Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 300 ευρω

Χρήση υπολογιστή :gaming 

-Το συστημα μου ειναι αυτο στην υπογραφη και μιας και μου ηρθαν καποια χρηματα σε συνδιασμο με πωληση επεξεργαστη + ραμ σκεφτηκα να κανω μια αναβαθμιση.σκεφτομαι να παρω τον ryzen 5 3600 + 16gb ραμ. πιστευτε αξιζει κατι τετοιο?η μητρικη μου που ειδα και ρωτησα λιγο δεν νομιζω να αντιμετωπισει καποιο θεμα.καθε προταση φυσικα δεκτη!

Επεξ/σία από paks
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οποιον και να παρεις ακομα χειροτερα βεβαια με τον 3600 θες οπωσδηποτε αλλαγη gpu γιατι ο 3600 δουλευει σωστα μονο με ακριβες καρτες γραφικων.παρε καλυτερα εναν 2600 αλλαξε μια καρτα γραφικων γιατι θα εχεις bottleneck με αυτη που εχεις, πουλα αυτη που εχεις και παρε μια sapphire rx 590 nitro+ special edition  8gb kai 16gb corsair 3200 και εισαι κομπλε.πανω κατω τα ιδια λεφτα θα σου βγει.αντε κανα 40-50euro παραπανω.εχω ακριβως το ιδιο συστημα που εφτιαξα μετα απο αρκετο ψαξιμο και το pc πεταει.

Επεξ/σία από valantis40
Δημοσ.
1 ώρα πριν, valantis40 είπε

οποιον και να παρεις ακομα χειροτερα βεβαια με τον 3600 θες οπωσδηποτε αλλαγη gpu γιατι ο 3600 δουλευει σωστα μονο με ακριβες καρτες γραφικων.παρε καλυτερα εναν 2600 αλλαξε μια καρτα γραφικων γιατι θα εχεις bottleneck με αυτη που εχεις, πουλα αυτη που εχεις και παρε μια sapphire rx 590 nitro+ special edition  8gb kai 16gb corsair 3200 και εισαι κομπλε.πανω κατω τα ιδια λεφτα θα σου βγει.αντε κανα 40-50euro παραπανω.εχω ακριβως το ιδιο συστημα που εφτιαξα μετα απο αρκετο ψαξιμο και το pc πεταει.

ευχαριστώ για την πρόταση σου,να σου πω την αλήθεια όμως δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάξω τα πάντα...λέω να μείνω σε αυτές τις αλλαγές,η κάρτα είναι σχετικά καλή δεν νομίζω ότι είναι αναγκαία η αντικατάσταση σε σχέση με τον επεξεργαστη. Βέβαια αυτό που λες με το bottleneck με φοβίζει λιγάκι αλλά η καρτα ρε παιδιά 8gb είναι τώρα καινούργια κάνει νομίζω κοντά στα 200.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η καρτα σου δεν ειπα οτι δεν ειναι καλη ισα ισα μια χαρα ειναι αλλα για τον 3600 ειναι πολυ λιγη.εχει 100/100 bottleneck με τον 3600 ενω με τον 2600 μονο 27/100 για αυτο σου το εγραψα.για να λειτουργησει σωστα  ο 3600 και να αποδιδει συμφωνα με τις δυνατοτητες του πρεπει να εχεις καρτα με ταχυτητα μνημης  πανω απο 1550 οταν η δικια σου εχει μεγιστο 1310.αν παρεις 2600 κερδιζεις αμεσως 80 με 90 απο τον 3600 και πουλωντας την καρτα σου για 100 110 σου λειπουν αλλα 30 40 για την καινουρια.με αυτη τη λογικη σου το ειπα.αν δε θες να αλλαξεις καρτα γραφικων ο 3600 ειναι too much για αυτη την καρτα πηγαινε καλυτερα  σε 2600 και αυτα τα 80 90 που κερδιζεις απο τον επεξεργαστη ριχτα καπου αλλου σε καλυτερες μνημες η τροφοδοτικο η αλλιως κρατα τα

Επεξ/σία από valantis40
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, valantis40 είπε

η καρτα σου δεν ειπα οτι δεν ειναι καλη ισα ισα μια χαρα ειναι αλλα για τον 3600 ειναι πολυ λιγη.εχει 100/100 bottleneck με τον 3600 ενω με τον 2600 μονο 27/100 για αυτο σου το εγραψα.για να λειτουργησει σωστα  ο 3600 και να αποδιδει συμφωνα με τις δυνατοτητες του πρεπει να εχεις καρτα με ταχυτητα μνημης  πανω απο 1550 οταν η δικια σου εχει μεγιστο 1310.αν παρεις 2600 κερδιζεις αμεσως 80 με 90 απο τον 3600 και πουλωντας την καρτα σου για 100 110 σου λειπουν αλλα 30 40 για την καινουρια.με αυτη τη λογικη σου το ειπα.αν δε θες να αλλαξεις καρτα γραφικων ο 3600 ειναι too much για αυτη την καρτα πηγαινε καλυτερα  σε 2600 και αυτα τα 80 90 που κερδιζεις απο τον επεξεργαστη ριχτα καπου αλλου σε καλυτερες μνημες η τροφοδοτικο η αλλιως κρατα τα

Φίλε ήσουν κατατοπιστικοτατος..δεν αξίζει καν,πάλι καλά που άνοιξα θέμα και δεν έκανα καμία αγορα,κατά πάσα πιθανότητα θα πάω στον 2600 και τις ίδιες ακριβώς μνήμες στην έκδοση των 16gb.βεβαια μετά από αυτά που άκουσα για την κάρτα δεν βλέπω να έρχεται καμία τεράστια αλλαγή στην αποδοση.

Δημοσ.

ειναι κριμα να χαλας λεφτα χωρις να υπαρχει αντικρυσμα.παρε τον 2600 παρε και καλες μνημες 3200 και εισαι κομπλε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, valantis40 είπε

ειναι κριμα να χαλας λεφτα χωρις να υπαρχει αντικρυσμα.παρε τον 2600 παρε και καλες μνημες 3200 και εισαι κομπλε.

Η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση με το αν έπαιρνα και την gpu που λες??γιατί με βάζεις σε σκέψεις.

Edit

Έκανα σύγκριση με αυτήν που μου λες και δεν βλέπω μεγάλες διαφορές πάντως,εκτός άμα κοιτάω λάθος.αλλα και στο συνολικό σκορ στα ίδια είναι.

IMG_20191108_193915.jpg

Επεξ/σία από paks
Δημοσ.
15 ώρες πριν, valantis40 είπε

με τον 1600 δεν νομιζω οτι θα δω και καμια διαφορα,γενικα θελω να κανω μια αναβαθμιση αλλα να παρω πραγματα που μπορουν να υποστηριξουν αξιοπρεπως και μια μελλοντικη αναβαθμιση καρτας γραφικων.γιαυτο και ελεγα για τον 3600 που σιγουρα θα σταθει και για το μελλον.βεβαια με το bottleneck που ανεφερες δεν εχω επιλογη απο το να παω σε καποιον λιγοτερα δυνατο cpu που να μπορει να υποστηριξει και την υπαρχουσα gpu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ryzen 1600 - RX 580 και κάτι gskill 16 gb (τις φθηνές στα 3.000)

Τα πούλησα όλα και με 300 ευρώ επιπλέον, κατάφερα να πάρω έναν 3600, μια aorus 2060 super και 16gb ram (trident 3200)

Τώρα θα δώσω και την παλιά μου οθόνη και με ένα 50ρικο ακόμα θα πάρω μια 144hz.

Κάνε κάτι παρόμοιο και θα δεις τεράστια διαφορά κυριολεκτικά. 

Επεξ/σία από HateMe
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, paks είπε

με τον 1600 δεν νομιζω οτι θα δω και καμια διαφορα,γενικα θελω να κανω μια αναβαθμιση αλλα να παρω πραγματα που μπορουν να υποστηριξουν αξιοπρεπως και μια μελλοντικη αναβαθμιση καρτας γραφικων.γιαυτο και ελεγα για τον 3600 που σιγουρα θα σταθει και για το μελλον.βεβαια με το bottleneck που ανεφερες δεν εχω επιλογη απο το να παω σε καποιον λιγοτερα δυνατο cpu που να μπορει να υποστηριξει και την υπαρχουσα gpu.

σωστος.προς το παρον κανε αυτο που λες και αργοτερα βλεπεις για κατι ακομα καλυτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, HateMe είπε

Είχα ryzen 1600 - RX 580 και κάτι gskill 16 gb (τις φθηνές στα 3.000)

Τα πούλησα όλα και με 300 ευρώ επιπλέον, κατάφερα να πάρω έναν 3600, μια aorus 2060 super και 16gb ram (trident 3200)

Τώρα θα δώσω και την παλιά μου οθόνη και με ένα 50ρικο ακόμα θα πάρω μια 144hz.

Κάνε κάτι παρόμοιο και θα δεις τεράστια διαφορά κυριολεκτικά. 

ναι κατι τετοιο θελω να κανω και εγω,ετσι εφτιαξα και αυτον που εχω τωρα.
το θεμα ειναι οτι αυτην την στιγμη δεν μου βρισκονται τα χρηματα.
οπως και να χει αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ο 3600 για να μπει πρεπει να εχεις καρτα με @@ για να μπορεσει να δουλεψει.και με πωληση καρτας κοντα στα 120 χρειαζομαι αλλα 300 για να παρω το θηριο που εχεις εσυ.ισως μαζι και τροφοδοτικο.

@valantis40για να ξεκαθισουμε κατι με το bottleneck,ο υπολογιστης σε περιπτωση που παρω τον 3600 και μεινω με την καρτα που εχω δεν θα παιζει καθολου?η θα ειναι στα ιδια χωρις να μπορει να μου δειξει τις δυνατοτητες της η cpu?ρωταω γιατι αν ειναι ετσι ας τον παρω και ας μην εχω καποιο καλο αποτελεσμα δεν με απασχολει,εξαλλου θα ειναι προσωρινο μεχρι να παρω καινουργια καρτα.αρκει να μπορει να μου δωσει την αποδοση που δινει ο 1400.

Επεξ/σία από paks
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, paks είπε

οπως και να χει αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ο 3600 για να μπει πρεπει να εχεις καρτα με @@ για να μπορεσει να δουλεψει.και με πωληση καρτας κοντα στα 120 χρειαζομαι αλλα 300 για να παρω το θηριο που εχεις εσυ.ισως μαζι και τροφοδοτικο.

@valantis40για να ξεκαθισουμε κατι με το bottleneck,ο υπολογιστης σε περιπτωση που παρω τον 3600 και μεινω με την καρτα που εχω δεν θα παιζει καθολου?η θα ειναι στα ιδια χωρις να μπορει να μου δειξει τις δυνατοτητες της η cpu?ρωταω γιατι αν ειναι ετσι ας τον παρω και ας μην εχω καποιο καλο αποτελεσμα δεν με απασχολει,εξαλλου θα ειναι προσωρινο μεχρι να παρω καινουργια καρτα.αρκει να μπορει να μου δωσει την αποδοση που δινει ο 1400.

μην τρελλενεσαι.θα παιζει κανονικα απλα η καρτα σου θα παιζει στα κοκκινα και ο επεξεργαστης σου θα υπολειτουργει.δηλαδη δεν μπορεις να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες που σου δινει ο 3600 με αυτη την καρτα.κατι αντιστοιχο θα συνεβαινε και αν ηταν το αντιθετο.δηλαδη πολυ καλη  καρτα γραφικων και επεξεργαστης της πλακας.παλι θα επαιζε αλλα δε θα μπορουσες να εκμεταλευτεις πληρως την καρτα γραφικων.

38 λεπτά πριν, paks είπε

για να εχεις  τελειο αποτελεσμα με τον 3600 πρεπει να πας σε αυτη την καρτα sapphire Radeon RX 5700 XT bottleneck 1/100 η σε 2060 που σου ειπε ο αλλος φιλος πιο πανω.καρτες που κανουν 400-450  και πανω δηλαδη.

Επεξ/σία από valantis40
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, paks είπε

Τροφοδοτικό δεν χρειάζεσαι μεγάλο. Εγώ με 550ρι είμαι.

Θα παίζεις χωρίς κάρτα μωρέ, απλά θα υπολειτουργεί κάπως, πάρε μια καρτούλα μελλοντικά. Έρχεται και black friday. 

Θα βγάλεις άκρη :) 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, HateMe είπε

Τροφοδοτικό δεν χρειάζεσαι μεγάλο. Εγώ με 550ρι είμαι.

Θα παίζεις χωρίς κάρτα μωρέ, απλά θα υπολειτουργεί κάπως, πάρε μια καρτούλα μελλοντικά. Έρχεται και black friday. 

Θα βγάλεις άκρη :) 

κατα πασα πιθονατητα θα παω για 3600 και ραμ G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz να ειμαι κομπλε απο επεξεργαστη και ραμ και μετα στην συνεχεια οταν βρω λεφτα αγοραζω και μια καλη καρτουλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...