Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Ναι, μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση και να ζητήσει να φύγεις επειδή δεν τήρησες τους όρους.

To λες από προσωπική γνώση ή είναι άποψή σου ; 

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, dtzgr said:

Ναι, μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση και να ζητήσει να φύγεις επειδή δεν τήρησες τους όρους.

Αν οι όροι είναι σαν αυτοί που γράφει πιο πάνω ο Aristidis?

7 minutes ago, AristidisZ said:

Κοινώς εγώ μπορώ να υπογράψω ότι ο σπιτονοικοκύρης αντί να παίρνει ενοίκιο θα παίρνει την κόρη μου 3 φορές τον μήνα,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάτε μέσα για μαστροπεία, γιατί είναι παράνομο να εκδίδεις την κόρη σου.

Από την άλλη:
Το να έχεις κατοικίδιο ΔΕΝ είναι παράνομο ούτε ενάντια στα χρηστά ήθη ή στις συνήθεις πρακτικές.
Το να ΜΗΝ έχεις κατοικίδιο, επίσης δεν είναι παράνομο ούτε ενάντια στα χρηστά ήθη ή στις συνήθεις πρακτικές.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει παρανομία στο να πει ο ιδιοκτήτης ότι δεν επιθυμεί κατοικίδια στο μίσθιο. Δεν είναι παράνομο ένας ιδιοκτήτης να επιλέξει τον ενοικιαστή του με τα κριτήρια που θέλει αυτός για το μίσθιό του, εφόσον δεν κάνει αυτός κάτι παράνομο και δεν σε εξωθεί κι εσένα στο να κάνεις εσύ κάτι παράνομο.

6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

To λες από προσωπική γνώση ή είναι άποψή σου ; 

Είπα, άποψή μου.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok, και το να μη κάνω μπάνιο δεν είναι παράνομο 

Άρα μπορεί να μου βάλει όρο ένας ιδιοκτήτης ότι απαγορεύεται να κάνω μπάνιο για να μη χαλάσω τη μπανιέρα 

Δε στο παίζω πονηρός, προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό που λες το στηρίζεις κάπου ή είναι απλά μια άποψη που έχεις 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, dtzgr said:

δεν υπάρχει παρανομία στο να πει ο ιδιοκτήτης ότι δεν επιθυμεί κατοικίδια στο μίσθιο.

Στο να πει ναι, να επιβάλει όχι, μιας κι ο νόμος επιτρέπει κατοικίδια. Ο όρος δεν θα είναι παράνομος και καταχρηστικός αφού επιτρέπονται κατοικίδια από το νομο?

Παρόμοια φάση με το να έχουν υπογράψει συμβόλαιο για 2 χρόνια και μετά ο ενοικιαστής να αποφασίσει να κάτσει και 3ο. Θα τον βγάλει επειδή δεν τήρησε τον όρο των 2? Δεν προβλέπονται 2 από το νόμο, αλλά το ελάχιστο 3...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Άρα μπορεί να μου βάλει όρο ένας ιδιοκτήτης ότι απαγορεύεται να κάνω μπάνιο για να μη χαλάσω τη μπανιέρα 

Κατά τη γνώμη μου:

όχι, δεν μπορεί, γιατί υπάρχει και νομοθεσία περί υγιεινής. Δεν μπορεί να σου πει δεν θα τρώς, δεν θα γελάς κλπ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dtzgr είπε

Κατά τη γνώμη μου:

όχι, δεν μπορεί, γιατί υπάρχει και νομοθεσία περί υγιεινής. Δεν μπορεί να σου πει δεν θα τρώς, δεν θα γελάς κλπ.

Μπορεί τότε να μου βάλει όρο να μη βάζω καθόλου μουσική γιατί τον ενοχλεί

Κάνει κάτι παράνομο ; 

Υπάρχει σχετική νομοθεσία περί τέρψης των αυτιών μου ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, dtzgr said:

πρόσεχε να μην πέσεις, που λένε.

https://singleparent.gr/ypostirixi/oi-eidikoi-sas-apantoun/o-idioktitis-moy-apagorevei-na-exo-katoikidio

Στην περίπτωσή σας ναι μεν υπερισχύει ο Νόμος, ωστόσο υπάρχει η ελευθερία των συμβάσεων, σύμφωνα με την οποία εάν ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί να σας ενοικιάσει το χώρο του επειδή έχετε κατοικίδιο, τότε έχει το δικαίωμα να το θέσει ως όρο της μισθώσεως ή δύναται να επιτρέψει την κατοχή κατοικιδίου συγκεκριμένου βάρους. Κατ` επέκταση και το «επιτρεπτό» εκτιμώμενο βάρος του κατοικιδίου βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη και δεν ορίζεται εκ του νόμου.

21 minutes ago, dtzgr said:

Κατά τη γνώμη μου:

Αυτό που δεν μπορεί να σου κάνει είναι να σου πει εκ των υστέρων να φύγεις αν ο όρος δεν υπήρχε εξ αρχής ή να σου τον βάλει εκ των υστέρων (ως καταχρηστικό, εφόσον είσαι ήδη μέσα και όταν μπήκες δεν υπήρχε) δεδομένου ότι έχοντας ζώο δεν κάνεις κάτι παράνομο.

ΟΧΙ.

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4039-2012/arthro-8-nomos-4039-2012-diatirisi-zoon-syntrofias-se

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος, γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας.

Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα.

Κανενα ιδιωτικο συμφωνητικο δεν ειναι υπερανω του συνταγματος. Εφοσων το διαμερισμα ειναι Ελλαδα, ακολουθει και τους νομους του συνταγματος στην Ελλαδα. Δεν ειναι ουτε ξενη χωρα ουτε πολη-κρατος. Οποτε ειτε εφαρμοζεις την νομοθεσια, ειτε θα υποστεις τις συννεπειες. Οποτε ναι, μια χαρα θα σου ηταν η αγωγη.

12 minutes ago, dtzgr said:

Πάτε μέσα για μαστροπεία, γιατί είναι παράνομο να εκδίδεις την κόρη σου.

Από την άλλη:
Το να έχεις κατοικίδιο ΔΕΝ είναι παράνομο ούτε ενάντια στα χρηστά ήθη ή στις συνήθεις πρακτικές.
Το να ΜΗΝ έχεις κατοικίδιο, επίσης δεν είναι παράνομο ούτε ενάντια στα χρηστά ήθη ή στις συνήθεις πρακτικές.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει παρανομία στο να πει ο ιδιοκτήτης ότι δεν επιθυμεί κατοικίδια στο μίσθιο. Δεν είναι παράνομο ένας ιδιοκτήτης να επιλέξει τον ενοικιαστή του με τα κριτήρια που θέλει αυτός για το μίσθιό του, εφόσον δεν κάνει αυτός κάτι παράνομο και δεν σε εξωθεί κι εσένα στο να κάνεις εσύ κάτι παράνομο.

Αν δεν επιθυμει να ενοικιασει ο ιδιοκτητης σε καποιον που εχει κατοικιδιο, προφανως δεν το κανει. Αν εχει ορο για αυτο στο ιδιωτικο συμφωνητικο, ειναι παρανομο και δεν ισχυει. Αν επισης κινηθει νομικα σε καποιον που εβαλε μεσα στο διαμερισμα κατοικιδιο, και τηρει ολες τις νομικες διαδικασιες, τοτε καλη ωρα θα ειχε μια ωραιοτατη αγωγη. Και εσυ μπορει να πιστευεις πως το singleparent με μια τυχαπαρτη δικηγορο ερμηνευει καλυτερα την νομοθεσια, αλλα εχουν υπαρξει ηδη πολλα δεδικασμενα.

Οποτε ναι, αν ο δικηγορος σου εχει τις οδηγιες του singleparent αντι για την νομοθεσια, δεν θα σου εβγαινε και πολυ καλα το δικαστηριο.

@AristidisZ Το προβλημα ειναι πως βγαινουν διαφοροι τυχαρπαστοι και προφασιζονται πως ερμηνευουν καλυτερα την νομοθεσια. Οπως η σελιδα παραπανω, αλλα και αλλες δυστυχως. Θα το δεις τακτικα αυτο με τα ιδιωτικα συμφωνητικα να πιστευουν πολλοι πως υπερισχυουν της νομοθεσιας.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Στο να πει ναι, να επιβάλει όχι, μιας κι ο νόμος επιτρέπει κατοικίδια. Ο όρος δεν θα είναι παράνομος και καταχρηστικός αφού επιτρέπονται κατοικίδια από το νομο?

Έτσι που το θέτεις με προβληματίζει κι εμένα, αλλά εκτιμώ ότι ΔΕΝ σου επιβάλλει να μην έχεις κατοικίδιο. Απλά δεν σου διαθέτει την ιδιοκτησία του γι' αυτό.

Παράνομο θα ήταν να σου πει "για όσο μένεις εδώ, δεν θα έχεις κατοικίδια πχ στο χωριό".

Γνώμη μου, πάντα.

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, dtzgr said:

Έτσι που το θέτεις με προβληματίζει κι εμένα, αλλά εκτιμώ ότι ΔΕΝ σου επιβάλλει να μην έχεις κατοικίδιο. Απλά δεν σου διαθέτει την ιδιοκτησία του γι' αυτό.

Παράνομο θα ήταν να σου πει "για όσο μένεις εδώ, δεν θα έχεις κατοικίδια πχ στο χωριό".

Γνώμη μου, πάντα.

Στην πράξη μπορεί να μην την διαθέσει και να βρει άλλη δικαιολογία, μιας και δεν μπορεί να αποδείξει ο άλλος ότι ήταν πράγματι αυτός ο λόγος που δεν του νοίκιασε το σπίτι. 

Από την άλλη όμως αν κάνει την πάπια ο ενοικιαστής και φέρει μετά το κατοικίδιο, δεν μπορεί να του κάνει τπτ.

Μια φάση σαν να του πει πάμε για μισό ή 1 ή 2 χρόνια, υπογράψει γι' αυτά και μετά μπαστακωθεί για 3...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Unpopular opinion:Για τετοιες λακαμιες παει ο κοσμος στα δικαστηρια και μετα κανουν να εκδικαστουν ακομα και οι σοβαρες υποθεσεις χρονια ολοκληρα.Το θεμα του κατοικιδιου το φροντιζεις ΠΡΙΝ μπεις στο σπιτι.Μπορει οντως να καλυπτεσαι νομικα(εδω αποφυλακιστηκε δολοφονος λογω νομικου κενου) αλλα με τον ιδιοκτητη του σπιτιου δεν ειστε ουτε εχθροι ουτε αντιπαλοι.Δεν θελει προβληματα δεν θελεις προβληματα.Δεν σου κανει προχωρας σε αλλη αγγελια.Επισης για εναν ρημαδομηνα ουτε ο σκρουτζ μακ ντακ θα σου εκανε νερα,ειμαι σιγουρος οτι αν του το ζητησεις ευγενικα δεν θα εχει κανενα προβλημα.Σε παρομοια κατασταση ειμαι και εγω,μονο που εγω ζητησα να φυγω 5 μηνες πριν την ληξη και ειπα στον ιδιοκτητη οτι αν δεν συμφωνει το καταλαβαινω.Αλλα δεχτηκε.

Επεξ/σία από fastnq2
  • Like 4
Δημοσ.

Όπως είπαν και άλλοι για ένα μήνα δεν νομίζω ότι θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Αλλά καλό είναι να τον ενημερώσεις όσο πιο νωρίς γίνεται για να φροντίσει ο ιδιοκτήτης να βάλει αγγελία και να το νοικιάσει το συντομότερο δυνατό.
Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να δείχνεις το σπίτι σε ενδιαφερόμενους, που σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεννοηθείτε ποιές μέρες και ώρες μπορεί να γίνει αυτό.

Χρόνια είμαστε και ενοικιαστές και ιδιοκτήτες.
Ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με ιδιοκτήτες για οποιοδήποτε θέμα και όταν μας ζητούσαν το σπίτι για να το πουλήσουν δεχόμασταν να το δείχνουμε.
Και με τους ενοικιαστές δεν είχαμε πρόβλημα και όποτε έφευγε κάποιος πριν την λήξη, κρατούσαμε την εγγύηση και δέχονταν ευχαρίστως να δείχνουν το σπίτι.

Στο θέμα με τα κατοικίδια, ποτέ δεν μας ρώτησε ιδιοκτήτης αν έχουμε.

Αλλά μας ρωτούσαν ενοικιαστές αν μπορούν να έχουν. Επειδή η πολυκατοικία είναι μικρή, 5 διαμερίσματα, και κανείς δεν έχει κατοικίδιο, προτιμούσαμε ενοικιαστή χωρίς κατοικίδιο.
Κι αυτό επειδή δεν ξέραμε πώς θα αντιδρούσαν οι άλλοι ιδιοκτήτες και δεν θέλαμε να έρθουμε σε τριβή μαζί τους, καθώς εμείς μένουμε σε άλλη πόλη και μας εξυπηρετούν για ό,τι χρειαστεί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Υπαρχουν επισης διαμερισματα που τα παιδια καταστρεφουν τα σπιτια, οι ενοικιαστες εχουν ελευθερες σχεσεις και προσβαλουν τις ιδεολογιες των ιδιοκτητων και μπορει να ειναι και αλλοθρησκοι, αρα σε συγκρουση με τις πεποιθησεις τους επισης.

Τους αποκλειουμε και αυτους;

Βλαβες και φθορες μπορουνε να υπαρξουνε για 1002 λογους. Και δεν υπαρχουν ανευθυνοι κηδεμονες κατοικιδιων, υπαρχουν ανευθυνοι ενοικιαστες αλλα και ιδιοκτητες γενικοτερα.

Αλήθεια δεν έχεις συναντήσει στη ζωή σου ανθρώπους που δε σέβονται ούτε τα ίδια τους τα κατοικίδια; 

Αυτοί οι άνθρωποι, είτε μένουν στο ενοίκιο, είτε σε δικό τους, το ίδιο τους κάνει. Άχρηστο θα το κάνουν.

Δημοσ.
1 minute ago, afragorn said:

Αλήθεια δεν έχεις συναντήσει στη ζωή σου ανθρώπους που δε σέβονται ούτε τα ίδια τους τα κατοικίδια; 

Αυτοί οι άνθρωποι, είτε μένουν στο ενοίκιο, είτε σε δικό τους, το ίδιο τους κάνει. Άχρηστο θα το κάνουν.

Ναι αμε εχω γνωρισει ανα τα χρονια. Αλλα δεν αποκλειω καποιον επειδη εχει κατοικιδια να ειναι ανευθυνος και τα κατοικιδια του κτηνοι, οπως και δεν αποκλειω καποιον που εχει παιδια να τα εχει μεγαλωσει ως τερατακια και να καταστρεφουν το σπιτι, οπως και δεν θα απεκλεια απο ενοικιαστη καποιον διαφορετικων πεποιθησεων εφοσων ειναι ενταξει στο σπιτι.

Οποιος και να δημιουργησει προβληματα στο σπιτι, θα πληρωσει τις επιδιορθωσεις του. Ειτε εχει κατοικιδιο ειτε παιδια ειτε οτιδηποτε αλλο.

Το βασικο προβλημα εδω στην πως για ακομα μια φορα το κρατος ειναι ανυπαρκτο, και δεν εχει μεριμνησει μεσω μηχανισμων για αγγελιες που ενω ειναι εναντια στους νομους, δημοσιευονται κανονικα.

Προφορικα ο καθενας προφασιζεται η αρνειται οτι θελει στη τελικη.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Getta Robo είπε

Ναι αμε εχω γνωρισει ανα τα χρονια. Αλλα δεν αποκλειω καποιον επειδη εχει κατοικιδια να ειναι ανευθυνος και τα κατοικιδια του κτηνοι, οπως και δεν αποκλειω καποιον που εχει παιδια να τα εχει μεγαλωσει ως τερατακια και να καταστρεφουν το σπιτι, οπως και δεν θα απεκλεια απο ενοικιαστη καποιον διαφορετικων πεποιθησεων εφοσων ειναι ενταξει στο σπιτι.

Οποιος και να δημιουργησει προβληματα στο σπιτι, θα πληρωσει τις επιδιορθωσεις του. Ειτε εχει κατοικιδιο ειτε παιδια ειτε οτιδηποτε αλλο.

Το βασικο προβλημα εδω στην πως για ακομα μια φορα το κρατος ειναι ανυπαρκτο, και δεν εχει μεριμνησει μεσω μηχανισμων για αγγελιες που ενω ειναι εναντια στους νομους, δημοσιευονται κανονικα.

Προφορικα ο καθενας προφασιζεται η αρνειται οτι θελει στη τελικη.

Δε διαφωνώ, αλλά επειδή όλα αυτά δε μπορεί να τα γνωρίζει ο ιδιοκτήτης πριν τη σύναψη του μισθωτηρίου, βάζει γενικά και αόριστα "απαγορεύονται αλλοδαποί και κατοικίδια". Είναι παράνομο, αλλά δε μπορεί να προστατευτεί με κάποιο τρόπο ο ιδιοκτήτης χωρίς να πληρώσει από τη τσέπη του. Ή πρέπει να κάνεις ασφάλεια αστικής ευθύνης ή να πληρώνεις από τη τσέπη σου δικηγόρους για ότι συμβεί μελλοντικά.

Δε μπορώ να μη δώσω ένα δίκιο και στους ιδιοκτήτες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...