Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Έχω ίντερνετ σε ένα χώρο και θέλω να το επεκτείνω στο απέναντι κτίριο σε απόσταση 100 περίπου. Το ίντερνετ είναι στον πρώτο όροφο ενώ το άλλο κτίριο είναι ισόγειο. 

Υπάρχει οπτική επαφή με τα μόνα εμπόδια να είναι μερικά δέντρα (2-3). 

Εφόσον καλώδιο δεν μπορεί να πάει ποια θεωρείται την καλύτερη λύση με κόστος κοντά στα 50€?

Δύο από τα παρακάτω θα έκαναν δουλειά; 

https://www.skroutz.gr/s/7361839/Interline-IP-G14-F5258-HV.html

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Αυτά είναι μόνο κεραίες. Που θα συνδεθούν;

Με 2 εξωτερικά ΑΡ και λίγο παραπάνω σε κόστος, θα κάνεις δουλειά.

Κεραίες μόνο; Δεν μου κάνουν τότε. 

Αν πάρω 2 από αυτά που πρότεινες, η συνδεσμολογία πως γίνεται ακριβώς; 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Επαναφέρω το θέμα μιας και μέχρι την Παρασκευή θα αγοράσω κάποιο access point για τη δουλειά που το θέλω. 

Πολύ καλή η πρόταση που πρότεινες @jkoukos και πιθανόν να πάω προς τα κει.

Ωστόσο αν επιλέξω κάτι φθηνότερο όπως το παρακάτω, θα κάνω δουλειά; 

https://www.skroutz.gr/s/8193439/MikroTik-mAP-lite.html#reviews

Δημοσ.

Αυτό είναι εσωτερικό ΑΡ και δύσκολα θα έχει σωστή σύνδεση σε τέτοια απόσταση, όπως και όλα τα παρόμοια ΑΡ.

Το αντίστοιχο εξωτερικό της Mikrotik είναι αυτό. Ωστόσο όλες οι συσκευές της εταιρείας, δεν είναι plug & play και ζητούν αρκετές γνώσεις για να δουλέψουν. Αν υπάρχουν ή είσαι διατεθειμένος να ασχοληθείς σοβαρά με διάβασμα, προχώρα στην αγορά του, ειδάλλως αυτό που πρότεινα είναι πανεύκολο στην ρύθμισή του και θα δουλέψει μια χαρά.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Αυτό είναι εσωτερικό ΑΡ και δύσκολα θα έχει σωστή σύνδεση σε τέτοια απόσταση, όπως και όλα τα παρόμοια ΑΡ.

Το αντίστοιχο εξωτερικό της Mikrotik είναι αυτό. Ωστόσο όλες οι συσκευές της εταιρείας, δεν είναι plug & play και ζητούν αρκετές γνώσεις για να δουλέψουν. Αν υπάρχουν ή είσαι διατεθειμένος να ασχοληθείς σοβαρά με διάβασμα, προχώρα στην αγορά του, ειδάλλως αυτό που πρότεινα είναι πανεύκολο στην ρύθμισή του και θα δουλέψει μια χαρά.

Α οκ.

Αύριο προχωρώ στην αγορά των tp-link. Από τις 3 εκδόσεις που έχει ποια προτιμώ? Λογικά την v2?

Και κάτι τελευταίο. Αν πάρω μόνο 1 και το συνδέσω εξωτερικά με οπτική επαφή με το κτήριο που θέλω να έχει ίντερνετ φαντάζομαι δε θα κάνω δουλειά; Δηλαδή να φτάσεις με wifi το σήμα; Στην τελική 2 θα πάρω, απλά έλεγα αν μπορούσα να περιορίσω το κόστος. 

Δημοσ.

Δοκιμάζεις μόνο με ένα ΑΡ και βλέπεις πως θα παίξει. Αν δεν σου κάνει, παίρνεις και το 2ο.

Θα το δοκιμάσεις το ένα και στις 2 θέσεις. Στην μία να παίρνει την σύνδεση ενσύρματα από τον router και να στέλνει ασύρματα στην άλλη θέση και την δεύτερη φορά στην απέναντι πλευρά ως δέκτης λαμβάνοντας ασύρματα από τον δικό σου Router και συνδέοντας ενσύρματα ένα υπολογιστή ή εσωτερικό ΑΡ.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...