Bisbikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Έχω ενα polo μοντέλο 99 κυβικά 1000. Αν εξαιρέσουμε ότι καίει λάδια (όχι πολλά κ όχι πάντα) κατα τ άλλα είναι άψογο παρ όλο που έχει 286.000χλμ. Μπορείτε να μου πείτε τι λαδια να του βάζω η έστω κάποιο βελτιωτικό για να σταματήσει να βγάζει τον καπνό πίσω; ο μηχανικός μου βάζει συνέχεια 15¬40 κ ενώ τον έχω ρωτήσει να τα αλλάξουμε μου λέει δεν έχει νόημα. Ισχύει; Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2019 από Bisbikos
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Καλά σου λέει,πρέπει να βρεις την αιτία που καίει.Ελατήρια;Τσιμουχάκια βαλβίδων; Το να βάλεις πιο χοντρό δεν θα κάνει τίποτα.Ισα ισα θα κάνει πιο πολλά προβλήματα,πχ ελλειπή λίπανση κρύο. Πόσο λάδι καίει δλδ στα 1000χλμ?
Bisbikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μου λέει ότι πρέπει να κάνω επισκευή τον κινητήρα. Πράγμα ασύμφορο απ ότι έχω καταλάβει. Μου βάζει λάδια για 6000χλμ αλλά τα αλλάζω στα 3000χλμ. Χωρίς να τα έχει κάψει εντελώς.
dis83 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Σε FSI με 15W40 Castrol ήθελε 300ml/1000km. Τα άλλαξα με 10W40 Liqui moly στην αρχή και μετά με Liqui moly molygen 10W40. 20.000km, 2 χρόνια και δεν έχει κάψει ml. Δες στο site της liqui moly ποια καλύπτουν τις οδηγίες για τον κινητά που θες και δοκίμασε τα. Είναι και φτηνότερα επίσης από τα "επώνυμα". 1
JohnHacked Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Σε Skoda Fabia 1.4 16v που μου τσιμπάει λίγο (BBZ μοτέρ γνωστό για αυτό το θέμα)αλλά δεν βγάζω καπνό απο πίσω βάζω τα Motul 10w40. Δεν έχω δοκιμάσει να πάω σε πιο χοντρό λαδάκι αλλα δυστυχώς αν δε κάνεις επισκευή στον κινητήρα δεν έχεις επιλογές. 1
liakinen Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 58 λεπτά πριν, Bisbikos είπε Μου λέει ότι πρέπει να κάνω επισκευή τον κινητήρα. Πράγμα ασύμφορο απ ότι έχω καταλάβει. Μου βάζει λάδια για 6000χλμ αλλά τα αλλάζω στα 3000χλμ. Χωρίς να τα έχει κάψει εντελώς. Αν δεν κάνω λάθος λες ότι βάζεις λάδια φρέσκα και μετά από 3000 χλμ τι; σου έχει κάψει πόσα; στα 1000χλμ που σε ρώτησε ο φίλος πόσα; Το λάδι που βάζεις είναι το όριο. Μετά είναι τα 20άρια που είναι πάρα πολύ χοντρά ακόμα και για αυτοκίνητα της δεκαετίας του 80. Βελτιωτικά κτλ ξέχασε τα πεταμένα λεφτά. Το αφήνεις να καίει και απλά συμπλήρωνε. Το Audi 80 (ένα από τα αυτοκίνητα μου) καίει λάδι εδώ και 15 χρόνια. Προσοχή μην κάνεις το λάθος και δεν αλλάζεις τα λάδια επειδή και καλά συμπληρώνεις φρέσκο κάθε τόσο. Κάθε 5000 χλμ περίπου αλλαγή για την περίπτωση σου. 1 1
Bisbikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, JohnHacked είπε Σε Skoda Fabia 1.4 16v που μου τσιμπάει λίγο (BBZ μοτέρ γνωστό για αυτό το θέμα)αλλά δεν βγάζω καπνό απο πίσω βάζω τα Motul 10w40. Δεν έχω δοκιμάσει να πάω σε πιο χοντρό λαδάκι αλλα δυστυχώς αν δε κάνεις επισκευή στον κινητήρα δεν έχεις επιλογές. Πολύ θα το ήθελα αλλά η επισκευή του κινητήρα απ ότι είδα κοστίζει όσο 2 αυτοκίνητα δικά μου τώρα! Οπότε το πιο χοντρό λάδι μα το αφήσω κ ίσως δοκιμάσω τα 10w40 λες;
The_Judas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο να λυθεί το πρόβλημα με μια απλή αλλαγή λαδιού... Τότε δεν θα υπήρχε νόημα να θεωρείται πρόβλημα η υπερβολική κατανάλωση λαδιού. Θα έβαζαν όλοι άλλο τύπο και problem solved.
dis83 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Προφανώς και μπορούν να λυθούν αντίστοιχα θέματα (φυσικά όχι όλα) με "απλή αλλαγή λαδιού" γιατί πολύ απλά όλα τα λάδια δεν είναι ίδια. Η σημαντική κατανάλωση επί 1,5- 2 χρόνια έχει εξαφανιστεί εδώ και 2 χρόνια με "απλή αλλαγή λαδιού" και μάλιστα με πιο "λεπτό" λάδι. 1
Bisbikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 48 λεπτά πριν, dis83 είπε Προφανώς και μπορούν να λυθούν αντίστοιχα θέματα (φυσικά όχι όλα) με "απλή αλλαγή λαδιού" γιατί πολύ απλά όλα τα λάδια δεν είναι ίδια. Η σημαντική κατανάλωση επί 1,5- 2 χρόνια έχει εξαφανιστεί εδώ και 2 χρόνια με "απλή αλλαγή λαδιού" και μάλιστα με πιο "λεπτό" λάδι. Τι μου προτείνεις Να δοκιμάσω;
dis83 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 28 λεπτά πριν, Bisbikos είπε Τι μου προτείνεις Να δοκιμάσω; Το έχω γράψει 5 μηνύματα πιο πάνω. Εδώ και 2-3 χρόνια με Liqui moly έχω σταματήσει να ασχολούμαι με λάδια. Συγκεκριμένα στις 2 τελευταίες αλλαγές έχω βάλει τα molygen. Προηγουμένως είχα κάνει και μια αλλαγή με τα "απλά" 10w40. Μετά βγήκαν τα molygen. Δες ποιά προδιαγραφή έχει η VW για το μοτέρ σου και δοκίμασέ τα. 2
Bisbikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, dis83 είπε Το έχω γράψει 5 μηνύματα πιο πάνω. Εδώ και 2-3 χρόνια με Liqui moly έχω σταματήσει να ασχολούμαι με λάδια. Συγκεκριμένα στις 2 τελευταίες αλλαγές έχω βάλει τα molygen. Προηγουμένως είχα κάνει και μια αλλαγή με τα "απλά" 10w40. Μετά βγήκαν τα molygen. Δες ποιά προδιαγραφή έχει η VW για το μοτέρ σου και δοκίμασέ τα. Σε ευχαριστώ πολύ
meletis_m Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Bisbikos είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω ενα polo μοντέλο 99 κυβικά 1000. Αν εξαιρέσουμε ότι καίει λάδια (όχι πολλά κ όχι πάντα) κατα τ άλλα είναι άψογο παρ όλο που έχει 286.000χλμ. Μπορείτε να μου πείτε τι λαδια να του βάζω η έστω κάποιο βελτιωτικό για να σταματήσει να βγάζει τον καπνό πίσω; ο μηχανικός μου βάζει συνέχεια 15¬40 κ ενώ τον έχω ρωτήσει να τα αλλάξουμε μου λέει δεν έχει νόημα. Ισχύει; Στα 1000 χιλιόμετρα πόσο λάδι σου καίει; Υπάρχουν 3 λύσεις : α) ρίχνεις καθαριστικό λαδιού μεσα το αφηνεις αυστηρα ρελαντι και μετα αλλάζεις λάδια και φιλτρο και παρακολουθείς κατανάλωση (αμφιβάλλω για το αποτέλεσμα) β) Κάνεις επισκευή ολική το δικό σου ( ρώτησε και ενα ρεκτιφιέ) , είναι το πιο σωστό γ) βάζεις ενα μεταχειρισμένο μοτέρ και κάνεις το σταυρό σου λαχείο είναι μπορεί να βγεί καλό μπορεί και όχι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα