Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, JimGer είπε

Γιατί το MediaPad M5 τι έχει? Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το S5e και πήρα το 2ο λόγω καλύτερης τιμής

Το M5 έχει πολύ μεγαλύτερα bezels και είναι πολύ πιο βαρύ από το S5e. Επίσης το S5e έχει Super AMOLED, Bluetooth 5.0 και android 9 out of the box  (το Μ5 δεν την έχει πάρει ακόμη-ωστόσο δεν είμαι σίγουρος για αυτό). Το S5e επίσης στην πιο ακριβή του έκδοση έχει και 6 RAM/128 ROM. Επίσης το S5e έχει σχεδόν το ίδιο σκορ στο geekbench 5 με το p20 pro μου. Συμπεραίνω δηλαδή πως ο SD670 είναι ισάξιος με τον kirin 970.  Σε αυτό με το cpu δέχομαι απόψεις. Οπότε SD670>kirin 960 του M5. Τέλος στην τιμή των 300 ευρώ (περίπου) το Μ5 υπολείπεται σε ROM (32  έναντι 64 στην απλή έκδοση του S5e).

Μια κύρια ασχολία μου είναι να διαβάζω άπειρα ebooks,οπότε το S5e είναι πολύ πιο ελαφρύ για αυτό τον σκοπό.

Έκανες την καλύτερη επιλογή στα χρήματα αυτά. 

Α να μην ξεχάσω το samsung dex που το έχω ερωτευτεί. 

Επεξ/σία από Ίων Δραγούμης
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ίων Δραγούμης είπε

Το M5 έχει πολύ μεγαλύτερα bezels και είναι πολύ πιο βαρύ από το S5e. Επίσης το S5e έχει Super AMOLED, Bluetooth 5.0 και android 9 out of the box  (το Μ5 δεν την έχει πάρει ακόμη-ωστόσο δεν είμαι σίγουρος για αυτό). Το S5e επίσης στην πιο ακριβή του έκδοση έχει και 6 RAM/128 ROM. Επίσης το S5e έχει σχεδόν τα ίδιο σκορ στο geekbench 5 με το p20 pro μου. Συμπαιρένω δηλαδή πως ο SD670 είναι ισάξιος με τον kirin 970.  Σε αυτό με το cpu δέχομαι απόψεις. Οπότε SD670>kirin 960 του M5. Τέλος στην τιμή των 300 ευρώ (περίπου) το Μ5 υπολείπεται σε ROM (32  έναντι 64 στην απλή έκδοση του S5e).

Μια κύρια ασχολία μου είναι να διαβάζω άπειρα ebooks,οπότε το S5e είναι πολύ πιο ελαφρύ για αυτό τον σκοπό.

Το S5E το εχω αγαπησει και εγω. Το εβαλα πανω και μια καρτα SD και βλεπω ταινιες/σειρες πολυ ευκολα. Βγαζω την καρτα περναω οτι θελω και ετοιμα. Τεραστια ευκολια στα παντα. Η super amoled δεν χορταίνεται οπως και οι ηχειαρες και παιζω και τα παιχνιδια μου κυριως Bloond TD The Room Monument Valley final fantasy pocket edition. Στο χερι μετα απο ωρα δεν το καταλαβαινεις τα 400γραμμαρια ειναι οτι πιο ελαφρυ υπαρχει σε 10ιντσο. Ναι δεν εχει τον 855 του S6 μοντελου αλλα κοστιζει και τα μισα χρηματα. Συνδεση και με xbox one controller με ΒΤ αμεσα και παιζεις κανονικα modern combat η asphalt call of duty. Και το mediapad ειναι πολυ καλο με πιο γρηγορη gpu αλλα υπολειπετε στα υπολοιπα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Jophiel είπε

Αρχικά, με αυτή τη φιλοσοφία καλός είναι και ο SD450, γιατί με πόση διαφορά θα ανοίξει την εφαρμογή σε σχέση με τον SD821 3-5 sec; Σιγά...

Επιπλέον, όπως πολύ σωστά έγραψες: κανένας δεν αγοράζει κινητό για να κάνει σοβαρή δουλειά πχ photoshop. To ίδιο ακριβώς ισχύει και για το gaming: ο κανονικός gamer παίρνει κονσόλα ή PC. Άρα τί σχέση έχει το πόσο καλή είναι η GPU; Στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, μιλάμε για μία αξιοπρεπή gpu από πλευράς 660. Σίγουρα του 821 είναι καλύτερη, αλλά αυτό φαίνεται μόνο σε πολύ λίγα games στην πράξη.

Η πλειονότητα των χρηστών δεν κάνουν βαρύ gaming σε κινητό και ενδιαφέρονται περισσότερο για το πόσο καλά αποδίδει σε εφαρμογές καθημερινής χρήσης ή στο multitasking και εκεί είναι καλύτερος ο 660. Μετά προσπαθείς να με πείσεις ότι η GPU μετράει περισσότερο από την CPU; Σε καμία περίπτωση και ποτέ εκτός μίας εξαίρεσης: games. Εκεί είπαμε: κανένας σοβαρός gamer δεν παίζει σε κινητό.

Αυτό με το laptop έχει την ίδια ακριβώς λογική. Έχω laptop από το 2015 (i5 6200) με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (intel 520) και παιζει τα ΠΑΝΤΑ με αξιοπρέπεια (δουλειές γραφείου, internet, social media, multimedia κ.α.) ΕΚΤΟΣ από παιχνίδια. Δεν τον αγόρασα όμως για παιχνίδια. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η λογική σου θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ο χρήστης είναι gamer. Τέτοιο πράγμα δεν ισχύει. Στα pc οι gamers είναι πολλοί, αλλά στα κινητά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πολλοί παίζουν, αλλά λίγοι πολύ βαριά παιχνίδια. Εξάλλου, ακόμα και η GPU του 660 είναι αξιοπρεπέστατη σε όλα τα games εκτός από κάποια μετρημένα στα δάχτυλα όπου πρέπει να κατεβάσεις γραφικά.

Ο 821 δεν είναι overall καλύτερος, παρά μόνο αν κάνεις βαρύ gaming. Overall καλύτερος είναι ο 660, γιατί είναι καλύτερος σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις. Στο βίντεο που δίνεις δείχνει μία από τις χειρότερες υλοποιήσεις του 660 (MiA2) με την καλύτερη υλοποίηση στον κόσμο του 821. Δεν το λες και δίκαιο... Παρόλα αυτά δες λίγο τη διαφορά στο Antutu σε CPU: ο 660 έχει περίπου 75% καλύτερο score και εκτός της GPU κερδίζει σε όλα τα άλλα και μάλιστα με διαφορά. Πώς είναι overall καλύτερος; ΕΙδικά για το μέσο χρήστη.

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. 

Είμαι λίγο προκατειλημμένος για το overall. 

Ίσως γιατί δεν θέλω να περιοριστω στο παραμικρό. Εξού και το σχόλιο μου για τα λάπτοπ. 

Όταν αγοράζω ένα μηχανημα θέλω να το φχαριστιεμαι. 

Θέλω που και που να παίξω και ένα black desert world που θα βγει τωρα , που μια χαρά παίζει σε 660 αλλά στον 821 πολύ καλύτερα. 

Στη τελική σκέφτομαι το εξής. 

Θα ήθελα καλύτερη εμπειρία χρήσης η 2 ώρες παραπάνω μπαταρία?

Δεν μπορώ να απαντήσω εδώ. 

Ίσως να εδεινα 200 παραπάνω και να επερνα ένα note 10 και να φχαριστιομουν με το Dex σε μεγαλύτερο βαθμό. 

Ίσως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το συγκεκριμένο tablet απευθύνεται πολύ περισσότερο σε gamers χωρίς να περιορίσει τους υπόλοιπους. 

Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι αρκετά αξιοκρατικό. 

• Like 1
Δημοσ.

ο,τι 821 ξεμεινε απο τη παραγωγη του g6 μαζι με σαπια modules καμερας και λοιπα ζαρζαβατικα, τα εριξαν στη κατσαρολα και βγηκε αυτο. εδω θα εχει ενα 450ρι χαλαρα. ακομα και το led στο φλας τσιγγουνευτηκαν οι τσιπηδες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. 

Είμαι λίγο προκατειλημμένος για το overall. 

Ίσως γιατί δεν θέλω να περιοριστω στο παραμικρό. Εξού και το σχόλιο μου για τα λάπτοπ. 

Όταν αγοράζω ένα μηχανημα θέλω να το φχαριστιεμαι. 

Θέλω που και που να παίξω και ένα black desert world που θα βγει τωρα , που μια χαρά παίζει σε 660 αλλά στον 821 πολύ καλύτερα. 

Στη τελική σκέφτομαι το εξής. 

Θα ήθελα καλύτερη εμπειρία χρήσης η 2 ώρες παραπάνω μπαταρία?

Δεν μπορώ να απαντήσω εδώ. 

Ίσως να εδεινα 200 παραπάνω και να επερνα ένα note 10 και να φχαριστιομουν με το Dex σε μεγαλύτερο βαθμό. 

Ίσως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το συγκεκριμένο tablet απευθύνεται πολύ περισσότερο σε gamers χωρίς να περιορίσει τους υπόλοιπους. 

Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι αρκετά αξιοκρατικό. 

Για τις δικές σου ανάγκες, ο 821 είναι καλύτερος. Το καταλαβαίνω. Προσωπικά δε μπορώ να παίξω σοβαρό παιχνίδι σε κινητό ή tablet. Θέλω πληκτρολόγιο και ποντίκι για να το ευχαριστηθώ. Ούτε καν με gamepad δε μπορώ, αλλά αυτό ισχύει για εμένα... Το κινητό το έχω για απλή δουλειά εν κινήσει. Έχω Xperia XZ1 και κυριολεκτικά η GPU πάει χαμένη (Adreno 540). Σαν CPU δεν έχω κανένα παράπονο.

Κρίμα όμως σε αυτή την τιμή υπάρχει και ανταγωνισμός. Ακόμα και το ipad, για όποιον θέλει Apple, είναι καλύτερη overall λύση, με καλυτερη CPU ΚΑΙ καλύτερη GPU.

https://www.skroutz.gr/s/14552042/Apple-iPad-9-7-2018-Wi-Fi-128GB.html?from=sku_spec_variations

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Ίων Δραγούμης said:

Το M5 έχει πολύ μεγαλύτερα bezels και είναι πολύ πιο βαρύ από το S5e. Επίσης το S5e έχει Super AMOLED, Bluetooth 5.0 και android 9 out of the box  (το Μ5 δεν την έχει πάρει ακόμη-ωστόσο δεν είμαι σίγουρος για αυτό). Το S5e επίσης στην πιο ακριβή του έκδοση έχει και 6 RAM/128 ROM. Επίσης το S5e έχει σχεδόν το ίδιο σκορ στο geekbench 5 με το p20 pro μου. Συμπεραίνω δηλαδή πως ο SD670 είναι ισάξιος με τον kirin 970.  Σε αυτό με το cpu δέχομαι απόψεις. Οπότε SD670>kirin 960 του M5. Τέλος στην τιμή των 300 ευρώ (περίπου) το Μ5 υπολείπεται σε ROM (32  έναντι 64 στην απλή έκδοση του S5e).

Την εποχή που τα κοίταζα (νομίζω κανένα 4-5μηνο πριν) νομίζω το s5e μόλις σχεδόν είχε βγει και είχα και το s3 στο μυαλό μου. Νομίζω το s3 είχε μεγαλύτερο battery drain. Γενικά νομίζω πήρα το M5 μεταχειρισμένο (σχεδόν καινούριο) στα 200 κάπου οπότε οκ. Το μόνο που χρησιμοποιώ το tablet είναι κανένα netflix-ταινία, ίσως κανένα βιβλίο κλπ. Πλέον αν πάω διακοπές δεν παίρνω καν λαπτοπ μαζί είναι η αλήθεια. Υποθέτω από άποψη φορητότητας είναι καλύτερο το s5e δεν ξέρω. Το M5 έχει Android 9 εδώ και μήνες. Νομίζω με 9άρι το πήρα. Και μάλιστα συχνά security updates. Όμως γενικά δεν μπορείς τουλάχιστον εύκολα να κάνεις bootloader unlock. Αλλά στο tablet δεν μ είναι τόσο χρήσιμο. Dex έχω ακούσει καλά λόγια αλλα δεν έχω προσωπική άποψη. Το 6/128 με έψηνε τότε. Αλλά παρόλο που έχω βάλει 5-6 παιχνιδάκια να υπάρχουν εδώ και μήνες.... ακόμα να τα ανοιξω. Ανάλογα τη χρήση του καθενός. Έχει πολύ καλή μπαταρία μπορώ να πω, και αρκετά καλή οθόνη. Επίσης παίρνει και micro-sd. Για εμένα αυτά ήταν τα βασικά να πω την αλήθεια. Ένα αρνητικό είναι ότι δεν έχει aux port Μόνο usb-c. Α και για κάποιο λόγο δεν υποστηρίζει LDAC παρά μόνο Apt-x ή Apt-x hd πρέπει να το τσεκάρω

Επεξ/σία από JimGer
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Jophiel είπε

Για τις δικές σου ανάγκες, ο 821 είναι καλύτερος. Το καταλαβαίνω. Προσωπικά δε μπορώ να παίξω σοβαρό παιχνίδι σε κινητό ή tablet. Θέλω πληκτρολόγιο και ποντίκι για να το ευχαριστηθώ. Ούτε καν με gamepad δε μπορώ, αλλά αυτό ισχύει για εμένα... Το κινητό το έχω για απλή δουλειά εν κινήσει. Έχω Xperia XZ1 και κυριολεκτικά η GPU πάει χαμένη (Adreno 540). Σαν CPU δεν έχω κανένα παράπονο.

Κρίμα όμως σε αυτή την τιμή υπάρχει και ανταγωνισμός. Ακόμα και το ipad, για όποιον θέλει Apple, είναι καλύτερη overall λύση, με καλυτερη CPU ΚΑΙ καλύτερη GPU.

https://www.skroutz.gr/s/14552042/Apple-iPad-9-7-2018-Wi-Fi-128GB.html?from=sku_spec_variations

Θα συνεχισω να συμφωνω.

Οχι με το apple γιατι απλα προτειμω το android. Τιποτα παραπανω.

Στο κατω κατω της γραφης ειναι ο σκοπος που αγοραζεις. Οπως ειπες για εμενα θα ηταν καλυτερη λυση. Οπως και για εσενα θα πηγαινε αχρηστο.

Αυτο που συνειδητοποιω με τη κουβεντα μας ομως ειναι αλλο... "2 γαιδαροι μαλωνουνε σε ξενο αχυρωνα"

Ουτε εσυ, αλλα ουτε και εγω θα αγοραζαμε tablet. O καθενας μας για διαφορετικους λογους αλλα το αποτελεσμα θα ηταν ιδιο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JimGer είπε

Την εποχή που τα κοίταζα (νομίζω κανένα 4-5μηνο πριν) νομίζω το s5e μόλις σχεδόν είχε βγει και είχα και το s3 στο μυαλό μου. Νομίζω το s3 είχε μεγαλύτερο battery drain. Γενικά νομίζω πήρα το M5 μεταχειρισμένο (σχεδόν καινούριο) στα 200 κάπου οπότε οκ. Το μόνο που χρησιμοποιώ το tablet είναι κανένα netflix-ταινία, ίσως κανένα βιβλίο κλπ. Πλέον αν πάω διακοπές δεν παίρνω καν λαπτοπ μαζί είναι η αλήθεια. Υποθέτω από άποψη φορητότητας είναι καλύτερο το s5e δεν ξέρω. Το M5 έχει Android 9 εδώ και μήνες. Νομίζω με 9άρι το πήρα. Και μάλιστα συχνά security updates. Όμως γενικά δεν μπορείς τουλάχιστον εύκολα να κάνεις bootloader unlock. Αλλά στο tablet δεν μ είναι τόσο χρήσιμο. Dex έχω ακούσει καλά λόγια αλλα δεν έχω προσωπική άποψη. Το 6/128 με έψηνε τότε. Αλλά παρόλο που έχω βάλει 5-6 παιχνιδάκια να υπάρχουν εδώ και μήνες.... ακόμα να τα ανοιξω. Ανάλογα τη χρήση του καθενός. Έχει πολύ καλή μπαταρία μπορώ να πω, και αρκετά καλή οθόνη. Επίσης παίρνει και micro-sd. Για εμένα αυτά ήταν τα βασικά να πω την αλήθεια. Ένα αρνητικό είναι ότι δεν έχει aux port Μόνο usb-c. Α και για κάποιο λόγο δεν υποστηρίζει LDAC παρά μόνο Apt-x ή Apt-x hd πρέπει να το τσεκάρω

Είχα καταλάβει πως κατέληξες στο S5e,γιατί είπες "Ήμουν ανάμεσα σε αυτό (Μ5) και το S5e και πήρα το 2ο λόγω καλύτερης τιμής".

Εγώ πάντως πήγα να τα δω στο Κωτσόβολο και τα 2 και τα είχαν δίπλα δίπλα. Το Μ5 πολύ βαρύ συγκριτικά με το S5e.

Πάντως στα 200 το Μ5 εννοείται δεν έχει αντίπαλο,αλλά για 300 που κάνουν και τα 2,υπερτερεί σχεδόν σε όλα το samsung. Αν δεν παίξει μια πολύ καλή προσφορά την Black Friday σε S5e ή S6,θα περιμένω για να δω τι θα γίνει με τα gapps στην huawei και αν βγάλει κάτι καλό ως απάντηση.

Για την ώρα έχω ένα tablet 3ετίας να κάνω τη δουλειά μου.

Επεξ/σία από Ίων Δραγούμης
Δημοσ.
19 hours ago, Ίων Δραγούμης said:

Είχα καταλάβει πως κατέληξες στο S5e,γιατί είπες "Ήμουν ανάμεσα σε αυτό (Μ5) και το S5e και πήρα το 2ο λόγω καλύτερης τιμής".

Εγώ πάντως πήγα να τα δω στο Κωτσόβολο και τα 2 και τα είχαν δίπλα δίπλα. Το Μ5 πολύ βαρύ συγκριτικά με το S5e.

Πάντως στα 200 το Μ5 εννοείται δεν έχει αντίπαλο,αλλά για 300 που κάνουν και τα 2,υπερτερεί σχεδόν σε όλα το samsung. Αν δεν παίξει μια πολύ καλή προσφορά την Black Friday σε S5e ή S6,θα περιμένω για να δω τι θα γίνει με τα gapps στην huawei και αν βγάλει κάτι καλό ως απάντηση.

Για την ώρα έχω ένα tablet 3ετίας να κάνω τη δουλειά μου.

Δεν έχεις άδικο. Τώρα το είδα έτσι έγραψα. Ναι το M5 το πήρα ελαφρά μεταχειρισμένο από ebay και το άλλο μόνο καινούριο νομίζω μου έβγαινε κανένα 100άρι. Επίσης τότε το S5e δεν ήταν δοκιμασμένο και το S3 που ήταν τότε ο αντίπαλος σε κοντινά λεφτά είχε προβλήματα battery drain μεταξύ άλλων. Όσο μετράει πάντως είμαι ευχαριστημένος. Δηλαδή η μπαταρία κρατάει μια χαρά στα ταξίδια και είναι αρκετά γρήγορο για ότι κάνω (πολύ λίγα πράγματα)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...