Johnkeppas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, spyros007 είπε Λαστιχο το εχετε κανει ρε μαγκες.Περούσια μου ειναι και σε οποιον θελω το νοικοιαζω και οτι ορούς θέλω βάζω.Οποιος γουστάρει καλώς, αλλιώς παμε στον επομενο.Οτι γουσταρω γραφω στην αγγέλλεια και στο συμβολαιο και οπου γουσταρω κανω το φασε κοντρολ και λογαριασμο δεν δινω σε κανενα.Αμα ο ενοικιαστής θελει να με κοροιδεψει και να βαλει σκυλο στο διαμερισμα εκτός του οτι σε τρια χρονια θα μετακομισει θα του κανω την ζωη πατινι καθε φορα που δεν θα ειναι τυπικός στις υποχρεωσεις του .Αυτος θα βγει χαμενος και θα ειναι στην τσιτα,οχι εγω................Αυτα ισχυουν σε ολο τον κοσμο και οχι μονο στην Ελλαδα.Ειδικά στην Ευρωπη ετσι και δεν εισαι συνεπής στης υποχρεώσεις σου εχεις φυγει νυχτα.Δικο μου ειναι και οτι θελω κανω ,σιγα μη βαλω και δερβέναγα στο κεφαλι μου. Βέβαια τον έχεις 3 χρόνια σπίτι σου και αν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του δεν μπορείς να τον κάνεις τιποτα. Αν προκύψουν μικροβλάβες δικής σου πληρωμής τις επισκευάζει και σου δινει λιγότερο ενοίκιο, έχει και το σκύλο του και όλα μια χαρα. Και πρέπει να σου τύχει για να καταλάβεις ότι το ενοίκιο είναι μια εμπορική συναλλαγή, δεν του το νοικιάζεις τζάμπα, και για 3 χρόνια είναι δικό του με το ανάλογο αντιτιμο, όχι δικό σου. Τα ''ότι γουστάρω'' και ''ότι όρους θέλω βάζω'' δεν αρμόζουν στον χώρο και κυρίως σε συμβόλαιο (ευτυχώς που φροντίζουν οι νόμοι γι αυτό). Και για να ακριβολογώ, δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει αλλά ως ιδιοκτήτης και οικίας που νοικιάζεται αλλά και σκύλου , θα συζητούσα με τον ενοικιαστή μου έναν όρο απλά να επιβλέπω τους χώρους μια φορά τον χρόνο για να διαπιστώνουμε μικροφθορές και από που αυτές προήλθαν. Βέβαια οι μετριοπαθείς απόψεις μου προέρχονται από 15 χρόνια απροβλημάτιστης εκμίσθωσης οικίας που δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με κανέναν ενοικιαστή μου χωρίς face control. Αψιμαχίες υπηρξαν αλλά λύθηκαν όλες μέσω κουβέντας. Καθώς είμαι και ταυτόχρονα ενοικιαστής και ο ίδιος, απορώ κάθε φορά που διαβάζω παρόμοιο θέμα στο φόρουμ σε τι ανθρώπους πεφτετε είτε απ την μία έιτε απ την άλλη πλευρα. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από Johnkeppas 3 1
thanosAIAS Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, spyros007 είπε Λαστιχο το εχετε κανει ρε μαγκες.Περούσια μου ειναι και σε οποιον θελω το νοικοιαζω και οτι ορούς θέλω βάζω.Οποιος γουστάρει καλώς, αλλιώς παμε στον επομενο.Οτι γουσταρω γραφω στην αγγέλλεια και στο συμβολαιο και οπου γουσταρω κανω το φασε κοντρολ και λογαριασμο δεν δινω σε κανενα.Αμα ο ενοικιαστής θελει να με κοροιδεψει και να βαλει σκυλο στο διαμερισμα εκτός του οτι σε τρια χρονια θα μετακομισει θα του κανω την ζωη πατινι καθε φορα που δεν θα ειναι τυπικός στις υποχρεωσεις του .Αυτος θα βγει χαμενος και θα ειναι στην τσιτα,οχι εγω................Αυτα ισχυουν σε ολο τον κοσμο και οχι μονο στην Ελλαδα.Ειδικά στην Ευρωπη ετσι και δεν εισαι συνεπής στης υποχρεώσεις σου εχεις φυγει νυχτα.Δικο μου ειναι και οτι θελω κανω ,σιγα μη βαλω και δερβέναγα στο κεφαλι μου. Τα δικαιώματά σου τελειώνουν εκεί που ξεκινάνε των υπολοίπων. Υπάρχουν και όρια. Γράψε εσύ πχ ότι απαγορεύονται μαύροι και εβραίοι σε αγγελία και θα δεις που θα καταλήξεις. 2 ώρες πριν, bromiaris είπε Δηλαδή στο δικό σου ας πούμε μυαλό, το συμβόλαιο καλύπτει μόνο τον ενοικιαστή… Ο ιδιοκτήτης ας πάει να κόψει το κεφάλι του… Μάλιστα… Τι λες ρε φίλε είσαι με τα καλά σου; Το σπίτι έχει αξία ΟΣΟ το νοικιάζει ο άλλος και το νοικιάζει όσο εχει μια δουλειά να πληρώνει δεν είναι σκλάβος σου. Άρα στο δικό σου μυαλό δηλαδή, άμα έχω συμβόλαιο και δεν πληρώνω γιατι έμεινα άνεργος, δεν έχει δικαίωμα να με διώξει απο το σπίτι!Τις εξώσεις τις έχεις ακούσει καθόλου; Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από thanosAIAS 1
vasilllis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Το συμβολαιο καλυπτει και τα δυο μερη σε περιπτωση αθετησης ορων του.Αδιαφορο για καποια πλευρα αν εμεινε καποιος ανεργος ή επεσε το σπιτι απο τον σεισμο. Επισης οι οροι ειναι για να μπαινουν,δεν σημαινει ομως οτι ειναι και νομιμοι ή ηθικοι. Το μεγαλο προβλημα σε ολα αυτα ειναι να βρεις το δικιο σου..
afragorn Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Getta Robo είπε Strawman. Αλλα γραφω αλλα παρουσιαζεις εσυ. Αν ο ιδιοκτητης εγραφε πως δεν θελω αλλοδαπους η δεν θελω ξανθιες, στις χωρες που θιγεις κιολας, δεν θα του εβγαινε και σε πολυ καλο. Σε αντιθεση παντως με εδω, αν καποιος εβαζε ορο οπως το παραπανω σχολιο σου: Δεν θα του εβγαινε και σε πολυ καλο. Γιατι συμβαινει αυτο ομως εδω με τα κατοικιδια που μιλησαμε; Αφροβαλκανια νοοτροπια σε μια χωρα μπανανια, δυστυχως. Όντως, δε βγάζουμε άκρη.
thanosAIAS Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, afragorn είπε Όντως, δε βγάζουμε άκρη. Δηλαδή ούτε ένα δικηγόρο δεν έχουμε στο φόρουμ; Τι διάολο, δεν παίζουν βιντεοπαιχνίδια αυτοί; 😁
slk200gr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Δηλαδή αν κάποιος πχ χάσει τη δουλειά του, τι πρέπει να γίνει; Να πληρώνει υποχρεωτικά αλλά πόσα χρόνια λέει το συμβόλαιο; Δεν έχει! Θα τον βάλουν φυλακή; Το συμβόλαιο καλύπτει τον ενοικιαστή με την έννοια ότι δεν μπορούν να σε διώξουν νωρίτερα της λήξης του ή να ζητάνε περισσότερα λεφτά. Καμία συνέπεια αν φύγεις από ένα σπίτι που νοικιάζεις. Ίσως να υπάρχει κάποια νομική υποχρέωση για έγκαιρη ενημέρωση, τίποτα άλλο. Ετσι νόμιζα και εγω παλια και πολυς κοσμος αλλα δεν είναι ετσι
jmirko15 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, Getta Robo είπε Μην αλλαζεις αυτο που συζηταμε. Το οτι με βλεπει και δεν θελει να το δωσει μπορει και το κανει. Δειξε μου εσυ τωρα μια (1) αγγελια σε Αγγλια/Ολλανδια που να γραφει δεν το δινω σε ελληνες. Και για το καπνισμα που σε απασχολει, πολλα σπιτι εχουν πυρασφαλεια που ενεργοποιειται και με το καπνο του τσιγαρου. Απο τα τελευταια πραγματα που θελουν ειναι να τρεχουν για τετοια ζητηματα. Και Αγγλία και Γερμανία μου έχει τύχει που δεν δίναν διαμερίσματα σε φοιτητές και αλλοδαπούς. Αλλά μην σου χαλάσω το όνειρο.
Getta Robo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 4 minutes ago, jmirko15 said: Και Αγγλία και Γερμανία μου έχει τύχει που δεν δίναν διαμερίσματα σε φοιτητές και αλλοδαπούς. Αλλά μην σου χαλάσω το όνειρο. Παραθεσε και εσυ αγγελια που να γραφει δεν ενοικιαζουμε σε φοιτητες και αλλοδαπους. Οτι θελετε διαβαζετε τελικα;
jmirko15 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Getta Robo είπε Παραθεσε και εσυ αγγελια που να γραφει δεν ενοικιαζουμε σε φοιτητες και αλλοδαπους. Οτι θελετε διαβαζετε τελικα; Εκεί ήμουν, δεν χρειάστηκε να διαβάσω τίποτα.
Getta Robo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 5 minutes ago, jmirko15 said: Εκεί ήμουν, δεν χρειάστηκε να διαβάσω τίποτα. Παμε παλι. Ειδες συμβολαιο που να γραφει πως δεν θελουμε φοιτητες και ξενους; Οχι. Γιατι; Γιατι απαγορευεται. Το ονειρο σου μην το χαλασεις αλλα διαβασε την συζητηση και τι θιγω, οχι οτι θελεις και νομιζεις πως διαβαζεις. 2
jmirko15 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Παμε παλι. Ειδες συμβολαιο που να γραφει πως δεν θελουμε φοιτητες και ξενους; Οχι. Γιατι; Γιατι απαγορευεται. Το ονειρο σου μην το χαλασεις αλλα διαβασε την συζητηση και τι θιγω, οχι οτι θελεις και νομιζεις πως διαβαζεις. Από την μία θες να δεις αγγελία που να λέει ότι δεν δέχεται αλλοδαπούς κτλ και από την άλλη να υπογράφεις συμβόλαιο που να το γράφει. Αποφάσισε. Προφανώς και δεν θα υπογράψεις κάτι τέτοιο (γιατί το βρίσκω χαζό και όχι "παράνομο" or w/e) αλλά πόρτα θα φας άμα είσαι πχ αλλοδαπός. Στο συμβόλαιο μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει, το τι ισχύει και τι όχι δεν το γνωρίζω (για τα κατοικίδια που λέμε) και άμα μπορεί με βάση αυτό να σε πετάξει έξω. Ναι ο καθένας μπορεί να διαλέξει να βάλει όποιον γουστάρει μέσα και όχι επειδή σε καλύπτει ο "νόμος" δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι μλκς με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Πας να νοικιάσεις, σου λέει πχ ο ιδιοκτήτης ότι δεν θα ήθελε να το νοικιάσει σε άτομο με κατοικίδιο για τον Χ/Ψ/Ω λόγο (δεν αφορά κανέναν ο λόγος του) και εσύ πας και νοικιάσεις και βάζεις μέσα κατοικίδιο, είσαι ζώο ξεκάθαρα. Και ναι ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα και είμαστε Μπανανία γιατί δεν υπάρχει σεβασμός για τίποτα και για κανέναν. (και για να είμαι ξεκάθαρος δεν μιλάω για εσένα, αλλά γενικά) 2
Getta Robo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 2 minutes ago, jmirko15 said: Από την μία θες να δεις αγγελία που να λέει ότι δεν δέχεται αλλοδαπούς κτλ και από την άλλη να υπογράφεις συμβόλαιο που να το γράφει. Αποφάσισε. Προφανώς και δεν θα υπογράψεις κάτι τέτοιο (γιατί το βρίσκω χαζό και όχι "παράνομο" or w/e) αλλά πόρτα θα φας άμα είσαι πχ αλλοδαπός. Στο συμβόλαιο μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει, το τι ισχύει και τι όχι δεν το γνωρίζω (για τα κατοικίδια που λέμε) και άμα μπορεί με βάση αυτό να σε πετάξει έξω. Ναι ο καθένας μπορεί να διαλέξει να βάλει όποιον γουστάρει μέσα και όχι επειδή σε καλύπτει ο "νόμος" δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι μλκς με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Πας να νοικιάσεις, σου λέει πχ ο ιδιοκτήτης ότι δεν θα ήθελε να το νοικιάσει σε άτομο με κατοικίδιο για τον Χ/Ψ/Ω λόγο (δεν αφορά κανέναν ο λόγος του) και εσύ πας και νοικιάσεις και βάζεις μέσα κατοικίδιο, είσαι ζώο ξεκάθαρα. Και ναι ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα και είμαστε Μπανανία γιατί δεν υπάρχει σεβασμός για τίποτα και για κανέναν. (και για να είμαι ξεκάθαρος δεν μιλάω για εσένα, αλλά γενικά) Μεγαλε δεν καταλαβαινεις πως μου απαντας σε οτι θες και σε συμφερει. ΑΝ θελει να σε επιλεξει η να σε απορριψει καποιος για Χ-Ψ-Ω λογους απλα το κανει και χωρις πολλα πολλα. Η ενοκιαση δεν ειναι εμπορικη συναλλαγη αγαθου ωστε να υποχρεωθει να εξυπηρετησει καποιον. Αγγελια και συμβολαιο που να γραφει "δεν θελουμε ελληνες και εβραιους" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ουτε στην Αγγλια ουτε στη Γερμανια εδω και πολλες δεκαετιες. Αφου "ησουν εκει" σε προκαλω να μου δειξεις εστω μια (1). Δεν ειναι θεμα χαζου η εξυπναδας αλλα ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. Οχι στο συμβολαιο εδω κανεις δεν γραφει οτι θελει, η μαλλον γραφει οτι θελει με τις καταλληλες συνεπειες. Μπορεις να γραψεις εσυ πως δεν θελεις ελληνες και φοιτητες; Μπορεις να δοκιμασεις αλλα πολυ πιθανο να σε τρεχουν νομικα. Περι ιδιοκτητων το εχουμε γραψει παρα πολλες φορες. Αν δεν θελει καποιος ιδιοκτητης να μπει φοιτητης, κηδεμονας κατοικιδιου, ειναι προβληματαρα του και μονο. Και το προβλημα ειναι πως οι ελεγκτικες αρχες δεν βαζουν αμεσα ολους αυτους στη θεση του, αλλα εχουμε φτασει να συζητουμε τα αυτονοητα.
jmirko15 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Getta Robo είπε Μεγαλε δεν καταλαβαινεις πως μου απαντας σε οτι θες και σε συμφερει. ΑΝ θελει να σε επιλεξει η να σε απορριψει καποιος για Χ-Ψ-Ω λογους απλα το κανει και χωρις πολλα πολλα. Η ενοκιαση δεν ειναι εμπορικη συναλλαγη αγαθου ωστε να υποχρεωθει να εξυπηρετησει καποιον. Αγγελια και συμβολαιο που να γραφει "δεν θελουμε ελληνες και εβραιους" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ουτε στην Αγγλια ουτε στη Γερμανια εδω και πολλες δεκαετιες. Αφου "ησουν εκει" σε προκαλω να μου δειξεις εστω μια (1). Δεν ειναι θεμα χαζου η εξυπναδας αλλα ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. Οχι στο συμβολαιο εδω κανεις δεν γραφει οτι θελει, η μαλλον γραφει οτι θελει με τις καταλληλες συνεπειες. Μπορεις να γραψεις εσυ πως δεν θελεις ελληνες και φοιτητες; Μπορεις να δοκιμασεις αλλα πολυ πιθανο να σε τρεχουν νομικα. Περι ιδιοκτητων το εχουμε γραψει παρα πολλες φορες. Αν δεν θελει καποιος ιδιοκτητης να μπει φοιτητης, κηδεμονας κατοικιδιου, ειναι προβληματαρα του και μονο. Και το προβλημα ειναι πως οι ελεγκτικες αρχες δεν βαζουν αμεσα ολους αυτους στη θεση του, αλλα εχουμε φτασει να συζητουμε τα αυτονοητα. Σε καμία αγγελία δεν θα δεις κάτι τέτοιο, πάντα στο λέγανε face to face, όπως γίνεται και εδώ. Για το συμβόλαιο είπαμε δεν ξέρω, δεν με ένοιαξε ποτέ να το ψάξω. Από τη μία λες μπορεί να σε απορρίψει για όποιο λόγο θέλει και δεν υπάρχει υποχρέωση για εξυπηρέτηση κτλ και από την άλλη να υπάρχει έλεγχος για τους λόγους απόρριψης..
Getta Robo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Just now, jmirko15 said: Σε καμία αγγελία δεν θα δεις κάτι τέτοιο, πάντα στο λέγανε face to face, όπως γίνεται και εδώ. Για το συμβόλαιο είπαμε δεν ξέρω, δεν με ένοιαξε ποτέ να το ψάξω. Από τη μία λες μπορεί να σε απορρίψει για όποιο λόγο θέλει και δεν υπάρχει υποχρέωση για εξυπηρέτηση κτλ και από την άλλη να υπάρχει έλεγχος για τους λόγους απόρριψης.. Για πεμπτη φορα περιπου, αναφερομαι σε αυτα που ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ. Οπως το συμβολαιο και το συμφωνητικο. Προφορικα μπορεις να συμφωνησεις για οτι στο καλο φανταστεις. Αλλα επειδη Verba volant, scripta manent, βασιζομαστε στο τι υπογραφουμε. 3
theo93 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για την περίπτωση μου. Νοικιάζω ένα διαμέρισμα από τον Ιούλιο του 2018 και τον Φεβρουάριο του 2020 έκανα επέκταση ένα ακόμη χρόνο. Πριν απο μερικές εβδομάδες με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης ότι θέλει να πουλήσει το διαμέρισμα αλλά χωρίς να με επηρεάζει άμεσα γιατί μπορεί και ο επόμενος να το θέλει για ενοικίαση.(δεν είναι σίγουρο μπορεί να το θέλει και για ιδιοκατοίκηση ) Εγω γενικά ψαχνόμουν για άλλο σπίτι, αν βρώ κάτι μπορώ να αφήσω αυτό που είμαι τώρα ή θα έχω πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη και το συμβόλαιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα