nightwalker1990 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα συμφορουμίτες και συμφορουμίτισες, είναι απο τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητήσω στα τόσα χρόνια μου μέσα στο insomnia.. Λέγομαι Βασίλης είμαι 29 ετών και μένω μόνος Αθήνα. Εδώ και πολλές μέρες συζητάω το ενδεχόμενο με μια φίλη που μένει Αγγλία και συγκεκριμένα στο Γουόρινγκτον να πάω εκεί για διακοπές και γιατί όχι για δουλειά. Αεροπορικά βρίσκω άνετα και φθηνά έχω κάνει έρευνα... Θέλω την βοήθειά σας στα εξής ερωτήματα: 1) Μου πρότεινε να με φιλοξενήσει και 2 μήνες αν χρειαστεί μέχρι να βρω δουλειά, τι χρήματα θα χρειαστώ περίπου πχ για έναν μήνα? 300€? 1000€?? Εξαρτάται βέβαια απο το τι θα θέλω να κάνω απλά ρωτάω τυπικά να κάνω τα κουμάντα μου.. 2) Μου είπε επίσης μπορώ να δουλέψω άνετα σε γηροκομείο μιας και υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μετά να πάρω ένα αυτοκίνητο να το κάνω ταξί υπάρχει κι εκεί μεγάλη ζήτηση 3) Απο πτυχία δεν έχω ούτε lower αλλά μιλάω και γράφω πολύ καλά μπορώ να πω, πρόσφατα με φίλη που συζητήσαμε και είναι καθηγήτρια μου είπε ότι είμαι σε επίπεδο Proficiency... Θα έχω μεγάλο πρόβλημα λόγο απουσίας των πτυχίων?? 4) Εφόσον είμαι μόνος χωρίς σχέση να πάρω το ρίσκο αξίζει??? Σκέφτομαι ότι στην καλύτερη ίσως βολευτώ εκεί και στην χειρότερη ότι θα χαλάσω 200€ τα εισητήριά μου και όποια έξοδα κάνω ... Περισσότερο θα με βοηθήσουν άτομα που μένουν ήδη εκεί η έχουν ζήσει αλλά θέλω ν'ακούσω γνώμες γενικότερα!!! Ευχαριστώ πολύ αναμένω τα σχόλιά σας.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Kάντο αλλά όχι γηροκομείο.Θα βελάξεις!!Καλύτερα live in carer αν θες στο ίδιο περίπου στυλ.Θα ασχολείσαι με ένα άτομο αντι για 20 και δεν θα έχεις έξοδα καθώς μένεις στο σπίτι τους.Ψυχοφθόρα δουλειά όμως που θέλει δυνατό χαρακτήρα.για πιο πολλές πληροφορίες αν θες να σου γράψω. Πχτυχίο αγγλικών δεν ζητάνε ,αν μπορείς να συννενοηθείς αρκεί. Λεφτά τι να σου;Οσο πιο πολλά τόσο πιο καλά πιστεύω.Αν πιάσεις δουλειά αμέσως δεν θα προλάβεις να χαλάσεις απο τα έτοιμα,πρέπει ομως να έχεις αποφασει για ποιο λόγο έχεις πάει.Να μαζέψεις λεφτά;Να κάνεις καλή ζωή;Πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. ΤΟ ταξί δεν στο προτείνω,οδηγόςλεωφορείου απο την άλλη ναι ,έως και αστυνομικός μπορείς να γίνεις αν δεν κάνω λάθος. Αν αποφασίσεις να έρθεις μην βγάλεις εισιτήριο επιστροφής!Εστω και ψυχολογικά θα σε σπρώξει να προσπαθήσεις. Καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις. 2
nightwalker1990 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Kάντο αλλά όχι γηροκομείο.Θα βελάξεις!!Καλύτερα live in carer αν θες στο ίδιο περίπου στυλ.Θα ασχολείσαι με ένα άτομο αντι για 20 και δεν θα έχεις έξοδα καθώς μένεις στο σπίτι τους.Ψυχοφθόρα δουλειά όμως που θέλει δυνατό χαρακτήρα.για πιο πολλές πληροφορίες αν θες να σου γράψω. Πχτυχίο αγγλικών δεν ζητάνε ,αν μπορείς να συννενοηθείς αρκεί. Λεφτά τι να σου;Οσο πιο πολλά τόσο πιο καλά πιστεύω.Αν πιάσεις δουλειά αμέσως δεν θα προλάβεις να χαλάσεις απο τα έτοιμα,πρέπει ομως να έχεις αποφασει για ποιο λόγο έχεις πάει.Να μαζέψεις λεφτά;Να κάνεις καλή ζωή;Πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. ΤΟ ταξί δεν στο προτείνω,οδηγόςλεωφορείου απο την άλλη ναι ,έως και αστυνομικός μπορείς να γίνεις αν δεν κάνω λάθος. Αν αποφασίσεις να έρθεις μην βγάλεις εισιτήριο επιστροφής!Εστω και ψυχολογικά θα σε σπρώξει να προσπαθήσεις. Καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις. Επειδή δουλεύει η κόρη της δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα.... δίπλωμα λεωφορείου δεν έχω οπότε δύσκολο... γι'αστυνομικός δεν νομίζω με 1.68 να με πάρουν😂 Φυσικά και δεν θα βγάλω επιστροφής επειδή δεν θέλω να δεσμευτώ κιόλας και να τα παρατήσω εύκολα... Θα έρθω για κάτι καλύτερο όχι για να γυρίσω πίσω... live in carer μπορείς να δώσεις πληροφορίες???
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Live in carer .Γίνεσαι φροντιστής ένος ατόμου που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο του.Απο το να του κρατάς παρέα,να του μαγειρεύεις,να τον ταίζεις ,προσωπική φροντίδα (μπανιο,καθάρισμα) ,ντύσιμο ,ψώνια ,φάρμακα κλπ κλπ ,μπορεί και όλα μπορεί και απλά να του κρατάς παρέα. Μένεις μαζί του οπότε δεν έχεις έξοδα ενοικίου και διατροφής.Απο την άλλη δεν έχεις ωράριο με την γνωστή έννοια.Ζεις με τους ρυθμούς του ,εχεις 14 ωρες διάλειμμα την εβδομαδα,συνήθως παίρνεις 2 ωρες την ημέρα.Μπορεί να σε ξυπνάει τα βράδια πχ για να πάει τουαλέτα. ή να θέλει νερό.Μπορείς να είσαστε οι δυο σας στο σπίτι ,μπορεί να είναι και η οικογένεια του.Δίνεις τα φάρμακα του αλλά ΔΕΝ είσαι νοσοκόμος.Αγγλικά χρειάζεται όσα για να μπορείς να συννενοηθείς αλλά και για να γράφεις τα διάφορα βιβλία που πρέπει να κρατάς,ημερολόγιο και χάρτη χορηγησης φαρμάκων. Απο την στιγμή που δεν έχεις έξοδα ότι βγάζεις μπορεί να μένει στην τσέπη σου.Δεν έχεις Κυριακές ή αργίες.Μπορείς να δουλευεις οσο καιρό θες αλλά το θέμα είναι το ποσο αντέχεις.Γιατί εκεί καταλήγουν όλα,πόσο αντέχεις.Πολλοί ξεκινάνε αλλά λίγοι συνεχίζουν σε αυτή τη δουλειά.Είναι πολύ ψυχοφθόρα και πρέπει να το "έχεις" να νοιάζεσαι ,αν το δεις αποκλειστικά σαν δουλειά κάηκες. Χρήματα απο 510£ την εβδομάδα μέχρι 1100+£ ,μείον φόρους.Πχ απο τα 510 καθαρά πας στα 420κάτι την εβδομάδα. Πριν ξεκινησεις κάνεις μερικές μερες εκπαίδευση ,φτιάχνουν το προφίλ σου και προσπαθουν να σε ταιριάξουν με πελάτη.Συμβόλαιο κάνεις αλλά είναι zero hour.Θέλεις καθαρό ποινικό μητρώο Ελλάδα και Αγγλία. Kατι αλλο δεν πάει το μυαλό μου να γράψω,αν είναι κάτι ρώτα με.Επίσης μπορώ να σου προτείνω εταιρία. 1
mchrisober Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 φιλε εαν εχεις εξασφαλισμενο το σπιτι απ την φιλη σου και δεν πληρωνεις τπτ θα θελει κανενα 400αρι το μηνα υπολογισε (εαν δεν χρειαζεσαι μεταφορικα για την δουλεια). Γνωμη μου να πας κανενα 2 μηνο να δεις και να αποφασισεις. Εαν τα μιλας τα αγγλικα και συννενοησαι, τοτε δεν χρειαζονται πτυχια. Καλη επιτυχια!
ikaruga24 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 14 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε Επειδή δουλεύει η κόρη της δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα.... δίπλωμα λεωφορείου δεν έχω οπότε δύσκολο... γι'αστυνομικός δεν νομίζω με 1.68 να με πάρουν😂 Φυσικά και δεν θα βγάλω επιστροφής επειδή δεν θέλω να δεσμευτώ κιόλας και να τα παρατήσω εύκολα... Θα έρθω για κάτι καλύτερο όχι για να γυρίσω πίσω... live in carer μπορείς να δώσεις πληροφορίες??? Για γηροκομεία μείνε μακριά ειδικά αν δεν είσαι προετοιμασμένος ή έστω να έχεις μια επαφή με βοηθό νοσοκόμου. Θα βελάξεις και θα συχαθείς και την ζωή σου. Οσοι ξεκινάνε από αυτό δεν αντέχουν ούτε μήνα. Καλύτερα live in carer που λέει και ο φίλος, τουλάχιστον το όλο βάρος θα είναι με ένα άτομο και όχι με 5-10-20 όμως και το live in έχει τα δικά του άσχημα. Οπως ήδη αναφέρθηκε δεν έχεις ωράριο, ζεις αποκλειστικά με τους ρυθμούς του πελάτη σου ακόμα και αν είσαι σε συμβόλαιο 10-12 ωρών ημερησίως αν Π.Χ. σε καλέσει το βράδυ γιατί θέλει τουαλέτα δεν θα τους πεις ότι δεν πας και φυσικά δουλεύεις συνεχόμενα. Εγώ το περισσότερο που αντέχω τη φορά αλλά αποφεύγω να το κάνω είναι ο ένας μήνας, συνήθως το κάνω ανά 15-20 μέρες. Ζω Ελλάδα και πηγαίνω εκεί για δουλειά και γυρνάω μόλις τελειώσει η "αποστολή". Δεν έχω έξοδα την ώρα που εργάζομαι αλλά έχω έξοδα στο πάνε έλα. Αν ζεις Αγγλία το live in δεν το προτείνω με τίποτε γιατί κάπου θα πρέπει να μείνεις οπότε θα έχεις έξοδα κανονικά. Σε αυτήν την περίπτωση πας στο γηροκομείο. Το γηροκομείο από την άλλη είναι κανονικές βάρδιες 8ωρου κυλιόμενες για 40 ώρες την εβδομάδα και τουλάχιστον δυο μέρες ρεπό. Ανάλογα την εταιρία ή θα έχεις την δυνατότητα να σε βάλουν σε τύπου κοιτώνες για να μείνεις χωρίς κόστος ή θα πρέπει να βρεις δικό σου σπίτι. Εχεις έξοδα φυσικά σαν να ζεις εκεί πέρα. Για να μείνεις εκεί η δική μου πρόταση είναι να κάνεις domiciliary care το οποίο ανάλογα την εταιρία θα πρέπει να έχεις ήδη αυτοκίνητο ή θα σου παρέχουν αυτοί ένα και πας από πελάτη σε πελάτη με πρόγραμμα συνήθως 8 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 10 το βράδυ. Αυτό συνήθως είναι 4 μέρες την εβδομάδα και 3 ρεπό εκτός και αν αποφασίσεις να το κάνεις περισσότερο που δεν προτείνεται γιατί έχεις και την βαριά δουλειά της φροντίδας ατόμου (πολλών ατόμων αυτή τη φορά) και την οδήγηση λες και είσαι ταξί οπότε στην ουσία είναι δυο δουλειές σε μια. Από τις τρεις επιλογές σου η τελευταία είναι μακράν η δυσκολότερη με κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα όμως όπως το ότι δουλεύεις 10 ώρες τη μέρα οπότε στις 4 μέρες έχεις κλείσει την εβδομάδα και θα έχεις 3 ρεπό + αυτοκίνητο εταιρικό που συνήθως σου επιτρέπουν να το χρησιμοποιείς και εκτός εργασίας για αποστάσεις της μιας ώρας από την βάση σου.Το κακό είναι η δυσκολία της δουλειάς και ότι θα έχεις αυξημένα έξοδα λόγο βενζίνης (η κάθε εταιρία σου πληρώνει ένα ποσό τον μήνα αλλά είναι πλακατζίδικο οπότε είναι σαν να μην το έχεις) εκτός και αν η βάση σου είναι σε καμιά μικρή πόλη και οι αποστάσεις με τους πελάτες σου δεν ξεπερνούν τα 10 χιλιόμετρα μεταξύ τους όπου εκεί το κόστος καυσίμου δεν θα είναι και τόσο τρομακτικό για εσένα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος όμως σε όλες τις περιπτώσεις γιατί η δουλειά είναι δύσκολη, θέλει γερά νεύρα και γερό στομάχι και από χρήματα για τα δεδομένα της Αγγλίας είναι κακοπληρωμένη. Οι περισσότεροι δεν την παλεύουν και σταματάνε από όπου και αν έρχονται και όπως ήδη ειπώθηκε αν το δεις μόνο ως δουλειά τότε την πάτησες και δεν έχει νόημα καν να μπεις στην διαδικασία. Είναι όμως μια καλή αρχή για να δεις πως δουλεύουν στη χώρα και να ανοίξουν κάπως τα μάτια σου για να προχωρήσεις σε κάτι άλλο.
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 ikaruga24 εγώ κάνω τουλάχιστον 5 εβδομάδες, εχω κάτσει και 3 μήνες Αγγλία αλλά σε τρια placement .Απο την μία λένε ότι δεν έχουν άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες τους αλλά απο την άλλη δίνουν τον βασικό μισθό.Για αυτό και δεν κάνουν παρά ελάχιστοι Αγγλοι αυτή τη δουλειά. Αν μπορεί να μένει στην φίλη του όταν έχει κενό μια χαρά τον καλύπτει και το living in care.
bromiaris Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Αν ειναι να πας Αγγλία για να "ξεσκατίζεις" ηλικιωμένους.... Το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει μέλλον και στην Ελλάδα... Έχω να σε συστήσω σε μια συνυφάδα μου που η μάνα της χρειάζεται βοήθεια... Πασάς στα Γιάννενα θα είσαι... 1 2
ikaruga24 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε ikaruga24 εγώ κάνω τουλάχιστον 5 εβδομάδες, εχω κάτσει και 3 μήνες Αγγλία αλλά σε τρια placement .Απο την μία λένε ότι δεν έχουν άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες τους αλλά απο την άλλη δίνουν τον βασικό μισθό.Για αυτό και δεν κάνουν παρά ελάχιστοι Αγγλοι αυτή τη δουλειά. Αν μπορεί να μένει στην φίλη του όταν έχει κενό μια χαρά τον καλύπτει και το living in care. Οχι φίλε μου, δεν κάθομαι τόσο με τίποτα. Εξαίρεση τώρα που θα φύγω πάλι τέλος Νοεμβρίου και θα κάτσω περίπου ως τη μέση Ιανουαρίου επειδή έχουν δώσει οικονομικά κίνητρα για να φέρουν κόσμο αυτές τις γιορτές με διπλά μεροκάματα για γκρουπ ημερών. Δεν υπάρχει περίπτωση αλλιώς να κάτσω τόσο όσο εσύ. Είναι σκέτη τυραννία και μένεις και πίσω από τον κόσμο. Εύκολα παθαίνεις κατάθλιψη με τόσο μεγάλη αποχή από την προσωπική σου και κοινωνική σου ζωή. Για το θέμα του μισθού ναι, είναι κάκιστος δεδομένου της εργασίας που κάνεις, απλά ως live in παλεύεται γιατί δεν έχεις έξοδα και μόνο γι αυτό. Οπότε ότι λεφτά και να πάρεις θα τα πάρεις όλα τσέπη. Για τα υπόλοιπα όμως και ειδικά οδηγούς θα ψάχνουν στον αιώνα τον άπαντα αν δεν αλλάξουν κάτι. Εγώ που οδηγώ αρνούμαι να ξαναδουλέψω ως domiciliary. Μόνο με πελάτη live in και μόνο αν θεωρήσω ότι δεν έχω καμιά τεράστια ευθύνη να το παίζω και ταξί μεταξύ των ούτως ή άλλων ζόρικων υποχρεώσεων μου. 12 λεπτά πριν, bromiaris είπε Αν ειναι να πας Αγγλία για να "ξεσκατίζεις" ηλικιωμένους.... Το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει μέλλον και στην Ελλάδα... Έχω να σε συστήσω σε μια συνυφάδα μου που η μάνα της χρειάζεται βοήθεια... Πασάς στα Γιάννενα θα είσαι... Ναι με την διαφορά ότι εκεί υπάρχει οργάνωση. Το πιο απλό πράγμα θα σου πω. Τι γίνεται αν ο γέρος/γριά σε κατηγορήσει για κλεψιά στην Ελλάδα; Η άλλα περίεργα σκηνικά; Ακριβώς, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Στην Αγγλία δεν είναι έτσι, είσαι επί της ουσίας βοηθός νοσοκόμου που είσαι καταχωρημένος κανονικότατα με profile στα δικά τους database, συμπληρώνεις έγγραφα, περνάς εξετάσεις και κάνεις συνεχόμενο training όπου όλα φαίνονται. Επίσης υπάρχει εξοπλισμός στο σπίτι του πελάτη όπως ηλεκτρικά γερανάκια, ειδικά σεντόνια, ηλεκτρικό κρεβάτι νοσοκομείου, καθετήρες και ένα σωρό πράγματα που όλα καταγράφονται και ελέγχονται ΚΑΙ για την δική σου ασφάλεια. Χώρια φυσικά τα προνόμια της εταιρίας που ανήκεις με συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, υγείας, ασφάλεια σαν κανονικότατος εργαζόμενος.
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, bromiaris είπε Αν ειναι να πας Αγγλία για να "ξεσκατίζεις" ηλικιωμένους.... Το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει μέλλον και στην Ελλάδα... Έχω να σε συστήσω σε μια συνυφάδα μου που η μάνα της χρειάζεται βοήθεια... Πασάς στα Γιάννενα θα είσαι... Στην χειρότερη θα πάρεις 1600£ τον μήνα ,πληρώνει τόσα η συνυφαδα σου; Αφήνω έξω όλα τα αλλα που αναφέρει ο ikaruga24 που είναι το στάνταρ και όχι το περίεργο. Και δεν είναι πάντα ξεσκάτισμα.Εχει και τέτοιο αλλά δεν είναι το στάνταρ.Πχ σε αρκετά απλά κρατάω παρέα στον ηλικιωμένο και ετοιμάζω το φαγητό του γιατί έρχονται hourly carers που κάνουν τα "βαριά" . Αλλά και το ξεσκάτισμα δεν βλέπω γιατί να είναι κακό.... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2019 από Ukforthemoment 1
nightwalker1990 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) παίδες είναι εξασφαλισμένη η διαμονή μου plus φαγητό οπότε ότι χαλάσω θα είναι προσωπικά έξοδα, δεν είπα να κάνω καριέρα ούτε έχω ιδέα φυσικά τι γίνεται πάω με την προοπτική να δω την ζωή εκτός ελλάδας και εφόσον μπορώ ν'ανταπεξέλθω γιατί όχι να μέινω κάποιο διάστημα το οποίο δεν μπορώ σαφώς απο τώρα να βάλω ταμπέλα... επειδή έχω προυπηρεσία picking- package μπορεί να με συστήσει σε αποθήκες εναλλακτικές υπάρχουν, πάντως θ'αφήσω ανοιχτό το θέμα επειδή θέλω να πάρω πολλές πληροφορίες και γνώμες, θα φύγω πρώτα ο θεός να'μαστε καλά Δεκέμβρη!!!! Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2019 από nightwalker1990
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Disclaimer: Δεν έχω διαβάσει τα παραπάνω σχόλια, οπότε μπορεί να έχει ήδη αναφερθεί. Μην πας σε γηροκομείο. Για αρχή μπορείς να δουλέψεις σαν support worker σε κάποιο day centre. Aρκετοί θα σου προτείνουν το live in αλλά να έχεις υπόψη ότι είναι αρκετά βαρύ, οπότε αν δεν χρειάζεσαι να μαζέψεις άμεσα λεφτά, απόφυγέ το.
nightwalker1990 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Στις 7/11/2019 στις 8:45 ΜΜ, Nikos Chatzoglou είπε Disclaimer: Δεν έχω διαβάσει τα παραπάνω σχόλια, οπότε μπορεί να έχει ήδη αναφερθεί. Μην πας σε γηροκομείο. Για αρχή μπορείς να δουλέψεις σαν support worker σε κάποιο day centre. Aρκετοί θα σου προτείνουν το live in αλλά να έχεις υπόψη ότι είναι αρκετά βαρύ, οπότε αν δεν χρειάζεσαι να μαζέψεις άμεσα λεφτά, απόφυγέ το. support worker ?? Μπορείς να κάνεις περιγραφή της θέσης? Το έχεις ακούσει η μιλάς εκ πείρας?? παίδες ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς, τα εισιτήρια είναι ήδη κλεισμένα για 13 δεκέμβρη παρασκευή κιόλας (ήταν η ιδανική ημερομηνία) που μου προτείνεται να κάνω συνάλλαγμα??? Θέλω την καλύτερη τιμή αν είναι δυνατόν.
archer100 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Στις 6/11/2019 στις 10:58 ΜΜ, nightwalker1990 είπε Καλησπέρα συμφορουμίτες και συμφορουμίτισες, είναι απο τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητήσω στα τόσα χρόνια μου μέσα στο insomnia.. Λέγομαι Βασίλης είμαι 29 ετών και μένω μόνος Αθήνα. Εδώ και πολλές μέρες συζητάω το ενδεχόμενο με μια φίλη που μένει Αγγλία και συγκεκριμένα στο Γουόρινγκτον να πάω εκεί για διακοπές και γιατί όχι για δουλειά. Θέλω την βοήθειά σας στα εξής ερωτήματα: 1) Μου πρότεινε να με φιλοξενήσει και 2 μήνες αν χρειαστεί μέχρι να βρω δουλειά, τι χρήματα θα χρειαστώ περίπου πχ για έναν μήνα? 300€? 1000€?? Εξαρτάται βέβαια απο το τι θα θέλω να κάνω απλά ρωτάω τυπικά να κάνω τα κουμάντα μου.. 2) Μου είπε επίσης μπορώ να δουλέψω άνετα σε γηροκομείο μιας και υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μετά να πάρω ένα αυτοκίνητο να το κάνω ταξί υπάρχει κι εκεί μεγάλη ζήτηση 3) Απο πτυχία δεν έχω ούτε lower αλλά μιλάω και γράφω πολύ καλά μπορώ να πω, πρόσφατα με φίλη που συζητήσαμε και είναι καθηγήτρια μου είπε ότι είμαι σε επίπεδο Proficiency... Θα έχω μεγάλο πρόβλημα λόγο απουσίας των πτυχίων?? 4) Εφόσον είμαι μόνος χωρίς σχέση να πάρω το ρίσκο αξίζει??? Σκέφτομαι ότι στην καλύτερη ίσως βολευτώ εκεί και στην χειρότερη ότι θα χαλάσω 200€ τα εισητήριά μου και όποια έξοδα κάνω ... Περισσότερο θα με βοηθήσουν άτομα που μένουν ήδη εκεί η έχουν ζήσει αλλά θέλω ν'ακούσω γνώμες γενικότερα!!! Ευχαριστώ πολύ αναμένω τα σχόλιά σας. Θα εισαι αναμεσα απο Λιβερπουλ και Μαντσεστερ, οποτε θα εχεις πολλα να δεις, το σημειο ειναι πολυ καλο Στα ερωτηματα σου: 1. Υπολογιζε μεσο ορο 300 το μηνα (200-400 σαν ευρος) αναλογα του ποσο θα τσονταρεις για το φαγητο (το σαβουαρ βιβιρ εδω λεει να αναλαβεις εξ ολοκληρου το φαγητο που σου αναλογει) 3. Στις αγγλικες (οχι αμερικανικες) ταινιες καταλαβαινεις τι λενε αν κρυψεις τους υποτιτλους; Αν ναι εισαι σε καλο δρομο. Αν οχι, ετοιμασου για μεγαλο σοκ στην καθημερινη σου συνεννοηση με τους Αγγλους και επομενως και στις εν δυναμει δουλειες που θα κανεις. 4. Φυσικα αξιζει. Εχε υποψη οτι πηγαινεις μεσα στο καταχειμωνο οποτε αν τυχον δεν σου αρεσει, να ξερεις οτι θα εχεις δει μονο την μιση οψη της Αγγλιας. Το καλοκαιρι ειναι τελειως διαφορετικα με τεραστια ημερα και περισσοτερο ηλιο (καμια σχεση με Ελλαδα βεβαια στην ηλιοφανεια)
bilya Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε support worker ?? Μπορείς να κάνεις περιγραφή της θέσης? Το έχεις ακούσει η μιλάς εκ πείρας?? παίδες ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς, τα εισιτήρια είναι ήδη κλεισμένα για 13 δεκέμβρη παρασκευή κιόλας (ήταν η ιδανική ημερομηνία) που μου προτείνεται να κάνω συνάλλαγμα??? Θέλω την καλύτερη τιμή αν είναι δυνατόν. βγαλε revolut κ πλήρωνε τα πάντα με κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα