος να δουλεψει τσαμπα? Καποτε εναν ελαιοχρωματιστη τον φωναζανε να βαψει ενα σπιτι και δεν τον ρωταγανε ποσα θελει. Ξερετε γιατι? Γιατι ξερανε οτι στο τελος θα τον καταφερνανε και θα τον πληρωναν σε ειδος.Δεν υπηρχε χρηματικος λογος. Αν υπηρχε θα τον ρωτουσαν ποσο κανει. Και για να μην το παρετε στραβα, αντι για λεφτα του δεινανε κοτα απο το χωριο. Απο που το καταλαβες απο το καπακι? Αμα δεν τον ανοιξεις να δεις τι παιζει μεσα, ειναι σαν να βλεπεις αυτοκινητο και να το κρινεις απο το ποσο γιαλιζει το χρωμα του ποσο καινουργιο ειναι.. Ναι φιλε μου. Αν υπαρχει γειωση συνδεδεμενη με τους υδραυλικους σωληνες( που αυτο πυστευω γινεται) υπαρχει και εχει γινει. ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ. Σβηνουμε τον θερμοσιφωνα και μετα μπαινουμε για μπανιο. Καταλαβαινεις οτι τα ηλεκτρικα στο σπιτι σου εχουν θεματα. Θες να ρισκαρεις? Απλα την ζωη σου πονταρεις. Και δεν ξερεις το ποτε. Πες την αλήθεια, εσύ είσαι ο μάστορας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις