Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω παρατηρήσει ότι μετά την τοποθέτηση της Radeon 580 nitro+ 4gb, καποιες φορές πρασινιζε η οθόνη. Δεν έδινα σημασία, αλλά την τελευταία φορά έκανε η κάρτα ένα δυνατό "φυσιμα" και φαινομενικά σταμάτησε να λειτουργεί.

Και λέω φαινομενικά γτ παρόλο που αναγκάστικα να γυρίσω σε onboard κάρτα για να έχω εικόνα, την ξαναδοκιμασα και είδα ότι λειτουργεί και μάλιστα της έκανα τις αναβαθμίσεις της.

Αρχικά της είχα συνδέσει όλα τα pin για ρεύμα, αλλά μετά την επαναδοκιμή έβγαλα το 6pin. Χωρίς να τη ζοριζω βλέπω ότι το pc λειτουργεί

Θεωρείτε ότι έφταιγε το pin ή κάτι άλλο από το οποίο ακόμα δεν έχω ξεμπερδεψει;

2019_11_08 20_58 Office Lens.jpg

Δημοσ.

Είναι λυπηρή η μεταστροφή του χώρου από φόρουμ, σε ενημερωτικό. Όταν είμασταν κοντά 500 μέλη οι απαντήσεις ήταν άμεσες και τώρα που ο χώρος αριθμεί 500.000 οι απαντήσεις είναι με το σταγονόμετρο εως ανύπαρκτες. Εντάξει να το δεχτώ ότι εμείς οι παλαιότεροι έχουμε βαρύνει και η προσοχή μας είναι στραμμένη και αλλού, αλλά οι χρήστες των τελευταίων ετών που είναι;

Δημοσ.

Καταρχάς το τροφοδοτικό έχει κανονικά και ενα εξαπινο και ενα 6+2 οπότε αν η 580 τραβάει απο την ιδια 12βολτη γραμμή  όπως είναι τώρα με τους μετατροπείς παίζει και να στεγνώνει.

Δοκίμασε τη σωστή συνδεσμολογία και το βλέπουμε πάλι!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, roulis37 είπε

Να ρωτήσω γιατί έχεις βάλει από διπλο μολεχ σε 8 pin και όχι κατευθείαν το καλώδιο από το psu που κρέμεται??

Σωστή η παρατήρησή σου. Θα δοκιμάσω να βάλω κατευθείαν το 6+2 pin από το PSU 

Δημοσ.

Λόγο δουλειάς στο τομέα αυτό έχω δει πολλά pc με τέτοια molex σε διάφορα να κάνουνε θέματα. 

Λόγο κακής ποιότητας καλωδίου η γενικά κατασκευής να μην πατάει καλα το βύσμα κτλ..

Αν δεις ότι βάζεις όλα τα βύσματα ρεύματος στην κάρτα κ δεν παίζει,και δουλεύει μόνο με ένα από τα δύο είναι θέμα κάρτας η έχει κάνει ζημιά το psu στην μια είσοδο.

Τωρα χωρίς να το έχω στα χέρια μου δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω σίγουρα.

Δημοσ.

Τώρα κατάφερα να βρω χρόνο και να τσεκαρω την κάρτα. Μόνο με το 6+2 pin και χωρίς το 2ο 6pin στα 10λεπτα που τη ζορισα δεν έβγαλε πλέον πράσινη οθόνη αλλά σταματούσε να παίζει το παιχνίδι. Οι τιμές που πήρα από την κάρτα είναι οι παρακάτω

IMG_20191110_215546-01.jpeg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BELL είπε

Τώρα κατάφερα να βρω χρόνο και να τσεκαρω την κάρτα. Μόνο με το 6+2 pin και χωρίς το 2ο 6pin στα 10λεπτα που τη ζορισα δεν έβγαλε πλέον πράσινη οθόνη αλλά σταματούσε να παίζει το παιχνίδι. Οι τιμές που πήρα από την κάρτα είναι οι παρακά

Δυστυχώς δεν λένε κάτι αυτά για να βοηθήσει. Αν την αφήσεις σε νορμάλ χρήση κάνει θέματα η όλα κομπλέ?

Δημοσ.

Η κάρτα προβλέπεται να λειτουργεί και με τα 2 καλώδια 8pin+6pin (παρόλο που ποτέ των ποτών δε θα τραβήξει τόσο ρεύμα συνολικά). Είσαι τυχερός tbh που ποστάρει μόνο με το 8pin. Όταν τρέχεις κάποιο παιχνίδι η κάρτα ανεβάζει ρολόγια στα boost clocks, εκείνη τη στιγμή μεγαλώνει σημαντικά η κατανάλωση και ζητά περισσότερο ρεύμα. Αν τα 75 watt του pci-e συν τα 150 του 8pin δεν επαρκούν τότε η κάρτα ή θα throttlάρει και θα ρίξει ρολόγια, ή θα κρασάρει ο οδηγός στο desktop ή θα έχουμε κανένα δραματικό black screen και θα χρειαστεί να κλείσεις το pc από το κουμπί. Δηλαδή  αν η κάρτα έχει oc από μαμά και θελήσει ξέρω εγω να πάει πάνω από 225 watt θα έχει ελλειπή τροφοδοσία ή τα καλώδια θα δώσουν ρεύμα out of specs κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για το καλώδιο. Όσο για τα molex to 8-pin πρέπει να προσέξεις 2 πράγματα. Πρώτον να είναι ποιοτικά καλή κατασκευή για να σηκώνουν ampere (που τα περισσότερα δεν είναι) και δεύτερον αν είναι σε multi rail τροφοδοτικό αν η molex γραμμή μπορεί να τραβήξει τόσο ρεύμα όσο η pci-e γραμμή (που πολύ πιθανό να μη μπορεί). Ευτυχώς τα περισσότερα τροφοδοτικά είναι πλέον single rail (αν και δε ξέρω το xfx τι είναι).

Δημοσ.

Τα πιο απλα : Δεν κανουν καλη επαφη , φθαρμενο καλωδιο  ; To "φυσημα" ειναι απο τους ανεμιστηρες που γκαζωνουν πριν κολλησει . max θερμοκρασια και ενεργεια Gpu ποσο παει ;

Δημοσ.

Καταρχάς σε νορμάλ χρήση δε συμβαίνει τπτ. Και 2ον η φωτό που ανέβασα είναι η max χρήση. Δλδ όταν ζοριστηκε με έβγαλε από το παιχνίδι. Θα βάλω και το άλλο το 6 Πίνο να δω αν τυχόν αλλαγές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...