Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Bomber_man πόση είναι η εγγύηση; επειδή είναι τόσο φρέσκο, τα τυπικά με taxis είναι όλα τακτοποιημένα και καταχωρημένα ή έχεις μόνο το χειρόγραφο στα χέρια σου;

Επεξ/σία από greekfragma
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Bomber_man είπε

Εγώ από τη μεριά μου τι μπορώ να κάνω ως ιδιοκτήτης και αν μπορώ δικαστικά να διεκδικήσω τα ενοίκια 35 μηνών

Να απευθυνθείς στον δικηγόρο σου μαζί με ότι χαρτιά έχεις (και το εξώδικο) ώστε να εκτιμήσει αν μπορείτε να τον κυνηγήσετε δικαστικά :)

Δημοσ.

Κανονικά στο taxis εγγύηση 320 ευρώ και ενοίκιο 320 ευρώ , έχω κάνει και συμφωνητικό που φυσικά γράφει ότι το βρήκε της αρεσκείας του κτλ..

Το εξώδικο είναι τόσο κακογραμμένο και με κεφαλαία υπογραμμισμένα που δεν νομίζω οποιοσδήποτε δικηγόρος να ασχοληθεί μαζί του.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bomber_man είπε

Κανονικά στο taxis εγγύηση 320 ευρώ και ενοίκιο 320 ευρώ , έχω κάνει και συμφωνητικό που φυσικά γράφει ότι το βρήκε της αρεσκείας του κτλ..

βάζεις το δικηγόρο σου να πάρει το δικηγόρο του τηλέφωνο είναι το σωστότερο. 

αν τώρα θες και μια γνώμη,....το να σε αφήσει έτσι ξεκρέμαστο και με τσαμπουκά δίχως προσωπική επικοινωνία να τα βρείτε είναι ξεφτίλα από μεριάς του. θα λουστεί την απόφασή του και το χειρισμό που έκανε.

αν ήταν ανθρώπινος και ερχόταν να σου πει από κοντα λυπάμαι αλλά τελικά πρέπει να ακυρώσουμε το συμβόλαιο ίσως να έδινες και συ τόπο στην οργή με την προϋπόθεση να σου έβρισκε ενοικιαστή εντός 1 μήνα ώστε να μην έχεις απώλεια εισοδήματος.

εφόσον ξηγήθηκε έτσι, του αξίζει να την φάει στο πωπουδάκο.

όπως το βλέπω, το εξώδικο δε λέει τίποτα για 320ευρώ εγγύηση +320ενοίκιο. Δε τον συμφέρει καν να κινηθεί και μόνο εκφοβιστικά το έστειλε ίσως γιατί έχει και φιλαράκι δικηγόρο και του κανε ένα κ@λόχαρτο πρόχειρο στο πόδι για να σε εκφοβίσει κυρίως γιατί αρκετοί πονηροί εκεί πάνω πατάνε.

συμπέρασμα. αν θες να είσαι καλός του λες μέσω δικηγόρου οτι χάνει εγγύηση + ενοίκιο και σπάτε το συμβόλαιο δίχως περαιτέρω αξιώσεις ή κάθε πλευρά.

αν θες να το τραβήξεις μπορείς να ζητήσεις όλα τα ενοίκια μέχρι το τέλος του συμβολαίου και έχεις και ξενοίκιαστο το διαμέρισμα χωρίς φθορές και φιλοξενείς και τσάμπα κάναν δικό σου άνθρωπο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ φίλε έτσι ακριβώς όπως τα λες και εγώ για το "γαμώτο" δηλαδή σκέφτομαι μήπως να ασχοληθώ γιατί θεωρώ τέτοια συμπεριφορά απαράδεκτη επίσης του το είχα δώσει 15 μέρες πριν από την έναρξη του συμβολαίου για να φέρει τα πράγματα του που δεν ξέρω αν τα πήγε ποτέ , δικηγόρους και εγώ ξέρω αλλά ποτε δε θα ζήταγα κάτι δωρεάν πέρα από μια γενική συμβουλή. Επίσης οργή δε μου δώθηκε ποτέ η ευκαιρία να έχω γιατί δεν επικοινώνησε και ποτέ μαζί μου και πάντως αυτό θα ζητούσα να βρει άλλον ενοικιαστή ή να δώσει ένα ενοίκιο ή στην τελική να φύγει απλά και να υπογράψουμε χαρτί ότι δεν έχουμε οφειλές μεταξύ μας. Τώρα με αυτό τον τρόπο θα μπω σε περιττά έξοδα γιατί δεν ξέρω τη διαδικασία παραλαβής από δικηγόρο και επίσης πως είναι δυνατό να παραλάβω χωρίς να ελέγξω πρώτα την κατάσταση του ακινήτου.

Επεξ/σία από Bomber_man
Δημοσ.

δυστυχώς συμβαίνει στη ζωή να διασταυρώνονται οι δρόμοι μας και με λάθος ανθρώπους.

κοίτα το καλύτερο για σένα ποιο είναι. αν ήσουν σωστός και τυπικός απέναντί του είναι επιλογή σου πως θα προχωρήσεις. κανένας δε θα σε κατηγορήσει είτε δεν επιστρέψεις εγγύηση + ενοίκιο είτε διεκδικήσεις τα νόμιμα μέχρι τέλους.

ηθικά δεν είμαι της τιμωρητικής λογικής αν υπάρχει εναλλακτική (π.χ. βρεις εύκολα τον επόμενο εντός του μήνα)

αλλά καμιά φορά αν τιμωρούμε τέτοιες συμπεριφορές εξασφαλίζουμε οτι δε θα πάει στον επόμενο να κάνει τα ίδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, greekfragma είπε

βάζεις το δικηγόρο σου να πάρει το δικηγόρο του τηλέφωνο είναι το σωστότερο. 

αν τώρα θες και μια γνώμη,....το να σε αφήσει έτσι ξεκρέμαστο και με τσαμπουκά δίχως προσωπική επικοινωνία να τα βρείτε είναι ξεφτίλα από μεριάς του. θα λουστεί την απόφασή του και το χειρισμό που έκανε.

αν ήταν ανθρώπινος και ερχόταν να σου πει από κοντα λυπάμαι αλλά τελικά πρέπει να ακυρώσουμε το συμβόλαιο ίσως να έδινες και συ τόπο στην οργή με την προϋπόθεση να σου έβρισκε ενοικιαστή εντός 1 μήνα ώστε να μην έχεις απώλεια εισοδήματος.

εφόσον ξηγήθηκε έτσι, του αξίζει να την φάει στο πωπουδάκο.

όπως το βλέπω, το εξώδικο δε λέει τίποτα για 320ευρώ εγγύηση +320ενοίκιο. Δε τον συμφέρει καν να κινηθεί και μόνο εκφοβιστικά το έστειλε ίσως γιατί έχει και φιλαράκι δικηγόρο και του κανε ένα κ@λόχαρτο πρόχειρο στο πόδι για να σε εκφοβίσει κυρίως γιατί αρκετοί πονηροί εκεί πάνω πατάνε.

συμπέρασμα. αν θες να είσαι καλός του λες μέσω δικηγόρου οτι χάνει εγγύηση + ενοίκιο και σπάτε το συμβόλαιο δίχως περαιτέρω αξιώσεις ή κάθε πλευρά.

αν θες να το τραβήξεις μπορείς να ζητήσεις όλα τα ενοίκια μέχρι το τέλος του συμβολαίου και έχεις και ξενοίκιαστο το διαμέρισμα χωρίς φθορές και φιλοξενείς και τσάμπα κάναν δικό σου άνθρωπο.

Μπορεί ο ιδιοκτήτης να το νοικιάσει μέχρι να ξεμπερδέψει με τα δικαστήρια;

Αν ναι, αξίζει "κυνήγι" λόγω της συμπεριφοράς του ενοικιαστή.Ας τους ζητούσε λήξη μίσθωσης, να ζητούσε συγνώμη και ας μην του έβρισκε άλλον ενοικιαστή.

Πιθανότατα βρήκε φθηνότερο ενοίκιο η πχ πιο κοντά στην εργασία του, η και τα 2.

Που και πάλι δεν είναι σωστό να αποχωρήσει εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος πχ αμέλεια επισκευών του σπιτιού από το μέρος του ιδιοκτήτη.

Θα τον έτρεχα δικαστικά μέχρι τέλους για το γαμώτο.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Μπορεί ο ιδιοκτήτης να το νοικιάσει μέχρι να ξεμπερδέψει με τα δικαστήρια;

Αν ναι, αξίζει "κυνήγι" λόγω της συμπεριφοράς του ενοικιαστή.Ας τους ζητούσε λήξη μίσθωσης, να ζητούσε συγνώμη και ας μην του έβρισκε άλλον ενοικιαστή.

Πιθανότατα βρήκε φθηνότερο ενοίκιο η πχ πιο κοντά στην εργασία του, η και τα 2.

Που και πάλι δεν είναι σωστό να αποχωρήσει εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος πχ αμέλεια επισκευών του σπιτιού από το μέρος του ιδιοκτήτη.

Θα τον έτρεχα δικαστικά μέχρι τέλους για το γαμώτο.

καλύτερα να μιλήσει με το δικηγόρο πρώτα και να κάνει μια πρώτη επαφή με την άλλη πλευρά. μπορεί να το νοικιάσει όμως το δικαστήριο θα επιδικάσει όσα ενοίκια έμεινε άδειο λογικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το κλειδί γνωρίζει κανείς τι γίνεται το παραλαμβάνω ή όχι από τη δικηγόρο του και έχει δικαίωμα να το κρατάει γενικά και ειδικά αν δεν αποδεκτώ να επιστρέψω εγγύηση.

Πάντως αν μου ζητηθεί εγγύηση πίσω θα πάω δικαστικά και σκέφτομαι να το κρατάω κλειστό καθ'όλη τη διάρκεια και ας βγει ότι απόφαση θέλει.Αν αρχίσω να χρεώνομαι δικηγόρους δεν υπάρχει λόγος να κάνω πίσω μετά και να κάνω μισές δουλειές.

Επεξ/σία από Bomber_man
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, greekfragma είπε

καλύτερα να μιλήσει με το δικηγόρο πρώτα και να κάνει μια πρώτη επαφή με την άλλη πλευρά. μπορεί να το νοικιάσει όμως το δικαστήριο θα επιδικάσει όσα ενοίκια έμεινε άδειο λογικά.

Είναι χρονοβόρες αυτές οι διαδικασίες, απο πού θα δεσμεύσει το δικαστήριο τον ενοικιαστή να καταβάλει ενοίκια 3 χρόνων συν όσο χρονικό διάστημα είναι ανοίκιαστο το σπίτι;Θα δηλώσει ανικανότητα πληρωμής ο ενοικιαστής και ίσως ο ιδιοκτήτης στο τέλος να πάρει κάποιο ποσοστό των χρημάτων.

Εφόσον δεν υπάρχουν ζημιές στο σπίτι, η ανώδυνη και η γρήγορη λύση είναι η ενοικίαση σε άλλον το συντομότερο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AntiCambeR είπε

Είναι χρονοβόρες αυτές οι διαδικασίες, απο πού θα δεσμεύσει το δικαστήριο τον ενοικιαστή να καταβάλει ενοίκια 3 χρόνων συν όσο χρονικό διάστημα είναι ανοίκιαστο το σπίτι;Θα δηλώσει ανικανότητα πληρωμής ο ενοικιαστής και ίσως ο ιδιοκτήτης στο τέλος να πάρει κάποιο ποσοστό των χρημάτων.

Εφόσον δεν υπάρχουν ζημιές στο σπίτι, η ανώδυνη και η γρήγορη λύση είναι η ενοικίαση σε άλλον το συντομότερο.

δε διαφωνούμε. γι αυτό και του πρότεινα για αρχή μια επικοινωνία μεταξύ δικηγόρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι τον εμποδίζει να το νοικιάσει μέχρι τότε; Μαζί σας στο σκέλος της διεκδίκησης για τους επόμενους 2-3 μήνες, εφόσον δεν βρειενοικιαστή. Μαζί σας και στο σκέλος του να διεκδικήσει το σπίτι να βρίσκεται στην αρχική κατάσταση.

Συμβουλές τύπου παραχώρησε το σε κάποιον δικό σου και διεκδικήσε 35 μήνες ενοίκια, εν τέλει θα του γυρίσουν μπούμερανγκ. Να βάλετε το χέρι στην τσέπη τότε..

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.

Εντάξει ότι γράφουν κάποια γνώμη δεν είναι κακό και ούτε θα την ακολουθήσω και όπως είπα θα πάω και σε δικηγόρο συν ότι γενικά δεν είμαι και άσχετος με μισθώσεις περισσότερο πόσταρα για να πάρω απόψεις ανθρώπων που έχουν ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

Με το θέμα του κλειδιού από πληροφορίες που βρήκα είναι αναγκασμένη να μου το δώσει η δικηγόρος διαφορετικά θα είναι σαν να συνεχίζεται η μίσθωση και εννοείται ότι το λέω με επιφύλαξη και θα ρωτήσω το δικηγόρο μου τη Δευτέρα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bomber_man είπε

Καλησπέρα ενοικιαστής ενοικίασε προ μηνός διαμέρισμά μου για τρία έτη. Τελικά αποφάσισε πριν να κλείσει ο μήνας να φύγει βασικά βρήκε άλλο γιατί έτσι ήθελε και μου έστειλε εξώδικο και παρέδωσε τα κλειδιά στη δικηγόρο του (χωρίς να επικοινωνήσει ποτέ μαζί μου) που με καλεί να πληρώσω τα οφειλόμενα προς αυτόν (την εγγύηση μάλλον αν και αναφέρει και βάψιμο που έκανε ενώ το σπίτι ήταν βασικά φρεσκοβαμμένο αλλά το ήθελε άλλο χρώμα μάλλον και φυσικά δεν έχει γραφτεί στο συμφωνητικό αλλά έγινε με δική του πρωτοβουλία). Εγώ από τη μεριά μου τι μπορώ να κάνω ως ιδιοκτήτης και αν μπορώ δικαστικά να διεκδικήσω τα ενοίκια 35 μηνών, επίσης το εξώδικο είναι τελείως κακογραμμένο με κεφαλαία γράμματα ολόκληρο με καλλυμένους χαρακτηρισμούς, επίσης κανένας από τους υποτιθέμενους λόγους που αποχώρησης που αναφέρει δεν ισχύει. Τέλος αν πρέπει να παραλάβω τα κλειδιά και αν έχει δικαίωμα να τα παραδώσει σε τρίτο άτομο(εν προκειμένω τη δικηγόρο του). Σίγουρα θα πάω σε δικηγόρο απλά πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι παρόμοιο όχι να φεύγουν -πάντα υποχωρώ και ψάχνω μια λύση σε περιπτώσεις αποχώρησης ενοικιαστή - αλλά να μου στέλνουν εξώδικο και τα κλειδιά και θέλω να έχω μια ιδέα. Ευχαριστώ.

Ο δικηγόρος θα σε συμβουλέψει πιο σωστά.

Από παρόμοια περίπτωση που αποχώρησε ο ενοικιαστής, ο ίδιος το θεώρησε αυτονόητο ότι η εγγύηση δεν επιστρέφεται και ούτε ζήτησε πίσω το ενοίκιο του μήνα επειδή έφυγε στις 10 μέρες.

Υπογράψαμε λύση μίσθωσης, παρόλο που τότε (2012) δεν ήταν υποχρεωτικό, ούτε ηλεκτρονική υποβολή υπήρχε, για να είμαστε εξασφαλισμένοι και οι δύο ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις από καμία πλευρά και για κανένα λόγο.

Αλλά και πέρυσι που αποχώρησε ο ενοικιαστής στο χρόνο, ενώ το συμβόλαιο ήταν για 3 χρόνια, δεν χρειάστηκε καν να το συζητήσουμε το θέμα της εγγύησης, η οποία δεν επιστράφηκε και το σπίτι το έβαψε με δικά του έξοδα γιατί το είχε παραλάβει φρεσκοβαμμένο.

Αλλά αν πέσεις σε ανάποδο άνθρωπο που πιστεύει ότι ο κόσμος όλος του χρωστάει, μπορεί να μπλέξεις άσχημα.

Εύχομαι να ξεμπλέξεις και να βρεις σύντομα έναν σωστό άνθρωπο να το νοικιάσεις!

Δημοσ.

Προφανώς θα πρέπει να μιλήσεις με δικηγόρο για να δεις πως θα κινηθείτε  και αν αξίζει.

Σε περίπτωση που έχετε ενα καθημερινό συμβόλαιο ενοικίασης και οχι κάτι ιδαίτερο που συντάξατε μαζί: 

Την εγγύηση δεν μπορείς να την κρατήσεις, ο σκοπός της ειναι να διαφυλάσσει ενάντια σε ζημιές. Φυσικά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις κλειδαριά γιατι δεν έχεις πλεον το κλειδί, ή να ξαναβάψεις το σπίτι αν το "έπληξε" με το δικό του βάψιμο, αλλα αυτά θα τα συζητήσεις με τον δικηγόρο σου.

Το σπίτι δεν μπορείς να το νοικίασεις όσο διαρκεί το παρόν συμβόλαιο. Ουσιαστικά στο δικαστήριο θα πας για να "υποχρεώσεις" τον παλιό ενοικιαστή να το δεχτεί και να συνεχίσει να πληρώνει το ενοίκιο κάθε μήνα. Τα λεφτα που μπορεί να πάρεις δεν είναι κάποιου είδους αποζημίωση. Ως εκ τούτου, ο ενοικιαστής συνεχίζει να έχει το δικαίωμα του να μένει στο σπίτι. 

Αν βρείς νέο ενοικιαστή ο παλιός μπορει α) να σου ζητήσει πίσω (αν στα έχει προεξοφλήσει) τα ενοίκια που εχει πληρώσει παραπάνω και β) να κινηθεί δικαστικά εναντίων σου γιατι πρακτικά του κάνεις έξωση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...