Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 8/11/2019 στις 12:43 ΜΜ, Stroboli είπε

Αυτό για το χρώμα στην κλήση και στην άδεια διάβασα ότι δεν ισχύει από το καλοκαίρι. 

Η απορία μου είναι γιατί το εγραψαν χειρόγραφα. Είναι νόμιμο; 

Και γιατί δεν αφαίρεσαν τις πινακίδες αυτοί και ζητάνε να το κάνω εγώ...;;;

Τι εννοεις οταν λες οτι αυτο με το λαθος χρωμσ-στοιχειο δεν ισχυει απο το καλοκαιρι;μπορουν πλεον να γραφουν κλησεις χωρις σωστα στοιχεια;;σχετικα με το χειρογραφα,τι θελεις;εκτυπωμενες;οι κλησεις χειρογραφες ειναι.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απο οτι φαινεται εφαγες καρφωτη απο γειτονα....

συνεπως μην ξαναπαρκαρεις εκει για να μην εχεις συνεχεια αυτο το βιολι.

Δημοσ.

Συγγενικό μου πρόσωπο δουλεύει στη Δημοτική Αστυνομία και ισχύουν τα εξής:

1. Εφόσον είναι λάθος το χρώμα, λογικά αν το επικαλεστείς θα στη σβήσουν.

2. Η δημοτική μπορεί να πάρει πινακίδες. Οι δήμοι που έχουν δυνατότητα να πάρουν πινακίδες (που έχουν προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία δηλαδή) και είναι πάνω από 20-30 άτομα (πχ Δήμος Αθηναίων) όποτε κρίνουν ότι χρειάζεται τις παίρνουν. Οι μικρότεροι Δήμοι δεν παίρνουν, αν και οι δήμαρχοι το επιθυμούν, επειδή η διαδικασία αποθήκευσης των πινακίδων κλπ είναι σύνθετη και πρέπει να έχεις προσωπικό για να την κάνεις.

3. Όντως θα πρέπει να έφαγες καρφωτή από γείτονα.

4. Το πρόστιμο είναι όντως 20 ευρώ, επίσης αν παρκάρεις σε μπάρα αναπήρων είναι 40 ευρώ και εκεί ρητά αναφέρεται (στους δήμους όπως είπα που παίρνουν πινακίδες) ότι πρέπει να στις αφαιρέσουν.

4. Προσοχή γενικά παιδιά γιατί εδώ και κανένα δίμηνο υπάρχει εντολή αυξημένων ελέγχων παράνομης στάθμευσης. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kaktos77 είπε

2. Η δημοτική μπορεί να πάρει πινακίδες. Οι δήμοι που έχουν δυνατότητα να πάρουν πινακίδες (που έχουν προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία δηλαδή) και είναι πάνω από 20-30 άτομα (πχ Δήμος Αθηναίων) όποτε κρίνουν ότι χρειάζεται τις παίρνουν. Οι μικρότεροι Δήμοι δεν παίρνουν, αν και οι δήμαρχοι το επιθυμούν, επειδή η διαδικασία αποθήκευσης των πινακίδων κλπ είναι σύνθετη και πρέπει να έχεις προσωπικό για να την κάνεις.

4. Το πρόστιμο είναι όντως 20 ευρώ, επίσης αν παρκάρεις σε μπάρα αναπήρων είναι 40 ευρώ και εκεί ρητά αναφέρεται (στους δήμους όπως είπα που παίρνουν πινακίδες) ότι πρέπει να στις αφαιρέσουν.

4. Προσοχή γενικά παιδιά γιατί εδώ και κανένα δίμηνο υπάρχει εντολή αυξημένων ελέγχων παράνομης στάθμευσης. 

40 ευρώ μονο για παρκάρισμα σε μπάρα αναπήρων; Αν ειναι δυνατόν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kaktos77 είπε

Αφού υπάρχει εγκύκλιος απο τέλος Μαΐου που δεν ισχύει, και εγώ βέβαια έχω σβήσει κλήση στο παρελθόν με αυτή τη δικαιολογία :P

«η μη ταυτόσημη αναγραφή του χρώματος του οχήματος στο έντυπο της παράβασης και στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, δεν συνιστά λόγο ακύρωσης της παράβασης στην περίπτωση που από τα υπόλοιπα αναφερόμενα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για το ίδιο όχημα»

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, flienky είπε

Και όμως δυστυχώς φίλε, θα έπρεπε αρκετά περισσότερα, εφόσον αφορά συνανθρώπους μας που έχουν κινητικές δυσκολίες...

42 λεπτά πριν, zygorito είπε

Αφού υπάρχει εγκύκλιος απο τέλος Μαΐου που δεν ισχύει, και εγώ βέβαια έχω σβήσει κλήση στο παρελθόν με αυτή τη δικαιολογία :P

«η μη ταυτόσημη αναγραφή του χρώματος του οχήματος στο έντυπο της παράβασης και στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, δεν συνιστά λόγο ακύρωσης της παράβασης στην περίπτωση που από τα υπόλοιπα αναφερόμενα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για το ίδιο όχημα»

Αα δεν το γνώριζα αυτό. Οκ εφόσον άλλαξε, ο φίλος δυστυχώς δεν θα γλιτώσει το 20αρικο.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, flienky είπε

Και εμένα απίθανο μου φαίνεται,με μια γρήγορη ματιά στο Google,λέει για την ράμπα αμεα είναι αφαίρεση διπλώματος και πινακίδες για 60 μέρες,

και για παρκάρισμα σε θέση ΑμεΑ,με αντίστοιχη σήμανση είναι το παραπάνω πρόστιμο συν 200 ευρώ συν 9 πόντοι.

Σχετικά με το χρώμα,καλώς δεν ισχύει πλέον,ήταν εντελώς παράλογο,ο αριθμός πινακίδας και η μάρκα αυτοκινήτου είναι υπεραρκετά.

Δημοσ.

Για να καταλάβω, υπάρχει άνθρωπος που γνωρίζει ότι πάρκαρε παράνομα, έφαγε κλήση με σωστό αρ.κυκλοφορίας και μάρκας αλλά αντί για ασημί έγραφε μαύρο, πήγε να ζητήσει και τα ρέστα για να γλιτώσει την κλήση;

Στα του ts, δεν ξέρω τι έχει αλλάξει αλλά πλέον όντως δεν αφαιρούν επί τόπου πινακίδες αλλά ζητάνε παράδοση από τον ιδιοκτήτη. Εκεί που πάει το μυαλό μου είναι ώστε να μπορεί να κινήσει νομίμως το όχημα στο σημείο που επιθυμεί να το ακινητοποιήσει για να μην κυκλοφορεί απινάκιδο.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Για να καταλάβω, υπάρχει άνθρωπος που γνωρίζει ότι πάρκαρε παράνομα, έφαγε κλήση με σωστό αρ.κυκλοφορίας και μάρκας αλλά αντί για ασημί έγραφε μαύρο, πήγε να ζητήσει και τα ρέστα για να γλιτώσει την κλήση;

Στην Ελλάδα ναι.Η πινακιδα δεν έπαιζε ρόλο,αλλά το χρώμα του οχήματος,σκούρο γκρι ή ανοιχτό γκρι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, kaktos77 είπε

Δεν είναι μπάρα ειναι ΡΑΜΠΑ

Με τον νέο νόμο 4530/2018 ο οποίος έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 59/Α/30-3-2018 και έχει τεθεί σε ισχύ, οι παραβάτες οδηγοί, εκτός του προστίμου θα τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα ημέρες για παραβάσεις με αντικοινωνική κυρίως συμπεριφορά.

Οι Παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς με αφαίρεση πινακίδων, άδεια κυκλοφορίας και διπλώματος για 2 μήνες είναι:

• Οι οδηγοί οχημάτων που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο εν κινήσει χωρίς ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς να είναι αυτό τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση,
  • Οι οδηγοί οχημάτων που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ
  • Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.), έστω και για ελάχιστο χρόνο, όπως για να προσπεράσουν προπορευόμενα οχήματα, κατά παράβαση της παρ. 9 του άρθρου 29 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • Οι οδηγοί βαρέων οχημάτων, όπως φορτηγά και λεωφορεία, οι οποίοι κινούνται συνεχώς στην αριστερή λωρίδα ή τη χρησιμοποιούν για προσπέραση και αιφνιδιάζουν τους κινούμενους σε αυτήν
  • Οι οδηγοί πάσης φύσεως οχημάτων που απορρίπτουν εκτός του οχήματος τους αντικείμενα ή ουσίες που ρυπαίνουν ή που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ατύχημα, όπως τσιγάρα,
  • Οι οδηγοί που παραβιάζουν τις διατάξεις για τη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους,
  • Οι οδηγοί που παραβιάζουν τις διατάξεις για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών.
  • Για τις παραπάνω παραβάσεις σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
Στις 8/11/2019 στις 12:43 ΜΜ, Stroboli είπε

Αυτό για το χρώμα στην κλήση και στην άδεια διάβασα ότι δεν ισχύει από το καλοκαίρι. 

Η απορία μου είναι γιατί το εγραψαν χειρόγραφα. Είναι νόμιμο; 

Και γιατί δεν αφαίρεσαν τις πινακίδες αυτοί και ζητάνε να το κάνω εγώ...;;;

Για να αφαιρεθεί η πινακίδα του οχήματος πρέπει να υπάρχει μαζί και ανακριτικός υπάλληλος διότι πρέπει να συνταχθεί πράξη. Επίσης πολλοί ανακριτικοί υπάλληλοι δεν το κάνουν λέγοντας ότι δεν είναι δική μας δουλειά ζητώντας αρμόδιο υπάλληλο.Ενδεχομένως αυτός που έκοψε την κλήση δεν είχε αυτή την ιδιότητα και έτσι σου ζητούν να τις προσκομίσεις μόνος.

Τώρα για το αν κλαφτείς δεν γνωρίζω αν σου τις δώσουν.Ενημερωτικά εγώ θα το έκανα όπως έκανα στο παρελθόν για απλή κλήση και μου την διέγραψαν.😊

Δημοσ.

Καλημερα,

τελικα πληρωσα την κληση, και εκανα ενσταση στο πρωτοκολλο οτι χρειαζομαι τις πινακιδες για να μεταφερνω συγγενικο προσωπο που δεν μπορει να μετακινηθει μονο του (αυτο ισχυει σε σε καθημερινη βαση αλλα οχι στην συγκεκριμενη περιπτωση που εφαγα την κληση).

Απο ολη την επικοινωνια με υπαλληλους και στην δημ. αστυνομια και στο ταμειο που πηγα για να πληρωσω, οτι καταλαβα ειναι οτι θελουν απλα να πληρωσεις το προστιμο, ενσταση κανουν ολοι και τελικα δεν παιρνουν πινακιδες.

Εαν ειναι καρφωτη η περιπτωση, το σημειωνουν πανω στην κληση. Εμενα δεν ηταν καρφωτη, απλα περασαν οι υπαλληλοι. Και σημερα που περναγα απο το σημειο και εψαχνα για θεση, και παλι εγραφαν στο σημειο αυτο.  Να πω τελος επειδη περναω οτι απο το σημειο που εφαγα την κληση τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα τα τελευταια 25 χρονια, οποτε εβρισκα εκει ελευθερη θεση παντα παρκαρα οπως και ολος ο κοσμος, ειτε ειναι πρωι ειτε ειναι βραδυ. Ειναι σημειο πολυ κοντα στο εμπορικο κεντρο του Δημου που μενω και ειναι απο τα σημεια που σπανια βρισκεις θεση να παρκαρεις. Δεν ξερω τι τους επιασε ξαφνικα και γραφουν. Δεν εμποδιζει ενα Ι.Χ. εαν παρκαρει εκει.

Στις 10/11/2019 στις 7:10 ΠΜ, dollyyy19 είπε

Τι εννοεις οταν λες οτι αυτο με το λαθος χρωμσ-στοιχειο δεν ισχυει απο το καλοκαιρι;μπορουν πλεον να γραφουν κλησεις χωρις σωστα στοιχεια;;σχετικα με το χειρογραφα,τι θελεις;εκτυπωμενες;οι κλησεις χειρογραφες ειναι.

εννουσα οτι ο υπαλληλος εγραψε με στυλο οτι "οι πινακιδες θα πρεπει να παραδωθουν εντος 3 ημερων στην υπηρεσια"

Δημοσ.

Δε γνωρίζω προφανώς το σημείο που αναφέρεσαι αλλά σε ορισμένα σημεία σε όλους τους δήμους η στάθμευση απαγορεύεται "γιατί έτσι". Για να έχουν τη δυνατότητα να γράφουν κλήσεις όποτε γουστάρουν για εισπρακτικούς λόγους. Ενώ θα μπορούσαν να βγάζουν περισσότερα και χωρίς να απασχολούν τη δημοτική αστυνομία για αυτές τις περιπτώσεις έχοντας ενα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, όπως κάνει σε αρκετά σημεία ο Δήμος Αθηναίων (όχι πως εκεί δεν έχει ηλιθιότητες αλλά το προσπαθούν)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gasgounis είπε

οποτε εβρισκα εκει ελευθερη θεση παντα παρκαρα οπως και ολος ο κοσμος, ειτε ειναι πρωι ειτε ειναι βραδυ.

Καλα πολυς κοσμος παρκαρει και πανω στα πεζοδρομια ή κανει διπλοπαρκαρισμα και παει να κανει τα ψωνια του με το πασο του. Δε σημαινει οτι επειδη "γινεται" πρεπει να το κανεις και συ...Μικρο το κακο παντως, εμαθες τωρα και δε θα την ξαναπαθεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...