Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κατ αρχάς θα έπρεπε πρώτα να έχεις ρωτήσει πριν τα κάνεις για να έχεις άποψη 
  Στο :
  1.  60 βαθμοί μια χαρά είναι 
  2.  Ο χαλκός δεν σκουριάζει Λόγο της πολυετιας απλα χάνει την γυαλάδα του  Αν το ξισεις λίγο θα καθαρίσει Αλλαγή του πίνακα γιατί? μπορεί να προσθέσει  οτι απαιτειται καθ οσον εχει κενες θεσεις Αφου  ρίξεις μια ματιά σε αυτά  για να  έχεις άποψη τι   σημαινει γείωση - ασφάλεια πεστου να κάνει μέτρηση με γειωσόμετρο (που χλωμό το βλέπω  να έχει ) και δοκιμή του ρελε
  3. Δεν έχω άποψη καθ όσον αυτού το είδους τις εργασίες  στο σπίτι μου τις κάνω μόνος μου  Αυτό δεν σημαίνει οτι μπορεί να τις κάνει ο καθένας Το ρεύμα σκοτώνει 

• Like 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Alexrose είπε

Η γείωση γίνεται με την κατασκευή της πολυκατοικίας κάτι είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει μετά. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις γείωση στο διαμέρισμα σου 

Τοσες πριζες αλλαξε λες να βρηκε γειωση και να του λεει ψεματα ............Τι να σου πω...........

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Ειμαι σε νησι φιλε μου ....αλλες τιμες..... 40 εκαστος με απόδειξη και χωρις δυνατοτητα επιλογης οποτε αν θες να σου δωσο το δικο μου παυπαλ να μου βαλεις την διαφορα .

Ε ενταξει τοτε δεν μπορεις να εισαι αντικειμενικος εδω περα, παιζει να εχεις βενζινη 2 ευρω εκει και στο 1,95 να το ανεβαζεις στις προσφορες.
Μαλλον γι'αυτο εισαι ο μονος που δεν ειπε οτι εσφαξαν το παιδι..

ο TS ειναι απο Αθηνα. 

9 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Τοσες πριζες αλλαξε λες να βρηκε γειωση και να του λεει ψεματα ............Τι να σου πω...........

Εδω ειπε οτι ο χαλκος σκουριαζει.
Ε και εγω σε 100 σπιτια εχω μπει που μονο η κουζινα ειχε γειωση και τιποτα αλλο.

Γενικα οσα σπιτια ειχανε ξυλινο πατωμα.
Το θεμα ειναι οτι ο πινακας ειχε... επισης νομιζω επειδη ειναι φιλοι γι'αυτο τον σφαζει ετσι, Ξερει οτι ΔΕΝ ξερει ο φιλος και λεει απ'την αλλη σιγα μην ψαξει να βρει αλλον τωρα αφου ημαστε φιλαρακια και τον κοπαναει αλυπητα. Κλασσικα Ελληνικα Μαστορια, θα επρεπε να κανουν και καποιο κομμα να κατεβουν στην Βουλη, οσες φορες πηγα μεσω γνωστου σε συνεργειο με πατησε στο λαρυγγι.. (Εκτος απο μια φορα)

Επεξ/σία από ExTaCy1337
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τρία από τα σπίτια που έχω μείνει, οι θερμοσίφωνες ήταν στην κουζίνα. Ο θερμοστάτης ήταν σε όλους ένα στρογγυλό κουμπί άμεσα προσβάσιμο, χωρίς να ανοίξω κανένα καπάκι ή οτιδήποτε. Και σ' αυτό που μένω τώρα, που είναι στο παταρι, ανέβηκε ένας φίλος να ρυθμίσει τη θερμοκρασια, ήταν επίσης έξω ο διακόπτης. Εντύπωση μου κάνει που λέτε πως πρέπει να ανοίξει το καπάκι για να τον βρει.

Επίσης, μακρυά από φίλους/γνωστούς μάστορες. Την πάτησα μια φορά από υδραυλικό που η φιλική τιμή που μου έκανε ήταν +50% πάνω απ' ότι θα έδινα αλλού. Ευτυχώς τις δύο επόμενες φορές που χρειάστηκα κατι, πρώτα ρώτησα τη "φιλική τιμή" που θα μου έκαναν, η οποία και πάλι φιλική για την τσέπη τους ήταν. Βρήκα δύο άγνωστους απ' το ίντερνετ, με καλες κριτικές κι έγιναν μια χαρά οικονομικά και σωστά οι δουλειές που ήθελα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Curi0us είπε

Σε τρία από τα σπίτια που έχω μείνει, οι θερμοσίφωνες ήταν στην κουζίνα. Ο θερμοστάτης ήταν σε όλους ένα στρογγυλό κουμπί άμεσα προσβάσιμο, χωρίς να ανοίξω κανένα καπάκι ή οτιδήποτε. Και σ' αυτό που μένω τώρα, που είναι στο παταρι, ανέβηκε ένας φίλος να ρυθμίσει τη θερμοκρασια, ήταν επίσης έξω ο διακόπτης. Εντύπωση μου κάνει που λέτε πως πρέπει να ανοίξει το καπάκι για να τον βρει.

Σε πάρα πολλους ειναι με καπακι απο πανω. εχει καλωδια που πανε πανω του, οποτε δεν πρεπει να ειναι αμεσα προσβασιμος απο τον καθενα για τον φοβο ηλεκτροπληξιας. Λογικα στον TS o ηλεκτρολογος θα εννοουσε να βάλει εξωτερικο απομακρυσμενο θερμοστατη και για αυτο ζητησε 50 ευρώ.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Ο ηλεκτρολογος σε εγδαρε,το λεω με σιγουρια γιατι ηλεκτρολογος ειμαι και εγω.Τι σχεση εχουν τα γειωμενα καλωδια (ακου τωρα εκφραση) με την αλλαγη πινακα?Καταρχην δεν υπαρχουν γειωμενα καλωδια αλλα συσκευες.Αν δεν υπαρχουν γειωσεις στις πριζες,με την αλλαγη πινακα θα τραβηξει ο κυριος και γειωσεις ή απλα θα γειωθουν τα καλωδια με μαγικο τροπο?Βρισκουν και τα κανουν λεω εγω.Ο ΔΔΕ χρειαζεται και γειωση για να δουλεψει,για να προστατεψει να πω καλυτερα.Φωναξε αλλο ηλεκτρολογο να παρεις μια δευτερη γνωμη θα ελεγα.

Μια συμβουλη παιδια,μακρια απο επαγγελματιες που σας χρεωνουν "φιλικα",99% σας γδερνουν.Ποτε δεν το ειπα αυτο σε πελατη,το θεωρω κοροιδια.Τοσο κανει και τελος.

• Like 3
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, spyros007 είπε

ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ.

ως ιδιώτης που είσαι (με όλες της έννοιες της λέξης) γιατί με τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ που γράφεις (πχ το δδε χρειάζονται γείωση για να λειτουργήσουν) ηλεκτρολόγος δεν είσαι, άρα δεν οφείλεις να γνωρίζεις ότι αν μια  ΕΗΕ έχει κάποιες γραμμές ρευματοδοτών  χωρίς αγωγό PE που ήταν σύμφωνο με τον KEHE σε συγκεκριμένους χώρους, δεν σημαίνει ότι δεν έχει γείωση γενικά.

• Like 1
Δημοσ.

εφόσον εισαι άσχετος θέλεις 3 προσφορές με την προϋπόθεση ότι όλοι θα αναφέρονται στις ίδιες εργασίες με υλικά που θα ψωνίσεις εσύ.  

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε

Καλησπέρα!

Αν κάποιος έχει σχετικές γνωσεις θα ηθελα παρακαλώ να με ενημερώσει σχετικώς με τα κατωτ'ερω:

1) Έγινε αγορά και εγκατασταση νεου θερμοσιφωνα Elco Duro Glass 80 LT (σε παταρι, αν παιζει ρολο). Exω διαβάσει ότι για εξοικονομηση ενέργειας-κοστους πρέπει να ρυθμιζεται ο θερμο στους 40 βαθμούς το καλοκαιρι και στους 50 το χειμώνα. Σε σχετική ερωτηση προς τον ηλ/λογο μου απάντησε ότι είναι ρυθμισμενος στους 60 και ότι πρέπει να προστεθει θερμοστατης για να μπορώ να αλλαζω θερμοκρασίες κατά βούλησιν αξίας 50 ευρώ. Ισχύουν τα περι εξοικονομησης αλλά και οσα ειπε ο ηλ/γος;

2) Έγινε αλλαγή 10 πριζών και διακοπτων και ανεφερε ο ηλ/γος ότι τα καλωδια ειναι σκουριασμένα (παλιά πολυκατοικία) και ότι πρέπει να γίνει τουλάχιστον αλλαγή στον πίνακα διοτι υπάρχει σοβαρος κινδυνος ασφαλείας (αορίστως)., τα καλωδια δεν ειναι γειωμένα. Πρέπει όντως να γινει αλλαγή; ποιά θεματα ασφαλείας υπάρχουν; Αν υποθέσουμε ότι γίνει αλλαγη εσωτερικώς στο σπίτι, το γεγονος ότι τα κεντρικά καλώδια της πολυκατοικίας ειναι σε αθλία κατασταση παίζει κάποιο ρόλο; Δηλ παιζει να γίνει αλλαγή εσωτερικώς σε διαμέρισμα και να αποδειχθεί χωρίς νόημα λόγω των κεντρικών καλωδίων;

3) Ο εν λόγω ηλ/γος είναι γνωστός και στην θεωρια οι τιμές του ειναι "φιλικές". Επειδή εμένα μου φάνηκε μεγαλο το κόστος, θα ήθελα την γ΄νωμη κάποιου. Ως προς το 1) + την συντηρηση 2 κλιματιστικών το συνολικο κοστος ανήλθε στα 240 ευρώ. Ως προς το 2) + συνδεση κουζίνας στα 250 ευρώ (θεωρητικώς με τα πιο οικονομικά "είδη" για διακοπτες-πρίζες). Οι τιμές αυτές είναι φιλικές ΄η εστω φυσιολογικές;

1) Όλοι οι θερμοσίφωνες έχουν  θερμοστάτες και από εκεί ρύθμισε την θερμοκρασία στους 60 βαθμούς. Χωρίς θερμοστάτη θα είχες μία χύτρα...
2) Τα καλώδια δεν "σκουριάζουν" στο σύνολο τους παρά μόνο στα σημεία όπου είναι γυμνά εφόσον είναι εκτεθειμένα χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τα επηρεάσει. Εφόσον δεν υπάρχουν γειώσεις και ο πίνακας είναι παλιός χωρίς να περιλαμβάνει ρελέ όντως ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ . Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αλλάξει όλη η καλωδίωση, παρά μόνο αλλαγές στο πίνακα και γείωση όπου δεν υπάρχει. 
3) Όταν λέμε συντήρηση αυτό που γίνεται συνήθως είναι καθαρισμός. Στο καθαρισμό το καθαριστικό που χρησιμοποιούν είναι άκρως φθηνό ανά χρήση γιατί γίνεται μείγμα με νερό. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε ακριβώς τα υλικά έβαλε κτλ αλλά το συμπέρασμα είναι πως πρόκειται για την γνωστή περίπτωση "φιλικής τιμής" κοινώς σε έγδαρε.

Εγώ θέλω να σε ρωτήσω το εξής.... Είναι όντως ηλεκτρολόγος?

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kallair είπε

Σε πάρα πολλους ειναι με καπακι απο πανω. εχει καλωδια που πανε πανω του, οποτε δεν πρεπει να ειναι αμεσα προσβασιμος απο τον καθενα για τον φοβο ηλεκτροπληξιας. Λογικα στον TS o ηλεκτρολογος θα εννοουσε να βάλει εξωτερικο απομακρυσμενο θερμοστατη και για αυτο ζητησε 50 ευρώ.

Υπήρχε καπάκι σ' αυτούς που λέω, δεν ήταν γυμνά χύμα τα καλώδια, ζδε φαινοντουσαν. Πάνω στο καπακι ήταν και η ροδέλα του θερμοστάτη. Νόμιζα ότι ήταν όλοι έτσι, αλλά καλά που το είπατε ότι δεν είναι...να ξέρω σε περίπτωση αλλαγής να ζητήσω να φαίνεται και ο θερμοστάτης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dkstopo είπε

εάν δεν μπορείς να εκτιμήσεις την ποιότητα της δουλειάς δεν είναι κακό να ζητήσεις να την εκτιμήσει κάποιος που ξέρει... Επίσης ζήτησε του  να σου φτιάξει και θα σου υπογράψει αυτός  ένα σχέδιο με αυτά που θα κάνει να το καταθέσεις στην ΔΕΗ (όχι μούφα) Τότε μόνο θα είσαι σίγουρος ότι έχεις γείωση στο σπίτι. Ρελέ έχεις το πόσο δουλεύει δεν ξέρω... πάτα το κουμπάκι κάτω δεξιά, κόβει το ρεύμα ή είναι διακοσμητικό? 

Κατ`αρχας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Κόβει το ρεύμα κανονικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, nvel είπε

ως ιδιώτης που είσαι (με όλες της έννοιες της λέξης) γιατί με τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ που γράφεις (πχ το δδε χρειάζονται γείωση για να λειτουργήσουν) ηλεκτρολόγος δεν είσαι, άρα δεν οφείλεις να γνωρίζεις ότι αν μια  ΕΗΕ έχει κάποιες γραμμές ρευματοδοτών  χωρίς αγωγό PE που ήταν σύμφωνο με τον KEHE σε συγκεκριμένους χώρους, δεν σημαίνει ότι δεν έχει γείωση γενικά.

Εχεις δικιο αλλα αλλαξε και την κουζινα και τον θερμοσίφωνα και τις πρίζες δεν εμεινε και τιποτα,αρα εσωτερικά δεν υπαρχει σιγουρα γείωση σύμφωνα με τα λεγομενα του ηλεκτολογου καθώς αυτα εχουμε ως δεδομενα. Τωρα αν εχει ο πίνακας μεσα δεν το ξερει κανεις παρα μονο αν τον ανοίξει.Οποτε και  και να υπαρχει μες τον πίνακα παλι άχρηστη ειναι αρα εσυ λες ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.Οσο για τον ρερλε αν και εφοσον λειτουργεί σωστά(καθως χανει την ευαισθησια του μετα χρονια) ακομα και να πεσει σε μια διαρροη εφοσον δεν υπαρχει γειωση παλι θα την αρπαξει απλα θα τον σωσει ο ρελες

Εγω παντως θα συνιστούσα στον TS να μην κανει μπάνιο με ανοιχτο θερμοσυφωνα .

Επεξ/σία από spyros007
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ExTaCy1337 είπε

Βγαλε και μια φωτο πριζες/διακοπτη αν μπορεις φιλε..

Παντως για το θερμοσιφωνο και τα κλιματιστικα στο ιντερνετ βρηκα οτι εχει ο

θερμοσιφωνας 125€ αγορα

συντηρηση a/c απο 15 ευρω = 30

εγκατασταση θερμοσιφωνα παταριου = 60 ευρω.

Total 215, χωρις να ειναι φιλοι μου αυτοι στο ιντερνετ.

Αλλα παλι δεν νομιζω να σου εβαλε πριζες πανω απο 5 ευρω το τεμαχιο! Ειπες οτι του ειπες να παρει οικονομικες! Τωρα αν πηρε 20 ευρω πριζες τι να πω!

https://www.skroutz.gr/c/2187/Plaisia-Diakopton/m/29707/Schneider-Electric.html?order_by=pricevat&order_dir=asc --- Η 4η κατά σειρά (2,22 ευρω)

https://www.skroutz.gr/c/1193/Diakoptes-Toixou.html?from=cat-match&keyphrase=schneider&o=διακοπτες+τοιχου+schneider o 2ος και ο 3ος κατά σειρα (2,06 και 2,81 ευρώ)

1 ώρα πριν, Alexrose είπε

Γεια σου φίλε κατά την γνώμη μου μην κάνεις άλλες εργασίες με αυτόν τον ηλεκτρολόγο γιατί σε εγδαρε. 

Ο πίνακας είναι σύγχρονος και σίγουρα δεν θέλει αλλαγή, προφανώς θέλει να γδαρει και άλλο ο δικός σου. Πραγματικά παλιός πινακας είναι με μαρμάρινη βάση μπορεί να έχει σε κανένα μουσείο τέτοιο που λέω. Ρελε έχεις πατάς το κουμπί που γράφει test και άμα δουλεύει κόβεται το ρεύμα. Η γείωση δεν παίζει ρόλο σε αυτό 

Η γείωση γίνεται με την κατασκευή της πολυκατοικίας κάτι είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει μετά. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις γείωση στο διαμέρισμα σου 

Επίσης θερμοστάτη ρυθμιζόμενο έχουν όλοι οι θερμοσίφωνες απλά είναι πάνω στο θερμοσίφωνα βγάζεις το καπάκι που έχει και βάζεις την θερμοκρασία που θες. Για μένα δεν κάνεις μεγάλη οικονομία αλλάζοντας θερμοκρασία απλά μην τον αφήνεις να κάψει πάρα πολύ ώρα 

Σε ευχαριστώ πολύ. Είσαι κατατοπιστικός.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι όταν ειναι ανοιχτος ο θερμοσιφωνας, υπάρχει οποιοσδηποτε κινδυνος να χρηισμοποιουνται οι βρυσες του σπιτιου; Είτε του μπάνιου/ντουζ ειτε οι υπολοιπες (κουζινας-νιπτήρα); Για του μπανιου/ντουζ αναφέρομαι στην σπανια περιπτωση που ξεχασθει κάποιος.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Ε ενταξει τοτε δεν μπορεις να εισαι αντικειμενικος εδω περα, παιζει να εχεις βενζινη 2 ευρω εκει και στο 1,95 να το ανεβαζεις στις προσφορες.
Μαλλον γι'αυτο εισαι ο μονος που δεν ειπε οτι εσφαξαν το παιδι..

ο TS ειναι απο Αθηνα. 

Εδω ειπε οτι ο χαλκος σκουριαζει.
Ε και εγω σε 100 σπιτια εχω μπει που μονο η κουζινα ειχε γειωση και τιποτα αλλο.

Γενικα οσα σπιτια ειχανε ξυλινο πατωμα.
Το θεμα ειναι οτι ο πινακας ειχε... επισης νομιζω επειδη ειναι φιλοι γι'αυτο τον σφαζει ετσι, Ξερει οτι ΔΕΝ ξερει ο φιλος και λεει απ'την αλλη σιγα μην ψαξει να βρει αλλον τωρα αφου ημαστε φιλαρακια και τον κοπαναει αλυπητα. Κλασσικα Ελληνικα Μαστορια, θα επρεπε να κανουν και καποιο κομμα να κατεβουν στην Βουλη, οσες φορες πηγα μεσω γνωστου σε συνεργειο με πατησε στο λαρυγγι.. (Εκτος απο μια φορα)

Αρα συμφωνουμε οτι οι τιμες και το κοστος ειναι καθαρα υποκειμενικές για τον καθενα.

Οτι καθε επαγγελματίας χρεωνει οτι γουσταρει για αυτο και πρεπει να κανουμε μια ερευνα αγορας πριν για να μην μας παισουν κοτσους εφοσον εχουμε διαθεσιμες επιλογες.

Οτι συμφωνα με τα λεγομενα του TS το σπιτι δεν εχει σιγουρα εσωτερικη εγκατάσταση γειωσης και μπορει να μην υπαρχει και στη πολυκατικοια γενικοτερα κατι που σημαίνει οτι πρεπει να προσέχει και τουλάχιστον να μην κανει μπανιο με ανοιχτο θερμοσίφωνα για αρχη

ΔΕΝ ειμαι ελεύθερος επαγγελματιας και σύμφωνο μαζι σου οτι τις μεγαλύτερες φαπες τις εχω φαει απο φιλους και γνωστους.

Η συζητηση γινεται βαση τον οσων μεταφερει ο ΤΣ .ΑΝ λεει ανακριβιες και δεν εχει καποια επαφη με το θεμα τοτε θα παρει και λαθος απάντησις.

Αυτα τα ολίγα απο μενα συνοψίζοντας.

18 λεπτά πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε

https://www.skroutz.gr/c/2187/Plaisia-Diakopton/m/29707/Schneider-Electric.html?order_by=pricevat&order_dir=asc --- Η 4η κατά σειρά (2,22 ευρω)

https://www.skroutz.gr/c/1193/Diakoptes-Toixou.html?from=cat-match&keyphrase=schneider&o=διακοπτες+τοιχου+schneider o 2ος και ο 3ος κατά σειρα (2,06 και 2,81 ευρώ)

Σε ευχαριστώ πολύ. Είσαι κατατοπιστικός.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι όταν ειναι ανοιχτος ο θερμοσιφωνας, υπάρχει οποιοσδηποτε κινδυνος να χρηισμοποιουνται οι βρυσες του σπιτιου; Είτε του μπάνιου/ντουζ ειτε οι υπολοιπες (κουζινας-νιπτήρα); Για του μπανιου/ντουζ αναφέρομαι στην σπανια περιπτωση που ξεχασθει κάποιος.

Κίνδυνος υπαρχει(εφοσον οντος δεν υπαρχει γειωση) αλλα με δεδομένο οτι ειναι κανουργιος ο θερμοσίφωνας ειναι μικρότερος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...