ΑΠΟΛΛΩΝ83 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, spyros007 είπε Αρα συμφωνουμε οτι οι τιμες και το κοστος ειναι καθαρα υποκειμενικές για τον καθενα. Οτι καθε επαγγελματίας χρεωνει οτι γουσταρει για αυτο και πρεπει να κανουμε μια ερευνα αγορας πριν για να μην μας παισουν κοτσους εφοσον εχουμε διαθεσιμες επιλογες. Οτι συμφωνα με τα λεγομενα του TS το σπιτι δεν εχει σιγουρα εσωτερικη εγκατάσταση γειωσης και μπορει να μην υπαρχει και στη πολυκατικοια γενικοτερα κατι που σημαίνει οτι πρεπει να προσέχει και τουλάχιστον να μην κανει μπανιο με ανοιχτο θερμοσίφωνα για αρχη ΔΕΝ ειμαι ελεύθερος επαγγελματιας και σύμφωνο μαζι σου οτι τις μεγαλύτερες φαπες τις εχω φαει απο φιλους και γνωστους. Η συζητηση γινεται βαση τον οσων μεταφερει ο ΤΣ .ΑΝ λεει ανακριβιες και δεν εχει καποια επαφη με το θεμα τοτε θα παρει και λαθος απάντησις. Αυτα τα ολίγα απο μενα συνοψίζοντας. Κίνδυνος υπαρχει(εφοσον οντος δεν υπαρχει γειωση) αλλα με δεδομένο οτι ειναι κανουργιος ο θερμοσίφωνας ειναι μικρότερος. Κινδυνος εννοείς και για την βρυση κουζινας και νιπτήρα; Ευχαριστω
simoszol Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Επειδή έχω πρόσφατο παράδειγμα, μόλις διάβασα τις τιμές μου πέσαν τα μαλλιά.. Εγώ στη θέση σου αποκλείεται να του έδινα τόσα χρήματα. 1
dtzgr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Κατ`αρχας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Κόβει το ρεύμα κανονικά. Φίλε μου εφόσον πάτησες το test στο ρελέ διαφυγής και έκοψε το ρεύμα, γνώμη μου είναι ότι ο πίνακας είναι μια χαρά. Ο σκοπός του ρελέ είναι να κόψει το ρεύμα αν καταλάβει ότι ένα μέρος του εισερχόμενου ρεύματος δεν επιστρέφει από τον ουδέτερο (κανονικά ο,τι μπαίνει σε ένα κύκλωμα πρέπει και να βγαίνει). Αν λοιπόν αυτό που βγαίνει είναι λιγότερο από αυτό που μπαίνει, το ρελέ καταλαβαίνει ηλεκτροπληξία και άρα κόβει το ρεύμα. Η διακοπή γίνεται όταν η διαφορά είναι αρκετά μικρή, πριν προλάβει δηλαδή να σε ψήσει. Γνώμη μου είναι ότι αφού το ρελέ υπάρχει και φαίνεται να δουλεύει δεν θα κερδίσεις κάτι αλλάζοντας τον πίνακα.
ΑΠΟΛΛΩΝ83 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 54 λεπτά πριν, dtzgr είπε Φίλε μου εφόσον πάτησες το test στο ρελέ διαφυγής και έκοψε το ρεύμα, γνώμη μου είναι ότι ο πίνακας είναι μια χαρά. Ο σκοπός του ρελέ είναι να κόψει το ρεύμα αν καταλάβει ότι ένα μέρος του εισερχόμενου ρεύματος δεν επιστρέφει από τον ουδέτερο (κανονικά ο,τι μπαίνει σε ένα κύκλωμα πρέπει και να βγαίνει). Αν λοιπόν αυτό που βγαίνει είναι λιγότερο από αυτό που μπαίνει, το ρελέ καταλαβαίνει ηλεκτροπληξία και άρα κόβει το ρεύμα. Η διακοπή γίνεται όταν η διαφορά είναι αρκετά μικρή, πριν προλάβει δηλαδή να σε ψήσει. Γνώμη μου είναι ότι αφού το ρελέ υπάρχει και φαίνεται να δουλεύει δεν θα κερδίσεις κάτι αλλάζοντας τον πίνακα. Ευχαριστώ! Μπορείς να μου πεις την γνώμη σου γι αυτο που ρωτησα: όταν ειναι ανοιχτος ο θερμοσιφωνας, υπάρχει οποιοσδηποτε κινδυνος να χρηισμοποιουνται οι βρυσες του σπιτιου; Είτε του μπάνιου/ντουζ ειτε οι υπολοιπες (κουζινας-νιπτήρα); Για του μπανιου/ντουζ αναφέρομαι στην σπανια περιπτωση που ξεχασθει κάποιος.
dtzgr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Ε, καινούριο και σύγχρονο θερμοσίφωνα έβαλες, στη σπάνια περίπτωση που ξεχαστεί κάποιος πιστεύω ότι δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Τι φόβοι είναι αυτοί για τον θερμοσίφωνα; Ουτε οι γιαγιάδες μας δεν τον είχαν δαιμονοποιήσει τόσο!!!
thanasisxask Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Κατ`αρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλους! Ιδου ο πίναξ: https://imgur.com/lJDYGwf Επειδή με ενδιαφέρει πρωτιστως το θέμα ασφαλείας υπό ευρεια εννοία, βασει του εικονιζομένου πίνακα και του ισχυρισμού του εν λόγω επαγγελματία ότι τα καλώδια δεν είναι γειωμενα και είναι σκουριασμένα (αλήθεια υπάρχει τρόπος να επαληθευτει ο ισχυρισμός αυτός από καποιον άσχετο;), υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι ασφαλείας; Και αν ναι, πώς αντιμετωπίζονται; Εκείνος μου είπε "οπωσδήποτε αλλαγή πίνακα". Ευχαριστώ πολύ! Περισσότερο ενδιαφέρον θα ήταν μια φωτογραφία του πίνακα χωρίς το καπάκι.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣΤΟΡΕΣ. Ολες τις δουλειες σου με ξενους, αγνωστους, επαγγελματιες. Στο δινω σαν "φιλικη" συμβουλη. Παιδικος φιλος μαστορας που τους εχω βοηθησει/ επισκευασει τα pc τους οικογειακως αφιλοκερδως ουκ ολιγες φορες, οταν τον χρειαστηκα με χρεωσε κανονικοτατα σαν να ημουν αγνωστος κοροιδο πελατης.
Mhlogiatros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 100 ευρω ο μικρος σαπιος elco "duro" που χαλαει σε 3 χρονια + 120 ευρω η τοποθετηση "φιλικα " παντα Kανα ρελε που να δουλευει / ασφαλεια που να μη πεφτει αλλα 400 για πινακα . Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2019 από Mhlogiatros
The_Judas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Όταν ακούς κάποιον να σου λέει "θα σου κάνω φιλική τιμή" είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σε κλέψει Οποιος είναι πράγματι φίλος θα σου χρεώσει λίγα χρήματα χωρίς πολλά λόγια.
Curtis76 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, nvel είπε οι δδε λειτουργούν και χωρίς γείωση,. Η εγκατάσταση έχει (ή καλύτερα είχε) γείωση, οι ρευματοδότες δεν έχουν γείωση O φιλος nvel που ειναι γνώστης και που παντα τον διαβαζω με προσοχή όποτε ποστάρει, ή δεν έχει πιει καφέ ή θέλει να πει κάτι αλλο που δεν το έχω καταλάβει. Nvel πες τι έχεις στο μυαλό σου γιατί προσπαθώ και δε βρίσκω. Υπαρχουν δδε που προστατευουν και απο βραχυκύκλωμα, αλλά δεν αναφέρεσαι σε αυτό. 5 λεπτά πριν, The_Judas είπε Όταν ακούς κάποιον να σου λέει "θα σου κάνω φιλική τιμή" είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σε κλέψει Οποιος είναι πράγματι φίλος θα σου χρεώσει λίγα χρήματα χωρίς πολλά λόγια. Έτσι είναι οι φίλοι φίλε μου. Αν δεν στηρίξεις οικονομικά πως θα ζήσουν? Αν περίμεναν από τον ξένο σώθηκαν.
thn Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παλιά σπίτια όπου είχε ξύλινο πάτωμα δεν είχαν γειώσεις οι πρίζες. Είχαν μόνο οι πρίζες που από κάτω είχες μοσαϊκό. Επίσης έχει στο κουτί της κουζίνας (συσκευής) Πιθανότατα η κεντρική γείωση από τον πίνακα καταλήγει είτε στις σωληνώσεις του νερού κάτω από την τον νεροχύτη στην κουζίνα είτε στο πατάρι στον θερμοσίφωνο. Σε περίπτωση που γειώνει επάνω στις σωληνες, κανονικά θα πρέπει να βρει τρόπο ο ηλεκτρολόγος να ρίξει καλώδιο από τον πίνακα μέχρι έξω κάτω στο έδαφος. Επίσης θα πρέπει να ανοίξει κυτια διακλαδώσεων και να περάσει καλώδια γείωσης από τον πίνακα σε όσα δωματια και πρίζες δεν εχουν. Ο ρελες διαφυγής δουλεύει χωρίς γειωση. Αρκεί όταν θα ακουμπήσεις συσκευή που έχει διαρροή και που είναι σε πρίζα χωρίς γειωση να μην είσαι μονωμένος και να μην είναι και ξύλινο το πάτωμα. Μόλις σε χτυπήσει το ρεύμα αν δουλεύει σωστά ο ρελες θα πέσει. Μπάνιο με θερμοσίφωνο αναμένο δεν κάνουμε. Είναι σαν να παίζουμε ζάρια ένα πράγμα. Για τις πρίζες σε έχει γδάρει κανονικά και με το νόμο. Κανονικότητα λέμε. Για την εγκατάσταση θερμοσίφωνο σε έχει γδάρει. Για την αλλαγή της ρύθμισης του θερμοστάτη καλό θα ήταν να αποφευχθεί να τον αλλάζεις 2 με 3 φορές το χρόνο μιας και κάποια στιγμή θα χαλάσει το άτιμο.βδεν είναι φτιαγμένα για να τα πειράζουμε συνέχεια. Λύσεις υπάρχουν άλλες. Βασικά μάθε να παίζεις με το πόσος χρόνος χρειάζεται για να ζεσταθεί το νερό στην θερμοκρασία που θες το καλοκαίρι, και πόσος το χειμώνα. Επίσης να ανοίγεις το καπάκι του θερμοσίφωνου και να βάζεις χέρια εκεί που είναι η γραμμή του ρεύματος και ανά πάσα στιγμή να έχεις κάνει κάνα ωραίο με τον διακοπτη/ασφάλεια επανω, θα έχει γέλιο να σε δω μετά. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από thn 1
nvel Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Curtis76 είπε O φιλος nvel που ειναι γνώστης και που παντα τον διαβαζω με προσοχή όποτε ποστάρει, ή δεν έχει πιει καφέ ή θέλει να πει κάτι αλλο που δεν το έχω καταλάβει. Nvel πες τι έχεις στο μυαλό σου γιατί προσπαθώ και δε βρίσκω. Υπαρχουν δδε που προστατευουν και απο βραχυκύκλωμα, αλλά δεν αναφέρεσαι σε αυτό. σε ποιο απ'όλα αναφέρεσαι; τον λόγο που οι δδε λειτουργούν χωρίς γείωση, γιατί η ΕΗΕ έχει (ή είχε) γείωση ή τον λόγο που οι ρευματοδότες δεν έχουν γείωση ; όχι δεν αναφέρομαι σε rcbo
ELMastas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για τον Θερμοσίφωνα,την εγκατάσταση και την κουζίνα την βρίσκω μέσα στα πλαίσια της "λογικής" αυτή την τιμή, τον παλιό Θερμοσίφωνα και την παλιά κουζίνα αυτός τα ξεσύνδεσε και τα μετέφερε υποθέτω ? Μπορεί να μην είναι φιλική η τιμή όμως ολα αυτά είναι δουλειές και πληρώνονται.για το 2) για τις μπρίζες πάντος φαίνονται εκ πρώτης πολλά και εκεί εξαρτάται βέβαια το τι δουλειά έγινε τι Μπρίζες έβαλε όμως είναι πιασοκωλέ η τιμή.Απο κει και πέρα σίγουρα χρειάζεται γείωση και ασφάλεια στόν πίνακα και τα κατάλληλα καλώδια κλπ όπως είπε φίλος πιο πάνω,εξαρτάται απο την κάθε εγκατάσταση και την διαρύθμιση το τι γειώσεις έγιναν και μπορούν να γίνουν και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει ρελές ασφαλείας, δεν είναι να παίζεις με αυτά,ούτε και θα τα κάνεις κάθε τόσο θεωρητικά αν γίνει καλή δουλειά,τα κάνεις 1 φορά και τέλος. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2019 από ELMastas
BlueAverage Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να σε ρωτησω κατι. Τον θερμοσιφωνα τον αλλαξες γιατι τρυπησε? Αν ναι , Οταν τρυπησε ειχανε τρεξει πολλα νερα απο το παταρι? Πολλες φορες μετα απο τετοια ζημια στον θερμοσιφωνα, που πλημηριζει το παταρι εννοω, δημιουργουνται προβληματα σκουριας στον πινακα, λογω υγρασιας που εχει φτασει εκει κυριως μεσω των ηλεκτρολογικων σωληνωσεων. 16 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Ευχαριστώ! Μπορείς να μου πεις την γνώμη σου γι αυτο που ρωτησα: όταν ειναι ανοιχτος ο θερμοσιφωνας, υπάρχει οποιοσδηποτε κινδυνος να χρηισμοποιουνται οι βρυσες του σπιτιου; Είτε του μπάνιου/ντουζ ειτε οι υπολοιπες (κουζινας-νιπτήρα); Για του μπανιου/ντουζ αναφέρομαι στην σπανια περιπτωση που ξεχασθει κάποιος. Φιλε μου κοιτα να δεις πως εχει. Τα παλιοτερα χρονια οι κανονισμοι για την γειωση ηταν διαφορετικοι. Τότε την γειωση της κουζινας και του θερμοσιφωνα την ενωνανε με τους χαλυβδοσωληνες της ηλεκ/κης εγκαταστασης και με τους σηδερενιους σωληνες της υδραυλικης εγκαταστασης. Τοτε ομως, ηταν η εποχη που ή δεν υπηρχε ακομα ο ρελες ή ηταν ου πρωτο βγηκε. Η εταιρεια μονο μια, η siemens, οποτε ηταν ενα εξάρτημα ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ. Σχεδον την τιμη του υπολοιπου πινακα. Οποτε στις εργολαβιες των πολυκατοικιων της εποχης εκεινης ,που ο ηλεκτρολογος κοιταγε να βγαλει κερδος, το έβαζε μονο με την εξτρα πληρωμη απο τον ιδιοκτητη που αγοραζε το διαμερισμα. Απο την αλλη οι γειωσεις γινοντουσαν με ατσαλινους γαλβανιζε σωληνες ή με γαλβανιζε συρματοσχοινα χοντρα σαν του ασανσερ. Πραγμα που σημαινει οτι μετα απο καποια χρονια σκουριαζαν και μετα αντε γεια η γειωση. Ο συνδιασμος σκουριασμενης γειωσης η οποια συνδεοταν πανω στους σωληνες του νερου και η ελλειψη ρελε διαφυγης, ειχε κανει πολες νοικοκυρες να τις τιναξει την ωρα που μαγειρευαν ή επλεναν πιατα και καποιους την ωρα του μπανιου να μενουν με τις σαπουναδες γιατι πηγαιναν να πιασουν την βριση και τους χτυπαγε. Τι τους εσωνε? Οι σωληνες του υδραυλικου τοτε δεν ειχαν πλαστικο περιβλημα. Ηταν χτιστοι κατευθειαν στον τοιχο. Οποτε το ρευμα εστω και στοιχιωδως εβρισκε διαφυγη. Αν δεν εβρισκε εβρισκε εσενα. Εν πασι περιπτωση πρεπει αν μη τι αλλο, να κανεις ελεγχο στην εγκατασταση και στον πινακα ,για να ξερεις τι γινεται και κυριως αν κυνδυνευει ανθρωπος. Το αυτοκινητο σου ,δεν το ελεγχεις οταν ειναι παλιο και εχεις υπονοιες οτι κατι δεν παει καλα? Περιπου το ιδιο. Μονο που το αυτοκινητο το κανεις κουμαντο εσυ, ενω το ρευμα σε περιμενει στην γωνια και δεν χαριζει. Για το ενα της χιλιοις που μπορει να μην δουλεψει ο ρελες, και να σε σκοτωσει το ρευμα, κλεινεις τον διακοπτη του θερμοσιφωνα και μετα μπαινεις για μπανιο. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από BlueAverage 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις