Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 47 λεπτά πριν, theo93 είπε Καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για την περίπτωση μου. Νοικιάζω ένα διαμέρισμα από τον Ιούλιο του 2018 και τον Φεβρουάριο του 2020 έκανα επέκταση ένα ακόμη χρόνο. Πριν απο μερικές εβδομάδες με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης ότι θέλει να πουλήσει το διαμέρισμα αλλά χωρίς να με επηρεάζει άμεσα γιατί μπορεί και ο επόμενος να το θέλει για ενοικίαση.(δεν είναι σίγουρο μπορεί να το θέλει και για ιδιοκατοίκηση ) Εγω γενικά ψαχνόμουν για άλλο σπίτι, αν βρώ κάτι μπορώ να αφήσω αυτό που είμαι τώρα ή θα έχω πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη και το συμβόλαιο; Μέχρι τον Ιούνιο του 2021 που θα κλείσει τριετία η μίσθωση δεν σε κουνάει κανένας, από τον Ιούλιο και μετά όμως μια χαρά μπορεί ο ιδιοκτήτης (όποιος και αν είναι τότε) να σου πει να φύγεις. Επίσης αν φύγεις πριν την τριετία, ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις πρόβλημα είναι να υπογράψετε με τον ιδιοκτήτη ένα χαρτί το οποίο θα λέει ότι η μίσθωση λύνεται από κοινού, και πως δεν έχει καμία απαίτηση από σένα.
theo93 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μέχρι τον Ιούνιο του 2021 που θα κλείσει τριετία η μίσθωση δεν σε κουνάει κανένας, από τον Ιούλιο και μετά όμως μια χαρά μπορεί ο ιδιοκτήτης (όποιος και αν είναι τότε) να σου πει να φύγεις. Επίσης αν φύγεις πριν την τριετία, ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις πρόβλημα είναι να υπογράψετε με τον ιδιοκτήτη ένα χαρτί το οποίο θα λέει ότι η μίσθωση λύνεται από κοινού, και πως δεν έχει καμία απαίτηση από σένα. Γενικά μέχρι Φεβρουάριο του 21 έχω γιατί είχαμε κάνει μια μικρο επέκταση. Οπότε για να είμαι σίγουρος θέλω και την υπογραφή του ότι το λύνουμε μαζί
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Φεβρουάριο 21 είναι ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης, η νομοθεσία όμως λέει ότι "Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο", για αυτό και είπα μέχρι Ιούνιο 21. 1
efo355 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 52 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Φεβρουάριο 21 είναι ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης, η νομοθεσία όμως λέει ότι "Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο", για αυτό και είπα μέχρι Ιούνιο 21. Είναι Φλεβάρη του 21 γιατί εφόσον υπογράψαμε ανανέωση παύει η προηγουμενη συμφωνία. Ουσιαστικά έχασε 6 μήνες συμβολαίου
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, efo355 είπε Είναι Φλεβάρη του 21 γιατί εφόσον υπογράψαμε ανανέωση παύει η προηγουμενη συμφωνία. Ουσιαστικά έχασε 6 μήνες συμβολαίου Εσύ τι είσαι πάλι, δεύτερο προφίλ του από πάνω? Ή ο μισθωτής? Ότι και να είσαι πάντως, αυτό που έγραψες δεν ισχύει.
efo355 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Εσύ τι είσαι πάλι, δεύτερο προφίλ του από πάνω? Ή ο μισθωτής? Ότι και να είσαι πάντως, αυτό που έγραψες δεν ισχύει. Εγω έγραφα στο κινητό και μου άλλαξε το υπογραψανε σε υπογράψαμε. Αυτό που λέω ισχύει. Οσο για το τι είμαι πάλι δεν με λες και κανά καινούριο μέλος....
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 21 λεπτά πριν, efo355 είπε Εγω έγραφα στο κινητό και μου άλλαξε το υπογραψανε σε υπογράψαμε. Αυτό που λέω ισχύει. Οσο για το τι είμαι πάλι δεν με λες και κανά καινούριο μέλος.... Sorry αλλά η προσωπική σου άποψη είναι παντελώς αδιάφορη, σημασία έχει τι προβλέπει η νομοθεσία, την οποία την έχω παραθέσει παραπάνω.
zygorito Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Άρα αυτό δεν ισχύει και είναι λάθος; Συντόμευση της τριετίας επιτρέπεται μόνο με νεότερη συμβολαιογραφική πράξη, καταρτιζόμενη τουλάχιστον έξι μήνες μετά την έναρξη της μίσθωσης. https://www.taxheaven.gr/news/41459/misowsh-katoikias-ti-prepei-na-prosexei-o-misowths-enoikiasths-otan-ypografei-to-idiwtiko-symfwnhtiko-misowsews
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, zygorito είπε Άρα αυτό δεν ισχύει και είναι λάθος; Συντόμευση της τριετίας επιτρέπεται μόνο με νεότερη συμβολαιογραφική πράξη, καταρτιζόμενη τουλάχιστον έξι μήνες μετά την έναρξη της μίσθωσης. https://www.taxheaven.gr/news/41459/misowsh-katoikias-ti-prepei-na-prosexei-o-misowths-enoikiasths-otan-ypografei-to-idiwtiko-symfwnhtiko-misowsews Αλήθεια, ξέρεις τι σημαίνει συμβολαιογραφική πράξη? Όποιος δεν ξέρει και θέλει να μάθει, μπορεί να ενημερωθεί από εδώ: https://www.dragios.gr/χαρακτηριστικά-συμβολαιογραφικού-εγ/
efo355 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, zygorito είπε Άρα αυτό δεν ισχύει και είναι λάθος; Συντόμευση της τριετίας επιτρέπεται μόνο με νεότερη συμβολαιογραφική πράξη, καταρτιζόμενη τουλάχιστον έξι μήνες μετά την έναρξη της μίσθωσης. https://www.taxheaven.gr/news/41459/misowsh-katoikias-ti-prepei-na-prosexei-o-misowths-enoikiasths-otan-ypografei-to-idiwtiko-symfwnhtiko-misowsews Αστον να λέει. Συμβόλαιο που έχεις υπογράψει για τριετία αν κάνεις ανανέωση και βάλεις ένα χρόνο ισχύει ο χρόνος. Τώρα ο φίλος γίνεται προσβλητικός γιατί δεν μπορεί να δεχτεί ότι κάνει λάθος.
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, efo355 είπε Αστον να λέει. Συμβόλαιο που έχεις υπογράψει για τριετία αν κάνεις ανανέωση και βάλεις ένα χρόνο ισχύει ο χρόνος. Τώρα ο φίλος γίνεται προσβλητικός γιατί δεν μπορεί να δεχτεί ότι κάνει λάθος. Το να μιλάς με επιχειρήματα κάθε άλλο παρά προσβλητικό είναι. Κατά τα άλλα συνεχίζει να είναι εντελώς αστήρικτος ο ισχυρισμός σου, όσες φορές και να τον επαναλάβεις δεν προκύπτει από κάπου ότι η ανανέωση της μίσθωσης ακυρώνει την ελάχιστη τριετή διάρκεια, εκτός και αν η συμφωνία έγινε σε συμβολαιογράφο ή σε κάποιο άλλο δημόσιο λειτουργό. Τα δικαστήρια καλώς ή κακώς βγάζουν αποφάσεις σύμφωνα με το τι ορίζει η νομοθεσία, δεν ρωτάνε τη δική σου άποψη.
SB_1957 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 10 ώρες πριν, theo93 είπε Καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για την περίπτωση μου. Νοικιάζω ένα διαμέρισμα από τον Ιούλιο του 2018 και τον Φεβρουάριο του 2020 έκανα επέκταση ένα ακόμη χρόνο. Πριν απο μερικές εβδομάδες με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης ότι θέλει να πουλήσει το διαμέρισμα αλλά χωρίς να με επηρεάζει άμεσα γιατί μπορεί και ο επόμενος να το θέλει για ενοικίαση.(δεν είναι σίγουρο μπορεί να το θέλει και για ιδιοκατοίκηση ) Εγω γενικά ψαχνόμουν για άλλο σπίτι, αν βρώ κάτι μπορώ να αφήσω αυτό που είμαι τώρα ή θα έχω πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη και το συμβόλαιο; Με βάση το ενοικιαστήριο του 2018 μπορούσες να μείνεις μέχρι το 2021. Για ποιο λόγο κάνατε επέκταση τον Φεβ του 2020? Ήταν διετές το προηγούμενο συμβόλαιο? Τώρα μάλλον περίμενε να δεις τί θα θέλει ο νέος ιδιοκτήτης. Ίσως να διευκολύνεις την κατάσταση αν πεις στον τωρινό ιδιοκτήτη και σε όποιον υποψήφιο έρχεται ότι δεν σε πειράζει να ξενοικιάσεις, αρκεί να σου δώσουν χρόνο να βρεις άλλο σπίτι! Αλλά οπωσδήποτε να γίνει συμβόλαιο ότι η λύση της μίσθωσης έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο και κανείς δεν έχει καμιά απαίτηση από τον άλλον και μην αρκεστείς μόνο στην ηλεκτρονική λύση της μίσθωσης! 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 8 ώρες πριν, SB_1957 είπε Με βάση το ενοικιαστήριο του 2018 μπορούσες να μείνεις μέχρι το 2021. Για ποιο λόγο κάνατε επέκταση τον Φεβ του 2020? Ήταν διετές το προηγούμενο συμβόλαιο? Τώρα μάλλον περίμενε να δεις τί θα θέλει ο νέος ιδιοκτήτης. Ίσως να διευκολύνεις την κατάσταση αν πεις στον τωρινό ιδιοκτήτη και σε όποιον υποψήφιο έρχεται ότι δεν σε πειράζει να ξενοικιάσεις, αρκεί να σου δώσουν χρόνο να βρεις άλλο σπίτι! Αλλά οπωσδήποτε να γίνει συμβόλαιο ότι η λύση της μίσθωσης έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο και κανείς δεν έχει καμιά απαίτηση από τον άλλον και μην αρκεστείς μόνο στην ηλεκτρονική λύση της μίσθωσης! Να μείνει μπορούσε, αλλά αν ο συμβατικός χρόνος παρέλθει η μίσθωση δεν φαίνεται ενεργή στο taxis με συνέπεια να μην μπορείς να εκμεταλλευτείς κάποια προνόμια όπως επιδότηση ενοικίου, κάποια αλλαγή στο ρεύμα, κτλ
theo93 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 9 ώρες πριν, SB_1957 είπε Με βάση το ενοικιαστήριο του 2018 μπορούσες να μείνεις μέχρι το 2021. Για ποιο λόγο κάνατε επέκταση τον Φεβ του 2020? Ήταν διετές το προηγούμενο συμβόλαιο? Τώρα μάλλον περίμενε να δεις τί θα θέλει ο νέος ιδιοκτήτης. Ίσως να διευκολύνεις την κατάσταση αν πεις στον τωρινό ιδιοκτήτη και σε όποιον υποψήφιο έρχεται ότι δεν σε πειράζει να ξενοικιάσεις, αρκεί να σου δώσουν χρόνο να βρεις άλλο σπίτι! Αλλά οπωσδήποτε να γίνει συμβόλαιο ότι η λύση της μίσθωσης έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο και κανείς δεν έχει καμιά απαίτηση από τον άλλον και μην αρκεστείς μόνο στην ηλεκτρονική λύση της μίσθωσης! 9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Να μείνει μπορούσε, αλλά αν ο συμβατικός χρόνος παρέλθει η μίσθωση δεν φαίνεται ενεργή στο taxis με συνέπεια να μην μπορείς να εκμεταλλευτείς κάποια προνόμια όπως επιδότηση ενοικίου, κάποια αλλαγή στο ρεύμα, κτλ Είχα κάνει επέκταση ώστε να μπορώ να πάρω το επίδομα ενοικίου όπως πολύ σωστά αναφέρει ο @Joshua21. Οπότε για να είμαι σωστός θα τον ενημερώσω τηλεφωνικά και αν βρω κάτι πριν φύγω θα υπογράψουμε κάτι ώστε να είμαι καλυμμένος.
Bomber_man Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ενοικιαστής ενοικίασε προ μηνός διαμέρισμά μου για τρία έτη. Τελικά αποφάσισε πριν να κλείσει ο μήνας να φύγει βασικά βρήκε άλλο γιατί έτσι ήθελε και μου έστειλε εξώδικο και παρέδωσε τα κλειδιά στη δικηγόρο του (χωρίς να επικοινωνήσει ποτέ μαζί μου) που με καλεί να πληρώσω τα οφειλόμενα προς αυτόν (την εγγύηση μάλλον αν και αναφέρει και βάψιμο που έκανε ενώ το σπίτι ήταν βασικά φρεσκοβαμμένο αλλά το ήθελε άλλο χρώμα μάλλον και φυσικά δεν έχει γραφτεί στο συμφωνητικό αλλά έγινε με δική του πρωτοβουλία). Εγώ από τη μεριά μου τι μπορώ να κάνω ως ιδιοκτήτης και αν μπορώ δικαστικά να διεκδικήσω τα ενοίκια 35 μηνών, επίσης το εξώδικο είναι τελείως κακογραμμένο με κεφαλαία γράμματα ολόκληρο με καλλυμένους χαρακτηρισμούς, επίσης κανένας από τους υποτιθέμενους λόγους που αποχώρησης που αναφέρει δεν ισχύει. Τέλος αν πρέπει να παραλάβω τα κλειδιά και αν έχει δικαίωμα να τα παραδώσει σε τρίτο άτομο(εν προκειμένω τη δικηγόρο του). Σίγουρα θα πάω σε δικηγόρο απλά πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι παρόμοιο όχι να φεύγουν -πάντα υποχωρώ και ψάχνω μια λύση σε περιπτώσεις αποχώρησης ενοικιαστή - αλλά να μου στέλνουν εξώδικο και τα κλειδιά και θέλω να έχω μια ιδέα. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από Bomber_man
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα