Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια σκέψη που έκανα καθώς συζητούσα με 2 φίλους.

Όλοι ξέρουμε πως αν τραβήξεις χρήματα από πιστωτική το επιτόκιο είναι αρκετά υψηλό (αγγίζει το 20%)  και αρχίζει να μετράει από την πρώτη μέρα. Δε το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Αν χρειάζεσαι μετρητά και αντί να κάνεις ανάληψη από την πιστωτική ....

φορτώσεις τη revolut με κάποιο ποσό με χρήση πιστωτικής (είναι δωρεάν νομίζω) και μετά κάνεις ανάληψη από κάποιο ΑΤΜ ή μεταφέρεις και στην N26 και κάνεις και από εκεί ανάληψη,

στην ουσία δε θα καταφέρεις να παρακάμψεις το ληστρικό επιτόκιο της ελληνικής πιστωτικής και να έχεις μετρητά στο χέρι σου; Αν σκεφτείς ότι αν κάνεις τη μεταφορά στην αρχή του μήνα, μέχρι να εκδοθεί ο λογαριασμός της πιστωτικής, συν το περιθώριο που σου δίνει να τον πληρώσεις έχεις κοντά στις 50 μέρες χωρίς επιτόκιο.

Το κακό είναι ότι πλέον τα Ελληνικά ΑΤΜ χρεώνουν ~2€ τη συναλλαγή αλλά στο εξωτερικό (Βουλγαρία) που έχω κάνει ανάληψη με τη revolut έχει τύχει σε ΑΤΜ να μη με χρεώσει τίποτα. Ενώ σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας στην ίδια χώρα να με χρεώσει ένα μικρό ποσό. Σε αυτή τη περίπτωση έχεις "δωρεάν μετρητά" παρακάμπτοντας το επιτόκιο της πιστωτικής. 

Βέβαια ζούμε στην ελλάδα και οι αναλήψεις πλέον δεν είναι δωρεάν σε κανένα ΑΤΜ οπότε τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά όσο τα σκέφτηκα.. Αλλά και πάλι, δε συμφέρει ο συλλογισμός μου;

Αν με 20% επιτόκιο κάνεις ανάληψη πχ 200€ και τα επιστρέψεις σε 40-50 μέρες, πόσα θα πληρώσεις; 4+€. Με την πατέντα που ανέφερα μπορείς να τραβήξεις περισσότερα αν συνδυάσεις revolut + N26 και να πληρώσεις λιγότερα.

Βέβαια σε μεγαλύτερα ποσά παίρνει προμήθεια και η revolut οπότε περιπλέκεται το θέμα. Η N26 όμως δε παίρνει.

Ακούω τοποθέτηση επί του θέματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 20% θαρρώ πως είναι ετήσιο και όχι μηνιαίο. Αρα είναι πολύ μικρή η μηνιαία επιβάρυνση.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Το 20% θαρρώ πως είναι ετήσιο και όχι μηνιαίο. Αρα είναι πολύ μικρή η μηνιαία επιβάρυνση.

ναι, πάντα το επιτόκιο είναι ετήσιο. αλλά το 20% (τόσο έχει η δική μου) στα 500€ είναι 100€ άρα στις 40-50 ημέρες είναι χοντρικά 12€. Αν υπολογίζω σωστά.

5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ναι μπορεις να το κανεις και γίνεται χωρίς χρέωση

Μονο που πλεον εχεις τις χρεωσεις αναλυψεων απο τα ελληνικα ατμ 

οπότε το όλο σκεπτικό το χαλάνε οι χρεώσεις των ΑΤΜ. 

Αλλιώς θα ήταν πραγματικά δωρεάν.

Αν είσαι όμως σε χώρα που δεν έχουν χρεώσεις, (δε ξέρω αν υπάρχουν. Στη Βουλγαρία που δοκίμασα ήταν πριν 2 χρόνια νομίζω. Πλέον μπορεί να χρεώνουν και αυτοί) σου έρχεται πραγματικά δωρεάν.

Δεν έχω σκοπό να το κάνω, απλά το ανέφερα σε περίπτωση που το χρειαστεί κάποιος.

Καλό θα ήταν όποιος ξέρει να μας πει αν σε άλλες χώρες χρεώνονται οι αναλήψεις από revolut/N26. Έτσι να ξέρουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

ναι, πάντα το επιτόκιο είναι ετήσιο. αλλά το 20% (τόσο έχει η δική μου) στα 500€ είναι 100€ άρα στις 40-50 ημέρες είναι χοντρικά 12€. Αν υπολογίζω σωστά.

οπότε το όλο σκεπτικό το χαλάνε οι χρεώσεις των ΑΤΜ. 

Αλλιώς θα ήταν πραγματικά δωρεάν.

Αν είσαι όμως σε χώρα που δεν έχουν χρεώσεις, (δε ξέρω αν υπάρχουν. Στη Βουλγαρία που δοκίμασα ήταν πριν 2 χρόνια νομίζω. Πλέον μπορεί να χρεώνουν και αυτοί) σου έρχεται πραγματικά δωρεάν.

Δεν έχω σκοπό να το κάνω, απλά το ανέφερα σε περίπτωση που το χρειαστεί κάποιος.

Καλό θα ήταν όποιος ξέρει να μας πει αν σε άλλες χώρες χρεώνονται οι αναλήψεις από revolut/N26. Έτσι να ξέρουμε.

Περίπου στα ~8.5 ευρώ είναι η πρώτη μηνιαία επιβάρυνση, εάν δεν εξοφληθεί ούτε ένα μέρος από το ποσό.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Περίπου στα ~8.5 ευρώ είναι η πρώτη μηνιαία επιβάρυνση, εάν δεν εξοφληθεί ούτε ένα μέρος από το ποσό.

Ακόμη και να τα στείλεις στη revolut, στο τέλος του μήνα το ποσό θα αυξηθεί αναλογικά, βάσει του ετήσιου επιτοκίου(~17%). Εάν λάβουμε υπόψη και τις προμήθειες για την ανάληψη από άλλη κάρτα, το κέρδος είναι αμελητέο(εάν υπάρχει)

υποθέτουμε ότι πληρώνεις όλο το ποσό κανονικά στην πιστωτική και όχι μόνο την ελάχιστη δόση.

Περίπτωση 1:

Αν εγώ στείλω τώρα στη revolut 500€ με την πιστωτική μου και μετά μεταφορά στην N26 και ανάληψη από εκεί σε ελληνικό ΑΤΜ πόσο θα μου κοστίσει; 2-3€ το ΑΤΜ;

Αν ο λογαριασμός της πιστωτικής εκδοθεί σε 30 μέρες, θα μου δώσει ένα περιθώριο 20 ημερών να εξοφλήσω. Σύνολο 50 μέρες (αν η μεταφορά γίνει αρχή του μήνα) Αν εξοφλήσω το ποσό τότε δε θα έχω πληρώσει ούτε cent στην πιστωτική.

Περίπτωση 2:

τραβάω 500€ από την πιστωτική και τα επιστρέφω σε 50 μέρες. Πόσα θα δώσω;

Τι από τα 2 συμφέρει; Εντάξει δεν είναι και μεγάλο το όφελος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

υποθέτουμε ότι πληρώνεις όλο το ποσό κανονικά στην πιστωτική και όχι μόνο την ελάχιστη δόση.

Περίπτωση 1:

Αν εγώ στείλω τώρα στη revolut 500€ με την πιστωτική μου και μετά μεταφορά στην N26 και ανάληψη από εκεί σε ελληνικό ΑΤΜ πόσο θα μου κοστίσει; 2-3€ το ΑΤΜ;

Αν ο λογαριασμός της πιστωτικής εκδοθεί σε 30 μέρες, θα μου δώσει ένα περιθώριο 20 ημερών να εξοφλήσω. Σύνολο 50 μέρες (αν η μεταφορά γίνει αρχή του μήνα) Αν εξοφλήσω το ποσό τότε δε θα έχω πληρώσει ούτε cent στην πιστωτική.

Περίπτωση 2:

τραβάω 500€ από την πιστωτική και τα επιστρέφω σε 50 μέρες. Πόσα θα δώσω;

Τι από τα 2 συμφέρει; Εντάξει δεν είναι και μεγάλο το όφελος

Στην πρώτη περίπτωση θα πληρωθεί η προσαύξηση των 30 ημερών. Ποιος σου είπε ότι είναι άτοκα; Το επιτόκιο προηγουμένως είπαμε ότι είναι 17% ετήσιο.

Εάν εγώ πάω στο σούπερμάρκετ και κάνω αγορές 200 ευρώ στις 5 του μήνα και η κάρτα τιμολογηθει στις 29 του μήνα, τότε θα χρεωθώ τον τόκο που αναλογεί στις 24 μέρες μέχρι την έκδοση του λογαριασμού( περίπου 2,3 ευρώ επιπλέον).

Για κάποιον περίεργο λόγο θεωρείς ότι η χρέωση της πιστωτικής κάρτας με αποστολή στη revolut, δε θα επιβαρυνθεί στο τέλος του χρεώσιμου μήνα. Η συναλλαγή δεν είναι άτοκη.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Στην πρώτη περίπτωση θα πληρωθεί η προσαύξηση των 30 ημερών. Ποιος σου είπε ότι είναι άτοκα; Το επιτόκιο προηγουμένως είπαμε ότι είναι 17% ετήσιο.

Εάν εγώ πάω στο σούπερμάρκετ και κάνω αγορές 200 ευρώ στις 5 του μήνα και η κάρτα τιμολογηθει στις 29 του μήνα, τότε θα χρεωθώ τον τόκο που αναλογεί στις 24 μέρες μέχρι την έκδοση του λογαριασμού( περίπου 2,3 ευρώ επιπλέον).

Για κάποιον περίεργο λόγο θεωρείς ότι η χρέωση της πιστωτικής κάρτας με αποστολή στη revolut, δε θα επιβαρυνθεί στο τέλος του χρεώσιμου μήνα. Η συναλλαγή δεν είναι άτοκη.

είσαι λάθος. εκτός αν δε κατάλαβα σωστά. Καλά τα λέει ο φίλος.

Θεωρούμε ότι ο λογαριασμός μετράει από την 1η κάθε μήνα. Αν εσύ στις 5 κάνεις ψώνια 200€, στις 30 του μήνα θα σου έρθει ο λογαριασμός και θα σου δώσει ένα περιθώριο περιπου 20 μέρες. Σε μένα νομίζω είναι μικρότερο. Εγώ εξοφλώ την κάρτα λίγο πριν τη λήξη. Τότε λοιπόν θα πληρώσεις 200€ και ούτε € παραπάνω. Θα χρεωθείς με επιτόκιο 17% ή όσο έχει η κάρτα, αν δεν εξοφλήσεις το ποσό.

Αν δώσεις την ελάχιστη δόση, ας πούμε 15€, τότε το υπόλοιπο ποσό (200-15= 185€) θα φάει το επιτόκιο.

Στην ουσία η πιστωτική σου δίνει δωρεάν δάνειο για 45 περίπου ημέρες.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, torq είπε

Θεωρούμε ότι ο λογαριασμός μετράει από την 1η κάθε μήνα. Αν εσύ στις 5 κάνεις ψώνια 200€, στις 30 του μήνα θα σου έρθει ο λογαριασμός και θα σου δώσει ένα περιθώριο περιπου 20 μέρες. Σε μένα νομίζω είναι μικρότερο. Εγώ εξοφλώ την κάρτα λίγο πριν τη λήξη. Τότε λοιπόν θα πληρώσεις 200€ και ούτε € παραπάνω. Θα χρεωθείς με επιτόκιο 17% ή όσο έχει η κάρτα, αν δεν εξοφλήσεις το ποσό.

Αν δώσεις την ελάχιστη δόση, ας πούμε 15€, τότε το υπόλοιπο ποσό (200-15= 185€) θα φάει το επιτόκιο.

Αυτό.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, torq είπε

Σωστά σωστά. Έπεσα στην παγίδα του "πάντα εξοφλώ πριν την έκδοση του λογαριασμού".

Συγγνώμη ts.

Δημοσ.

Ισχύει κανονικά το μεταφέρω στην Revolut τραβάω σε ΑΤΜ από την μέρα που καταργήθηκαν τα Capital controls ( Και Παλιοτερα γινόταν αλλα Όχι τόσο αμεσα Όσο το Top-up) 

Δημοσ.

Και για να ολοκληρωθεί ο οδηγος.

.

Υπάρχει και το εξης κόλπο

Στέλνεις πχ 1000 ευρω απο την πιστωτική σου στην ρεβο, στην συνέχεια τα στελνεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό με μια χρέωση (απο 3-4 ευρω) και μετά κανείς ανάληψη διάφορα ποσά όποτε θέλεις απο το ατμ χωρίς καμία χρέωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Και για να ολοκληρωθεί ο οδηγος.

.

Υπάρχει και το εξης κόλπο

Στέλνεις πχ 1000 ευρω απο την πιστωτική σου στην ρεβο, στην συνέχεια τα στελνεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό με μια χρέωση (απο 3-4 ευρω) και μετά κανείς ανάληψη διάφορα ποσά όποτε θέλεις απο το ατμ χωρίς καμία χρέωση.

γιατί να το κάνεις αυτό; για να πάρεις μεγαλύτερο πόσο; η Revolut αν θυμάμαι καλά επιτρέπει μέχρι 200€ το μήνα χωρίς fee. Η N26 όμως έχει 5 αναλήψεις το μήνα αλλά δε ξέρω αν έχει μέγιστο ποσό.

Τα ελληνικά ΑΤΜ πόσο χρεώνουν; πάει αναλογικά με το ποσό που θα τραβήξεις; Αν τραβήξεις 1000€ από N26 τι θα χρεώσουν;

βασικά όλα αυτά είναι αλχημείες χωρίς ιδιαίτερο νόημα πιστεύω. Αν έχεις πιστωτική, ε πλήρωσε με την πιστωτική, τώρα αν θέλεις αποκλειστικά μετρητά για κάποιον άλλο σκοπό, οκ.

Πολύς κόπος για το τίποτα βασικά

εμένα μου δημιουργήθηκε μια άλλη απορία τώρα με όλα αυτά.

με κάθε αγορά με τη πιστωτική (εκτός από λογαριασμούς ΔΕΗ/Δημόσιο...) παίρνω κάποιο bonus, Αν φορτώσω τη revolut το βλέπει σαν αγορά; θα πάρω το bonus; (Eurobank). Πρέπει να το δοκιμάσω

κι αν θέλετε να το "τερματίσετε"..

Η εθνική έχει δωρεάν εισερχόμενα μέχρι 15€. Λογικά θα είναι και εισερχόμενα εξωτερικού και όχι μόνο από ελληνικές τράπεζες. Δε το ξέρω αυτό.

Αν ισχύει λοιπόν κάνεις 67 μεταφορές των 15€ στην εθνική κι έτσι έχεις μεταφέρει τα 1000€ χωρίς κόστος από τη revolut.

Κάψιμο!

Επεξ/σία από kleo1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, kleo1 είπε

γιατί να το κάνεις αυτό; για να πάρεις μεγαλύτερο πόσο; η Revolut αν θυμάμαι καλά επιτρέπει μέχρι 200€ το μήνα χωρίς fee. Η N26 όμως έχει 5 αναλήψεις το μήνα αλλά δε ξέρω αν έχει μέγιστο ποσό.

Τα ΑΤΜ θα χρεωσουν οσο και να τραβηξεις απο ξενη καρτα. Οποτε αν θες να βγαζεις 40,50,30,40 κτλ θα εχεις σε καθε αναληψη χρεωση. Οποτε για αυτο προτεινει να τα στειλουν σε ελληνικο λογαριασμο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...