georgianthi Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Γεια σας. Αποφάσισα να δημοσιεύσω αυτό το κείμενο γιατί εδώ και καιρό σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω ισπανικά,οπότε θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας και ίσως κάποιος γνώστης του θέματος να μου απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Κατά καιρούς άκουγα ότι τα ισπανικά είναι μια ενδιαφέρουσα και σχετικά εύκολη γλώσσα,μου αρέσει σαν ιδέα,οπότε σκέφτηκα ''γιατί όχι;''. Φέτος είμαι 1η λυκείου,μα δεδομένου ότι δεν κάνω επιμέρους φροντιστήρια ή άλλες δραστηριότητες εκτός γυμναστηρίου,έχω στη διάθεση μου αρκετό ελεύθερο χρόνο. Τα ερωτήματα που με απασχολούν είναι: 1)Πόσο χρόνο θα μου πάρει αν αρχίσω άμεσα να φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων (ας πούμε Β2); 2)Πόσες ώρες την ημέρα καθίσταται απαραίτητο να μελετήσεις (ξέρω ότι είναι ανάλογα το άτομο,αλλά έναν μ.ο πχ;) και πόσες ώρες την εβδομάδα είναι το μάθημα; Πιστεύω πως αυτές είναι οι κύριες απορίες μου. Θα χαρώ ιδιαίτερα να ακούσω τις απόψεις σας πάνω στο θέμα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Γεωργιάνθη 1
Narayan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Γειά σου Γεωργιάνθη. Στο γνωστό κέντρο Ισπανικών κοντά στην Πλάκα όπου παρακολουθούσα Ισπανικά, είχε τμήματα με ένα μάθημα την εβδομάδα (Σάββατό πρωί ή Τετάρτη απόγευμα) διάρκειας 5 ωρών. Μετά από δύο χρονιές είχα φτάσει σε καλό επίπεδο και την επόμενη χρονιά θεωρητικά θα μπορούσα να δώσω για Β2, αλλά σταμάτησα για προσωπικούς λόγους. Σημαντική λεπτομέρεια, γνωρίζω και πολύ καλά Γαλλικά και επειδή οι δύο γλώσσες έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην γραμματική μου έρχοταν πιο "φυσικά", όμως υπήρχαν κι άλλοι συμμαθητές που έκαναν για πρώτη φορά ξένη γλώσσα πέραν των Αγγλικών και ήταν στο ίδιο, αν όχι καλύτερο, επίπεδο με μένα στην δεύτερη χρονιά. Διάβασμα και ασκήσεις κάτα μέσο όρο 4 ώρες την εβδομάδα, και φυσικά στην τάξη. Αν το πάρεις απόφαση ένα tip, βοηθάει αρκετά αν στον ελεύθερο χρόνο σου παρακολουθείς και Ισπανόφωνες έκπομπες, π.χ. εκείνη την περίοδο έβλεπα Narcos και έκλεινα επίτηδες τους υπότιτλους για να δω τι φράσεις θα "πιάσω" και ποιές νέες θα μάθω. 1
k_w_t Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Μεγαλο ατου εαν ασχολησε με τουριστικα επαγγελματα ή αθλητικη δημοσιογραφια... Κανουν κρα τα αθλητικα κανάλια και οι αθλητικες εφημερίδες για ισπανομαθείς ... 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Narayan είπε Γειά σου Γεωργιάνθη. Στο γνωστό κέντρο Ισπανικών κοντά στην Πλάκα όπου παρακολουθούσα Ισπανικά, είχε τμήματα με ένα μάθημα την εβδομάδα (Σάββατό πρωί ή Τετάρτη απόγευμα) διάρκειας 5 ωρών. Μετά από δύο χρονιές είχα φτάσει σε καλό επίπεδο και την επόμενη χρονιά θεωρητικά θα μπορούσα να δώσω για Β2, αλλά σταμάτησα για προσωπικούς λόγους. Σημαντική λεπτομέρεια, γνωρίζω και πολύ καλά Γαλλικά και επειδή οι δύο γλώσσες έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην γραμματική μου έρχοταν πιο "φυσικά", όμως υπήρχαν κι άλλοι συμμαθητές που έκαναν για πρώτη φορά ξένη γλώσσα πέραν των Αγγλικών και ήταν στο ίδιο, αν όχι καλύτερο, επίπεδο με μένα στην δεύτερη χρονιά. Διάβασμα και ασκήσεις κάτα μέσο όρο 4 ώρες την εβδομάδα, και φυσικά στην τάξη. Αν το πάρεις απόφαση ένα tip, βοηθάει αρκετά αν στον ελεύθερο χρόνο σου παρακολουθείς και Ισπανόφωνες έκπομπες, π.χ. εκείνη την περίοδο έβλεπα Narcos και έκλεινα επίτηδες τους υπότιτλους για να δω τι φράσεις θα "πιάσω" και ποιές νέες θα μάθω. Πολλές διαφορετικές προφορές όμως αυτή γλώσσα. Πχ καμία σχέση το να ακούς ισπανικά Ισπανίας με Ισπανικά Αργεντινής· είναι ξεκάθαρα σαν να ακούς άλλη γλώσσα Επίσης η προφορά από Ισπανία μου φαίνεται μακράν η πιο βαριά (και κακόηχη), άλλοι βέβαια τη λατρεύουν. 1
lary7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Τα Ισπανικά ειναι οντος ενδιαφέρουσα γλώσσα γιατί έχουν πολύ κουλτούρα απο πίσω. ΓΙα εμένα είναι η πιο ενδιαφέρουσα γλώσσα μετα τα Αγγλικά απο θέμα κουλτούρας. Τώρα επειδή εισαι 2α λυκείου γνώμη μου ειναι να μην τα αρχίσεις γιατί θα αναγκαστείς να τα σταματήσεις με την προετοιμασία για της πανελλήνιες. Αν και όταν περάσεις σε κάποια σχολή τότε ξεκίνα τα που θα έχεις ορίζοντα να τα μάθεις καλύτερα. Εγώ έκανα μια χρονιά χαλαρά σαν φοιτητής και μετά πήγα 1 μήνα Ισπανία για καθημερινά μαθήματα σε σχολή εκεί και έφτασα σε ικανοποιητικό επίπεδο. Έχεις πολύ περισσότερες επιλογές όταν είσαι φοιτητής και 18+. 1
Getta Robo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δες στο duolingo την δωρεαν μεθοδο που εχουν, ειναι πολυ καλη για ανεξοδη. Επισης μπορεις να βρεις και της Rosetta stone, κυκλοφορει σε isos. Αν εισαι απο Αθηνα πολυ καλη δουλεια κανουν στο ινστιτουτο Σερβαντες, με το αντιστοιχο ομως ποσο βαση της ποιοτητας τους. Ειχα ξεκινησει πριν 12 χρονια ισπανικα Αργεντινης, δυστυχως σταματησα τοτε και δεν ηθελα να συνεχισω σε ιθπανικα Μαδριτης που λενε. Για χρονο κτλ που ρωτας εχει να κανει και με εσενα ποσο γρηγορα αντιλαμβανεσαι τις γλωσσες, και το ποσο χρονο οντως θα ασχοληθεις. Θεωρειται απο τις "ευκολες" γλωσσες παντως και εχουμε κοινα στοιχεια στη προφορα και στη γραμματικη οπου βοηθαει πολυ. 1
Ison_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Το καλό με τα ισπανικά είναι έχουν μάλλον την κοντινότερη φωνολογία με τα ελληνικά οπότε δε θα δυσκολευτείς ούτε στην ομιλία ούτε στην ακρόαση. Επίσης τη μιλάει μια ολόκληρη ήπειρος. Κατά τα άλλα η χρησιμότητα της εξαρτάται πολύ από τι θες να ακολουθήσεις. 1
mic2mic Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δύο είναι οι βασικοί λόγοι να ξεκινήσεις μια οποιαδήποτε γλώσσα: 1) Σκοπεύεις να την χρησιμοποιήσεις επαγγελματικά και 2) σου αρέσει πολύ η κουλτούρα της γλώσσας/χώρας και έχεις σκοπό να ασχοληθείς περαιτέρω με ταξίδια/βιβλία/ταινίες κτλ. Αν δεν υπάρχει κάποιος από αυτούς τους λόγους μην την ξεκινήσεις ή ξεκίνα κάποια άλλη γλώσσα που θα πληροί κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις. Η γλωσσομάθεια είναι ωραίο χόμπυ αλλά γλώσσες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά θα ξεχαστούν. 2
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Στις 8/11/2019 στις 8:52 ΠΜ, Ison_ είπε Επίσης τη μιλάει μια ολόκληρη ήπειρος. Γενικά αυτό το επιχείρημα ακούγεται πολύ για τα ισπανικά (ότι δηλ μιλιούνται σε πάρα πολλές χώρες) αλλά αν το σκεφτείς μιλιούνται στη Λατινική Αμερική οι χώρες της οποία υποφέρουν από φτώχεια, υψηλή διαφθορά, άφθονη εγκληματικότητα κ.ά. Συνεπώς δεν ξέρω κατά πόσο έχει βάση αυτό σαν επιχείρημα, εξαρτάται βέβαια (όπως προείπες) και από τους στόχους του καθενός. 1
KoreanW Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 για τους λάτρεις της Ισπανίας, τα «ισπανικά» ειναι απλώς καστιλιανικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα