giantzeron Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Καλησπερα στην παρέα, Θα ηθελα τη βοηθεια σας σε κατι. Σκεφτομαι αμεσα να δημιουργησω ενα μικρο στουντιο στο σπιτι μου και εχω κολλησει στο τι φωτα θα χρειαστω. Με ενδιαφερει να δημιουργησω καποια βιντεο για Youtube καθως και να κανω διαφορες φωτογραφησεις μιας που υα υπαρχει και επιλογη για εναλλακτικα backdrops κλπ. Aπο βιντεο στο Youtube εχω δει πως υπαρχει ενας διχασμος αναφορικα με τα φωτα. Αλλοι χρησιμοποιουν ring light & soft boxes με dimmable λαμπες...αλλοι μονο λαμπες κλπ. Επειδη δε θελω να κανω περιττα εξοδα ομως χωρις λογο θα ηθελα τη γνωμη σας επι του θεματος. Ευχαριστω
Ablaoublas_542 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Τι σημαίνει περιττά έξοδα; Εσύ θα αποφασίσεις τι production value θέλεις να έχεις. Το μάτι του θεατή θα πρέπει να πηγαίνει στο περιεχόμενο, ή εσύ θα είσαι το περιεχόμενο (πχ makeup tutorials)?
giantzeron Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Ablaoublas_542 είπε Τι σημαίνει περιττά έξοδα; Εσύ θα αποφασίσεις τι production value θέλεις να έχεις. Το μάτι του θεατή θα πρέπει να πηγαίνει στο περιεχόμενο, ή εσύ θα είσαι το περιεχόμενο (πχ makeup tutorials)? Περιττά έξοδα σημαίνει.. Μην αγοράσω 8 φώτα ενώ μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με 3 πχ! Το περιεχόμενο θα είναι από όλα. Και εγώ μαζί εφόσον θα μιλάω στη κάμερα.
Doc1355 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Αρχικά νομίζω πρέπει να μας πεις για τι χώρο μιλάμε, διαστάσεις κτλ. Κάνε μας μια κάτοψη του χώρου για το που θα είσαι εσύ και τι ακριβώς θες να φωτίζεις σε σχέση με την θέση της κάμερας. Ανάλογα του τι θες να φωτίζεις θα χρειαστείς και τα αντίστοιχα φώτα.
Musclemar Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Όσα βίντεο έχω δει με ring light είναι εξαιρετικά, οπότε δες προς τα 'κει. Αυτό κυρίως για face βίντεο. Αν σκοπεύεις να κάνεις άλλου είδους βίντεο, π.χ. μαγειρική, θέλει περισσότερες πηγές φωτός.
snik Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Ειναι αρκετα διαφορετικα τα ειδη που ρωτας οποτε δεν μπορεις με ενα να κανεις δουλεια και σε φωτογραφισεις αλλα και σε βιντεο. Σε προιοντα θες μεγαλο βαθος πεδιου που σημαινει πανω απο f/11 αρα τα περισσοτερα led δεν θα κανουν δουλεια σε (100, f/11, 1/200) μιας και θα ειναι αρκετα αδυναμα. Γενικα στα περισσοτερα ειδη που φωτογραφιζω το ελαχιστο ειναι 3 φωτα (στουντιακα φλας στην περιπτωση μου) 2 πλευρικα μπροστα σε softbox και 1 στο background για να γινει λευκο. Στην περιπτωση σου ομως θα πρεπει να εισαι πιο σαφης στο τι θα κανεις και ιδανικα να ξεκινησεις με 3 φωτα και διαφορα softbox. Μια μεση λυση για να τα κανεις και τα 2 θα ειναι να παρεις led με bowens mount πχ Godox SL-60W οπου ρυθμιζεις την ενταση του και αν θες να κανεις προιοντικες με μεγαλο βαθος πεδιου τοτε βαζεις τη μηχανη σε καλο σταθερο τριποδο και βαζεις μεγαλο χρονο εκθεσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα