Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 minutes ago, donblunts said:

Καλημέρα,
Ενεργοποιήθηκα εψές, θα ήθελα τα σχόλια σου για την παρακάτω, σε Technicolor MediaAccess TG789vac v2

Screenshot_2019-12-04 Gateway.png

αυτα ειναι τα errors και οχι ο συγχρονισμος.τα errors ειναι λιγα παντως.το βασικο ειναι να εχεις και σωστη καλωδιωση 

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επανέρχομαι με τα τελικά νέα.

Ο ΟΤΕ είπε ότι τα 27MBps είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να μου δώσει στην περιοχή.

Το τεχνικό τμήμα της Wind είπε ότι αν θέλω μπορώ να επιστρέψω χωρίς κόστος στο παλιό μου ADSL. Η εξυπηρέτηση πελατών της Wind μου είπε ότι θα έχω penalty αν γυρίσω στο ADSL και ότι (για κάποιο λόγο που δεν μου εξήγησε ξεκάθαρα) δε βολεύει να επιστρέψω από το VDSL στο ADSL...

Τους είπα ότι πληρώνω V ενώ έχω ADSL και μου είπαν ότι θα ήταν καλό για όλους μας να μου έκαναν μια προσφορά για καλύτερη τιμή στο VDSL.

Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να μιλήσω με το τμήμα προσφορών και μου το πήγαν από τα 29€ στα 25€ (22,5€ είχα στο ADSL). 

Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκειται να "ανεβάσω" ποτέ μεγαλύτερη ταχύτητα; 

Στο σχέδιο που επισυνάπτω, κάτω δεξιά, στο βελάκι, είναι το σπίτι μου. Εγώ παίρνω από την κόκκινη γραμμή (850m συνολικά) ενώ η πράσινη που περνάει απ' έξω, αλλά δε συνδέομαι εκεί (400m).

VDSL.jpg

Δημοσ.
6 hours ago, Selespeed said:

Επανέρχομαι με τα τελικά νέα.

Ο ΟΤΕ είπε ότι τα 27MBps είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να μου δώσει στην περιοχή.

Το τεχνικό τμήμα της Wind είπε ότι αν θέλω μπορώ να επιστρέψω χωρίς κόστος στο παλιό μου ADSL. Η εξυπηρέτηση πελατών της Wind μου είπε ότι θα έχω penalty αν γυρίσω στο ADSL και ότι (για κάποιο λόγο που δεν μου εξήγησε ξεκάθαρα) δε βολεύει να επιστρέψω από το VDSL στο ADSL...

Τους είπα ότι πληρώνω V ενώ έχω ADSL και μου είπαν ότι θα ήταν καλό για όλους μας να μου έκαναν μια προσφορά για καλύτερη τιμή στο VDSL.

Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να μιλήσω με το τμήμα προσφορών και μου το πήγαν από τα 29€ στα 25€ (22,5€ είχα στο ADSL). 

Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκειται να "ανεβάσω" ποτέ μεγαλύτερη ταχύτητα; 

Στο σχέδιο που επισυνάπτω, κάτω δεξιά, στο βελάκι, είναι το σπίτι μου. Εγώ παίρνω από την κόκκινη γραμμή (850m συνολικά) ενώ η πράσινη που περνάει απ' έξω, αλλά δε συνδέομαι εκεί (400m).

VDSL.jpg

θα ανεβασεις μονο στο ftth.

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα "πρώτα" χρόνια θα είναι και με επιδότηση από την στιγμή που μιλάμε για FTTH. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι της Wind μου έλεγαν ότι "επεκτεινόμαστε συνέχεια και θα έχετε σύντομα καλύτερες ταχύτητες".

Να σημειώσω ότι το δίκτυο είναι εναέριο και η περιοχή είναι εκτός σχεδίου και με αραιές μονοκατοικίες (όπως φαίνεται και στο σχέδιο)...

Αλήθεια, αν είχα κάνει 100άρα ή 200άρα, πάλι τα 25MBps θα είχα;

Επεξ/σία από Selespeed
Δημοσ.
1 hour ago, Selespeed said:

Οι της Wind μου έλεγαν ότι "επεκτεινόμαστε συνέχεια και θα έχετε σύντομα καλύτερες ταχύτητες".

Να σημειώσω ότι το δίκτυο είναι εναέριο και η περιοχή είναι εκτός σχεδίου και με αραιές μονοκατοικίες (όπως φαίνεται και στο σχέδιο)...

Αλήθεια, αν είχα κάνει 100άρα ή 200άρα, πάλι τα 25MBps θα είχα;

ναι:)

οταν το kv ειναι μακρυα τοτε μονο ftth.μεχρι τοτε υπομονηη.και αν δεις  ftth βεβαια.

Δημοσ.
On 27/12/2019 at 11:16, filipN said:

At a price!

Τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια.

δεν ειναι μονο το θεμα Price αλλα το θεμα ποτε θα εχεις fttc.οτι εχεις επισης kv Πιο κοντα απο εκει που συνδεεσαι δεν βοηθαει.παιρνεις και θα παιρνεις απο το χ καφαο που εισαι τωρα ασχετα αν υπαρχει αλλο πιο κοντα.

επισης το επεκτεινομαστε ειναι γενικο.εφοσον ο χαλκος ειναι του οτε και παιρνεις απο εκεινο το Kv και 300mbit  vdsl να δωσουν δεν θα τα πιασεις.

Δημοσ.

@poulinosτι να πω και εγώ που το καφαο της wind είναι 2 μέτρα από την πορτα μου στο απέναντι πεζοδρόμιο και μου λένε ότι δεν έχουν vdsl στην περιοχή μου 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, logo15 είπε

@poulinosτι να πω και εγώ που το καφαο της wind είναι 2 μέτρα από την πορτα μου στο απέναντι πεζοδρόμιο και μου λένε ότι δεν έχουν vdsl στην περιοχή μου 

Το κλειδι ειναι το "απέναντι πεζοδρόμιο" πιθανον δεν παίρνεις απο αυτό το καφαο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μίλησα. Μου είπε ότι είναι θέμα συστήματος και μπορώ να έχω fiber 200 αν θέλω. Τώρα το θέμα είναι αν μπορώ να απρω την επιδότηση. Γιατί στο sfbb που μπήκα και έβαλα την διεύθυνση δεν μου βγάζει κάτι...

Έχω μάλιστα 2 καφαο της wind στο τετράγωνο και είμαι 2 τετράγωνα από το αστικό. Οπότε ίσως να παίρνω από το αστικό fiber με relay στο καφαο; οπότε να βγαζει άλλο ΤΚ; 🤔

Επεξ/σία από logo15
Δημοσ.
13 hours ago, logo15 said:

α.εσυ παιρνεις απο εκεινο το καφαο?μηπως το δικο σου δεν εχει αλλαχτει και σου δινουν απο το αστικο κεντρο?μηπως εχει μπει το καφαο αλλα δεν εχει ακομα ρευμα?μηπως απλα ο παροχος που εχεις δεν εχει δωσει ακομα ?

13 hours ago, NikosKallithea said:

μπορει να μην εχει δοθει καν διαθεσιμοτητα ακομα.

13 hours ago, logo15 said:

Μίλησα. Μου είπε ότι είναι θέμα συστήματος και μπορώ να έχω fiber 200 αν θέλω. Τώρα το θέμα είναι αν μπορώ να απρω την επιδότηση. Γιατί στο sfbb που μπήκα και έβαλα την διεύθυνση δεν μου βγάζει κάτι...

Έχω μάλιστα 2 καφαο της wind στο τετράγωνο και είμαι 2 τετράγωνα από το αστικό. Οπότε ίσως να παίρνω από το αστικό fiber με relay στο καφαο; οπότε να βγαζει άλλο ΤΚ; 🤔

fiber 200 αυτοι εννοουν και το vdsl 200:P

αν μιλανε για ftth πρεπει να ερθει συνεργειο κτλ. ολη η περιοχη σου πρεπει να εχει νεα καφαο της wind αφου την χ περιοχη οπως φαινεται την εχει αναλαβει η wind. αφου εισαι και κοντα στο αστικο και σου εβαλαν και νεο Kv τυχερος εισαι.αλλιως θα πηγαινες για vdsl απο το αστικο. για να παρεις Fiber(Ασχετα απο που θα στο φερουν το οποιο δεν μας ενδιαφερει) προυποθετει εργασιες για να ερθει η οπτικη ινα μεχρι το σπιτι σου και να την τερματισουν σε καθε οροφο.καθε σπιτι παιρνει απο συγκεκριμενο καφαο και καθε καφαο απο συγκεκριμενο αστικο κεντρο. οποτε δεν βγαζει αλλο τκ.μαλλον δεν ειχαν φτιαξει την διαθεσιμοτητα ή ηταν λαθος για χ ψ λογο.

13 hours ago, infin1tyGR said:

200άρι VDSL θα σου δώσουν. Δεν θα μπει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σου.

αλλα οχι.πρεπει να το λεμε Fiber και αυτο.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ήρθε το συμβόλαιο από wind. Είναι για 24αρα. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι ναι μεν υπάρχει κάλυψη 100αρας,αλλα δεν έχουν ακόμα ηλεκτροδοτηθει τα καφαο χωρίς να γνωρίζουν ημέρα. Οπότε ας κάνω μου είπαν για 24αρα και όταν είναι θα με βάλουν στην 100αρα. Αυτό πόσο μπορεί να πάρει;

Γιατί αν δεν ξέρουν και δνε ξεριε κανένας πάω ΟΤΕ που δίνει τουλάχιστον 50αρα.

Επεξ/σία από logo15
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, logo15 είπε

Μόλις ήρθε το συμβόλαιο από wind. Είναι για 24αρα. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι ναι μεν υπάρχει κάλυψη 100αρας,αλλα δεν έχουν ακόμα ηλεκτροδοτηθει τα καφαο χωρίς να γνωρίζουν ημέρα. Οπότε ας κάνω μου είπαν για 24αρα και όταν είναι θα με βάλουν στην 100αρα. Αυτό πόσο μπορεί να πάρει;

Γιατί αν δεν ξέρουν και δνε ξεριε κανένας πάω ΟΤΕ που δίνει τουλάχιστον 50αρα.

Το παραμύθι του Αλή Μπαμπά με τους 40 κλέφτες τελικά είναι πιο αληθινό από τον προγραμματισμό με τα ΚΑΦΑΟ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...