Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας!

Επειτα απο 9 χρονια με εναν 2310 και μια 7770 για κάρτα γραφικών αποφάσισα οτι ήρθε καιρός να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου.

αγόρασα ήδη μερικά πράγματα αλλά δεν έχω καταλήξει στα υπολοιπα.

Για αγορά υπολογιστή

Ποσό που διαθέτουμε : 500

Χρήση υπολογιστή : medium gaming ( cs, gta, rust)  κ βιντεο εντιτιν, development

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: sοny vegas, freecad , Proteus 8,matlab

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? όχι, προς το παρον έχω μία 1080p 32''

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .οχι

.

.

.

.

.

.

Εχω ήδη:

GPU 1660 ti

PSU : Thermaltake 630 sw

SSD KingDian 120gb

HDD: 3TB WD, 1TB Seagate, 2*500GB WD

Monitor: Sony Bravia 32" 1080p

Headphones : ATH-M50x

.

.

.

.

.

Θέλω:

CPU AMD Ryzen 5 2600X  (`~145)

mobo: MSI X470 Gaming Pro/ Asus Aorus gaming (~135)

RAM: G.Skill RipjawsV 16GB (~70)

case: Aerocool Cylon (~50e)

m2: Samsung 970 Evo Plus 500GB ( ~105)

.

.

.

.

Αλλά η σκέψη μου είναι πως ίσως αξίζει παραπάνω να πάω σε 3600  παρόλο της 'ανεβασμενης'  τιμης ή να παω σε εναν 2700 8c/16threads. Επίσης για τη μητρική που εκλεινα (Aorus X470 Ultra Gaming ) εχω ακούσει μετρια λόγια, (ή μαλλον εχω ακούσει πόλύ καλά και ασχημα λογια)

Τί έχετε να μου προτείνετε με βάση τα παραπάνω .

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από georgeps21
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι ο 2700 είναι η καλύτερη περίπτωση για Vegas και Matlab. Τώρα αν δώσεις 40 ευρώ παραπάνω με τον 3600 θα είσαι ποιο γρήγορος σε gaming και πολύ ποιο γρήγορος σε dev αν κάνεις compile. Σε κάποιες λειτουργίες του Vega / Matlab είναι ελάχιστα ποιο αργός ο 3600 από τον 2700 αλλά overall ακόμα και σε αυτά τα προγραμματα είναι ποιο γρήγορος.

Μητρική ότι και να πάρεις την δουλειά σου την κάνεις, η συνηθισμένη πρόταση είναι MSI B450 Tomahawk Max γιατί έχει ωραία ψύξη, το X470 δεν ξέρω τι πλεονέκτημα του σε έκανε να το κοιτάξεις (SLI, extra PCI);

Όσο αφορά την RAM υπάρχουν πολλές G.Skill RipjawsV από 56 μέχρι 160 ευρώ και δεν θα σου πρότεινα καμία. Αν θέλεις ακριβές plug n play μνήμες τότε σου προτείνω τις TridentZ 3600/16, αν θέλεις λίγο ποιο φτηνές οι οποίες με OC πάνε για πλάκα 3733/16 τότε Crucial Ballistix Sport LT και αν θέλεις φτηνές τότε G.Skill Aegis.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.

αφού έχεις ήδη αποθηκευτικό χώρο μπορείς να πάρεις τον m2 λίγο αργοτερα, με σκοπό να πάρεις 3600 ή 2700x, η διαφορά είναι μικρή και αξίζει πιστεύω 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, elpenor είπε

Νομίζω ότι ο 2700 είναι η καλύτερη περίπτωση για Vegas και Matlab. Τώρα αν δώσεις 40 ευρώ παραπάνω με τον 3600 θα είσαι ποιο γρήγορος σε gaming και πολύ ποιο γρήγορος σε dev αν κάνεις compile. Σε κάποιες λειτουργίες του Vega / Matlab είναι ελάχιστα ποιο αργός ο 3600 από τον 2700 αλλά overall ακόμα και σε αυτά τα προγραμματα είναι ποιο γρήγορος.

Μητρική ότι και να πάρεις την δουλειά σου την κάνεις, η συνηθισμένη πρόταση είναι MSI B450 Tomahawk Max γιατί έχει ωραία ψύξη, το X470 δεν ξέρω τι πλεονέκτημα του σε έκανε να το κοιτάξεις (SLI, extra PCI);

Όσο αφορά την RAM υπάρχουν πολλές G.Skill RipjawsV από 56 μέχρι 160 ευρώ και δεν θα σου πρότεινα καμία. Αν θέλεις ακριβές plug n play μνήμες τότε σου προτείνω τις TridentZ 3600/16, αν θέλεις λίγο ποιο φτηνές οι οποίες με OC πάνε για πλάκα 3733/16 τότε Crucial Ballistix Sport LT και αν θέλεις φτηνές τότε G.Skill Aegis.

είχα στο νου να πάω σε καλύτερο τσίψετ για αυτο πήγαινα σε x470 και από όσο διάβαζα στην αρχή, η υλοποίηση της asus ηταν αξιοπρεπής.

ομολογώ οτι έχω μπερδευτεί. Από τη μία τον καλύτερο επεξεργαστη θα τον εχω για 4-5 χρονια και θα με καλύψει, από την άλλη δεν θέλω να ανεβάσω το μπάτζετ στο θεο (για τα δικα μ δεδομένα)

θα ριξω και μια ματια στις ραμ.

Αυτό που είπε ο @Nero55 ενώ με τρώει για 3η γενιά ryzen δεν εχω καταλήξει ακόμη ότι αξίζει η αναβαθμιση σε καλύτερο μοντέλο με τη θυσια εστω προσωρινά για τον εοεξεργαστη. αχ .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgeps21 είπε

είχα στο νου να πάω σε καλύτερο τσίψετ για αυτο πήγαινα σε x470 και από όσο διάβαζα στην αρχή, η υλοποίηση της asus ηταν αξιοπρεπής.

ομολογώ οτι έχω μπερδευτεί. Από τη μία τον καλύτερο επεξεργαστη θα τον εχω για 4-5 χρονια και θα με καλύψει, από την άλλη δεν θέλω να ανεβάσω το μπάτζετ στο θεο (για τα δικα μ δεδομένα)

θα ριξω και μια ματια στις ραμ.

Αυτό που είπε ο @Nero55 ενώ με τρώει για 3η γενιά ryzen δεν εχω καταλήξει ακόμη ότι αξίζει η αναβαθμιση σε καλύτερο μοντέλο με τη θυσια εστω προσωρινά για τον εοεξεργαστη. αχ .

ειπες οτι αναβαθμιζεις μετα απο 9 χρονια, υποθετω οτι θα το κρατησεις και αυτο το build για καιρο, οποτε γιατι να μην εχεις ησυχο το κεφαλι σου.

~50 ευρω διαφορα που εχουν οι επεξεργαστες σε βαθος χρονου δεν ειναι τιποτα, o χωρος φτιαχνεται, επεξεργαστη μια φορα παιρνεις

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nero55 είπε

ειπες οτι αναβαθμιζεις μετα απο 9 χρονια, υποθετω οτι θα το κρατησεις και αυτο το build για καιρο, οποτε γιατι να μην εχεις ησυχο το κεφαλι σου.

~50 ευρω διαφορα που εχουν οι επεξεργαστες σε βαθος χρονου δεν ειναι τιποτα, o χωρος φτιαχνεται, επεξεργαστη μια φορα παιρνεις

εχεις ενα μεγαλο δικιο σε αυτό , αν και πια δεν το βλεπω να καθυστερω πανω απο 5 χρονια.

ειδου η απορια 3600 η 2700 :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, georgeps21 είπε

εχεις ενα μεγαλο δικιο σε αυτό , αν και πια δεν το βλεπω να καθυστερω πανω απο 5 χρονια.

ειδου η απορια 3600 η 2700 :P

ο 3600 είναι ~10% ταχύτερος, σε παιχνίδια, καθημερινή χρήση είναι καλύτερος 

στο μόνο που είναι καλύτερος είναι ο 2700x είναι σε προγράμματα που βοηθάνε οι παραπάνω πυρήνες(video editing), θα κάνει πιο γρήγορα το render π.χ. αλλά και πάλι με τον 3600 θα έχεις καλύτερη εμπειρία γενικά, ακόμη και μέσα στο πρόγραμμα που κάνεις edit,οπότε αυτον θα προτιμούσα.

Γενικά αν δεν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα(streaming και gaming π.χ.) προτίμησε τον 3600

Επεξ/σία από Nero55
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nero55 είπε

στο μόνο που είναι καλύτερος είναι ο 2700x είναι σε προγράμματα που βοηθάνε οι παραπάνω πυρήνες(video editing), θα κάνει πιο γρήγορα το render π.χ. αλλά και πάλι με τον 3600 θα έχεις καλύτερη εμπειρία γενικά, ακόμη και μέσα στο πρόγραμμα που κάνεις edit,οπότε αυτον θα προτιμούσα.

Γενικά αν δεν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα(streaming και gaming π.χ.) προτίμησε τον 3600

Επισης τωρα που το θυμηθηκα, για κουτι θα σου προτεινω αυτο https://www.skroutz.gr/s/16392532/Sharkoon-Pure-Steel-Black.html

Εχω το ιδιο σε ασπρο και ημουν μεταξυ αυτου και του cylon, αλλα ειναι πολυ καλυτερο σε ολα, κατασκευη απο μεταλλο και οχι πλαστικο, tempered glass αντι για acrylic(τυπου πλαστικο), και εμφανιση, μαζι με τα μεταφορικα βγαινουν πανω κατω το ιδιο

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nero55 είπε

και εγώ  μαλλον για εκεί καταλήγω για 3600,

οσο για το κουτί, δεν μ γεμίζει το μάτι πολύ, ισως φταει οτι δεν μαρεσει η κλασική του τοποθέτηση του τροφοδοτικού, αλλά και που δεν εχει ξεχωριστο τρευ για hdd.
αν και κανω σκεψεις για κανενα nzxt αλλα τα λεφτα ειναι αρκετα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, georgeps21 είπε

Το Χ470 είναι "καλύτερο" μόνο επειδή έχει SLI και περισσότερα PCI lanes. Πρακτικά δεν είναι καλύτερο, είναι το ίδιο με το B450 για τη χρήση που κάνουμε όλοι, καλύτερο chipset δεν σημαίνει αναγκαστικά καλύτερη υλοποίηση μητρικής. Μία MSI B450 Max με ένα 3600 είναι καλύτερος συνδυασμός από X470 και 2700.

Για να αποφασίσεις για κουτί πρέπει να σκεφτείς τι μέγεθος πρέπει να έχει και τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα από τα παρακάτω:

α. Ροή Αέρα / Ψύξη -> 2+ ανεμιστήρες 140mm ή 200mm μπροστά και ένας πίσω, mesh σίτα μπροστά από τους ανεμιστήρες. Θέσεις δίσκων που δεν εμποδίζουν την ροή αέρα σε CPU/GPU.

β. Ησυχία -> Ηχομονωτικό υλικό παντού, αθόρυβοι ανεμιστήρες. Προαιρετικό ή μόνιμο ηχομονωτικό κάλυμα στους μπροστά ανεμιστήρες.

γ. "Μοντέρνα" εμφάνιση -> Εμφανείς ανεμιστήρες με LED, επιλογή να προσθέσεις LED Stripes. Περίεργο σχήμα. Κρυμμένα καλώδια.

δ. Προστασία από σκόνη -> Περισσότεροι ανεμιστήρες εισαγωγής αέρα παρά εξαγωγής. Πλενόμενα φίλτρα μπροστά σε αυτούς και στο τροφοδοτικό.

ε. Ποιότητα υλικών / αντοχή στο χρόνο -> Ατσάλι + Γυαλί

στ. Εργονομία -> PSU και θέσεις 3.5 inch σε ξεχωριστή καμπίνα. Πορτάκια μαγνητικά με μεντεσέ. Έξυπνες θέσεις για 2.5 inch. Έξυπνα περάσματα για τα καλώδια.

Όλα μαζί δεν μπορείς να τα βρεις και τα κουτιά που έχουν τα περισσότερα από αυτά είναι κοντά στα 150 ευρώ. Αν σκοπεύεις να βάλεις υδρόψυξη προστίθενται και άλλοι παράγοντες.

Best value κουτιά υπάρχουν διάφορα, η Sharkoon για την οποία έγινε πρόταση είναι ψηλά και στη δική μου υπόληψη.

Η καλύτερη μάρκα για ψύξη είναι μάλλον η Thermaltake (συγκεκριμένα μοντέλα).

Για αθόρυβα ποιοτικά high end κουτιά εγώ βάζω πρώτα την Phanteks και την Fractal Design.

Καλή έρευνα αγοράς, ελπίζω αυτά να βοηθήσουν και να μην σε μπλέξουν παραπάνω!

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, elpenor είπε

Το Χ470 είναι "καλύτερο" μόνο επειδή έχει SLI και περισσότερα PCI lanes. Πρακτικά δεν είναι καλύτερο, είναι το ίδιο με το B450 για τη χρήση που κάνουμε όλοι, καλύτερο chipset δεν σημαίνει αναγκαστικά καλύτερη υλοποίηση μητρικής. Μία MSI B450 Max με ένα 3600 είναι καλύτερος συνδυασμός από X470 και 2700.

Για να αποφασίσεις για κουτί πρέπει να σκεφτείς τι μέγεθος πρέπει να έχει και τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα από τα παρακάτω:

α. Ροή Αέρα / Ψύξη -> 2+ ανεμιστήρες 140mm ή 200mm μπροστά και ένας πίσω, mesh σίτα μπροστά από τους ανεμιστήρες. Θέσεις δίσκων που δεν εμποδίζουν την ροή αέρα σε CPU/GPU.

β. Ησυχία -> Ηχομονωτικό υλικό παντού, αθόρυβοι ανεμιστήρες. Προαιρετικό ή μόνιμο ηχομονωτικό κάλυμα στους μπροστά ανεμιστήρες.

γ. "Μοντέρνα" εμφάνιση -> Εμφανείς ανεμιστήρες με LED, επιλογή να προσθέσεις LED Stripes. Περίεργο σχήμα. Κρυμμένα καλώδια.

δ. Προστασία από σκόνη -> Περισσότεροι ανεμιστήρες εισαγωγής αέρα παρά εξαγωγής. Πλενόμενα φίλτρα μπροστά σε αυτούς και στο τροφοδοτικό.

ε. Ποιότητα υλικών / αντοχή στο χρόνο -> Ατσάλι + Γυαλί

στ. Εργονομία -> PSU και θέσεις 3.5 inch σε ξεχωριστή καμπίνα. Πορτάκια μαγνητικά με μεντεσέ. Έξυπνες θέσεις για 2.5 inch. Έξυπνα περάσματα για τα καλώδια.

Όλα μαζί δεν μπορείς να τα βρεις και τα κουτιά που έχουν τα περισσότερα από αυτά είναι κοντά στα 150 ευρώ. Αν σκοπεύεις να βάλεις υδρόψυξη προστίθενται και άλλοι παράγοντες.

Best value κουτιά υπάρχουν διάφορα, η Sharkoon για την οποία έγινε πρόταση είναι ψηλά και στη δική μου υπόληψη.

Η καλύτερη μάρκα για ψύξη είναι μάλλον η Thermaltake (συγκεκριμένα μοντέλα).

Για αθόρυβα ποιοτικά high end κουτιά εγώ βάζω πρώτα την Phanteks και την Fractal Design.

Καλή έρευνα αγοράς, ελπίζω αυτά να βοηθήσουν και να μην σε μπλέξουν παραπάνω!

Εισαι ωραίος φιλε. 

Ξέρω ότι καινούργιο δεν συνεπάγεται με καλύτερο. Αλλά όσον αφορά Cross fire /sli και αν ήθελα να κάνω οβερκλοκ κάποια στιγμή, διάβαζα και πολλοί πρότειναν 470. Για αυτό πήγαινα προς τα εκεί. 

Με έπεισες για το κουτί. 

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=20085845%2C19600276 με μεγαλύτερης χωρητικότητας bios chip για μελλοντικά upgrades (π.χ. 4700X)

https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=17350598,17501081,17350611,17501160 Micron Rev.E ένα σκαλοπάτι μόνο κάτω από B-dies samsung και σε εξευτελιστική τιμή

https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=19734618,16323949,16603419,16602097,18132292, αντικαθιστώντας τον 120ρι ssd. O 970 είναι πολύ ακριβός. Ο Kingston είναι περίπου στο 75-80% της απόδοσης του 970 και κοστίζει 40% λιγότερο. Μπορείς να πας και σε αντίστοιχο 1TB για να αντικαταστήσεις τους 2 500GB σκληρούς που έχεις, αφού βλέπω περισσεύουν λεφτά από το budget.

• Like 2
Δημοσ.

προς το παρον στο κεφάλι μου βρίσκομαι στα :

cpu : 3600/2700x

mobo :MSI B450 Tomahawk Max/ MSI B450-A Pro Max

ram G. SKILL 16GB DDR4 3200 /Crucial Ballistix Sport LT

ssd: Corsair Force MP510

case: Phanteks Eclipse P300 / NZXT H510 White   ή Cougar MX330-G (αν δεν φτασουν τα λεφτα :P )

το ψάξιμο συνεχίζεται

Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgeps21 είπε

προς το παρον στο κεφάλι μου βρίσκομαι στα :

cpu : 3600/2700x

mobo :MSI B450 Tomahawk Max/ MSI B450-A Pro Max

ram G. SKILL 16GB DDR4 3200 /Crucial Ballistix Sport LT

ssd: Corsair Force MP510

case: Phanteks Eclipse P300 / NZXT H510 White   ή Cougar MX330-G (αν δεν φτασουν τα λεφτα :P )

το ψάξιμο συνεχίζεται

Είσαι σε καλό δρόμο. Προχωρά μην χάνεις χρόνο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...